نحوه صدور چک با خودپرداز، با مراجعه به خودپرداز یکی از شعب بانک صادر کننده دسته چک و پس از احراز هویت، امکان پذیر می باشد. متقاضیان انتقال با عابر بانک و تایید دریافت چک با ای تی ام نیز باید، با داشتن کارت بانکی، به دستگاه خودپرداز همان کارت بانکی، مراجعه کرده و پس از احراز هویت، با انتخاب گزینه تایید دریافت و یا انتقال، نسبت به این امر، اقدام نمایند. یکسان بودن کارت بانکی با خودپرداز، از نکات مهم صدور چک با خودپرداز است.
برای مشاوره نحوه صدور چک با خودپرداز
برای مشاوره نحوه صدور چک با خودپرداز
در اردیبهشت ماه سال 1400، چک های صیادی یا بنفش، جایگزین چک های قدیمی شدند. با جایگزینی چک های صیادی و ممنوعیت صدور چک در وجه حامل، امید می رود که تا حد زیادی، مسائل مربوط به صدور چک بلامحل یا آنچه در عرف به عنوان شرخری می شناسیم، از میان برود و دعاوی مربوط به صدور چک بلامحل کیفری یا مطالبه وجه، به علت پاس نشدن وجه چک صادر شده، کاهش یابد و بدین ترتیب، دادگاه ها، کمی خلوت تر شود.
با جایگزینی چک های صیادی، صادر کنندگان و دریافت کنندگان این نوع از چک، باید اقدام به صدور و یا تایید دریافت چک، از طریق سامانه صیاد یا اپلیکیشن های مخصوص به آن نمایند. از آنجا که دسترسی به تلفن هوشمند یا اینترنت، برای عده ای از افراد، به علت نداشتن گوشی های اندرویدی یا سواد کافی، دشوار است، دولت، اقدام به ارائه شیوه جدیدی، جهت صدور، تایید دریافت و انتقال چک های جدید نموده که آن، صدور چک با خودپرداز می باشد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه صدور چک با خودپرداز، توضیح دهیم و سپس، تایید دریافت و انتقال چک با عابر بانک را بررسی کرده و نکات مهم مربوط به آن را بگوییم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
چک، از جمله اسناد تجاری لازم الاجرا بوده که نقش بسیار مهمی، در مبادلات تجاری و غیر تجاری میان افراد، ایفا می کند و تا حدود زیادی، به عنوان یک جایگزین، برای پول نقد، کاربرد دارد. قانون تجارت، در تعریف چک، مقرر داشته: "چک، نوشته ای است که به موجب آن، صادرکننده، وجوهی را که در نزد محال علیه دارد، کلا یا بعضا، مسترد یا به دیگری، واگذار می نماید." بر اساس این ماده، چک، ابزاری است که با آن، می توان تمام یا بخشی از پول خود را به دیگری، منتقل نمود.
صدور چک، علاوه بر مزایای فراوان، از جمله، تسهیل معاملات، عدم نیاز به جابجایی پول کاغذی و همراه داشتن آن در هر معامله و سایر موارد، معایبی نیز دارد. از جمله معایب چک، صدور چک بلامحل یا خالی از وجه است. دولت، در راستای کاهش مشکلات ناشی از صدور چک، اقدام به جایگزینی دسته چک های صیادی با دسته چک های قدیمی نموده و امکانات ویژه ای، از جمله استعلام چک صیاد از طریق پیامک یا امکان استعلام وضعیت حساب صادر کننده چک، با شناسه 16 رقمی صیادی را برای این چک ها در نظر گرفته است.
نحوه صدور و انتقال چک های جدید، با دسته چک های قدیمی، تفاوت دارد. دارندگان و دریافت کنندگان چک های صیادی، برای انجام معاملات مربوط به چک، باید، از سامانه خاص تعیین شده توسط بانک مرکزی یعنی سامانه صیاد، اقدام نمایند. در همین راستا، جهت تسهیل روند مربوط به معاملات چک های جدید، برای افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند، سیستم انتقال، تایید دریافت و صدور چک با خودپرداز را ارائه شده است. به همین دلیل، در این قسمت، قصد داریم، در خصوص نحوه صدور چک با خودپرداز، توضیح دهیم که مطابق مراحل زیر می باشد:
اولین مرحله از مراحل نحوه صدور چک با خودپرداز، این است که صادر کننده چک، دارای کارت عابر بانک مرتبط با چک خود باشد.
