دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف

نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در صورتی که حصول صلح و سازش، در شورای حل اختلاف میسر نشود و طرفین نتوانند برای حل اختلافات خود به توافق برسند ، شاکی یا خواهان پرونده ، می تواند اقدام به ارسال نمونه متن لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف نموده و با درج نکات حقوقی مربوطه در متن لایحه عدم سازش ، ارجاع پرونده به دادگاه یا دادسرا را خواستار شود .

 

یکی از مراجع قضایی در نظام حقوقی ایران ، شورای حل اختلاف می باشد که عهده دار رسیدگی به برخی دعاوی خاص بوده و در این خصوص ، علاوه بر اینکه گاهی در برخی موضوعات مشخص ، صلاحیت صدور رای دارد ، در مواردی هم ، تلاش برای حصول سازش میان طرفین دعوا و جلوگیری از ارجاع اختلافات به دادگاه های حقوقی و کیفری را به عهده داشته تا از بار مراجعه به دادگاه ها کاسته شود .

اما گاهی ، علی رغم تلاش های صورت گرفته در شورای حل اختلاف ، رسیدن به صلح و سازش ، امکان پذیر نمی باشد و در این شرایط ، شورای حل اختلاف ، می بایست پرونده را برای رسیدگی و صدور رای لازم ، به مراجع صلاحیت دار، یعنی دادگاه های حقوقی و کیفری ارسال نماید . در این راستا ، شخصی که خواستار رسیدگی به دعوی در دادگاه می باشد ، می تواند با تقدیم نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف ، خواستار ارجاع موضوع به دادگاه شود .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف چیست ، متن نمونه لایحه مذکور چگونه نگارش می شود و نکات مربوط به این لایحه شامل چه مواردی است .

لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف چیست

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، سازش در دادگاه ، یکی از مهم ترین روش های حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات محسوب می شود . اما شورای حل اختلاف ، یکی از مراجعی است که طبق قانون شوراها ، به صورت تخصصی ، به رفع اختلافات میان طرفین دعوا مبادرت نموده و در جهت حصول صلح و سازش میان طرفین دعوا ، کوشش می نماید . تلاش، جهت حصول سازش در شورای حل اختلاف ، ممکن است به دو روش مختلف انجام شود .

یا اینکه هر یک از اصحاب دعوا ، به منظور رفع اختلافات خود ، در شورای حل اختلاف ، طرح دعوی می نمایند و یا اینکه دادگاه ها ، برخی از موضوعات را برای رسیدگی مقدماتی و تلاش برای رفع اختلافات میان طرفین ، به شورای حل اختلاف ارجاع می دهند تا در صورت امکان ، در دعاوی با اهمیت کمتر ، طرفین ، اختلافات خود را رفع کنند و از بار مراجعه به دادگاه ها نیز کاسته شود .

بر اساس قانون شورای حل اختلاف و بخشنامه های صادره ، کلیه امور حقوقی و مدنی و دعاوی خانوادگی ، کلیه جرایم قابل گذشت ، که در ماده 104 قانون مجازات اسلامی ذکر شده اند و همینطور جنبه خصوصی جرایم غیر قابل گذشت ، می توانند در شورای حل اختلاف ، مورد صلح و سازش قرار گیرند . در صورتی که طرفین با هم سازش کردند ، شورای حل اختلاف ، گزارش اصلاحی صادر می کند .

اما گاهی ، بنا به دلایلی ، ممکن است صلح و سازش، میان اصحاب دعوی در شورای حل اختلاف ، امکان پذیر نشود و به همین دلیل ، شاکی یا خواهان پرونده ، می تواند یک نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف، تنظیم نموده و از شورای حل اختلاف ، تقاضای ارجاع پرونده به دادگاه را داشته باشد . بنابراین ، در پاسخ به این سوال که لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف چیست ؟ باید گفت که این لایحه ، درخواستی است که خواهان یا شاکی ، از شورای حل اختلاف دارد و به موجب متن این لایحه ، تقاضای ارجاع پرونده به دادسرا یا دادگاه را می نماید که نکات حقوقی مربوطه ، در قسمت بعد ، توضیح داده می شود .

البته ، لازم به ذکر است که شورای حل اختلاف ، علاوه بر تلاش در جهت حصول سازش میان طرفین ، در مواردی نیز صلاحیت صدور رای دارد . موارد صدور رای در شورای حل اختلاف ، به موجب قانون شوراهای حل اختلاف ، تعیین شده است . لذا در مواردی که شورا ، ذاتا صلاحیت رسیدگی و صدور رای دارد ، نمی توان لایحه عدم سازش به شورای حل اختلاف فرستاده و تقاضای ارجاع موضوع به دادگاه را نمود .

