دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / نحوه شکایت از مشاور املاک

نحوه شکایت از مشاور املاک

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

روش های شکایت از مشاور املاک ، شامل شکایت تلفنی و یا حضوری در اتحادیه مشاورین املاک و یا طرح دعوی در مراجع قضایی و یا تعزیرات است . لذا مرجع رسیدگی به شکایت از مشاورین املاک ، اتحادیه مشاورین املاک و یا مراجع قضایی است . نحوه شکایت از مشاور املاک ، مراجعه حضوری به اتحادیه و یا طرح شکواییه در مراجع قضایی می باشد .

 

امروزه ، مشاوران املاک ، در خصوص قراردادهای ملکی ، از قبیل رهن و اجاره و خرید و فروش املاک تجاری و مسکونی  ، به نحو گسترده ای فعالیت نموده و در مورد قراردادهایی نیز که برای مشارکت در ساخت و ساز ، منعقد می شوند ، نقش مهمی دارند . بنگاه های املاکی که توسط مشاورین املاک اداره می شوند ، می بایست از اتحادیه مربوطه ، مجوز داشته باشند و طبق ضوابط تعیین شده ، فعالیت نمایند ؛ در غیر این صورت ، تخلفاتی که توسط مشاوران املاک انجام می شود ، قابل پیگیری است .

بر این اساس ، شکایت از مشاوران املاک ، در برخی موارد ، موضوعیت پیدا می کند و افراد ، باید بتوانند با استفاده از روش های خاص ، امکان پیگیری موضوع را داشته باشند . مرجع رسیدگی و روش شکایت از مشاوران املاک ، بسته به تخلف صورت گرفته ، ممکن است متفاوت باشد ؛ به این معنا که نحوه شکایت از مشاور املاک ، می تواند به صورت تلفنی ، از طریق اتحادیه مربوطه و یا به شیوه حقوقی و قضایی باشد .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم ابتدا ، به بررسی این موضوع بپردازیم که با استفاده از چه روش هایی می توان از مشاور املاک شکایت کرد . در ادامه نیز ، نحوه طرح این شکایت ها و مرجع رسیدگی به تخلفات مشاورین املاک ، مورد بررسی قرار خواهد گرفت .

روش های شکایت از مشاور املاک

معاملات ملکی ، نیازمند کسب اطلاعات ، مهارت و تخصص های ویژه ای می باشد و به همین دلیل ، مشاورین املاک ، با داشتن مجوز ، در این حوزه ، مشغول به فعالیت هستند . امروزه ، فعالیت مشاورین املاک در این حوزه ، تا حدود زیادی ، گسترده شده است ؛ به نحوی که حتی اگر خریدار و فروشنده ، برای خرید و فروش یک ملک یا مغازه تجاری با هم توافق کرده باشند ، باز هم برای انعقاد مبایعه نامه ، باید به دفاتر و بنگاه های املاک ، مراجعه نمایند و پس از انعقاد معامله ، اقدام به دریافت کد رهگیری املاک نمایند .

بر این اساس ، برخی مواقع ، ممکن است که تخلفاتی از طرف مشاوران املاک ، در حوزه انجام فعالیتشان رخ دهد و طرفین ، قصد داشته باشند نسبت به این موضوع ، شکایت کنند . در این موارد ، این سوال مطرح می شود که روش های شکایت از مشاور املاک چیست و به چه نحوی می توان از مشاوران املاک شکایت نمود ؟ در پاسخ به این سوال ، چهار روش شکایت از مشاور املاک را مورد بررسی قرار می دهیم .

یکی از اولین و ابتدایی ترین روش های شکایت از مشاور املاک ، شکایت تلفنی از مشاوران املاک است . نحوه شکایت از مشاور املاک به صورت تلفنی ، به این صورت است که متقاضی ، با شماره تلفن 7334 ، تماس بگیرد و پس از ذکر شماره دفتر املاک در سند ، موضوع شکایت خود را توضیح دهد . این شماره تلفن ، مربوط به اتحادیه مشاوران املاک می باشد که پس از شکایت متقاضی ، موضوع را مورد پیگیری قرار می دهد .

