دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / هزینه رضایت نامه محضری

هزینه رضایت نامه محضری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

رضایت محضری ، انواع مختلفی دارد ؛ مانند رضایت محضری پدر برای ازدواج دختر ، رضایت شوهر برای خروج همسر از کشور و رضایت شاکی در محضر برای گذشت از جرم . هزینه رضایت نامه محضری در سال 1403 ، مطابق تعرفه اعلام شده ، دریافت می شود که بر اساس آخرین بخشنامه ، نرخ تعرفه رضایت نامه محضری ۱۴۰۳، صد هزار تومان است .

 

دفاتر اسناد رسمی به عنوان زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، خدمات مختلفی ، در زمینه ثبت اسناد مالی و غیر مالی و نیز سایر تعهدات میان افراد ، ارائه می نمایند . انجام خدمات مذکور ، نیازمند پرداخت هزینه های مربوطه ، می باشد که بر اساس نرخ تعرفه اعلام شده ، توسط دفترخانه ها دریافت می شود .

 

یکی از مهم ترین اسنادی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود ، رضایت نامه های محضری است که به موجب آن ، یکی از طرفین ، رضایت خود را به صورت رسمی ، در دفترخانه ، ابراز می دارد . دادن رضایت نامه محضری ، نیازمند پرداخت هزینه رضایت محضری ، مطابق نرخ تعرفه سال ۱۴۰۳ می باشد .

 

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، رضایت نامه محضری و هزینه آن در سال 1403 ، مورد بررسی قرار گرفته ؛ پس از اینکه ، هزینه رضایت نامه محضری خروج از کشور را بررسی نمودیم ، به این سوال نیز پاسخ می دهیم که پرداخت هزینه مربوطه به عهده کیست .

رضایت نامه محضری چیست

دفاتر اسناد رسمی ، خدمات مختلف و متعددی در زمینه ثبت اسناد مالی ، اسناد غیر مالی و نیز ، ارائه سایر خدمات ثبت تعهدات میان افراد ، ارائه می نمایند . در زمینه ثبت اسناد غیر مالی ، یکی از مهم ترین خدمات مذکور ، ثبت اسنادی همچون رضایت نامه ها است . ممکن است سوال پیش بیاید که رضایت نامه محضری چیست، رضایت نامه هایی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شوند ، نوعی سند رسمی محسوب می شوند که به آن رضایت نامه محضری گفته می شود و به دلیل  تنظیم در دفتر اسناد رسمی، رضایت نامه محضری ، نسبت به رضایت نامه های عادی یا دست نویس ، اعتبار بیشتری دارد .

 

رضایت نامه های محضری ، انواع و اقسام مختلفی دارند . اما ، یکی از مهم ترین انواع رضایت نامه های محضری ، رضایت نامه گذشت از جرم است . با این توضیح که ، زمانی که در جرایم قابل گذشت ، شاکی و متشاکی ، با هم در مورد جرم رخ داده ، به توافق رسیدند ، به دفتر اسناد رسمی مراجعه می کنند و شاکی ، ضمن یک متن رضایت نامه محضری ، رضایت خود را نسبت به متشاکی ، اعلام می دارد تا خصومت رخ داده ، کاملا حل و فصل شود .

 

در این گونه موارد ، تنظیم رضایت نامه محضری ، این فایده را دارد که دیگر شاکی ، نمی تواند رضایت محضری خود را نادیده گرفته و مجددا علیه متشاکی ، در دادگاه ها و مراجع قضایی ، طرح دعوی نماید . علاوه بر رضایت محضری برای گذشت از جرم ، در مواردی دیگر ، همچون رضایت پدر برای ازدواج دختر باکره نیز ، می توان در دفتر اسناد رسمی ، رضایت محضری داد .

 

در این مورد نیز ، چون دختران باکره ، برای ازدواج شان ، نیازمند رضایت پدر و یا جد پدری هستند ، پدر ، می تواند به جای حضور در دفترخانه در موقع عقد ، به دفتر اسناد رسمی مراجعه نموده و رضایت خود برای ازدواج دختر را با تنظیم رضایت نامه محضری ، اعلام کند . بنابراین ، رضایت نامه محضری ، به رضایت نامه ای گفته می شود که افراد ، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، آن را تنظیم و امضا کرده و به آن متعهد می گردند .

