عوارض شهرداری، به انواع عوارض نوسازی و عمران شهری، عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی و عوارض خودرو و موتور سیکلت و عوارض کسب و پیشه تقسیم می شود. پرداخت عوارض شهرداری، به دو طرق حضوری و غیر حضوری (سامانه استعلام و پرداخت الکترونیکی تهران من) انجام می پذیرد.
برای مشاوره نحوه پرداخت عوارض شهرداری
برای مشاوره نحوه پرداخت عوارض شهرداری
عوارض، در واقع، بهایی است که هر ارگانی در ازای خدماتی که ارائه می دهد، دریافت می کند. برخی به اشتباه، عوارض را معادل مالیات می دانند. درحالی که این دو با یکدیگر، متفاوتند. عوارض، بهای خدمات محسوب می شود. شهرداری، در ازای خدماتی، مانند نوسازی شهر، نظافت، خدمات جاده ای و ... بهایی به عنوان عوارض، دریافت می کند.
شهرداری ها، در ابتدا موظف به اطلاع رسانی، نسبت به موارد پرداخت عوارض هستند و در صورت عدم پرداخت، می توانند از مراجع انتظامی و نهادهای اجرایی، برای برخورد با متخلفین، کمک بگیرند و مراجع انتظامی و اجرایی نیز، موظف به همکاری می باشند. قطع خدمات مربوط به برق و گاز، از جمله اقداماتی است که نهادهای اجرایی، موظف به انجام آن ها می باشند. به همین دلیل، پرداخت عوارض شهرداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
از این رو، در این مقاله، به بررسی عوارض شهرداری و انواع آن خواهیم پرداخت. سپس، روش های پرداخت این نوع از عوارض، را بررسی کرده و در ادامه، سامانه تهران من و نحوه پرداخت عوارض شهرداری از این سامانه را توضیح خواهیم داد. در ادامه به توضیح نحوه دریافت شناسه قبض عوارض شهرداری تهران و فیش عوارض نوسازی ملک خواهیم پرداخت و در نهایت، استعلام الکترونیکی عوارض شهرداری ملک، هزینه پسماند شهرداری و کسب و پیشه شهرداری ارائه خواهد شد.
بر اساس ماده 55 قانون شهرداری، مصوب سال 1334، ایجاد خیابان ها و کوچه ها، میدان ها، باغ های عمومی، مجاری آب و توسعه معابر، در حدود قوانین موضوعه و همچنین تنظیف، نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی، مجاری آب ها، فاضل آب و ... از وظایف شهرداری خوانده شده اند. در پاسخ به این سوال که عوارض شهرداری چیست؛ می توان گفت شهرداری می تواند وجوهی را با عنوان عوارض از شهروندان دریافت کند. امروزه، عوارض یاد شده با عناوین عوارض ساختمان شامل عوارض نوسازی و عمران شهری، عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی، عوارض خودرو و موتور سیکلت، عوارض طرح ترافیک و عوارض کسب و پیشه دریافت شده که در ادامه به تعریف آن ها می پردازیم.
عوارض کسب و پیشه: بر اساس ماده 14 قانون نظام صنفی کشور، مصوب سال 1382 «افراد صنفی، مکلفند در هر سال، عوارض کسب و پیشه، حق عضویت اتحادیه (درصورت عضویت) و مالیات خود را بپردازند.» لازم به ذکر است که پرداخت عوارض کسب و پیشه، صرفا بر عهده واحدهای تجاری می باشد. همچنین، پرداخت عوارض شهرداری از نوع کسب و پیشه، بر عهده کسی است که صاحب پروانه کسب و سرقفلی باشد، حتی اگر مالک نباشد؛ مگر اینکه قراردادی، غیر از این، میان طرفین موجود باشد.
عوارض خودرو و موتورسیکت: به موجب ماده 43 قانون مالیات بر ارزش افزوده سال 1387، پرداخت عوارض شهرداری از نوع عوارض سالیانه انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین، اعم از تولید داخل یا وارداتی، حسب مورد، معادل یک هزارم قیمت فروش کارخانه (داخلی) و یا یک هزارم مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی آن ها می باشد. عوارض دریافتی، صرف هزینه های بهسازی و نوسازی شهر و همچنین، بهبود سیستم حمل ونقل شهری می شود. عوارض شهرداری مربوط به خودرو، شامل عوارض سالیانه شهرداری، عوارض آزادراهی و عوارض طرح ترافیک می شود.
