دعاوی کارت بازرگانی، مربوط به مواردی، همچون اجاره، تمدید، تعلیق و ابطال آن می باشد. دعاوی این کارت، در خصوص اجاره، شامل مواردی است که اجاره کننده آن، از پرداخت مالیات متعلقه به کارت، خودداری می کند. دعوای مربوط به تعلیق کارت بازرگانی، در حالتی مطرح می شود که کارت بازرگانی، گم یا دزیده شده و دعوای مربوط به ابطال کارت بازرگانی، در مواردی، قابل طرح است که به علت قاچاق، کارت دارنده، باید ابطال شود.
برای مشاوره دعاوی کارت بازرگانی
برای مشاوره دعاوی کارت بازرگانی
تجارت، فعالیتی است که انواع آن از دیر باز تا کنون، در میان جوامع مختلف، وجود داشته و در جهان مدرن نیز، بسیار مورد توجه می باشد؛ به گونه ای که بخش بزرگی از افراد، شغل خود را امور تجاری قرار داده و به همین واسطه، تاجر خوانده می شوند. در راستای سامان دادن به امور مربوط به تجارت و ایجاد وحدت رویه و نظم در آن، قوانین مختلفی، نظیر قانون تجارت، قانون امور گمرکی و سایر قوانین، ایجاد شده اند.
بسیاری از افراد، علاقمند به تجارت در حوزه بین الملل می باشند که یکی از ملزومات این نوع از تجارت، داشتن کارت بازرگانی است. کارت بازرگانی، در واقع، مدرک و مجوزی بوده که افرادی که قصد فعالیت در حوزه واردات و صادرات کالا، ترخیص بار از گمرک و انجام سایر امور مربوط به تجارت بین الملل را دارند، باید برای دریافت آن اقدام نمایند. البته، افرادی که کارت بازرگانی نداشته یا امکان ثبت نام آن را ندارند، اقدام به اجاره آن می کنند که عملی غیر قانونی می باشد. اما،داشتن این کارت یا اجاره آن، علاوه بر مزایای فراوانی که دارد، برای فرد دارنده، آثار و تبعات حقوقی ای نیز به دنبال داشته و دعاوی خاصی را نیز ایجاد خواهد کرد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به بررسی این موضوع بپردازیم که دعاوی کارت بازرگانی، شامل چه مواردی است و سپس، در خصوص دعاوی اجاره، دعاوی تمدید، تعلیق و در نهایت دعاوی ابطال کارت بازرگانی توضیح دهیم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
در پاسخ به این پرسش که دعاوی کارت بازرگانی، شامل چه مواردی است؟ ابتدا باید، مفهوم کارت بازرگانی را توضیح داده و بگوییم که شرایط برخورداری از آن، به چه صورت است و پس از بررسی این دو موضوع و با استفاده از توضیحات مربوط به آن ها، پاسخ دهیم که دعاوی کارت بازرگانی، شامل چه مواردی است. برای توضیح مفهوم کارت بازرگانی، باید، به قانون مقررات صادرات و واردات، مصوب 1372، مراجعه کرد.
ماده 3 قانون صادرات و واردات، مقرر می دارد: "مبادرت به امر صادرات و واردات کالا، به صورت تجاری، مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، صادر و به تایید وزارت بازرگانی می رسد." بر اساس این ماده، می توان گفت: کارت بازرگانی، مجوزی است که شخص علاقمند به حوزه صادرات و واردات به صورت تجاری، باید از آن، برخوردار باشد و در غیر این صورت، امکان فعالیت تجارت بین المللی را نخواهد داشت. مطابق این ماده، مرجع صادر کننده این کارت، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران است.
برخورداری از کارت بازرگانی، نیازمند داشتن شرایط مندرج در آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات است که در ماده 10 این قانون، ذکر شده و بدون وجود آن شرایط، افراد، قادر به دریافت کارت بازرگانی، نخواهند بود. داشتن شرط سنی، عدم سابقه ورشکستگی به تقلب یا تقصیر، داشتن محل کسب مرتبط با رشته و سایر موارد، از جمله شرایط لازم، جهت دریافت کارت بازرگانی می باشند. متقاضیان واجد شرایط، می توانند، از طریق مراجعه به نشانی cscs.Chambertrust.Ir، جهت انجام مراحل اولیه ثبت نام کارت بازرگانی، اقدام نمایند.