هزینه رضایت نامه محضری در سال ۱۴۰۳

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که رضایت نامه محضری چیست . همانطور که گفته شد ، رضایت نامه محضری ، در دفاتر اسناد رسمی تدوین می شود و اعتبار اسناد رسمی را دارد . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که هزینه رضایت نامه محضری چقدر است و در سال 1403 ، نرخ تعرفه تعیین شده برای دادن رضایت محضری ، به چه میزان می باشد؟

 

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس قانون دفاتر اسناد رسمی ، نرخ تعرفه خدمات انجام شده ، توسط دفاتر اسناد رسمی ، توسط دادگستری مشخص می شود و هر چهار سال یک بار ، مورد بررسی مجدد قرار می گیرد . بر همین اساس ، بخشنامه ای ، از سوی دادگستری ، صادر شده است که بر اساس آن ، نرخ تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ، معین شده است . این بخشنامه تا زمان صدور بخشنامه جدید ، در سال ۱۴۰۳ نیز ، لازم الاجرا است .

 

بر اساس بخشنامه مربوط به حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ، هزینه انواع خدمات مربوط به ثبت اسناد مالی و غیر مالی ، مشخص شده و از آن جهت که رضایت نامه محضری ، یکی از انواع خدمات مربوط به ثبت اسناد غیر مالی است ، نرخ تعرفه آن نیز ، ذکر گردیده است . بر این اساس ، نرخ تعرفه و هزینه رضایت نامه محضری در سال 1403 ، مبلغ یک میلیون ریال ، معادل یکصد هزار تومان می باشد .

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس نرخ سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

هزینه رضایت نامه محضری خروج از کشور

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که رضایت نامه محضری چیست و برخی از مصادیق مهم آن نیز ، مورد اشاره قرار گرفت . یکی از انواع رضایت نامه هایی که در محضر تنظیم می شود ، رضایت محضری برای خروج از کشور می باشد . بر اساس قانون ایران ، خانم هایی که متاهل هستند و قصد دارند از کشور خارج شوند ، یا اشخاص کمتر از 18 سال، برای گرفتن یا تمدید پاسپورت ، نیازمند رضایت همسر یا پدر خود می باشند .

 

رضایت شوهر یا پدر اشخاص زیر 18 سال برای خروج از کشور ، می بایست به صورت محضری تنظیم شود و به این منظور ، شوهر یا پدر ، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، می بایست رضایت یا اجازه رسمی برای خروج از کشور را اعلام نماید . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که هزینه رضایت نامه محضری خروج از کشور چقدر است و در سال ۱۴۰۳ ، نرخ تعرفه رضایت محضری خروج از کشور چقدر می باشد؟

 

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که به طور کلی ، در بخشنامه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ، مبلغ هزینه انواع و اقسام رضایت نامه های محضری ، به میزان یک میلیون ریال تعیین شده است و بنابراین ، هزینه رضایت محضری خروج از کشور نیز ، مطابق نرخ تعرفه اعلامی سال 1403 ، مبلغ صد هزار تومان است . لازم به ذکر است که ارائه رونوشت یا کپی برابر با اصل از اسناد و مدارک دفترخانه نیز ، به ازای هر برگ ، هزار و پانصد تومان می باشد .

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس نرخ سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

هزینه رضایت نامه محضری بر عهده کیست

در قسمت های قبل ، رضایت محضری و انواع آن ، همچون رضایت محضری شاکی جرم ، رضایت محضری پدر برای ازدواج دختر و نیز ، رضایت محضری شوهر برای خروج زوجه از کشور که در قالب نوعی سند رسمی در دفترخانه تنظیم می شوند ، بررسی شد . در تمامی این موارد ، شخصی که قصد دادن رضایت دارد ، می بایست به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه نموده و رضایت خود را اعلام و ذیل سند رضایت نامه را امضا نماید .

 

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که هزینه رضایت محضری به عهده کیست ؟ آیا شخصی که رضایت نامه محضری تنظیم می کند ، باید هزینه آن را پرداخت کند یا شخصی که به وی رضایت داده می شود ، باید نرخ تعرفه رضایت محضری سال ۱۴۰۳ را پرداخت کند ؟

 

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا پرداخت هزینه رضایت نامه محضری ، با توافق طرفین ، صورت می گیرد و بسته به مورد ، ممکن است توسط شخصی که رضایت می دهد یا طرف مقابل وی و یا به صورت مساوی ، هزینه رضایت محضری ، پرداخت بشود . با این وجود ، در صورتی که توافقی میان طرفین وجود نداشته باشد ، اصل بر آن است که شخص متقاضی رضایت ، هزینه تنظیم رضایت نامه محضری را پرداخت کند ؛ به ویژه در مورد رضایت شاکی به متشاکی برای گذشت از جرم .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه رضایت نامه محضری در سال 1403 در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه رضایت نامه محضری در سال ۱۴۰۳ پاسخ دهند .