دینا / سایر موضوعات / سامانه های اینترنتی / برگشت خوردن مرسوله پستی

برگشت خوردن مرسوله پستی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مشتریان شرکت ملی پست، می بایست زمان ارسال مرسولات پستی، هنگام ثبت اطلاعات فرستنده و گیرنده بسته پستی، دقت لازم را داشته باشند. اداره پست، در زمان ارائه خدمات خود، از مشتریان درخواست دارد قوانین را رعایت کنند و در صورتی که برگشت خوردن مرسوله پستی، رخ داد، اقدامات لازم را انجام دهند. نحوه برگشت خوردن مرسوله برای فرستنده و گیرنده بسته نیز، متفاوت می باشد.

 

بسیاری از مرسولات پستی، ممکن است بنا به دلایل مختلفی، با عنوان مرسوله برگشتی، به اداره پست بازگردانده شوند. مشتریان اداره پست در این مواقع، می توانند اقداماتی را جهت دریافت و ارسال مجدد مرسوله، انجام دهند. افراد برای جلوگیری از برگشت خوردن بسته پستی خود می بایست هنگام ثبت آدرس، اطلاعات تماس، کد پستی و نام فرستنده و گیرنده، دقت کافی را به کار گیرند؛ زیرا، در صورتی که این اطلاعات، نادرست ثبت شوند، متاسفانه برگشت خوردن مرسوله پستی، صورت می گیرد.

 

پس از برگشت خوردن مرسوله پستی، برای ارسال کنندگان و دریافت کنندگان مرسوله این سوال پیش می آید که حال، می بایست جهت دریافت و یا ارسال مجدد بسته خود، چه اقدامی انجام دهند؟ این افراد، می توانند طبق قوانین شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، جهت دریافت بسته خود از اداره پست و یا ارسال مجدد مرسوله، اقدام کنند.

 

در این مقاله به این پرسش ها که اگر بسته پستی را تحویل نگیریم چه میشود، توسط فرستنده مسترد گردید یعنی چه و از کجا بفهمیم بسته پستی برگشت خورده پاسخ داده شده و در ادامه ارسال مجدد از باجه معطله، مدت زمان نگهداری مرسولات پستی در باجه معطله، دلایل برگشت خوردن مرسوله پستی، اقدامات لازم پس از برگشت خوردن مرسوله پستی همچنین نحوه برگشت زدن مرسوله پستی توسط فرستنده توضیح داده خواهد شد تا خوانندگان مقاله اطلاعات کامل درباره برگشت خوردن بسته پستی بدست آورند.

اگر بسته پستی را تحویل نگیریم چه میشود

امروزه بسیاری از افراد از خدمات پستی استفاده می کنند حال سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود می آید این است که اگر بسته پستی را تحویل نگیریم چه میشود در ادامه به پاسخ این پرسش پرداخته خواهد شد.

 

اگر افراد بسته پستی را از طریق شرکت پست ارسال کرده باشند مامور پست دو بار به نشانی گیرنده برای تحویل مرسوله پستی مراجعه خواهد کرد و اگر به هر دلیلی گیرنده، بسته پستی را دریافت نکند مرسوله به باجه معطله ارسال می شود.

 

در این حالت اگر مرسوله پست سفارشی باشد تا 15 روز و اگر به عنوان پست پیشتاز ارسال شده باشد 5 روز در باجه معطله می ماند و طی مدتی که بسته به باجه معطله منتقل شده با گیرنده بسته تماس گرفته می شود درصورتی که پاسخی دریافت نشود و گیرنده برای تحویل بسته خود به اداره پست مراجعه نکند پس از پایان زمان ذکر شده بسته برای فرستنده ارسال خواهد شد.

ارسال مجدد از باجه معطله

در تیتر گذشته به این پرسش که اگر بسته پستی را تحویل نگیریم چه میشود به صورت کامل پاسخ داده شد و سرنوشت بسته پستی پی از تحویل نگرفتن گیرنده ذکر شد حال در ادامه به ارسال مجدد از باجه معطله پرداخته خواهد شد.

