قانون مجازات اسلامی، به این پرسش پاسخ داده است که حارصه سر و صورت و بدن چیست. حارصه، عبارت است از خراشیدگی پوست، بدون آنکه خونریزی کند. حارصه، به دو دسته حارصه سر و صورت و حارصه بدن تقسیم می شود. دیه حارصه سر و صورت با بدن، متفاوت است. دیه حارصه صورت، یک صدم دیه کامل است و دیه حارصه بدن، کاملا بستگی به این دارد که برای آن عضو از بدن، دیه مشخصی در قانون، وجود دارد یا خیر.
برای مشاوره حارصه چیست
برای مشاوره حارصه چیست
در قانون مجازات اسلامی، ضرب و جرح و ایجاد هر گونه صدمه بدنی بر دیگری، جرم شناخته شده و برای آن، مجازات تعیین شده است. از منظر قانون گذار، ایراد هر گونه صدمه بدنی بر جسم دیگری، حتی اگر به صورت غیر عمدی باشد، مجازات در پی خواهد داشت و این عمل، در راستای حفظ حقوق افراد می باشد.
هنگامی که میان دو نفر، نزاع و درگیری، رخ می دهد، ممکن است بر قسمت های مختلف بدن یکدیگر، جراحات و آسیب هایی، وارد کنند. خراشیدگی های ساده پوستی، شکستگی استخوان، قطع عضو و مواردی نظیر این ها، از جمله آسیب هایی است که افراد، می توانند بر یکدیگر وارد آورند و بسته به میزان عمق و شدت جراحت وارد شده، هر کدام اسم و دیه متفاوتی، خواهند داشت.
از این رو، در این مقاله، بر آن شدیم تا در خصوص حارصه که یکی از انواع جراحات است، توضیح دهیم، انواع دیه آن را بیان کرده و بررسی کنیم که حارصه سر و صورت و بدن چیست. چنانچه سوالاتی پیرامون اینکه حارصه سر و صورت و بدن چیست، دارید، با ما همراه باشید.
همانگونه که توضیح دادیم، ضرب و جرح و ایجاد صدمه بدنی بر دیگری، چه به صورت عمدی باشد و چه به صورت غیر عمدی، جرم بوده و مجازات، در پی خواهد داشت. آثار ضرب و جرح، می تواند به صورت کوفتگی، قرمز شدگی، پارگی، شکستگی، خراشیدگی، خونریزی و سایر موارد، در بدن شخص دیگر، ظهور پیدا کند.
یکی از آثار ضرب و جرح، ایجاد حارصه، در شخص دیگر است. در پاسخ به این پرسش که حارصه سر و صورت و بدن چیست، باید گفت: بر مبنای ماده 709 قانون مجازات اسلامی، حارصه، عبارت است از خراشیدگی پوست، بدون آنکه خونریزی کند. حارصه، می تواند بر سر و صورت، یا بر پوست بدن، ایجاد شود. قانون گذار، برای حارصه صورت و بدن، دیه، در نظر گرفته است.
حارصه، خراشیدگی پوست صورت یا بدن است، بدون آنکه خونریزی ایجاد نماید.
در قسمت قبل، توضیح دادیم که حارصه سر و صورت و بدن چیست و گفتیم که حارصه، می تواند بر سر و صورت افراد، یا بر پوست سایر اعضای بدن آن ها، ایجاد شود. بر اساس اینکه حارصه، در سر و صورت باشد یا در بدن، میزان دیه آن نیز، متفاوت است. به عبارتی، میزان دیه حارصه صورت و بدن، با یکدیگر، تفاوت دارد. بر این اساس، دیه های مربوط به حارصه، عبارتند از:
دیه حارصه صورت و سر: بر مبنای بند الف ماده 709 قانون مجازات اسلامی، میزان دیه حارصه صورت، یک صدم دیه کامل است.
دیه حارصه بدن: که برای میزان دیه حارصه بدن، دو حالت متصور است:
برای آن عضو در قانون، دیه خاصی مشخص شده است: در این حالت، دیه حارصه بدن و پوست آن عضو، به نسبت دیه آن عضو باید در نظر گرفته شود. یعنی باید، یک صدم دیه را، به نسبت دیه آن عضو، محاسبه نمود.
برای آن عضو در قانون، دیه خاصی مشخص نشده است: در این حالت ارش، ثابت است. ارش، دیه ای است که قاضی، آن را با توجه به نظر پزشکی قانونی، تعیین می نماید.
در قسمت های قبل، در پاسخ به این پرسش که حارصه چیست، توضیح دادیم که حارصه، عبارت است از خراش جزیی بر پوست، بدون آنکه خونریزی کند. همچنین، گفتیم که حارصه، دیه مخصوص به خود را دارد و دیه حارصه صورت و بدن، با یکدیگر متفاوت است. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص اینکه حارصه سر و صورت چیست، از منظر قانون مجازات اسلامی، توضیح دهیم.
حارصه صورت و سر، به معنای ایجاد خراش پوستی بدون ایجاد خونریزی، در این ناحیه از بدن می باشد. قانون گذار، در تبصره ماده 709 قانون مجازات اسلامی، خراش های ایجاد شده بر بینی، لب، داخل دهان و زبان را نیز، مشمول دیه حارصه صورت، دانسته و میزان دیه حارصه صورت و سر را، یک صدم دیه کامل، بیان کرده است.
حارصه صورت و سر، به معنای خراشیدگی جزیی بدون خونریزی، در این ناحیه می باشد و دیه حارصه صورت و سر، یک صدم دیه کامل است.
در قسمت های قبل، در خصوص اینکه حارصه چیست و حارصه صورت و سر چیست، توضیح دادیم. همانطور که گفتیم، میزان دیه حارصه صورت و بدن، با یکدیگر، متفاوت است. در این قسمت، به تعریف حارصه بدن می پردازیم و به طور اختصاصی، میزان حارصه بدن را از منظر قانون مجازات، بیان می کنیم.
حارصه بدن، به معنای ایجاد هرگونه خراش جزیی بدون خون ریزی، بر سایر اعضای بدن، نظیر گردن، دست، زانو و باقی قسمت ها، به غیر از ناحیه سر و صورت، می باشد. میزان دیه حارصه بدن، بسته به این موضوع دارد که آن عضو از بدن که حارصه، بر آن، ایجاد شده است، دارای دیه مشخص و مخصوص به خود است یا در قانون، برای آن دیه ای در نظر گرفته نشده است.
چنانچه برای آن عضو از بدن، دیه مشخصی مقدر نشده باشد، در صورت ایجاد حارصه بر آن عضو برای آن، ارش، معین می شود؛اما، چنانچه برای آن عضو، دیه مقدر شده باشد، دیه حارصه، یک صدم دیه آن عضو می باشد. به عنوان مثال، فرض کنیم، دیه پا در قانون، 175 میلیون تومان است، چنانچه پای شخص دچار حارصه شود، یک صدم دیه را به نسبت 175 میلیون تومان، محاسبه خواهند نمود که مبلغ 1 میلیون و 750 هزار تومان خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حارصه در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارایه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حارصه پاسخ دهند.
برای مشاوره حارصه چیست
برای مشاوره حارصه چیست
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©