دومین روش شکایت از مشاور املاک ، شکایت حضوری از طریق اتحادیه مشاورین املاک می باشد . نحوه شکایت از مشاور املاک از طریق اتحادیه ، به این صورت است که شاکی ، می تواند به صورت حضوری ، به اتحادیه مراجعه نموده و شکایت خود از مشاورین املاک را به ثبت برساند تا پیگیری های مربوطه ، توسط اتحادیه انجام شود .

سومین روش شکایت از مشاور املاک ، شکایت در مراجع صالح قضایی می باشد . به این معنا که به جای مراجعه به اتحادیه مشاورین املاک ، در صورتی که مشاوران املاک ، جرم یا تخلفی در خصوص املاک انجام داده باشند که به لحاظ حقوقی و کیفری قابل پیگیری باشد ، دادخواست و یا شکواییه ای تنظیم نموده و به این طریق ، تخلفات مربوط را تا حصول نتیجه ( صدور رای ) پیگیری نمود .

چهارمین روش شکایت از مشاوران املاک ، این است که تخلفات مربوطه ، از طریق سازمان تعزیرات حکومتی ، مورد شکایت و پیگیری قرار بگیرد . در واقع ، از آن جهت که سازمان تعزیرات حکومتی ، یک مرجع تخصصی برای رسیدگی به تخلفات در حوزه امور اقتصادی است ، برخی از تخلفات مربوط به مشاورین املاک را می توان از طریق این سازمان نیز ، مورد پیگیری قرار داد .

نحوه شکایت از مشاور املاک

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که شکایت از مشاورین املاک ، با چه روش هایی امکان پذیر است . همانطور که اشاره کردیم ، شکایت از مشاور املاک ، به چهار شیوه تلفنی ، از طریق اتحادیه ، سازمان تعزیرات حکومتی و نیز به روش قضایی ، امکان پذیر است . اما افرادی که در ارتباط با مشاوران املاک ، اعتراض یا شکایتی دارند ، این سوال را مطرح می کنند که نحوه شکایت از مشاور املاک به چه صورت است ؟ لذا در این قسمت ، برخی نکات مهم در خصوص نحوه شکایت از مشاور املاک را توضیح خواهیم داد .

نحوه شکایت از مشاور املاک از طریق اتحادیه ، به این صورت است که شاکی ، یا به صورت تلفنی با شماره اتحادیه مشاورین املاک ، یعنی شماره 7334 ، تماس گرفته و اعتراض و شکایت خود را بیان می کند تا از طرف اتحادیه ، پیگیری شود و یا اینکه به صورت حضوری ، به اتحادیه مراجعه نموده و شکایت خود را به ثبت می رساند .

نکته مهمی که در خصوص نحوه شکایت از مشاوران املاک وجود دارد ، آن است که این روش شکایت ، معمولا در مواردی صورت می گیرد که تخلفات مشاورین املاک ، در حوزه امور مربوط به حرفه آنان رخ داده باشد . مثلا ، در صورتی که مشاور املاک ، بیش از میزان تعرفه مشخص شده ، کمیسیون دریافت نموده و یا اینکه کد رهگیری مربوط به اجاره نامه را ارائه نکرده و یا در صورتی که حین تنظیم مبایعه نامه املاک ، هویت طرفین را احراز نکرده باشد ، می توان اقدام به شکایت از وی در اتحادیه نمود .

اما گاهی ، تخلفاتی که مشاورین املاک انجام داده اند ، فراتر از وظایف حرفه ای آنها بوده و به عبارت دیگر ، مشاورین املاک ، مرتکب عملی شده اند که به لحاظ کیفری ، وصف مجرمانه دارد . به عنوان نمونه ، در صورتی که مشاورین املاک ، مرتکب جرم خیانت در امانت یا کلاهبرداری شده باشند و یا ضرر و زیانی به طرفین قرارداد وارد شده باشد ، به جای اینکه از آنها در اتحادیه ، شکایت شود ، می بایست به شیوه حقوقی و قضایی ، اقدام به شکایت از آنها نمود .

