سایت دیوان محاسبات، سامانه ای است که توسط دیوان محاسبات، با هدف ارائه خدمات الکترونیکی، راه اندازی شده است. از جمله امکانات این سایت، سامانه ارتباط مردمی بوده که امکان گزارش سوء جریانات مالی در دستگاه های اجرایی را برای مردم عادی فراهم می آورد. شبکه یاوران مردمی دیوان محاسبات نیز، با هدف پیگیری مطالبات مردمی، تقویت گفتمان فساد و سایر امور مشابه، راه اندازی شده است.
برای مشاوره سایت دیوان محاسبات
برای مشاوره سایت دیوان محاسبات
دیوان محاسبات کشور، از جمله دستگاه های دولتی بوده که با هدف نظارت بر امور مالی تمامی دستگاه هایی که از بودجه های دولتی، استفاده می کنند، تاسیس شده است. این دیوان، یک نهاد نظارتی، زیر نظر مجلس شورای اسلامی می باشد که به حسابرسی امور مالی کلیه نهاد های دولتی، از جمله وزارتخانه ها، موسسات و شرکت های دولتی می پردازد تا در امور مالی، از حدود مقرر در قانون، تجاوز نکنند.
در سال های اخیر، با رواج الکترونیکی شدن ارائه بسیاری از خدمات، دیوان محاسبات کشور نیز با هدف افزایش نظارت همگانی، بر امور مالی مربوط به دستگاه های اجرایی و دولتی، اقدام به راه اندازی سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، نموده است. سایت دیوان محاسبات، در راستای اهداف خود، اقدام به ارائه خدماتی الکترونیکی ای می نماید که دسترسی به آن ها، صرفا با ورود به سامانه آن و آشنایی با بخش های مختلف این سایت، امکان پذیر می باشد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به معرفی سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir بپردازیم؛ سپس، در خصوص شبکه یاوران مردمی و سامانه ارتباط مردمی سایت دیوان محاسبات، توضیح دهیم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
برای ورود به سایت دیوان محاسبات کلیک کنید.
کاربران، جهت ورود به سایت دیوان محاسبات، به آدرس www.dmk.ir مراجعه کنند.
دیوان محاسبات کشور، وابسته به مجلس شورای اسلامی و از جمله نهادهای نظارتی، بر امور مالی دستگاه های اجرایی، نظیر وزارتخانه ها، شرکت ها، موسسات و سایر نهاد های دولتی می باشد. ماده یک قانون دیوان محاسبات کشور، مقرر می دارد: "هدف دیوان محاسبات کشور، با توجه به اصول مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، عبارت است از اعمال کنترل و نظارت مستمر مالی، به منظور پاسداری از بیت المال." بر اساس این ماده، از وظایف دیوان محاسبات، نظارت مستمر مالی، بر دستگاه هایی است که از بودجه دولت یا بیت المال، استفاده می کنند.
با توجه به قانون دیوان محاسبات، می توان گفت، وظایف دیوان محاسبات، شامل مواردی که در ادامه می آیند می باشد و دیوان، در راستای ایجاد نظارت همگانی، جهت انجام هرچه بهتر این وظایف، اقدام به راه اندازی سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، کرده است. این وظایف عبارتند از:
نظارت مالی بر دستگاه های دولتی و اجرایی، جهت عدم تجاوز هر گونه هزینه، از اعتبارات مصوب در بودجه کل کشور
نظارت مالی بر دستگاه های اجرایی و دولتی، جهت عدم مصرف هر گونه وجهی از بودجه کل کشور، خارج از محل مصرف قانونی تعیین شده و سایر موارد مندرج در قانون
حسابرسی و رسیدگی به درآمد ها، دریافت ها و کلیه امور مالی دستگاه های اجرایی، از جهت مطابقت با قوانین لازم الاجرا
بررسی عملیات مالی دستگاه ها، به منظور حصول اطمینان از انجام صحیح و به موقع آن ها
سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، با هدف ارائه خدمات الکترونیکی و افزایش نظارت افراد جامعه، بر عملکرد مالی دستگاه های اجرایی، موسسات و شرکت های دولتی، راه اندازی شده است. همانگونه که گفتیم، از جمله مهم ترین اهداف دیوان، از راه اندازی این سامانه، کمک گرفتن از افراد جامعه، در راستای انجام هرچه بهتر وظایف خود است. افراد می توانند، با ورود به سامانه سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، و انتخاب گزینه مورد نظر خود، از امکانات سایت استفاده کنند که این امکانات، عبارتند از:
گزارشات مردمی: که از طریق آن، افراد عادی جامعه، می توانند، اقدام به گزارش هر گونه سوء جریانات مالی یا مصرف بودجه دولتی، خارج از محل مقرر شده در قانون نمایند.