 

بنا به این موضوع که امروزه از جمله چالش های بزرگ توزیع مرسوله پستی، عدم حضور گیرندگان در نشانی بوده که این موضوع باعث افزایش مرسولات باجه معطله شده امکانی از سوی سامانه پست برای گیرندگان که بسته آنان به باجه معطله منتقل شده فراهم شده است.

 

گیرندگان به محض دریافت پیامک یا یا مشاهده آگهی نوبت دوم مبنی بر معطله شدن مرسولات می توانند در بازه زمانی قانونی مهلت نگهداری مرسولات در باجه های معطله با مراجعه به ‌سایت رهگیری مرسولات شرکت ملی پست به نشانی Tracking.Post.ir، نسبت به ثبت درخواست ارسال مجدد مرسوله پستی اقدام نمایند.»

توسط فرستنده مسترد گردید یعنی چه

ممکن است برای بسیاری از افراد شرایطی به وجود آید که از سوی اداره پست پیامکی با این عبارت که مشتری گرامی مرسوله ارسالی به مقصد شما، توسط فرستنده مسترد گردید ارسال شود که در این حالت برای افراد این سوال به وجود می آید که توسط فرستنده مسترد گردید یعنی چه و این پیامک به چه معناست که در ادامه به پاسخ این پرسش پرداخته خواهد شد.

 

در واقع زمانی این پیامک برای گیرنده بسته پستی از سوی اداره پست ارسال می شود که مرسوله به دلایلی همچون تحویل نگرفتن بسته توسط گیرنده در دوبار مراجعه کارکنان پست، برگشت خورده سپس مدت زمان معینی در باجه معطله نگهداری شده و پس از اتمام مدت زمان مشخص شده برای نگهداری مرسولات در باجه معطله و انجام نشدن هیچگونه پیگیری مرسوله پستی برای ارسال مجدد بسته به آدرس گیرنده و تحویل آن توسط گیرنده به فرستنده باز گردانده شده است.

 

بنابراین در این شرایط بسته به فرستنده بازگردانده شده یا به عبارتی دیگر عودت مرسوله پستی صورت می گیرد که درصورت تمایل فرستنده می تواند بسته را مجددا برای گیرنده ارسال کند. در ادامه افراد برای کسب اطلاعات درباره می توانند به مقاله زیر مراجعه و آن را مطالعه نمایند.

 

مدت زمان نگهداری مرسولات پستی در باجه معطله

در تیتر های گذشته به این پرسش ها که اگر بسته پستی را تحویل نگیریم چه میشود و توسط فرستنده مسترد گردید یعنی چه پاسخ داده شده و ارسال مجدد از باجه معطله توضیح داده شده است در ادامه به مدت زمان نگهداری مرسولات پستی در باجه معطله پرداخته خواهد شد.

 

مدت زمان نگهداری مرسولات پستی در باجه معطله بسته به نوع ارسال مرسوله از سوی اداره پست متفاوت تعیین شده است مرسوله های پستی معمولا تا یک هفته در باجه معطله نگهداری می شوند البته اگر نوع پست سفارشی بوده باشد ممکن است تا پانزده روز هم بسته در باجه معطله نگهداری شود.

 

افراد در بازه تعیین شده فرصت دارند نسبت به دریافت بسته پستی خود اقدام کنند و یا به صورت حضوری برای دریافت بسته به اداره پست استان خود مراجعه کنند. نحوه ارسال مجدد مرسوله پستی به این صورت است که افراد باید از طریق سایت رهگیری مرسولات شرکت ملی پست به نشانی Tracking.Post.ir درخواست توزیع مجدد بسته را ثبت کنند.

 

از کجا بفهمیم بسته پستی برگشت خورده

در تیتر گذشته مدت زمان نگهداری مرسولات پستی در باجه معطله توضیح داده شد در این بخش به پاسخ این پرسش که از کجا بفهمیم بسته پستی برگشت خورده پرداخته خواهد شد تا افراد بتوانند از برگشت خوردن مرسوله پستی خود آگاه شوند.

 

در هنگام ارسال مرسوله پستی توسط فرد فرستنده پس از تکمیل مراحل ارسال و تحویل بسته توسط پست و ثبت آن کدی با عنوان کد رهگیری پست که 20 تا 24 رقمی است به فرد فرستنده توسط اداره پست داده خواهد شد که گیرنده مرسوله یا فرستنده می تواند از طریق سایت اداره پست با کد رهگیری وضعیت مرسوله پستی را پیگیری کند.