عوارض نوسازی و عمران شهری: عوارض نوسازی و عمران شهری، برای تمام املاک، بر اساس مقدار مصرح در قانون و به شکل سالانه تعیین می شود. این عوارض، در ابتدای فروردین هر سال اعلام می شود و صاحبین املاک، یک سال فرصت پرداخت خواهند داشت. در صورتی که مقدار یاد شده، در مدت مقرر پرداخت نشده، مشمول جریمه می شود. این عوارض، صرف زیباسازی و بهسازی معابر، مانند درخت کاری، آسفالت و ... می شود. همچنین، پرداخت عوارض نوسازی، بر عهده مالک ملک می باشد.
کلیه افرادی که عوارض شهرداری خود را تا پایان سال جاری پرداخت نمایند؛ مشمول ۹ درصد تخفیف خواهند شد.
عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی: بر اساس ماده 8 قانون مدیریت پسماند ها، مصوب سال 83: «مديريت اجرایی، مي تواند هزينه های مديريت پسماندها را از توليد كننده پسماند با تعرفه ای كه طبق دستورالعمل وزارت كشور، توسط شوراهای اسلامی، بر حسب نوع پسماند تعيين می شود، دريافت نموده و فقط صرف هزينه های مديريت پسماند نمايد.» همچنین، لازم به ذکر است که پرداخت هزینه مدیریت پسماند مسکونی و غیر مسکونی، بر عهده کسی است که از ملک استفاده می کند، حتی اگر مالک نباشد؛ مگر این که بین طرفین، قراردادی غیر از این، وجود داشته باشد.
در قسمت قبل درباره عوارض شهرداری و انواع آن صحبت کردیم، در این قسمت، به روش های پرداخت عوارض شهرداری، خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که سازمان شهرداری تهران، با همه گیر شدن کرونا، در جهت توسعه سرویس های غیر حضوری خود و جلوگیری از رفت و آمد شهروندان، در جهت پرداخت عوارض، امکان پرداخت غیر حضوری را فراهم کرده است؛ اما همچنان، امکان پرداخت حضوری، نیز وجود دارد.
پرداخت حضوری: برای افرادی که امکان پرداخت عوارض شهرداری به شکل آنلاین را ندارند و قصد پرداخت حضوری را دارند، پرداخت از طریق خودپردازهای بانکی، دفاتر خدمات الکترونیک شهر و همچنین ادارات درآمد مناطق، انجام می شود.
پرداخت غیر حضوری: پرداخت غیر حضوری عوارض شهرداری از طریق سامانه و اپلیکیشن تهران من، ارسال کد شناسایی ۱۵ رقمی واحد مسکونی و ۱۲ رقمی واحد غیر مسکونی، به سامانه پیامکی 1370000070، سامانه تلفنی 137 و کد دستوری #137* انجام می شود.
همچون اداره مالیات، که پرداخت مالیات خودرو را از طریق سامانه های اینترنتی، امکان پذیر نموده، پرداخت آنلاین عوارض خودرو، از طریق سایت تهران من، به آدرس my.tehran.ir، اپلیکیشن تهران من از قسمت «خودرو و طرح ترافیک» و همچنین، سایت شهرداری تهران، به آدرس Tehran.ir، از قسمت «عوارض خودرو»، انجام می شود. علاوه بر موارد مذکور، پرداخت و استعلام عوارض ماشین را می توان، از طریق شماره گیری کد دستوری #3*3*137* انجام داد.
عوارض بهای خدمات مدیریت پسماند غیرمسکونی، بهای خدمات مدیریت پسماند مسکونی، عوارض کسب و پیشه، عوارض نوسازی و عمران نیز از طریق اپلیکیشن و سامانه تهران من، قابل استعلام و پرداخت می باشند. شهروندان، می توانند اپلیکیشن تهران من را از طریق سایت شهرداری تهران و از قسمت «نرمافزارهای موبایلی شهرداری تهران» دانلود و بر روی تلفن همراه خود، نصب نمایند. عوارض نوسازی و عمران، در سایت شهرداری تهران به آدرس Tehran.ir نیز قابل انجام است.
