دینا / کیفری / ضرب و جرح / میزان مبلغ دیه کبودی

میزان مبلغ دیه کبودی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

میزان مبلغ دیه کبودی، از جمله دیه کبودی زیر چشم در دعوا، بر اساس شدت و میزان آسیب دیدگی تعیین می شود. در سال ۱۴۰۴، مبلغ دیه کبودی صورت و سایر قسمت های بدن مانند کوفتگی بدن طبق مقررات جدید مشخص شده است. در صورتی که فردی در اثر دعوا دچار کبودی در نواحی مختلف بدن مانند صورت یا زیر چشم شود، دیه تعیین شده بسته به شدت آسیب و محل وقوع آن متفاوت خواهد بود. 

 

میزان مبلغ دیه کبودی، به ویژه در مواردی که فرد دچار کبودی زیر چشم در دعوا یا کبودی صورت می شود، به طور دقیق بر اساس شدت آسیب و محل وقوع آن محاسبه می شود. در سال ۱۴۰۴، دیه کبودی صورت و کوفتگی بدن طبق قوانین جدید تعیین شده و به طور کلی، هر چه شدت آسیب بیشتر باشد، مبلغ دیه نیز افزایش می یابد. برای مثال، در صورتی که کبودی به شکلی جدی و با آسیب های قابل توجهی همراه باشد، ممکن است مبلغ دیه بیشتری برای جبران آن در نظر گرفته شود.

 

میزان اهمیت موضوع دیه کبودی به ویژه در مواردی که فرد دچار آسیب های قابل توجهی مانند کبودی شدید صورت یا زیر چشم می شود، بسیار بالا است. این آسیب ها نه تنها از نظر جسمانی می تواند عواقب بلندمدتی به همراه داشته باشد، بلکه اثرات روانی و اجتماعی نیز برای فرد آسیب دیده ایجاد می کند. کبودی در نواحی قابل دید مانند صورت می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس فرد، مشکلات در ارتباطات اجتماعی و حتی اثرات منفی بر کیفیت زندگی او شود. از این رو، تعیین مبلغ دیه مناسب برای جبران چنین آسیب هایی از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

بنابراین، در این مقاله ابتدا، دیه کوفتگی و کبودی صورت و اعضای بدن را در سال ۱۴۰۴ توضیح داده شده و سپس در ادامه، دیه سیاهی و سرخی صورت و سایر اعضا بررسی شده و نحوه محاسبه آنها نیز مطابق با قانون، بیان شده است. در آخر نیز دیه کوفتگی بدن در تصادف مورد بررسی قرار گرفته شده است. 

دیه کبودی صورت ۱۴۰۴​

همانطور که گفته شد، دیه 1404 به دو نوع مقدر و غیر مقدر تقسیم می شود. دیه مقدر، یعنی مال معینی که در مقابل جنایت غیر عمدی پرداخت شده و مقدار آن، در شرع مشخص شده است؛ اما دیه غیر مقدر، در شرع مشخص نشده و دادگاه، بر اساس نوع و کیفیت جنایت، آن را مشخص می کند. میزان مبلغ دیه کبودی و دیه مشت به صورت، سرخی و سیاهی پوست صورت و اعضای بدن، در قانون مشخص شده، بنابراین، ارش کوفتگی و کبودی به آنها تعلق نمی گیرد.

 

به موجب بند الف ماده 714 قانون مجازات اسلامی، دیه کبودی صورت، سه هزارم دیه کامل است. قیمت دیه کامل، در ماه‌ های غیر حرام، از ابتدای سال ۱۴۰۴​، مبلغ 1 میلیارد و 600 میلیون تومان تعیین گردده است. بنابراین، برای دیه کبودی صورت، سه هزارم 1 میلیارد و 600 میلیون تومان، محاسبه می شود که مبلغی، معادل 4 میلیون و 800 هزار تومان است.

 

باید به این نکته اشاره شود، که چون سایر اعضا بدن، در معرض دید نمی باشند، مبلغ دیه کبودی آنها به موجب بند ب ماده 714 قانون مجازات اسلامی، نصف دیه صورت می باشد. همچنین، بحث تغلیظ دیه، که به معنای افزایش مقدار دیه، در ماه های حرام است، در خصوص دیه مربوط به اعضای بدن، محاسبه نمی شود؛ یعنی کبودی، اگر در ماه حرام هم ایجاد شود، به مقدار دیه در ماه های غیر حرام، محاسبه می شود.

