دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / توقیف پلاک

توقیف پلاک

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

توقیف پلاک خودرو، می توانند به دلایل مختلف، مانند توقیف سند خودرو، شکایت قضایی خودرو و یا عدم تعویض پلاک انجام گیرد. برای دریافت توقیف پلاک، باید به یکی از مراکز پلیس راهور مراجعه نمود. همچنین، استعلام توقیف پلاک، تنها از طریق مراجعه حضوری صورت گرفته و سایت اینترنتی برای آن، طراحی نشده است.

 

پلاک خودرو، مانند اثر انگشت در ماشین ها است که این شماره پلاک تنها برای هر خودرو صادر شده و هیچ اتومبیلی، دارای پلاک مشابه با پلاک دیگر خودروها نمی باشد. بنابراین، می توان گفت پلاک خودرو، کد شناسایی خودرو بوده و از طریق پیگیری این کد، می توان به تمامی مشخصات خودرو و صاحب آن دست یافت؛ اما در مواردی ممکن است، پلاک خودرو توقیف گردد.

توقیف پلاک، می تواند به دلایل مختلفی، مانند وجود بدهی مدیون، شکایت قضایی و مواردی از این قبیل صورت بگیرد. علاوه بر این، از طریق توقیف پلاک، می توان از بسیاری از موارد، مانند معامله خودرو های سرقت شده، جلوگیری به عمل آورد. زیرا، زمانی که شکایتی بر روی پلاک خودرو وجود داشته باشد، پلاک آن، توقیف و معاملات آن، ممنوع می گردد. بنابراین، لازم است اشخاص در معاملات خودرو، به نحوه دریافت و استعلام توقیف پلاک، آگاهی داشته باشند، تا در انجام معاملات، با مشکل خرید خودرو با پلاک توقیف شده، مواجه نشوند.

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله قصد داریم، در ابتدا، دلایل توقیف پلاک را بیان کنیم و در ادامه، نحوه گرفتن توقیف پلاک از طریق پلیس راهور و سایت اینترنتی آن را بررسی کنیم؛ در انتها، نیز راجع به این موضوع که چگونه می توان توقیف پلاک را استعلام گرفت، توضیح خواهیم داد. اگر در خصوص این موضوع سوالاتی دارید، در این مقاله همراه ما باشید.

دلایل توقیف پلاک

قانون گذار، برای جرائمی که در حوزه رانندگی به وقوع می پیوندد، برای اشخاص خاطی، مجازات های گوناگونی در قانون در نظر گرفته است که یکی از این مجازات ها، توقیف پلاک می باشد. توقیف پلاک خودرو، به دلایل گوناگون صورت می گیرد که عبارتند از: 

توقیف پلاک به علت وجود بدهی و دستور اجرای ثبت : توقیف پلاک خودرو، یکی از از ضمانت اجرایی هایی می باشد که از طریق آن، شخص مدیون مکلف شده به پرداخت بدهی خود اقدام نماید. در این حالت، شخص مدیون، نمی تواند خودرو خود را به دیگری بفروشد یا آن را به غیر، انتقال نماید. زیرا، توقیف پلاک به درخواست شخص طلبکار، از طریق اجرای ثبت، صورت گرفته است. این دین، می تواند به دلایل مختلفی مانند عدم پرداخت مهریه، چک، سفته و مواردی از این قبیل باشد. 

توقیف پلاک به علت عدم تعویض پلاک: تعویض پلاک و انتقال سند، یکی از مراحل مهم در معاملات خودرو می باشد. خریدار و فروشند، باید بعد از معامله، به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کرده و برای انجام این امر اقدام نمایند. این موضوع، معمولا بدین شکل انجام شده که فروشنده به خریدار، وکالت داده تا او اقدام به تعویض پلاک کند. اما در صورتی که خریدار، از انجام این امر امتناع ورزد، فروشنده می تواند درخواست توقیف پلاک نماید.

توقیف پلاک به علت شکایت قضایی خودرو: شکایت قضایی خودرو، بدین معنا است که دعوای حقوقی، کیفری یا تخلف راهنمایی و رانندگی، در مورد خودرویی ثبت شده باشد که هویت راننده آن، مشخص نیست. در این گونه موارد، شخص زیان دیده، شکایتی روی پلاک خودرو، ثبت می نماید که در این حالت، پلاک خودرو مذکور، توقیف می شود. شکایت قضایی، شامل مواردی مانند عدم پرداخت مبالغ بالای جرائم راهنمایی رانندگی، عوارض شهرداری، اتومبیل های سرقتی و خودرو های مزاحم می شود. همچنین، در صورتی که شکایت قضایی، رفع نگردد، خودرو در توقیف باقی می ماند.