در قسمت های قبل، ضمن توصیف عوارض شهرداری و انواع آن، روش های پرداخت عوارض شهرداری را نیز مطرح کردیم. همانطور که گفته شد، پرداخت عوارض خودرو، از طریق سامانه «تهران من»، نیز انجام می شود. بنابراین، در این قسمت، به معرفی سامانه پرداخت عوارض شهرداری و شیوه کار با آن خواهیم پرداخت.
در این سامانه، همچون سامانه پرداخت قبض مالیات، امکانات آنلاین بسیاری، از جمله پرداخت عوارض شهرداری، در جهت تسریع و تسهیل پرداختهای شهری و قبوض، امکان خرید بلیت مترو و شارژ کارت بلیت مترو و اتوبوس، وجود دارد. خدمات ویژه شهری، در حوزه حمل و نقل، پارک حاشیهای و ... از دیگر امکانات این سامانه می باشند. همچنین، می توانید از سامانه سامان بازار، سامانه حمل و نقل بار و کالا، سامانه ثبت نام موسسات کرایه اتوموبیل و فروشگاه و خدمات آنلاین و نقشه تهران نیز در این سایت بهره مند شد.
برای استفاده بهتر از سامانه تهران من به آدرس my.tehran.ir، شخص باید در سایت تهران من، ثبت نام کند. بدین منظور، شخص باید در صفحه اصلی سایت تهران من، روی گزینه ثبت نام، کلیک کرده و گزینه شخص حقیقی را انتخاب نماید و اطلاعات خواسته شده، اعم از کد ملی، تاریخ تولد و ... را وارد نموده، سپس کدی برای وی پیامک می شود که آن را در بخش فعال کردن نام کاربری، وارد می کند. در این قسمت، صفحه «اعتبار حساب شهروندی» نمایش داده خواهد شد. موجودی نقدی، موجودی اعتبار سالیانه، مبلغ مسدودی و جمع بدهی در این قسمت، دیده می شود.
برای ورود به اکانت تهران من، شخص باید به سایت تهران من، به آدرس my.tehran.ir وارد شود. سپس باید شماره موبایل ثبتی را وارد و درخواست دریافت کد تایید نماید. با وارد کردن کد تایید و کلیک روی دکمه ورود در این مرحله، فرد به پنل کاربری خود دسترسی پیدا خواهید کرد.
در این قسمت شخص باید مشخصات خودرو را وارد کند. سپس باید شماره پلاک را در کادر اول و شناسه یکتا خودرو را در کادر دوم، وارد کند (لازم به ذکر است که هر خودرویی مانند املاک، دارای یک شناسه یکتا سند مالکیت می باشد) و سپس، روی دکمه درج خودرو، کلیک می نماید. بدین گونه، ماشین فرد و اطلاعات مربوط به آن، در پنل اضافه خواهد شد.
یکی از سوالات متداولی که ممکن است، برای بسیاری از افراد مطرح شود؛ این است که چگونه می توان نسبت به دریافت قبض عوارض شهرداری تهران اقدام نمود؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که معمولا در پایان هر سال، قبض های عوارض شهرداری از جمله شهرداری تهران، برای افراد صادر و ارسال می شود.
اما در مواردی که قبض عوارض شهرداری تهران برای شخص ارسال نشد و قبض به دست وی نرسید، وی می تواند بدون قبض نیز پرداخت عوارض را صورت دهد. به این منظور، شخص می تواند به مراجعه به سایت تهران من قبض عوارض را دریافت و پرداخت نماید. به این منظور، شخص می بایست به نشانی mytehran.ir مراجعه نمایند. پس از ورود به این سامانه، شخص می بایست گزینه ورود را از قسمت بالای صفحه انتخاب نماید. (در صورتی که کاربر پیش از این در سامانه ثبت نام نکرده است، در ابتدا، باید اقدام به نام نویسی کند.)
پس از آن، کاربر باید شماره همراه خود را در این قسمت درج کند.
در مرحله بعدی، کاربر باید کد و رمز ورود پیامک شده به شماره همراه خود را در این قسمت درج نماید.