دیه کبودی اعضای بدن 1404

دیه کوفتگی و کبودی سایر اعضای بدن، جز صورت، به علت آن که در معرض دید نیستند، بر اساس، بند ب ماده 714 قانون مجازات اسلامی، نصف مبلغ دیه کبودی اعضا بدن صورت می باشد؛ یعنی مقدار دیه کبود شدن اعضای بدن، معادل یک و نیم هزارم دیه کامل انسان در سال 1404 خواهد بود.

 

بنابراین، وقتی دیه کبودی صورت، سه هزارم 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد، برای محاسبه این میزان مبلغ، باید در ابتدا مبلغ دیه کبودی صورت، حساب شده و سپس آن هزینه، نصف گردد. در بخش قبل، اشاره شد، که سه هزارم 1 میلیارد و 600 میلیون تومان، مبلغی معادل 4 میلیون و 800 هزار تومان است که نصف آن 2 میلیون و 400 هزار تومان، است.

 

با توجه به اینکه دیه کبودی اعضای بدن، نصف دیه کبودی صورت می باشد، دیه اعضایی نظیر دست و پا، بازوی راست و چپ، دیه کبودی ساق پا در تصادف و دیه کبودی گردن، نصف دیه کبودی صورت یعنی نصف سه هزارم دیه کامل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده و حدودا معادل 4 میلیون و 800 هزار تومان محاسبه خواهد شد. 

 

دیه سرخی و سیاهی صورت

در قسمت قبلی مقاله، در مورد دیه کبودی صورت و دیگر اعضای بدن در سال 1404 صحبت شده و گفته شد که دیه کبودی صورت سه هزارم دیه کامل و دیه کبودی باقی اعضای بدن، نصف دیه کبودی صورت می باشد. در این قسمت از مقاله دیه سرخی و سیاهی صورت مورد بررسی قرار گرفته است.

 

به موجب بند الف ماده 714 قانون مجازات اسلامی، دیه سیاه شدن پوست صورت، شش هزارم دیه کامل می باشد. . قیمت دیه کامل، در ماه‌ های غیر حرام، از ابتدای سال 1404، مبلغ 1 میلیارد و 600 میلیون تومان تعیین گردیده است. بنابراین، برای دیه سیاه شدن صورت، شش هزارم 1 میلیارد و 600 میلیون تومان محاسبه می شود که مبلغی، معادل 9 میلیون و 600 هزار تومان می باشد. مقدار دیه سیاهی اعضای بدن، معادل 3 هزارم دیه کامل یعنی 4 میلیون و 800 هزار تومان است.

 

به موجب بند الف ماده 714 قانون مجازات اسلامی، دیه سرخ شدن پوست صورت، یک و نیم هزارم دیه کامل است. همانطور، که در پاراگراف قبلی به آن اشاره شد، قیمت دیه کامل، در ماه‌ های غیر حرام از ابتدای سال ۱۴۰۴، مبلغ 1 میلیارد و 600 میلیون تومان تعیین شده است و یک و نیم هزارم آن، 2 میلیون و 400 هزار تومان است.

 

دیه سرخی و سیاهی بدن

دیه سرخی و سیاهی بدن جز صورت، به علت آن که در معرض دید نمی باشد، به موجب بند ب ماده 714 قانون مجازات اسلامی، نصف مبلغ دیه سیاهی صورت می باشد. یعنی، مقدار دیه سیاهی اعضای بدن، معادل 3 هزارم دیه کامل می باشد. همان طور که در بخش قبل، اشاره شد، دیه سیاهی صورت، شش هزارم دیه کامل، می باشد.

 

مبلغ دیه کامل در ماه های غیر حرام از سال ۱۴۰۴​، معادل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان است. برای محاسبه سیاهی سایر اعضای بدن، در ابتدا، دیه سیاهی صورت را محاسبه کرده و بعد، مقدار آن را نصف می شود. مبلغ دیه سیاهی صورت، معادل 9 میلیون و 600 تومان می باشد که نصف این مبلغ، 4 میلیون و 800 هزار تومان است.

 

دیه 1404 سرخی پوست اعضای بدن، جز صورت، چون در معرض دید نمی باشند، بر اساس بند ب ماده 714 قانون مجازات اسلامی، نصف مبلغ دیه سرخی صورت است، که معادل با هفتاد و پنج صد هزارم دیه کامل می باشد. برای محاسبه راحت تر دیه سرخی اعضای بدن، دیه سرخی صورت، محاسبه شده و مبلغ آن نصف می شود.