دومین مرحله، مراجعه به خودپرداز یکسان، با کارت عابر بانک است. یعنی، اگر کارت صادر کننده چک صیاد، مربوط به بانک ملی است، باید، به خودپرداز بانک ملی مراجعه کند.
سومین گام در نحوه صدور چک با خودپرداز، این است که فرد صادرکننده باید، اقدام به احراز هویت، با وارد کردن اطلاعات مربوط به رمز اول کارت نماید. یعنی، بعد از ورود کارت به دستگاه خودپرداز، رمز کارت خود را به درستی وارد کند.
چهارمین مرحله از مراحل نحوه صدور چک با خودپرداز، انتخاب گزینه صدور چک و وارد کردن شناسه 16 رقمی چک صیادی، جهت تایید اطلاعات چک می باشد. در این مرحله، اطلاعات چک، شماره چک و شماره شبای حساب، به شما نمایش داده خواهد شد.
مرحله آخر از مراحل نحوه صدور چک با خودپرداز، وارد کردن کد ملی گیرنده، مبلغ، تاریخ و انتخاب گزینه تایید است.
پس از توضیح در خصوص نحوه صدور چک با خودپرداز، در ادامه، نحوه تایید دریافت چک با ای تی ام و انتقال چک با ATM را توضیح خواهیم داد.
در قسمت قبل، گفتیم که بعد از صدور دسته چک های بنفش یا صیادی، تمامی دریافت کنندگان و صادر کنند گان چک های صیادی، برای انجام معاملات چک، صرفا باید از طریق سامانه صیاد و برنامه های ثبت چک در سامانه صیاد، عمل کنند؛ در غیر این صورت، چک، توسط بانک، کار سازی نخواهد شد. همچنین، توضیح دادیم که دولت به تازگی، شیوده نحوه صدور چک با خودپرداز را ارائه نموده و به همین جهت، به توضیح نحوه صدور چک با خودپرداز پرداختیم.
پس از توضیح در خصوص نحوه صدور چک با خودپرداز، در این قسمت، قصد داریم در خصوص تایید دریافت چک با ای تی ام توضیح دهیم و بگوییم که مراحل تایید دریافت چک با ای تی ام، چگونه است. قبل از توضیح تایید دریافت چک با ای تی ام، ذکر این نکته ضروری است که همانند صادر کننده چک در نحوه صدور چک با خودپرداز، تایید کننده چک در تایید دریافت چک با ای تی ام نیز، باید دارای کارت عابر بانک باشد. تایید دریافت چک با ای تی ام، مطابق مراحل زیر است:
در مرحله اول، دریافت کننده چک، جهت تایید دریافت چک با خودپرداز، باید با در دست داشتن کارت عابر بانک خود، به یکی از شعب خودپرداز بانک همان کارت، مراجعه نماید.
در دومین مرحله، تایید کننده چک، باید پس از وارد کردن کارت در دستگاه عابر بانک، رمز اول خود را جهت احراز هویت وارد کند.
در مرحله سوم، دریافت کننده باید، گزینه تایید دریافت برگه چک را انتخاب کرده و شناسه 16 رقمی صیادی چک را وارد نماید.
در آخرین مرحله، چنانچه، صحت اطلاعات نمایش داده شده، مورد تایید دریافت کننده چک است، باید گزینه تایید را انتخاب کند.
در بخش های قبل، در خصوص نحوه صدور چک با خودپرداز، توسط صادر کننده چک صیادی، توضیح دادیم و سپس، مراحل تایید دریافت چک با ای تی ام، توسط دریافت کننده چک را گفتیم. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص نحوه انتقال چک با ATM، صحبت کنیم و بگوییم که نحوه انتقال چک با ATM، چگونه است.