 

نحوه گرفتن توقیف پلاک

در بخش قبل، در خصوص دلایل توقیف پلاک توضیح دادیم و گفتیم، پلاک خودرو، می تواند به دلایلی، مانند عدم تعویض پلاک توسط خریدار و یا بابت دیون شخص مدیون، توقیف گردد. حال در این بخش، قصد داریم نحوه گرفتن توقیف پلاک و مراحل آن را توضیح دهیم. توقیف پلاک، از دو طریق انجام می گیرد:

طرح دعوا در دادگاه : در این روش، اشخاص شاکی باید در دادگاه طرح دعوا کرده و سپس بعد از گرفتن تامین خواسته یا دستور موقت، در خواست توقیف پلاک نماید. به این ترتیب، بعد از دریافت توقیف پلاک، باید به پلیس راهور مراجعه کرده و با ارائه نامه توقیف پلاک، این موضوع را در سیستم ثبت نموده و پلاک را توقیف نماید.

اجرای ثبت : در روش دوم، اگر شخص شاکی، دارای سند لازم الاجرا مثل چک باشد، دیگر نیاز به مراجعه به دادگاه و طرح دعوا نیست. او می تواند، مستقیما به اجرای ثبت مراجعه کرده و درخواست توقیف پلاک بابت بدهی نماید و در نهایت، مثل مورد قبل، به مراکز پلیس راهور مراجعه کرده و با ارائه نامه، توقیف پلاک را سیستم ثبت نماید.

باید این نکته در نظر گرفته شود که بر خلاف پرداخت مالیات خودرو که از سامانه های اینترنتی، انجام می گیرد، تا به امروز، سایت اینترنتی که صرفا بتوان از طریق آن، توقیف پلاک را دریافت نمود، راه اندازی و طراحی نشده است و افراد، تنها از طریق مراجعه حضوری می توانند توقیف پلاک، دریافت نمایند.

 

توقیف پلاک از طریق پلیس راهور

در بخش قبل، در خصوص نحوه گرفتن توقیف پلاک توضیح دادیم و گفتیم، شخص متقاضی توقیف پلاک، می تواند از طریق روش های گوناگون، نسبت به این امر اقدام نماید. در این بخش از مقاله، قصد داریم توقیف پلاک از طریق پلیس راهور را بیان کنیم.

برای توقیف پلاک از طریق پلیس راهور، شخص متقاضی، باید یا از طریق طرح دعوا در دادگاه و دریافت تامین خواسته و یا دستور موقت، درخواست توقیف پلاک نماید و یا مستقیما به اجرای ثبت مراجعه کرده و درخواست توقیف پلاک کند. در هر دو این روش ها بعد از آن که شخص متقاضی نامه توقیف پلاک را دریافت کرد، باید به مراکز پلیس راهور مراجعه نموده و توقیف پلاک را در سیستم پلیس راهور ثبت نماید.

 

 

سایت توقیف پلاک اینترنتی

در بخش قبل، در خصوص توقیف پلاک از طریق پلیس راهور صحبت کردیم و گفتیم، برای دریافت توقیف پلاک از طریق پلیس راهور، باید از طریق ثبت شکایت و دریافت دستور، برای توقیف پلاک، اقدام نمود. حال در این بخش، قصد داریم سایت استعلام توقیف پلاک اینترنتی را توضیح دهیم.

در خصوص سایت توقیف پلاک اینترنتی، باید در ابتدا به این نکته اشاره کنیم که تا به امروز، سایت اینترنتی برای توقیف پلاک، طراحی و ایجاد نشده است و اشخاص متقاضی، تنها با مراجعه حضوری به مراکز پلیس راهور ، می توانند توقیف پلاک را دریافت نمایند.

البته، سایت پلیس راهور ۱۲۰ www.rahvar120.ir، این امکان را برای اشخاص متقاضی، فراهم کرده است که افراد بتوانند استعلام وضعیت پلاک فک شده را از طریق این سایت دریافت نمایند و امکان توقیف پلاک تنها از طریق مراجعه حضوری به پلیس راهور وجود دارد.

 

 

استعلام توقیف پلاک

در بخش قبل، در خصوص سایت توقیف پلاک، صحبت کردیم و گفتیم اشخاص متقاضی، صرفا از طریق مراجعه حضوری به مراکز پلیس راهور، می توانند برای توقیف پلاک اقدام نمایند و سایت اینترنتی پلیس راهور، صرفا برای استعلام توقیف پلاک، طراحی شده است. حال، در این بخش از مقاله قصد داریم، این موضوع را بررسی نماییم که اشخاص، بعد از توقیف پلاک چگونه می توانند استعلام آن را دریافت نمایند. برای استعلام توقیف پلاک، دو روش وجود دارد:

استعلام از طریق پلیس +10 و پلیس راهور: اشخاص متقاضی، برای استعلام توقیف پلاک، می توانند به مراکز پلیس +10 و یا پلیس راهور مراجعه نمایند و با اعلام کد ملی شخص مالک خودرو، از توقیف پلاک اطلاع یابند.

تماس با پلیس 110: یکی از روش های استعلام توقیف پلاک، آن است که شخص متقاضی، با پلیس 110 تماس گرفته و با اعلام شماره پلاک و کد ملی صاحب پلاک خودرو، از توقیف بودن یا نبودن پلاک خودرو، مطلع شود.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد توقیف پلاک در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون توقیف پلاک پاسخ دهند.