هزینه کپی برابر اصل یکی از موارد پرداختی در دفاتر اسناد رسمی است که برای تأیید صحت و تطابق یک سند با اصل آن دریافت می شود. هزینه کپی برابر اصل مدارک بسته به نوع مدرک و تعرفه های مصوب دفاتر اسناد رسمی متغیر است. به طور معمول، این هزینه برای هر برگ از کپی مدارک محاسبه می شود و شامل حق التحریر و سایر هزینه های جانبی دفترخانه است. در پاسخ به پرسش کپی برابر اصل کجا انجام میشود، می توان گفت که برای انجام کپی برابر اصل، فرد باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند.
برای مشاوره هزینه کپی برابر اصل در سال 1404
برای مشاوره هزینه کپی برابر اصل در سال 1404
کپی برابر اصل به نسخه ای از مدارک گفته میشود که توسط مراجع قانونی تأیید شده و از نظر محتوایی با سند اصلی کاملاً همخوانی دارد. هزینه کپی برابر اصل مدارک بسته به نوع سند، تعداد صفحات و مرجع صادرکننده متفاوت است و معمولاً توسط دفاتر اسناد رسمی، ادارات ثبت احوال یا مراکز قضایی انجام میشود. در پاسخ به پرسش کپی برابر اصل کجا انجام میشود، می توان گفت که برای انجام کپی برابر اصل، فرد باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند.
اهمیت دریافت کپی برابر اصل مدارک به میزان حساسیت و رسمی بودن فرایندی بستگی دارد که سند برای آن استفاده میشود. در مواردی مانند ثبت شرکت، اخذ ویزا یا شرکت در مناقصات دولتی، کوچکترین اختلاف بین نسخه کپی و اصل ممکن است به رد درخواست یا ایجاد مشکلات حقوقی منجر شود. به همین دلیل، پرداخت هزینه کپی برابر اصل نه تنها یک الزام اداری، بلکه سرمایه گذاری برای اطمینان از اعتبار قانونی اقدامات فرد یا سازمان محسوب میشود.
با توجه به اهمیت موضوع هزینه کپی برابر اصل، در این مقاله، به پرسش های کپی برابر اصل چیست و کپی برابر اصل مدارک کجا انجام میشود، پاسخ داده شده و در ادامه، هزینه کپی برابر اصل، مدارک لازم برای کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی، مورد بررسی قرار گرفته است.
بسیاری از مواقع، ممکن است اشخاص، بخواهند از اسناد و مدارکی که در اختیار دارند، کپی یا رونوشت بگیرند؛ چه سند عادی و چه سند رسمی. کپی یا رونوشت گرفتن از برخی از اسناد و مدارک، همچون شناسنامه و کارت ملی، عمدتا به صورت عادی، قابل انجام است و نیازی به برابر با اصل کردن آن نیست؛ اما در مواردی، لازم است که مطابقت کپی ارائه شده با اصل سند، احراز شود و به اصطلاح، کپی، برابر با اصل باشد تا بتوان به آن، استناد نمود.
به عنوان نمونه، زمانی که خواهان، قصد اقامه دعوی در دادگاه را دارد، می بایست اصل یا رونوشت برابر اصل شده اسناد و مدارک خود را به دادگاه ارائه نماید. به همین منظور، در ماده 57 قانون آیین دادرسی مدنی، موضوع برابر با اصل کردن کپی اسناد و مدارک، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس این ماده، دفتر دادگاه، ادارات ثبت اسناد و یا دفاتر اسناد رسمی، بخشدار محل یا حتی ادارات دولتی، می توانند برابر با اصل بودن مدارک مربوطه را گواهی کنند.
با این وجود، در حال حاضر، صرفا دفاتر اسناد رسمی، عهده دار برابر با اصل کردن اسناد و مدارک افراد هستند. در این میان، برابر با اصل کردن اسنادی، همچون شناسنامه و کارت ملی، سند ازدواج و سند طلاق، اسناد مالکیت، مدارک تحصیلی و مواردی از این قبیل، کاربرد بیشتری دارد. در این صورت، اسناد و مدارکی که توسط دفترخانه اسناد رسمی، برابر با اصل می شوند، توان اجرایی و اثباتی سند رسمی را خواهند داشت.
اما سوالی که مطرح می شود، این است که هزینه کپی برابر اصل در دفترخانه در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ در پاسخ به این سوال، باید گفت که بر اساس قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، نرخ تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، توسط وزارت دادگستری، تعیین می شود و هر چهار سال یکبار، مورد بازنگری قرار می گیرد.
در همین راستا، بخشنامه ای در خصوص نرخ تعرفه و هزینه های حق التحریر دفاتر اسناد رسمی به تصویب رسیده که این بخشنامه، در سال ۱۴۰۴ نیز لازم الرعایه است . به موجب این بخشنامه، هزینه ثبت اسناد مالی و غیر مالی و نیز، هزینه ثبت سایر اسناد، به تفکیک، ذکر گردیده است که خارج از آن، دفاتر، مجاز به اخذ وجوه دیگری نیستند. در ادامه، هزینه کپی برابر با اصل سال 1404 نیز که به موجب این بخشنامه تعیین می گردد، توضیح داده می شود. در صورت انتشار بخشنامه جدید، در سال ۱۴۰۴، متن مقاله به روزرسانی خواهد شد.
