نفقه زن، شامل خوراک، پوشاک، مسکن، هزینه های زندگی، هزینه های بهداشتی و درمانی، اثاثیه منزل و سایر نیازهای متعارف زن است و در صورت تمکین عام و خاص وی از شوهر، به او تعلق می گیرد. میزان نفقه زن، در قانون، مشخص نگردیده و این مبلغ، با توجه به نظر کارشناس دادگستری و بر مبنای وضعیت خانوادگی زن و شان او تعیین می گردد.
برای مشاوره مبلغ نفقه زن
برای مشاوره مبلغ نفقه زن
نفقه، یک نهاد حقوقی مورد پیش بینی قانون گذار، در قانون مدنی می باشد که در ازای تمکین عام و خاص زن، به او تعلق می گیرد و یکی از تکالیف قانونی مردان است. مصادیق نفقه، در قانون مدنی، مشخص شده و خوراک، پوشاک، مسکن، هزینه های زندگی، هزینه های درمانی و سایر نیازهای متعارف زن را در بر می گیرد.
از آنجا که پرداخت نفقه به زن، موضوع بسیار مهمی می باشد، قانونگذار، قواعدی را برای آن در نظر گرفته و ترک انفاق را جرم دانسته است. یکی از موضوعات مهمی که در روابط خانوادگی مطرح می شود، نحوه پرداخت و مبلغ نفقه زن در ماه می باشد که این امر، قواعد و تشریفات مخصوص به خود را دارد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم که نفقه زن شامل چه مواردی می باشد و میزان نفقه زن چقدر است. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
برای پاسخ به این پرسش که میزان نفقه زن چقدر است و نحوه تعیین مبلغ نفقه زن در ماه چگونه می باشد، بهتر است تا ابتدا، بررسی کنیم که نفقه زن، چیست و شامل چه مواردی بوده و سپس به این سوال که میزان نفقه زن چقدر است، پاسخ دهیم. نفقه، از جمله حقوق مالی زن، در عقد نکاح دائم می باشد و به محض وقوع عقد نکاح، زن، مستحق دریافت آن است. پرداخت نفقه، در عقد موقت، الزامی نیست؛ مگر در صورتی که شرط شده باشد. در هر صورت، شرط تعلق نفقه به زن، تمکین عام و خاص او از شوهر می باشد.
ماده 1107 قانون مدنی، در پاسخ به این پرسش که نفقه زن شامل چه مواردی است؟ مقرر می دارد: "نفقه، عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن، از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم، در صورت عادت یا احتیاج، به واسطه نقصان یا مرض." بر اساس این ماده، نفقه زن، شامل تمام آنچه برای یک زندگی لازم است، هزینه های زندگی و نیازهای متعارف او می شود و منحصر به موارد مشخصی نیست.
پس از توضیح در خصوص موارد و مصادیق نفقه زن، در ادامه، قصد داریم، درباره مبلغ نفقه زن در ماه صحبت کنیم و بگوییم که میزان نفقه زن چقدر است.
در قسمت قبل، در خصوص نفقه زن، توضیح دادیم که این نفقه شامل چیست و گفتیم که شرط تعلق نفقه به زن، تمکین عام و خاص او از شوهر می باشد. لازم به ذکر است، چنانچه زن، نسبت به شوهر خود، تمکین داشته، ولیکن مرد، از دادن نفقه استنکاف کند، به مجازات ترک انفاق که حبس می باشد، محکوم خواهد شد. پس از صحبت در خصوص موارد و مصادیق نفقه زن، در این قسمت، قصد داریم، درباره این موضوع صحبت کنیم که نحوه تعیین مبلغ نفقه زن در ماه چگونه بوده و میزان نفقه زن چقدر است.
همانگونه که گفتیم، قانونگذار، در ماده 1107 قانون مدنی، مصادیق نفقه را بیان کرده است. اما، مصادیقی که در این ماده نام برده شده اند، انحصاری نبوده و تمامی نیازهای زن را نمی توان در آن ها خلاصه کرد. با توجه به صدر ماده 1107 که مقرر می دارد: "نفقه، عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن، از قبیل..." متوجه می شویم که در تعیین مبلغ نفقه زن در ماه، وضعیت زن، موثر می باشد.
بنابراین، در پاسخ به این پرسش که میزان نفقه زن چقدر است؟ باید گفت: تعیین مبلغی مشخص، برای نفقه تمام زنان امکان پذیر نمی باشد، چراکه وضعیت هر زن با زن دیگر متفاوت است. لذا تعیین میزان نفقه زن، نیازمند بررسی و ارجاع امر به کارشناسی می باشد. در هر مورد، برای تعیین میزان نفقه، ابتدا باید، شئونات و زندگی خانوادگی زن، عرف منطقه و مسائلی از این قبیل، مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد، میزان و مبلغ نفقه زن در ماه، کارشناسی شده و در نهایت، قاضی، حکم به مبلغ آن بدهد.
در قسمت قبل، توضیح دادیم که نفقه زن چیست و مبلغ نفقه زن در ماه چگونه تعیین می شود. همچنین، اشاره کردیم که در تعیین میزان و مبلغ نفقه زن، شان زن، وضعیت خانوادگی و تحصیلی او، عرف منطقه و مواردی از این دست، در نظر گرفته می شوند. در این قسمت، قصد داریم، به بررسی این موضوع بپردازیم که مبلغ نفقه زن ماهی چقدر است.
در پاسخ به این پرسش که مبلغ نفقه زن در ماه چقدر است باید گفت: از آنجا که بر اساس ماده 1107 قانون مدنی، در تعیین نفقه زن، وضعیت زن، معیار قرار می گیرد و با توجه به اینکه وضعیت زنان، با یکدیگر متفاوت است؛ نمی توان مبلغ نفقه زن در ماه را به طور دقیق گفت و این امر، کاملا تابع شرایط و شان زن و نظر کارشناس دادگاه خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مبلغ نفقه زن در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اینکه مبلغ نفقه زن پاسخ دهند.
برای مشاوره مبلغ نفقه زن
برای مشاوره مبلغ نفقه زن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©