آثار علمی پژوهشی: آثار علمی پژوهشی، از امکانات سایت دیوان محاسبات است که در بر دارنده آرشیوی کامل، از مقالات و آثار پژوهشی مختلف بوده و متقاضیان استفاده از این آثار علمی پژوهشی، می توانند، با ورود به سامانه دیوان محاسبات، به آن دسترسی یابند.
کتابخانه الکترونیکی: این بخش از امکانات سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، در بردارنده کتاب های مختلف بوده که متقاضیان استفاده از این کتاب ها، می توانند، پس از ورود به سامانه و با ثبت نام در آن، به کتب مختلف، دسترسی یابند.
دوره های آموزشی و جلسات مجازی: در این بخش از سامانه، اطلاعات مربوط به جلسات و آموزش های مجازی دیوان محاسبات، در دسترس متقاضیان خواهد بود.
نشریات: این بخش از امکانات سامانه، شامل نشریات مربوط به حسابرسی، دانش حقوق و مالیه و پژوهشنامه های مربوط به دیوان محاسبات می باشد که با ورود به سامانه آن، در دسترس متقاضیان خواهد بود.
نظام پیشنهادها : دیوان محاسبات، در راستای بهبود عملکرد خود، امکان ارائه پیشنهاد، توسط افراد جامعه را در نظر گرفته است که متقاضیان این امر می توانند، بعد از ورود به سامانه و ثبت نام در آن، گزینه ثبت پیشنهاد را انتخاب کرده و اقدام به ارائه پیشنهادات خود، در راستای بهبود عملکرد دیوان محاسبات نمایند.
شبکه یاوران مردمی: این شبکه، از دیگر امکانات سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir است که با هدف تقویت گفتمان مبارزه با فساد، راه اندازی شده است. این شبکه، متشکل از افراد مستعد، پایبند به ولایت فقیه و دارای سابقه اجرایی قابل قبول، در عرصه های علمی و عملی می باشد که اهداف مشخصی را پیگیری می کنند.
پس از معرفی سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، در ادامه، در خصوص دو امکان از امکانات این سایت، یعنی شبکه یاوران مردمی و سامانه ارتباط مردمی که با ورود به سامانه، در دسترس خواهند بود، توضیح خواهیم داد.
در قسمت قبل، به معرفی سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir پرداختیم و گفتیم که این سایت، همچون سامانه سوت زن، اهدافی دارد و از جمله اهداف آن، افزایش نظارت همگانی، بر عملکرد مالی دستگاه های اجرایی دولتی است. همچنین، اشاره کردیم که دیوان محاسبات، در راستای اجرایی کردن نظارت همگانی، امکاناتی همچون، شبکه یاوران مردمی را در سایت خود، فراهم آورده که با ورود به سامانه، در دسترس متقاضیان، خواهد بود. در این بخش، قصد داریم، در خصوص شبکه یاوران مردمی سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، صحبت کنیم.