درپاسخ به پرسش کپی برار اصل مدارک کجا انجام میشود , چگونه کپی برابر اصل بگیریم باید گفت کپی برابر اصل مدارک عموماً در مراکز رسمی و قانونی قابل انجام است. دفاتر اسناد رسمی، ادارات ثبت احوال و مراکز قضایی از جمله مکان های اصلی هستند که این خدمت را با رعایت ضوابط دقیق ارائه میدهند. این مراکز با بررسی تطابق کامل محتوای نسخه کپی با سند اصلی، اقدام به مُهر و امضای تأییدیه میکنند. هزینه و زمان انجام این فرایند ممکن است بسته به نوع سند، تعداد صفحات و سیاست های داخلی هر مرکز متفاوت باشد.
علاوه بر مراکز دولتی، برخی دفاتر خدمات الکترونیک یا "پیشخوان دولت" نیز امکان ارائه خدمات کپی برابر اصل را فراهم کرده اند. این دفاتر به عنوان واسطه بین شهروندان و سازمانهای رسمی عمل میکنند و فرایند دریافت تأییدیه را تسهیل مینمایند. البته، صلاحیت این مراکز برای انجام کپی برابر اصل باید توسط نهادهای بالا دستی تأیید شده باشد تا از اعتبار قانونی مدارک اطمینان حاصل شود.
در موارد خاص، سازمانها یا مؤسسات خاصی مانند دانشگاهها، سفارت ها یا مراکز صدور ویزا ممکن است به صورت داخلی اقدام به تأیید کپی برابر اصل مدارک کنند. این رویکرد معمولاً زمانی اجرا میشود که سند مستقیماً برای استفاده در همان سازمان مورد نیاز است و نیاز به تأیید مضاعف توسط مراجع خارجی وجود ندارد.
لازم به ذکر است مبالغ اعلام شده، بر اساس نرخ سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
در قسمت قبل، به بررسی این موضوع پرداخته شد که نرخ تعرفه کپی برابر اصل در دفترخانه چگونه تعیین می شود. همانطور که اشاره گردید، هزینه کپی برابر اصل در دفترخانه، مطابق تعرفه اعلام شده، اخذ می شود؛ اما سوالی که مطرح می شود، این است که هزینه کپی برابر اصل در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟
در پاسخ به این سوال که نرخ تعرفه و هزینه کپی برابر با اصل کردن اسناد و مدارک در سال 1404 چقدر است، باید بخشنامه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس این بخشنامه، تصدیق یا گواهی نمودن مطابقت رونوشت و فتوکپی، با اصل از اسناد و مدارک دفترخانه که سند رسمی محسوب می شوند، به ازای هر برگ، 60 هزار ریال است. به این معنا که اگر اسناد و مدارک موجود در دفترخانه، برابر با اصل شده باشد، هزینه کپی برابر با اصل به ازای هر برگه، 6 هزار تومان خواهد بود.
همچنین، بر اساس این بخشنامه، هزینه تصدیق مطابقت رونوشت و فتوکپی با اصل اسناد مالکیت، در صورتی که توسط ذی نفع تهیه گردد، 50 هزار ریال است. بنابراین، به عنوان مثال، اگر مالک، قصد داشته باشد، از سند ملکی خود، کپی برابر با اصل تهیه نمای، به ازای هر برگ، می بایست هزینه ای معادل 5 هزار تومان پرداخت نماید.
البته، این در صورتی است که خود متقاضی، کپی سند را ارائه نموده باشد. در غیر این صورت، هزینه رونوشت یا کپی گرفتن از سند نیز، به آن اضافه می شود. هزینه رونوشت گرفتن از اسناد نیز، به ازای هر برگ، 750 تومان می باشد. البته، بر اساس بخشنامه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، هزینه کپی برابر اصل در مورد سایر اسناد، به ازای هر برگ، 1500 تومان می باشد.
لازم به ذکر است مبالغ اعلام شده، بر اساس نرخ سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای تهیه کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی، شخص نیاز به ارائه مدارک خاصی دارد که توسط دفاتر ثبت اسناد پذیرفته می شوند. این فرآیند شامل تأیید اصالت اسناد اصلی و سپس تهیه کپی ای است که قانوناً معادل اصل شناخته می شود. مدارک لازم برای کپی برابر اصل شناسنامه عبارتند از: شناسنامه اصلی که باید در حال اعتبار باشد، و همچنین کارت ملی اصلی که باید حاوی اطلاعات به روز باشد. این مدارک باید در حین مراجعه به دفتر ثبت اسناد ارائه شوند.
به طور کلی، مدارک لازم برای کپی برابر اصل شامل:
شناسنامه اصلی ( در حال اعتبار )،
کارت ملی اصلی ( با اطلاعات به روز )،
درخواست خطی امضا شده توسط فرد،
در برخی موارد، تصویب واحد جمعیت و آمار ( برای کارت ملی )
این مدارک باید به دفتر ثبت اسناد محلی ارائه شوند. پس از بررسی اسناد، کپی برابر اصل تهیه و به فرد تحویل داده می شود. این فرآیند به طور کلی سریع و بدون تعقیب زیادی انجام می شود، اما ارائه مدارک کامل و دقیق، کلید موفقیت در این عملیات است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه کپی برابر اصل در سال ۱۴۰۴ در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه کپی برابر اصل در سال 1404 پاسخ دهند .
برای مشاوره هزینه کپی برابر اصل در سال 1404
برای مشاوره هزینه کپی برابر اصل در سال 1404
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©