داشتن حداقل 12 ماه سابقه جبهه، بر اساس قوانین و بخشنامه ها، از شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1403، نسبت به صد درصد مالیات بر حقوق و برخی از انواع مالیات بر درآمد خواهد بود که این حکم، به فرزندان شهدا نیز تسری می یابد. همچنین، آزادگان از 50 درصد مالیات قبل از آزادی و در صورت عدم تمکن مالی، پس از آزادی خود نیز معاف می شوند.
برای مشاوره معافیت مالیاتی ایثارگران
برای مشاوره معافیت مالیاتی ایثارگران
در بسیاری از کشور ها، برای نظامیان یا غیر نظامیانی که در جهت حفظ تمامیت ارضی کشور، در جنگ ها و مبارزات شرکت می نمایند، حقوق و مزایایی، مانند معافیت های مالیاتی یا بیمه ای، در نظر گرفته می شود. در ایران نیز با تصویب قوانین و بخشنامه های لازم، در جهت بهبود شرایط و حمایت ایثارگران و خانواده آن ها تلاش شده است.
یکی از این مزایا، معافیت مالیاتی می باشد. از آنجا که در قوانین و بخشنامه های مصوب، مقررات پراکنده ای در مورد معافیت مالیاتی ایثارگران ذکر شده و این معافیت، گاهی تا میزان 100 درصد نیز می رسد، لازم است، ایثارگران، برای برخورداری از حقوق قانونی خود، دقیق تر راجع به این موضوع مطالعه نمایند و از قوانین مربوط به آن، مطلع باشند.
در همین راستا، در مقاله پیش رو، معافیت مالیاتی ایثارگران در سال ۱۴۰۳ را بررسی نموده و در ادامه، شرایط معاف شدن از مالیات جانبازان و بخشنامه های مرتبط با این نوع از معافیت را در سال 1403، توضیح خواهیم داد.
به طور کلی، در سال ۱۴۰۳، مالیات، به دو نوع مالیات مستقیم و غیر مستقیم، تقسیم می شود. تفاوت مالیات مستقیم و غیر مستقیم در این است که مالیات های مستقیم، مالیات هایی هستند که مستقیم و بی واسطه، از درآمد و دارایی اشخاص، اخذ می گردند و مالیات های غیر مستقیم، به طور غیر مستقیم، بر روی قیمت کالا و خدمات، از مصرف کنندگان، دریافت می شوند.
بر اساس ماده 91 قانون مالیات های مستقیم، آزادگان و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، علاوه بر مزایایی، مانند ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران، از پرداخت مالیات حقوق، از جمله مالیات حقوق 1403، معاف می باشد. همچنین، ماده 56 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تمام حقوق دریافتی و حقوق فوق العاده شغل و سایر فوق العاده های شاهد، جانبازان و آزادگانی را که حداقل دوازده ماه حضور در جبهه داشته باشند، از پرداخت مالیات، معاف می داند.
بر اساس ماده 2 آیین نامه نحوه اعطای تخفیف های مالیاتی به آزادگان نیز آزادگان از پرداخت 50% بدهی مالیاتی سال های قبل از آزادی خود، معاف می باشند و در صورتی که با مشکلات مالی مواجه باشند، به تشخیص ممیز کل مالیاتی ذی ربط، این معافیت، به بدهی مالیاتی سال های بعد از آزادی، نیز تعمیم می یابد.
ماده 19 قانون حمایت از آزادگان بعد از ورود به کشور، نیز در تاکید اعطای تخفیف های مالیاتی به آزادگان، مقرر نموده، وزارت امور اقتصادی و دارایی، مکلف است به آزادگانی که با مشکلات مالیاتی، مواجه هستند، معافیت با تخفیف 50% مالیاتی، اعطاء نماید. در ادامه، در خصوص شرایط معاف شدن از مالیات جانبازان، ایثارگران و آزادگان در سال 1403، توضیح خواهیم داد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
در بخش قبل، در مورد معافیت مالیاتی ایثارگران 1403، صحبت نمودیم. از آنجا که در رابطه با بحث مالیات ایثارگران و جانبازان، این سوالات مطرح می شود که شرایط معاف شدن از مالیات جانبازان و ایثارگران، بر اساس قوانین و مقررات چیست؟ در این بخش، به بررسی شرایط معاف شدن از مالیات جانبازان، ایثارگران و رزمندگان ۱۴۰۳، خواهیم پرداخت که به شرح زیر می باشد:
حداقل زمان حضور در جبهه: بند ذ ماده 88 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مقرر می دارد: "به ماده 56 قانون جامع خدمات رسانی به ايثارگران، عبارت رزمندگان با حداقل دوازده ماه حضور در جبهه، اضافه می گردد" ماده 56 قانون مذکور، ایثارگران را از تمام مالیات بر در آمد معاف می داند؛ بر اساس این بند، ایثارگران، رزمندگان و جانبازانی که کمتر از 12 ماه حضور در جبهه داشته باشند، از پرداخت مالیات، معاف، نخواهند بود.
تبدیل وضعیت ایثارگران، به معنای تغییر قرارداد کار آن ها، از حالت قراردادی یا پیمانی، به حالت رسمی، است که لازمه انجام آن، ارائه مدارک لازم، نظیر مدارک تحصیلی و مدارک مثبت ایثارگری، توسط ایثارگر و فرزند او، هنگام مراجعه به واحد منابع انسانی محل خدمت شان می باشد.