نحوه شکایت از مشاور املاک به شیوه قضایی ، به این صورت است که شاکی ، با تنظیم یک دادخواست حقوقی و یا شکواییه کیفری و ارائه آن به مراجع صالح قضایی ، همچون شورای حل اختلاف ، دادسرا یا دادگاه حقوقی ، رسیدگی به جرم ارتکابی را تقاضا نموده و در صورت لزوم ، خسارات وارده به خود را نیز ، مطالبه نماید .

نحوه شکایت از مشاور املاک از طریق سازمان تعزیرات نیز ، به این صورت است که فرد شاکی ، یا به صورت حضوری ، به شعب بدوی تعزیرات ، مراجعه و شکایت خود را به ثبت می رساند و یا ضمن تماس با شماره 135 ، شکایت و اعتراض خود را اعلام می نماید . البته ، شکایت از مشاور املاک ، از طریق سازمان تعزیرات ، از طریق مراجعه به سایت tazirat135.ir نیز ، امکان پذیر است . در قسمت بعد ، مرجع رسیدگی به تخلفات مشاورین املاک را بیشتر توضیح خواهیم داد .

مرجع رسیدگی به تخلفات مشاورین املاک

در قسمت های قبل ، روش های شکایت از مشاورین املاک را مورد بررسی قرار داده و نحوه شکایت از مشاورین املاک ، در هر کدام از روش های مزبور را به صورت مختصر ، مورد بررسی قرار دادیم . در همین ارتباط ، این سوال نیز ممکن است مطرح شود که چه مرجعی ، رسیدگی به تخلفات مشاورین املاک را به عهده دارد و به عبارت دیگر ، برای شکایت از مشاورین املاک ، به کجا باید مراجعه نمود ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا زمانی که مشاور املاک ، مرتکب عمل مجرمانه می شود ، مرجع رسیدگی به تخلف مشاورین املاک ، دادسرا و دادگاه کیفری هستند و نمی توان در اینگونه موارد ، در اتحادیه مشاوران املاک ، تخلف مربوطه را مورد پیگیری قرار داد . نهایتا ، اتحادیه مشاوران املاک ، می تواند پس از بررسی موضوع ، شاکی را راهنمایی کند که در مراجع قضایی ، موضوع را پیگیری کند و یا اینکه پرونده را به مراجع قضایی ، ارجاع بدهد .

اما اگر تخلف انجام شده ، توسط مشاورین املاک ، وصف مجرمانه کیفری نداشته و صرفا ناظر بر تخلفات مشاورین املاک در حوزه حرفه شان بوده باشد ، در این صورت ، مرجع رسیدگی به تخلفات مشاورین املاک ، همان اتحادیه مشاورین املاک می باشد که با روش های مقتضی ، همچون اخذ توضیح از شاکی و مشاور املاک و حسب مورد ، بازرسی های لازم ، پیگیری های مربوط را انجام می دهد .

همچنین ، اتحادیه مشاورین املاک ، می تواند در صورت شکایت افراد و احراز نمودن تخلف صنفی ، پرونده را برای رسیدگی بیشتر ، به سازمان تعزیرات حکومتی ، ارجاع بدهد . البته ، خود افراد نیز ، به منظور شکایت از تخلفات مشاورین املاک ، می توانند از طریق سایت سازمان تعزیرات حکومتی و یا مراجعه به شعب بدوی سازمان تعزیرات ، اقدام به طرح شکایت نمایند تا مورد رسیدگی و صدور حکم قرار گیرد .

نکته مهمی که در خصوص مرجع رسیدگی به تخلفات مشاورین املاک وجود دارد ، این است که اگر شاکی ، به دلیل تخلفات و جرایم مشاورین املاک ، متحمل ضرر و زیانی شده باشد ، می بایست برای مطالبه خسارت خود ، به شیوه قضایی اقدام نموده و از طریق طرح دادخواست در دادگاه های حقوقی ، جبران ضرر و زیان خود از مشاور املاک را مطالبه نماید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه شکایت از مشاور املاک در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه شکایت از مشاور املاک پاسخ دهند .