برای مشاوره فرق قصاص و اعدام
برای مشاوره فرق قصاص و اعدام
مجازات یا کیفر ، تدبیری است که قانون گذار برای تنبیه افرادی که اعمالی خلاف قانون انجام می دهند در نظر گرفته است . این چاره اندیشی برای جلوگیری از هرج و مرج و برقراری نظم در جامعه است تا افراد بدانند عدم رعایت حقوق دیگران با برخورد قانون همراه است . در قانون انواع مجازات برای جرایم در نظر گرفته شده است . بعضی از این جرایم از قران و فقه گرفته شده اند و برخی را قانون گذار بنابر مصلحت زمانه تعیین کرده است . یکی از انواع مجازات های اصلی ، مجازات قصاص است . همه ما در داستانها و فیلم ها و اخبار ، شنیده ایم که مجرم طبق قانون محکوم به قصاص شده است . این جمله و کلمه قصاص به ذهن بسیاری از افراد " اعدام " را متبادر می کند . اما قصاص و اعدام با هم تفاوت دارند . شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد و بخواهید بدانید که فرق قصاص و اعدام در چیست . از این رو در این مقاله به بررسی معنی قصاص ، معنی اعدام و تفاوت قصاص و اعدام می پردازیم .
قصاص از ریشه کلمه " قص " به معنی پیگیری کردن اثر چیزی است . در حقوق قصاص یک اصطلاح است که برای مجازات مجرم به نسبت جرمش به کار می رود . قصاص حکمی است که از قران اقتباس شده است . خداوند در چند آیه از جمله آیه " و لکم فی القصاص حیره یا اولی الالباب " و هم چنین آیه 187 سوره بقره ، آیه 40 و 41 سوره شوری ، آیه 126 سوره نحل و ... به قصاص اشاره کرده است . بنابراین قصاص یک مجازات حدی است . مجازات حدی مجازاتی است که خداوند آن را مقرر کرده است ، به همین دلیل قانون گذار آن را به همان صورتی که در قران آمده است اعمال می کند و حق ایجاد هیچ گونه تغییر در آن ندارد .
اعدام از ریشه کلمه عدم یک کلمه عربی است که در معنای فارسی معادل سر به نیست کردن ، نابود کردن و جان ستاندن از دیگری است . بنابراین مجازات اعدام یعنی کیفر فرد با گرفتن جان او . اعدام در تاریخ حقوق کیفری سنگین ترین مجازات بشری بوده است و در واقع از آن به عنوان اشد مجازات یاد می شود . مجازات اعدام روشهای گوناگونی مثل از دار آویختن ، تزریق ، تیر باران و .. دارد . این مجازات به دلیل اینکه از افراد سلب حیات می کند همیشه با موافقان و مخالفانی رو به رو بوده است .
برای مشاوره فرق قصاص و اعدام
برای مشاوره فرق قصاص و اعدام
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©