با ورود به صفحه کاربری، فرد می بایست در ابتدا، گزینه افزودن ملک یا افزودن خودرو را برگزیده و ملک و خودرویی را که خواهان استعلام عوارض آن می باشد را انتخاب کند.
در نهایت، با انتخاب ملک و خودروی مد نظر، کلیه عوارض شهرداری مربوط به ملک یا خودرو مورد نظر در این قسمت، برای فرد به نمایش در می آید.
با کلیک بر روی گزینه دریافت قبض (علامت فایل پی دی اف) شخص می تواند جزئیات مربوطه به قبض از قبیل آدرس، میزان مبلغ عوارض، شناسه پرداخت و شناسه قبض را به صورت الکترونیکی مشاهده و دریافت نماید.
اگر اطلاعات مندرج در قبض با اطلاعات فرد همخوانی نداشته باشد، شخص می تواند به همراه مدارک و مستندات، به اداره کل درآمد شهرداری منطقه محل سکونت خود مراجعه نماید. هم چنین، امکان دریافت قبض کاغذی به صورت مراجعه حضوری به شهرداری ها نیز امکان پذیر می باشد.
عوارض نوسازی ملک، از جمله منابع اصلی درآمد شهرداری است که شخص به مدت یک سال مهلت دارد که مبلغ آن را به حساب شهرداری واریز نماید. در خصوص این که افراد چگونه می توانند فیش عوارض نوسازی ملک خود را دریافت نمایند، می بایست بیان نمود که به طور معمول؛ کلیه قبوض عوارض مربوطه به نوسازی ملک، در ماه های پایانی سال، برای صاحبان ملک فرستاده شده و آن ها می بایست نسبت پرداخت مبلغ آن اقدام نمایند.
بر روی این فیش، اطلاعات مختلفی از قبیل کد شناسایی ملک نیز درج گردیده؛ که دارای 15 رقم می باشد و برای هر ملک منحصر به فرد است. در صورتی که کد شناسایی ملک، با مشخصات ملک نوسازی شده مطابقت نداشته باشد، مالک می بایست به همراه مدارک و مستندات به اداره شهرداری منطقه خود مراجعه نماید.
در مواردی که قبض کاغذی عوارض نوسازی ملک به هر دلیل، به دست مالک نرسید، وی می تواند به صورت حضوری به اداره شهرداری منطقه خود و سپس واحد نوسازی مراجعه نموده و اقدام به دریافت فیش عوارض نوسازی ملک را کرده و نسبت به پرداخت مبلغ آن اقدام نماید. هم چنین، امکان دریافت و مشاهده قبض و نیز فیش پرداخت آن، به روش اینترنتی با مراجعه به سایت شهرداری منطقه نیز امکان پذیر می باشد. به طور مثال، در قسمت گذشته، دریافت فیش و قبض پرداخت الکترونیکی عوارض از طریق سامانه تهران من برای متقاضیان ارائه گردیده است.
در قسمت های قبل، درباره عوارض شهرداری و انواع آن شامل عوارض نوسازی و عمران شهری، عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی و عوارض خودرو و موتور سیکلت و عوارض کسب و پیشه برای صاحبان پروانه کسب صحبت کرده و در ادامه، روش های پرداخت عوارض شهرداری و سامانه تهران من را معرفی نمودیم. در این قسمت، نحوه پرداخت عوارض شهرداری از طریق سامانه تهران من، بررسی خواهیم کرد.
برای پرداخت الکترونیکی عوارض خودرو، شخص ابتدا باید وارد سایت تهران من به آدرس my.tehran.ir شود. سپس فرد باید روی قسمت «استعلام بدهی طرح ترافیک پارک حاشیه ای و عوارض سالیانه خودرو» کلیک کند.
پس از ورود به قسمت عوارض خودرو، فرد بر روی گزینه «آنلاین با کارت بانکی» کلیک می کند تا وارد قسمت بعدی شود.
در این قسمت، شخص پلاک ماشین مورد نظر را وارد می نماید. تا عوارض سالیانه خودرو، عوارض پارک حاشیه ای و عوارض طرح ترافیک، نمایان شود.