اما داشتن کارت بازرگانی، علاوه بر مزایای فراوانی که دارد، برای دارنده آن، آثار و تبعات حقوقی ای نیز به دنبال داشته و فرد را در برخی شرایط، با دعاوی کارت بازرگانی، مواجه خواهد کرد. بسته به موضوع، دعاوی کارت بازرگانی، می توانند، شامل موارد زیر باشند:
دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با اجاره آن: از آنجایی که افراد فاقد کارت بازرگانی، اقدام به اجاره آن می کنند و از این طریق، دست به فرار مالیاتی می زنند، دعاوی مربوط به اجاره کارت بازرگانی مطرح می شود. دعاوی کارت بازرگانی، در خصوص اجاره، مربوط به قبل از ممنوع شدن آن، به دستور دادستانی کل کشور و بعد از ممنوعیت آن می باشند.
دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با تمدید اعتبار آن: این دعوا، در مواردی مطرح می شود که افراد دارنده کارت بازرگانی، بعد از یک سال از تاریخ صدور، قصد تمدید کارت بازرگانی خود را دارند. موارد این دعوا، می تواند شامل خودداری اتاق بازرگانی، از تمدید کارت بازرگانی فرد بوده یا حالتی باشد که دارنده کارت، با کارت منقضی شده، اقدام به تجارت نماید.
دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با تعلیق آن: دعوای مربوط به تعلیق کارت بازرگانی، می تواند در مواردی، نظیر گم یا دزدیده شدن کارت بازرگانی مطرح شود. زمانی که فرد، کارت خود را بر اثر گم یا دزدیده شدن از دست بدهد، ممکن است سارق یا یابنده کارت، اقدام به سوء استفاده از کارت بازرگانی یافت شده نماید.
دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با ابطال آن: ابطال کارت بازرگانی، به صورت اختیاری یا اجباری می باشد. در مواردی نظیر قاچاق کالا، به واسطه کارت بازرگانی، دعاوی کارت بازرگانی، مربوط به ابطال آن، مطابق قانون امور گمرکی، مطرح می شود. همچنین، اینکه فرد، بدون واجد شرایط بودن، کارت را دریافت کند و بعدها، عدم واجد شرایط بودن وی مشخص گردد، می تواند دعوای ابطال کارت بازرگانی را مطرح کند.
پس از توضیح در خصوص مفهوم کارت بازرگانی و دعاوی کارت بازرگانی، در ادامه، به بررسی جداگانه هریک از موارد دعاوی کارت بازرگانی خواهیم پرداخت.
در قسمت قبل، توضیح دادیم که کارت بازرگانی چیست و گفتیم که تاجر ها و افرادی که قصد واردات و صادرات تجاری، یا ترخیص بار از گمرک یا هر امر دیگری در این زمینه را دارند، بر اساس ماده 3 قانون واردات و صادرات مصوب 1372، باید، از اتاق بازرگانی، مجوز یا همان کارت بازرگانی داشته باشند. همچنین، اشاره کردیم که داشتن کارت بازرگانی، آثار و دعاوی حقوقی را نیز در پی دارد که یکی از این دعاوی،دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با اجاره آن است. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص دعاوی مربوط به اجاره کارت بازرگانی صحبت کنیم.
تا پیش از سال 1397، بحث انعقاد قرارداد اجاره کارت بازرگانی یا استفاده از کارت بازرگانی باقی افراد، جهت واردات و صادرات کالا و سایر موارد تجارت بین الملل،مرسوم بود و افراد بسیاری، از همین راه، کسب درآمد میلیونی داشتند. اما، از آنجا که تمامی مسئولیت امور انجام شده، نظیر مالیات، غیر قانونی بودن کالای وارد شده و سایر موارد، بر عهده دارنده کارت می باشد و عده ای سودجو، با اجاره کارت بازرگانی دیگران، اقدام به فرار مالیاتی می نمودند، دادستان کل کشور، به منظور جلوگیری از تخلفات ناشی از این امر، استفاده از کارت بازرگانی دیگران را ممنوع اعلام کرد.
بر اساس اعلام دادستانی کل کشور، واگذار کردن کارت بازرگانی، تحت هر عنوانی به دیگران، ممنوع است و تمامی افراد، نظیر شرکت های مشاوره کارت بازرگانی یا دفاتری که در انعقاد قرارداد اجاره کارت بازرگانی، فعالیت می کنند، مجرم محسوب می گردند و به مجازات مندرج در ماده 247 اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم که حبس و جزای نقدی است، محکوم خواهند شد.
بر اساس مقدمات بالا، دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با اجاره، مربوط به قبل از اعلام ممنوعیت اجاره کارت بازرگانی و پس از آن می شود. از آنجا که قبل از اعلام دولت، اجاره کارت بازرگانی، ممنوع و جرم نبوده، دعاوی کارت بازرگانی، می تواند شامل دعوای بین موجر و مستاجر، به علت عدم پرداخت مالیات، توسط مستاجر و یا سوء استفاده مستاجر از کارت بازرگانی و انجام واردات و صادرات غیر قانونی باشد. دعاوی کارت بازرگانی بعد از ممنوعیت آن، می تواند مربوط به ارتکاب جرم اجاره کارت بازرگانی، به شخص ثالث باشد.