تعلق مالیات به سال های اسارات : بنا بر ماده 2 آیین نامه نحوه اعطای تخفیف های مالیاتی که مقرر می دارد: "هر یک از آزادگان، از پرداخت (50%) کل بدهی مالیاتی خود، مربوط به سال آزادی و سال های قبل از آن، معاف می باشند. در صورتی که آزاده با مشکلات مالی مواجه باشد، به تشخیص ممیز کل مالیاتی ذی ربط، این معافیت، برای بدهی مالیاتی سال های بعد از آزادی وی نیز اعطا، می گردد." به آزادگان، معافیت های مالیاتی 50 درصدی، تعلق می گیرد.
افراد تحت پوشش معافیت مالیاتی: بنا بر بند ز ماده 88 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که مقرر می دارد: "فرزندان شهدا، از كليه امتيازات و مزايای مقرر در قوانين و مقررات مختلف برای شخص جانباز 50 درصد و بالاتر، به استثنای تسهيلات خودرو، حق پرستاری، كاهش ساعت كاری و حالت اشتغال، برخوردارند. " علاوه بر ایثارگران، فرزندان شهدا نیز از معافیت های مالیاتی، بر خوردار می باشند.
نوع مالیات متعلقه ایثارگران: همانطور که بیان شد، مالیات به انواع مختلفی تقسیم می شود. اما منظور از معافیت مالیاتی بیان شده برای ایثارگران، با تصریح ماده 56 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، معافیت مالیاتی 100 درصد، در حقوق و معافیت تا 50 درصد، در خصوص برخی از در آمد ها بوده و سایر مالیات ها را در بر نمی گیرد. مالیات بر درآمد، درصد مشخصی از درآمد می باشد که به شرح زیر، تعیین شده و از طریق سامانه پرداخت قبض مالیاتی، پرداخت می شود.
درآمد خالص تا مبلغ دویست و هشتاد و هشت میلیون ریال، معاف از مالیات بر درآمد خواهد بود.
تا مبلغ پانصد میلیون ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه پانزده درصد خواهد بود.
نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال، تا میزان یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد می باشد.
مازاد بر یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه بیست و پنج درصد خواهد بود.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
در بخش های قبل، پس از بررسی معافیت مالیاتی ایثارگران در سال ۱۴۰۳، شرایط معاف شدن از مالیات جانبازان، ایثارگران و آزادگان را توضیح دادیم. برای آشنایی بیشتر با جزئیات معافیت مالیاتی ایثارگران 1403، در این قسمت، چهار مورد از بخشنامه های مرتبط با این نوع از معافیت را بررسی خواهیم نمود.
بر اساس آخرین بخشنامه، جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان، از پرداخت مالیات حقوق معاف شده و از تاریخ 1380/11/27، کلیه آزادگان و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، صرف نظر از درصد جانبازی، از پرداخت صد درصد مالیات بر حقوق، معاف بوده و کارفرمایان و پرداخت کنندگان حقوق آن ها، صرفا پس از اخذ گواهی مربوطه از بنیاد جانبازان و مستضعفان و ستاد رسیدگی به امور آزادگان، مکلف به اجرای قانون مذکور خواهند بود.
جهت کسب اطلاعات در خصوص نحوه ثبت نام صلح کارت، کلیک کنید.
بر اساس آخرین بخشنامه، اعمال 50 % تخفیف مالیاتی، نسبت به سال های بعد از آزادی آزادگانی که با مشکلات مالی مواجه می باشند نیز، به تشخیص ممیزین کل مالیاتی، امکان پذیر است. ممیز کلی ذی صلاح، در مورد کارکنان اشخاص حقیقی نیز، ممیز کل حوزه مالیاتی پرداخت مالیات حقوق، می باشد.
بر اساس آخرین بخشنامه، آزادگان نسبت به مالیات بر درآمد حقوق تا تاریخ بیست و هفت بهمن سال هزار و سیصد و هشتاد، به میزان پنجاه درصد و از تاریخ مذکور به بعد، میزان صد درصد از پرداخت مالیات درآمد حقوق، معاف خواهند بود. در مورد سایر درآمد های آزادگان، حکم مقرر در ماده 19 قانون حمایت از آزادگان، یعنی اعمال تخفیف 50 درصدی، نافذ و قابل اجرا خواهد بود.
همچنین بر اساس آخرین بخشنامه، معافیت مالیاتی آزادگان مذکور در ماده 17 قانون حمایت از آزادگان، بعد از ورود به کشور، صرفا، مخصوص درآمد حاصل از واحد های تولیدی می باشد. بنابراین، درآمد آزادگان حاصل از واحد های غیر تولیدی، نظیر مالیات بر درآمد اجاره ملک، مشمول معافیت نخواهد بود. اعمال 50 % تخفیف مالیاتی، نسبت به سال های بعد از آزادی آزادگانی که با مشکلات مالی مواجه می باشند نیز به تشخیص ممیزین کل مالیاتی، میسر می باشد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1403 در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون معافیت مالیاتی ایثارگران در سال ۱۴۰۳ پاسخ دهند.
برای مشاوره معافیت مالیاتی ایثارگران
برای مشاوره معافیت مالیاتی ایثارگران
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©