در نهایت، مانند تصویر زیر، بر روی گزینه پرداخت کلیک کرده تا پرداخت الکترونیکی عوارض مورد نظر، انجام شود.
لازم به ذکر است استعلام بدهی عوارض سالیانه خودرو نیز از طریق این سامانه انجام می شود. همچنین برای دریافت راهنمایی در خصوص طرح ترافیک، شخص می تواند، از طرق شماره تماس 137 داخلی 5، ثبت تیکت با ورود به حساب شهروندی، در سایت تهران من، در بخش پشتیبانی و ایمیل my@tehran.ir اقدام نماید.
در قسمت های قبل، ابتدا عوارض شهرداری را توضیح دادیم و پس از بررسی انواع عوارض، شیوه های پرداخت و نحوه پرداخت الکترونیکی از طریق سامانه تهران من را بررسی نمودیم. در این قسمت، نحوه پرداخت عوارض شهرداری از طریق اپلیکیشن تهران من من بررسی خواهیم نمود.
برای پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری، از طریق اپلیکیشن تهران من، شخص باید ابتدا این نرم افزار را بر روی گوشی همراه خود، نصب نماید و سپس بر روی ثبت نام کلیک کند.
در قسمت بعد، شخص باید مشخصات خواسته شده، اعم از کدملی، تاریخ تولد، شماره تلفن و ... را تکمیل نماید.
سپس، از صفحه نخست، فرد باید بر روی ورود کلیک کند، تا وارد صفحه زیر شود. در این قسمت، فرد باید شماره همراه خود، را وارد نماید، تا پیامکی حاوی کد فعال سازی، برایش ارسال شود.
در این قسمت، فرد باید وارد صفحه خدمات اپلیکیشن تهران من شود. برای پرداخت عوارض شهرداری، اعم از نوسازی و عمران شهری، عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی و عوارض کسب و پیشه، شخص باید بر روی گزینه ملک من، کلیک کند.
سپس در صفحه خدمات ملک من، فرد باید بر روی گزینه املاک من، کلیک کند.
در این قسمت، فرد باید با کلیک بر روی گزینه افزودن ملک جدید، وارد صفحه پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری مربوط به املاک خواهد شد.
در نهایت، با ثبت مشخصات املاک خود، شخص می تواند، از خدمات پرداخت قبوض خدماتی، عوارض نوسازی، عوارض پسماند و ... بهره مند شوید. به منظور اطلاع از سامانه ملی عوارض خودرو، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
در بخش های پیشین مقاله به نحوه دریافت قبض شهرداری ملک و نحوه واریز مبلغ آن پرداخته و توضیحات لازم را ارائه نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح نحوه استعلام عوارض شهرداری ملک نظیر استعلام عوارض شهرداری ملک اهواز و استعلام عوارض شهرداری کرج بپردزایم.
در خصوص این که چگونه می توان نسبت به استعلام عوارض شهرداری ملک اقدام نمود، می توان بیان داشت که استعلام عوارض شهرداری ملک با مراجعه به حضوری به اداره شهرداری منطقه محل سکونت و هم با مراجعه به سامانه شهرداری شهر محل سکونت فرد، امکان پذیر می باشد.
به طور مثال، شهروندان تهرانی می بایست به برای استعلام عوارض شهرداری ملک به سامانه تهران من به نشانی mytehran.ir مراجعه نمایند. پس از ورود به این سامانه، مطابق با راهنمای ارائه شده در قسمت های پیشین مقاله، فرد می تواند از قسمت املاک من، نسبت به استعلام عوارض املاک موردنظر خود اقدام نماید.
پس از آن، شخص می تواند فهرست عوارض شهرداری تعلق گرفته را مشاهده نموده و نسبت به پرداخت و یا مشاهده جزئیات آن اقدام نماید.
افراد با کلیک بر روی گزینه اول از سمت راست (علامت تعجب) می توانند تاریخ پرداخت، شناسه قبض، شناسه پرداخت، سریال، مبلغ قبض را مشاهده نمایند. هم چنین، با کلیک بر روی گزینه دریافت قبض، افراد می توانند فایل پی دی اف قبض را دریافت نمایند.