در قسمت های قبل، پس از توضیح در این خصوص که کارت بازرگانی چیست، گفتیم که داشتن کارت بازرگانی، می تواند، منجر به مواجه شدن با دعاوی کارت بازرگانی نیز بشود. همچنین، اشاره کردیم که دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با قرارداد اجاره، از جمله این دعاوی بوده و از همین رو، دادستانی کل کشور، واگذار کردن کارت بازرگانی، تحت هر عنوانی به دیگران را ممنوع کرده است. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص دعاوی کارت بازرگانی در رابطه با تمدید اعتبار آن صحبت کنیم و به توضیح این امر بپردازیم.
دعاوی کارت بازرگانی در خصوص تمدید اعتبار، در حالتی مطرح می گردند که دارنده کارت، پس از انقضای مدت اعتبار کارت بازرگانی که عموما و بسته به فعالیت تاجر، بین یک تا پنج سال می باشد، اقدام به تمدید آن نکند و با کارت بازرگانی فاقد اعتبار و منقضی شده، اقدام به انجام فعالیت تجاری و بازرگانی کند. همچنین، از دیگر موارد دعاوی کارت بازرگانی، در این زمینه، خودداری اتاق بازرگانی، از تمدید اعتبار کارت بازرگانی دارنده، بدون علت موجه و قانونی است که سبب ایجاد دعاوی کارت بازرگانی در زمینه تمدید اعتبار آن می شود.
در قسمت های قبل، در خصوص انواع دعاوی مربوط به کارت بازرگانی، نظیر دعاوی مربوط به اجاره کارت بازرگانی و یا دعاوی مربوط به تمدید اعتبار کارت بازرگانی، توضیح دادیم و گفتیم که با توجه به ممنوع بودن اجاره کارت بازرگانی و ار تکاب جرم فرار مالیاتی، توسط برخی افراد، از طریق اجاره کارت بازرگانی دیگران، بهتر است از انجام این امر، جدا خودداری کرد. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص دعاوی مربوط به تعلیق کارت بازرگانی صحبت کنیم که بیشتر، در موارد دزدیده شدن کارت یا گم کردن آن، مطرح می شود.
در مواردی که کارت بازرگانی شخص حقیقی یا حقوقی، گم یا سرقت می شود، ممکن است که فردی، با یافتن آن، اقدام به سوء استفاده از کارت بازرگانی پیدا شده کند. از همین رو، شخص حقیقی یا حقوقی دارنده کارت بازرگانی، باید، در خواست خود مبنی بر تعلیق کارت بازرگانی را به اداره بازرگانی ارائه دهد، همچنین، اقدام به نشر آگهی در روزنامه کثیر الانتشار، جهت اعلام سرقت یا مفقودی کارت بازرگانی نماید.
در قسمت قبل، در خصوص دعاوی مربوط به تعلیق کارت بازرگانی، در گم شدن یا سرقت شدن آن، توضیح دادیم و گفتیم که در صورت اتفاق افتادن این امر، بهتر است دارنده کارت، هرچه زودتر، تعلیق آن را درخواست کند، تا از سوء استفاده احتمالی، جلوگیری به عمل آورد. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص دعاوی کارت بازرگانی مربوط به ابطال آن صحبت کنیم و بگوییم که دعاوی کارت بازرگانی در خصوص ابطال، چه زمانی مطرح می شوند.
ابطال کارت بازرگانی، به صورت اختیاری یا اجباری، صورت می گیرد. در ابطال کارت بازرگانی، به صورت اختیاری، دارنده کارت، به هر دلیلی، از داشتن کارت بازرگانی، منصرف شده و قصد ابطال آن را دارد که می تواند تقاضای خود، مبنی بر ابطال کارت را به اتاق بازرگانی، ارائه دهد، تا این امر انجام گیرد.
ابطال اجباری کارت بازرگانی و دعاوی کارت بازرگانی در خصوص ابطال، زمانی مطرح می گردد که دارنده کارت، مرتکب جرم، قاچاق شود یا محرز گردد که دارنده کارت، یک یا چند شرط از شرایط صدور کارت بازرگانی را نداشته، ولی کارت برای او، صادر گردیده است. در مواردی که دارنده کارت، قاچاق می کند، ابطال کارت او، می تواند به صورت دائمی یا موقتی، صورت گیرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعاوی کارت بازرگانی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دعاوی کارت بازرگانی پاسخ دهند.
برای مشاوره دعاوی کارت بازرگانی
برای مشاوره دعاوی کارت بازرگانی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©