 

نحوه محاسبه دیه کبودی

نحوه محاسبه دیه کبودی، امری تخصصی و کارشناسانه بوده و باید حتما توسط متخصص پزشکی قانونی انجام گیرد. به موجب تبصره 1 ماده 714 قانون مجازات اسلامی، برای تعیین دیه کبودی، سیاهی و سرخی صورت و سایر اعضای بدن، تفاوتی نمی کند که آن اعضا، دارای دیه مقدر هستند یا خیر.

 

همچنین، به موجب همین تبصره، برای محاسبه دیه ۱۴۰۴​ کبودی، سرخی و سیاهی پوست صورت و اعضای بدن، فرقی ندارد که تمام عضو مورد نظر، کبود شده یا فقط بخشی از آن و همچنین، زوال یا بقا کبودی و سیاهی و سرخی نیز در محاسبه آن اثری ندارد.

 

در نهایت، براساس تبصره 2 همین ماده قانونی، در تغییر رنگ پوست سر، دیه مقدر وجود نداشته و برای آن ارش در نظر گرفته می شود. مقدار دیه کبودی و سرخی و سیاهی پوست صورت و اعضای بدن، چون در شرع، مشخص شده است، دیگر ارش کوفتگی و کبودی به آنها تعلق نمی گیرد.

 

دیه کبودی زیر چشم در دعوا ۱۴۰۴

در قسمت های قبلی مقاله، عناوینی نظیر دیه کبودی صورت و سایر اعضای بدن، دیه سرخی و سیاهی صورت و بدن و نحوه محاسبه دیه کبودی، مطابق با قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرار گرفت، در این قسمت از مقاله درمورد دیه کبودی زیر چشم در دعوا ۱۴۰۴، توضیحاتی داده خواهد شد.

 

دیه کبودی صورت سه هزارم دیه کامل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده و دیه کبودی زیر چشم در دعوا و دیه کبودی چشم در تصادف، به یک صورت محاسبه می شود. از آنجایی که چشم از اعضای صورت محسوب می شود؛ دیه کبودی چشم معادل با سه هزارم دیه کامل می باشد.

 

همانطور که بیان شد، بنابر بند الف ماده 714 قانون مجازات اسلامی، دیه کبودی صورت، سه هزارم دیه کامل می باشد و از آنجا که قیمت دیه کامل، در ماه‌ های غیر حرام، 1 میلیارد و 600 میلیون تومان تعیین گردیده است، بنابراین، برای دیه کبودی 1404 مبلغی، معادل 4 میلیون و 800 هزار تومان محاسبه می گردد. از آنجا که چشم، نیز جزئی از صورت، محسوب می شود، دیه چشم نیز به همین شکل، محاسبه می گردد.

 

دیه کوفتگی بدن در تصادف

دیه کوفتگی بدن در تصادف بر اساس قانون مجازات اسلامی و با توجه به شدت آسیب و محل آن تعیین می شود. کوفتگی بدن به طور کلی به عنوان یک آسیب جزئی در نظر گرفته شده و تعیین میزان دیه به میزان آسیب بستگی دارد. در واقع مبلغ مشخصی برای دیه کوفتگی بدن در تصادف وجود ندارد. پزشکی قانونی با بررسی میزان کوفتگی، میزان آن را مشخص می نماید.

 

برای دریافت دیه کوفتگی بدن در تصادف، فرد باید مراحل قانونی را طی کند. این مراحل شامل تکمیل پرونده پزشکی، دریافت گزارش پزشکی قانونی، و جمع آوری مدارک لازم است. همچنین، نظر پزشک قانونی در تعیین میزان آسیب و مدت زمان بهبودی بسیار مهم است. در برخی موارد، اگر کوفتگی به صورت مستمر ادامه داشته باشد یا بر فعالیت های روزمره فرد تاثیر بگذارد، احتمال تعلق دیه بیشتر می شود.

 

در محاسبه دیه کوفتگی بدن، عوامل مختلفی مانند نوع بیمه طرف مقصر، محدودیت های بیمه ای، و قوانین و مقررات سالانه در نظر گرفته می شود. بنابراین، برای دریافت دقیق مبلغ دیه، مراجعه به پزشکی قانونی ضروری است. پزشکی قانونی با بررسی میزان آسیب، مقدار دیه ای که به آن تعلق می گیرد را تعیین خواهد کرد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان مبلغ دیه کبودی ۱۴۰۴​ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان مبلغ دیه کبودی 1404 پاسخ دهند .