در قسمت قبلی مقاله در خصوص استعلام عوارض شهرداری ملک توضیح داده شد و بیان گردید که افراد می توانند با مراجعه به سایت شهرداری محل سکونت خود، نسبت به استعلام عوارض مربوطه اقدام نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که استعلام هزینه پسماند شهرداری به چه صورتی می باشد؟
در خصوص این که استعلام هزینه پسماند شهرداری به چه صورتی می باشد، می بایست بیان نمود که استعلام هزینه پسماند؛ نیز عینا مطابق با استعلام هزینه عوارض بوده و افراد می توانند به منظور استعلام این هزینه، به سایت شهرداری محل سکونت خود مراجعه نمایند. برای مثال، شهروندان تهرانی برای استعلام این هزینه، می بایست به سایت تهران من به نشانی mytehran.ir مراجعه نموده و پس از ورود به سامانه، از قسمت املاک من فهرست عوارض پسماند را مشاهده نمایند.
در این قسمت فرد می تواند عوراض پسماند را با عنوان "بهای خدمات مدیریت پسماند مسکونی" مشاهده نموده و با انتخاب گزینه پرداخت، نسبت به واریز مبلغ آن و تسویه بدهی خود با شهرداری اقدام نماید.
عوارض کسب و پیشه شهرداری، به عوارضی گفته می شود که از ملک های استیجاری که در آن، فعالیت های صنفی انجام می شود، اخذ می گردد. عوارض کسب و پیشه از فرد صنفی که در محل فعالیت می کند؛ اخذ می شود و به کلیه واحدهای صنفی و مشاغل خاص مانند پزشکان، مهندسین و ... که دارای تعرفه شغلی هستند، تعلق می گیرد.
مالکان موظفند به هنگام عقد قرارداد با مستاجر (فرد صنفی) ضمانت های لازم را در رابطه با وصول عوارض کسب و پیشه، دریافت و قبل از تخلیه واحد صنفی، قبض عوارض پرداختی را از مستاجر مطالبه نمایند.
در خصوص این که عوارض کسب و پیشه را چگونه می توان استعلام گرفت و پرداخت نمود؛ می بایست بیان نمود که به منظور استعلام عوارض کسب و پیشه شهرداری، شخص باید به سایت شهرداری منطقه سکونت خود مراجعه نموده و نسبت به پرداخت عوارض مربوطه اقدام نماید. توجه به این نکته ضروری است که سایت شهرداری شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و ممکن است که امکانات در نظر گرفته شده در آن ها نیز برای افراد مختلف متفاوت باشد. به طور مثال سامانه پرداخت عوارض شهرداری مشهد امکان پردااخت عوارض کسب و پیشه را در نظر گرفته است.
یکی از درآمد های اصلی شهرداری، عوارض نوسازی است که در ماه های پایانی هر سال این فیش برای صاحبان ملک فرستاده می شود و افراد یک سال فرصت دارند تا این عوارض را به شهرداری پرداخت کنند در مواردی ممکن است که عوارض نوسازی به صورت فیش برای هر فرد ارسال نشود که در این صورت افراد از طریق راه هایی که در ادامه عنوان می شود امکان مشاهده و پرداخت شناسه قبض و پرداخت عوارض نوسازی خود به صورت غیرحضوری دارند.
سامانه و اپلیکیشن تهران من
ارسال کد شناسایی 15رقمی واحد مسکونی و 12رقمی واحد غیر مسکونی به سامانه پیامکی 1370000070و دریافت لینک پرداخت
سامانه تلفنی 137
کد دستوری *137#
راهنمای تصویری پرداخت غیرحضوری آن از طریق تهران من در تیتر نحوه پرداخت عوارض شهرداری از طریق اپلیکیشن تهران من ذکر شده است. علاوه بر راه های غیرحضوری پرداخت عوارض نوسازی روش هایی برای مشاهده و پرداخت آن به صورت حضوری نیز وجود دارد که عبارت است از خودپردازهای بانکی (با داشتن شناسه قبض و شناسه پرداخت)، مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک شهر، مراجعه به ادارات درآمد مناطق.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پرداخت عوارض شهرداری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پرداخت عوارض شهرداری پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه پرداخت عوارض شهرداری
برای مشاوره نحوه پرداخت عوارض شهرداری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©