گاهی، فرد دریافت کننده چک، قصد دارد تا آن را به فرد دیگری منتقل کند تا آن فرد، بتواند نسبت به دریافت وجه چک از بانک محال علیه، اقدام کرده و مبلغ چک را دریافت نماید. همانند انتقال چک در سامانه صیاد و پیچک، جهت انتقال چک با ATM نیز دارنده چک، ابتدا باید نسبت به تایید دریافت چک، به نحوی که در قسمت قبل، توضیح داده شد، اقدام نموده باشد و پس از آن، می تواند، چک را به شخص دیگری منتقل کند. انتقال چک با ATM، مطابق مراحل زیر می باشد:
داشتن کارت عابر بانک و مراجعه به شعبه خودپرداز یکسان با کارت.
ورود رمز اول کارت، جهت احراز هویت.
انتخاب گزینه انتقال چک و وارد کردن شناسه 16 رقمی چک.
وارد کردن شماره ملی شخصی که قصد انتقال چک به او را داریم و انتخاب گزینه تایید.
پس از توضیح در خصوص نحوه صدور چک با خودپرداز، نحوه تایید دریافت چک با ای تی ام و انتقال با ATM، در این قسمت، قصد داریم، به ذکر نکات مهم صدور چک با خودپرداز، بپردازیم و نکات مهم صدور چک، از طریق این شیوه را ذکر کنیم. لازم به ذکر است که عدم اطلاعات کافی و نداشتن اطلاعات کلیدی برای صدور چک به این شیوه، منجر به اتلاف وقت و هزینه دریافت کنندگان و صادر کنندگان چک می گردد و در مواردی، سبب می شود که چک، اشتباه، ثبت شده و بانک، از کار سازی آن، خودداری نماید. به همین جهت، دانستن نکات مهم صدور چک با خودپرداز، ضروری است که این نکات، عبارتند از:
داشتن کارت عابر بانک، از همان بانک صادر کننده دسته چک، برای صادرکنندگان چک: در صورتی که صادر کننده چک، کارت عابر بانک، از همان بانک صادر کننده دسته چک، نداشته باشد، امکان صدور چک با خودپرداز، وجود نخواهد داشت.
داشتن کارت عابر بانک، برای دریافت کنندگان چک: دریافت کنندگان چک نیز جهت انجام عملیات تایید دریافت چک با ای تی ام، باید دارای کارت عابر بانک به نام خودشان باشند.
مراجعه به شعبه خودپرداز یکسان با کارت بانکی: چنانچه به خودپرداز یکسان با کارت، مراجعه نشود، امکان انجام عملیات مربوط به چک، با خودپرداز، وجود نخواهد داشت.
داشتن شماره ملی شخصی که قصد صدور چک در وجه وی یا انتقال به او را داشته: جهت صدور چک با خودپرداز یا انتقال آن، باید شماره ملی شخص مورد نظری که قصد صدور چک در وجه او یا انتقال چک به او را داریم، را داشته باشیم.
در بخش های قبل، به توضیح نحوه صدور و انتقال چک در سامانه صیاد، از طریق خودپرداز پرداخته و مراحل انجام آن را شرح دادیم. اما، یکی از مشکلاتی که معامله کنندگان چک، برای ثبت این سند تجاری در سامانه صیاد، از این طریق، با آن مواجه بوده، بحث دسترسی به یک دستگاه خودپرداز، برای ثبت چک می باشد.
به همین دلیل و با هدف تسهیل و تسریع انجام عملیات مربوط به چک، سازمان امور مالیاتی کشور، سامانه پیامکی را راه اندازی نموده که از طریق آن، معامله کنندگان چک می توانند، با ارسال پیامک، برای صدور، انتقال، تایید دریافت و استعلام چک صیاد، در سامانه صیاد، اقدام نمایند.
بدین منظور، لازم است تا متقاضیان، با ارسال پیامک به سرشماره 4040701701، عملیات مربوط به صدور، انتقال، تایید دریافت و استعلام چک صیاد، در سامانه صیاد، را انجام دهند. همچنین، معرفی شماره تلفن همراه، جهت اطلاع از ثبت یا انتقال چک صیاد به نام متقاضی نیز از دیگر امکانات این سامانه پیامکی می باشد. به این ترتیب، هرگاه، چک صیادی، در وجه متقاضی صادر گردد، پیامک ثبت چک در سامانه صیاد، برای شخص ارسال خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه صدور چک با خودپرداز در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه صدور چک با خودپرداز پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه صدور چک با خودپرداز
برای مشاوره نحوه صدور چک با خودپرداز
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©