 

اگر باتوجه به نوع ارسال مرسوله مانند ارسال عادی یا پیشتاز در بازه زمانی حدودی ذکر شده توسط پست بسته به دست گیرنده نرسد گیرنده می تواند به سایت پست مراجعه کرده و با درج کد رهگیری از آخرین وضعیت بسته خود مطلع شود که در صورت برگشت خوردن مرسوله آخرین وضعیت مرسوله در سایت پست را برگشت و ارسال به باجه معطله مشاهده خواهند کرد.

 

دلایل برگشت خوردن مرسوله پستی

برگشت خوردن مرسولات پستی می تواند دلایل بسیار متفاوتی داشته باشد از اصلی ترین دلایل برگشت خورد مرسوله پستی می توان به ثبت ناقص اطلاعات گیرنده و فرستنده مرسوله پستی اشاره کرد که ثبت آدرس ناقص یا درج نکردن کد پستی صحیح از دلایل اصلی آن به شمار می آید. از دیگر دلایل برگشت خوردن مرسوله پستی عبارت است از:

 

نقل مکان کردن گیرنده مرسوله

 

فوت شخص گیرنده مرسوله

 

عدم حضور گیرنده مرسوله

 

بنابراین هر یک از موارد ذکر شده و بسیاری از موارد دیگر می تواند علت بر برگشت خورد مرسوله پستی به اداره پست باشد که افراد باید پس از برگشت خوردن مرسوله پستی، اقدامات لازم برای دریافت بسته پستی خود را انجام دهند.

 

اقدامات لازم پس از برگشت خوردن مرسوله پستی

طبق هر یک از دلایل ذکر شده در تیتر گذشته ممکن است بسته پستی هر یک از مشتریان برگشت بخورد و مجددا به اداره پست ارسال شود. در این شرایط برای افراد این سوال مطرح خواهد شد که اقدامات لازم پس از برگشت خوردن مرسوله پستی چیست که در ادامه به پاسخ این پرسش پرداخته خواهد شد.

 

افراد پس از برگشت خورد بسته پستی می توانند به نزدیک ترین دفتر پست محل سکونت خود مراجعه کرده و درخواست ارسال مجدد بسته پستی خود را ثبت نمایند یا می توانند به اداره پست اصلی استان محل سکونت خود مراجعه کرده و با ارائه کارت ملی بسته پستی برگشت خورده را به صورت حضوری دریافت نمایند.

 

لازم به ذکر است که نامه رسانان اداره پست موظف هستند پس از برگشت خورد بسته پستی در اولین بار توزیع مرسوله، برای بار دوم به منظور تحویل بسته پستی به آدرس فرد گیرنده مراجعه کنند در صورتی که مجددا گیرنده برای تحویل بسته پستی منزل نباشد ،بسته به اداره پست ارسال و باجه معطله منتقل می شود.

 

نحوه برگشت زدن مرسوله پستی توسط فرستنده

باتوجه به توضیحات فوق برگشت خوردن مرسوله پستی دارای دلایل متعددی بوده که پس از آن فرد گیرنده از طریق را های ذکر شده در تییتر گذشته می توانند نسبت به دریافت بسته خود اقدام نمایند. در این بخش به نحوه برگشت زدن مرسوله پستی توسط فرستنده پرداخته خواهد شد.

 

برای برگشت زدن مرسوله پستی به فرستنده باید فرستنده یا گیرنده مرسوله به اداره پست مراجعه کرده و پس از مراجعه به اداره پست شخص گیرنده یا فرستنده با ارائه مدارک هویتی خود باید درخواست برگشت مرسوله پستی به فرستنده را ثبت نمایند.

 

لازم به ذکر است این روند فقط با ارائه مدارک شناسایی امکان پذیر است تا کارکنان پست از فرستنده یا گیرنده بودن مرسوله، پس چک کردن اطلاعات ثبت شده هنگام ارسال مرسوله با مدارک هویتی اطمینان حاصل کنند و درخواست را ثبت نمایند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد برگشت خوردن مرسوله پست در کانال تلگرام سایر موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون برگشت خوردن مرسوله پست پاسخ دهند.