شبکه یاوران مردمی، از جمله، امکانات سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir بوده و این شبکه، متشکل از افراد تحصیل کرده، دغدغه مند، دارای سابقه اجرایی و عملی مشخص و پایبند به ولایت فقیه می باشد که اهداف مشخصی را پیگیری می کنند. شبکه یاوران مردمی، اهداف زیر را پیگیری می کند:
پیگیری مطالبات مردمی و واگذاری های صورت گرفته بخش خصوصی
هدفمند کردن فرایند سوت زنی
تقویت گفتمان مبارزه با فساد، پاسداری از بیت المال
ارائه هرگونه افکار و اندیشه های جدید به مدیران سیستم دیوان
شناسایی افراد مستعد در حوزه عدالت و مبارزه با فساد
استفاده از کوشش های افراد جوان، مستعد و نخبه در حوزه اندیشه عدالت
مشاوره به سطوح مختلف در تصمیم گیری های دیوان
همکاری با بدنه مدیریتی، به منظور ایجاد پویایی، نشاط، خلاقیت و نوآوری
زمینه سازی برای تحولات اساسی در عرصه های مدیریت و برنامه ریزی
شبکه یاوران مردمی، تا کنون، در بیش از پنج استان کشور، تشکیل شده است و دستور تشکیل آن، در سایر استان ها نیز در دستور کار دیوان محاسبات قرار دارد.
در قسمت های قبل، در خصوص سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir و شبکه یاوران مردمی دیوان محاسبات، توضیح دادیم. همچنین، گفتیم که شبکه یاوران مردمی، همانند سامانه مردم، اهداف مشخصی را دنبال می کند و متشکل از افراد دغدغه مند و پایبند به ولایت فقیه است. دراین قسمت، قصد داریم، در خصوص یکی دیگر از امکانات سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، یعنی سامانه ارتباطات مردمی صحبت کنیم.
سامانه ارتباطات مردمی سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، از جمله امکانات این سایت بوده که با هدف دریافت گزارش مردمی، در خصوص عملکرد مالی دستگاه های اجرایی، راه اندازی شده است. بر اساس هدف افزایش نظارت همگانی بر امور مالی دستگاه های اجرایی دولتی، عموم مردم می توانند، اقدام به گزارش هرگونه سوء جریان مالی یا فساد مالی در دستگاه های اجرایی نمایند.
جهت گزارش سوء جریانات مالی دستگاه های اجرایی دولتی، توسط مردم، متقاضی باید، همانند وقتی که قصد ثبت شکایت در سایت دیوان عدالت اداری را دارد، با ورود به سامانه مربوطه، اقدام به این امر نماید. متقاضی ثبت گزارش در سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir، پس از ورود به سامانه، با انتخاب گزینه سامانه ارتباط مردمی سایت، می تواند، اقدام به ثبت تخلف و سوء رفتار مالی دستگاه دولتی مورد نظر خود نماید که نحوه گزارش، مطابق مراحل زیر می باشد:
در ابتدا، در مرورگر خود آدرس سایت دیوان محاسبات، یعنی www.dmk.ir را جست و جو نمایید تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید و گزینه ارتباطات مردمی را جست و جو کنید.
سپس در کادر های مربوطه، اقدام به نوشتن نام، نام خانوادگی و شرح شکایت خود نمایید.
پس از نوشتن شرح شکایت، با وارد کردن کد امنیتی و انتخاب گزینه ارسال، می توانید شکایت خود، در خصوص تخلف مالی دستگاه مورد نظر را به اطلاع دیوان محاسبات برسانید.
شایان ذکر است، از آنجا که برخی افراد، به دلیل محدودیت امکانات، به سامانه های الکترونیکی و به تبع، سایت دیوان محاسبات www.dmk.ir دسترسی ندارند، دیوان محاسبات، با راه اندازی سامانه تلفنی 198، امکان ثبت شکایت و گزارش مردمی به صورت تلفنی را نیز در خصوص تخلفات مالی دستگاه های اجرایی، فراهم آورده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت دیوان محاسبات در کانال تلگرام موضوعات حقوقی شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت دیوان محاسبات پاسخ دهند.
برای مشاوره سایت دیوان محاسبات
برای مشاوره سایت دیوان محاسبات
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©