متن نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف

در قسمت قبل ، به بررسی این سوال پرداختیم که لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف چیست و در چه شرایط و مواردی ، می توان متن این لایحه را تنظیم و به شورای حل اختلاف ، ارائه نمود تا بتوان پیگیری پرونده شورای حل اختلاف را ، این مرتبه، از طریق دادگاه انجام داد . اما ممکن است این سوال نیز مطرح شود که متن لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف چگونه تنظیم می شود و چه نکاتی دارد ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، قصد داریم در این قسمت ، یک نمونه متن لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف را ارائه نماییم که در ارتباط با جرم سرقت است ؛ اما در هر یک از دعاوی حقوقی و کیفری نیز ، می توان از این نمونه لایحه ، استفاده نمود . در قسمت بعد نیز ، نکات مربوط به این لایحه ، ذکر می شود .

 

متن نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف

ریاست محترم شعبه .... مجتمع شماره .... شورای حل اختلاف استان ......

با سلام ؛

احتراما ، اینجانب ........... ، به عنوان شاکی پرونده به شماره ...... که جهت ایجاد صلح و سازش ، به آن شعبه محترم ارجاع گردیده است ، به استحضار می رساند ، از آنجا که علی رغم تلاش های صورت گرفته از سوی اعضای محترم شورا ، متهم پرونده ، آقای ............. ، حاضر به اقرار به جرم سرقت و استرداد اموال مسروقه نشده است و با وجود ادله غیر قابل انکار ، از پذیرش جرم ارتکابی و رفع اختلاف از طریق سازش ، خودداری می ورزند ، ارجاع مجدد پرونده به دادسرا ، جهت ادامه رسیدگی به پرونده مذکور ، مورد استدعاست .

با تشکر و تجدید احترام

 

برای مشاهده نمونه متن لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف کلیک کنید

 

لازم به ذکر است که در نمونه لایحه مذکور ، خوانده دعوی ، در جهت حصول سازش با شاکی ، تلاشی انجام نداده است و به همین دلیل ، شاکی ، خواستار ارجاع پرونده به دادسرا شده است . اما در صورت عدم حضور در جلسه شورای حل اختلاف و یا عدم توجه به احضاریه شورای حل اختلاف نیز ، شاکی می تواند به دلیل عدم امکان سازش ، لایحه عدم سازش تنظیم نموده و خواستار ارجاع پرونده ، به دادگاه و دادسرا جهت صدور رای شود .

نکات مربوط به نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف

در قسمت های قبل ، به توضیح اینکه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف چیست ، پرداخته شد و یک نمونه متن لایحه عدم سازش در شورا نیز ارائه گردید . اما در این قسمت ، قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که برای تنظیم نمونه متن لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف ، چه نکاتی باید مد نظر قرار گیرد ؟

اولین نکته مهم آن است که لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف ، در صورتی می تواند تنظیم شود که طرف مقابل ، در جلسات شورای حل اختلاف شرکت نکرده باشد و به ابلاغیه های الکترونیکی شورای حل اختلاف ، توجهی ننموده باشد . گاهی هم ، طرف مقابل ، در شورا حاضر شده ، اما یا جرم ارتکابی توسط خود را انکار کرده و یا اینکه هیچگونه تلاشی برای سازش و صلح، با طرف مقابل انجام نمی دهد . البته ، در صورتی که دعوی ، به موجب قانون ، در صلاحیت شورا باشد ، نمی توان این درخواست را از شورا مطرح نمود .

دومین نکته مهم ، آنکه در صورتی که شورای حل اختلاف ، در مهلت مقرر نتواند اقدام به رفع اختلاف میان طرفین نموده و یا اینکه صلح و سازش ایجاد کند ، موظف است که با گزارش اقدامات صورت گرفته در خصوص پرونده ، اقدام به ارسال پرونده به دادگاه نماید ؛ حتی اگر لایحه عدم سازش به شورای حل اختلاف ، تقدیم نشده باشد .

سومین نکته مهم اینکه شورای حل اختلاف ، در صورتی که بتواند میان اشخاص ، آشتی و سازش ایجاد کند ، گزارش اصلاحی صادر می نماید که این گزارش اصلاحی ، قطعی و غیر قابل اعتراض توسط طرفین می باشد . اما اگر شاکی یا خواهان ، نمونه لایحه عدم سازش تقدیم نماید ، شورای حل اختلاف ، پرونده را به دادسرا یا دادگاه صلاحیت دار می فرستد . در این صورت ، مرجع مزبور ، به دعوی و شکایت رسیدگی می کند و بر اساس مدارک و مستندات موجود در پرونده ، ممکن است حکم به ذی حقی یا بی نفعی وی صادر نماید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف و نکات آن در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف و نکات آن پاسخ دهند .