کارت هوشمند قوه قضاییه، یک کارت شناسایی بوده که توسط قوه قضاییه صادر می گردد. این کارت، صرفا برای وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوره خانواده و کارمندان مرکز وکلای قوه قضاییه صادر شده و ارائه آن، شرط دریافت برخی تسهیلات همچون ورود بدون بازرسی بدنی به محاکم قضایی و مجوز وارد کردن برخی وسایل شخصی همچون تلفن همراه به این مراجع می باشد. شرایط، مدارک و نحوه دریافت این کارت طبق دستورالعمل مرکز وکلا قوه قضاییه و از طریق سایت مرکز می باشد.
برای مشاوره دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه
برای مشاوره دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه
در چند سال گذشته، قوه قضاییه سعی نموده تا تسهیلاتی را جهت ورود وکلا و کارشناسان به مجتمع های قضایی فراهم آورد. از جمله این تسهیلات، ورود وکلا و کارشناسان همراه با تلفن همراه و اسکنر شخصی آن ها به محاکم بوده که البته تنها در برخی از دادگاه ها همانند دادگاه های تجدید نظر استان امکان پذیر شده است.
در مورد وکلا و کارشناسان عضو مرکز وکلای قوه قضاییه، ورود بدون بازرسی بدنی و منتظر ماندن در صف، با ارائه کارتی امکان پذیر است که از سوی قوه قضاییه صادر گردیده و با عنوان کارت هوشمند قوه قضاییه شناخته می شود. همچنین، اجازه وارد کردن برخی اقلام شخصی همچون تلفن همراه و اسکنر توسط این گروه از وکلا و کارشناسان به محاکم قضایی منوط به ارائه کارت هوشمند قوه قضاییه می باشد.
به همین دلیل، در این مقاله به این پاسخ می دهیم که کارت هوشمند قوه قضاییه چیست؟ سپس، نحوه دریافت، شرایط و مدارک لازم برای دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه را توضیح خواهیم داد.
ورود به محاکم قضایی اعم از دادگاه حقوقی و کیفری در هر کشوری، مستلزم رعایت پاره ای از قوانین و مقررات بوده که هدف از اعمال و اجرای این قوانین در محاکم قضایی، حفظ نظم و امنیت این مراجع و آرامش کارمندان و مراجعان به آن ها می باشد؛ در سایه برقراری این امنیت و آرامش، از یک طرف، امنیت شغلی کارمندان دستگاه قضا تامین گردیده و بازدهی کاری نیروی شاغل در قوه قضاییه افزایش یافته، از سوی دیگر، با افزایش آرامش در میان مراجعین به دستگاه قضا، احتمال تنش و درگیری در این مراجع کاهش یافته و افزایش سرعت دریافت خدمات و در نتیجه، رضایت بیشتر مراجعین را به همراه خواهد داشت.
قوه قضاییه در کشور ما نیز به منظور حفظ نظم و آرامش مراجع قضایی اعم از دادگاه حقوقی، دادسرا و دادگاه کیفری، قوانین و مقرراتی را وضع نموده که مراجعین به دستگاه قضا ملزم به رعایت آن قوانین و مقررات می باشند. لزوم تحویل گوشی همراه به مامورین مربوطه در ورودی مجتمع های قضایی، ممنوعیت وارد کردن برخی اقلام همچون چاقو ، سیگار، اسکنر و لپ تاپ، انجام بازرسی بدنی و پرهیز از دعوا و مشاجره در محدوده داخلی مجتمع های قضایی، ازجمله قوانین و مقرراتی هستند که در سال های اخیر از سوی قوه قضاییه و با هدف حفظ نظم و امنیت مجتمع های قضایی وضع و اجرا شده اند.
با این وجود باید توجه کرد که تمامی مراجعین به محاکم قوه قضاییه، افراد عادی که دارای پرونده قضایی در این قوه هستند، نبوده، بلکه بخش قابل توجهی از مراجعین دادگاه ها و دادسراها را وکلا و کارشناسان دادگستری تشکیل داده که با هدف پیگیری روند کار پرونده سایر افراد و در نتیجه فعالیت شغلی خود به مراجع قضایی مراجعه می کنند.
با توجه به اینکه این گروه از اشخاص، به ویژه وکلا از امنیت و احترام شغلی قابل توجهی برخوردار بوده و همچنین، به دلیل اینکه انجام امور شغلی این افراد، مستلزم دسترسی دائمی به تلفن همراه و اینترنت برای این گروه می باشد، ممنوعیت آنها در وارد کردن برخی اقلام همچون تلفن همراه و اسکنر، می تواند به اختلال در روند کار این گروه منتهی شود.
چه بسا که مطالعه متن یک قانون، به منظور تقدیم لایحه دفاعیه درست پیش از آغاز جلسه دادرسی، نیازمند مراجعه به اینترنت و جستجوی آن قانون در وب باشد؛ یا اینکه پرونده قضایی که وکیل یا کارشناس، قصد بررسی و اظهارنظر در مورد آن را داشته، دارای اوراق زیادی بوده و رونویسی از آن، مستلزم صرف وقت زیاد بوده یا حتی غیر ممکن باشد؛ در این موارد وکیل یا کارشناس مربوطه نیاز داشته تا با استفاده از ابزاری همچون تلفن همراه یا اسکنر شخصی، به انجام این امور در کوتاه ترین زمان ممکن بپردازد.
با تمامی این الزامات، متاسفانه در سال های اخیر، قو قضاییه برخورد مشابهی با ورود وکلا و کارشناسان به محاکم قضایی در مقایسه با سایر افراد داشته و از وارد کردن وسایل ضروری شغل این افراد توسط آن ها جلوگیری کرده که این امر اعتراضات گسترده این افراد و نهادهای حمایت کننده آن ها یعنی مرکز وکلا قوه قضاییه، کانون های وکلای دادگستری و کانون کارشناسان را به همراه داشته است.
به همین دلیل، در دو سال گذشته، با هدف رسیدگی به این اعتراضات و تامین نیازهای شغلی این گروه ها در مراجعه به دستگاه قضا، قوه قضاییه سعی نموده تا تسهیلاتی را جهت ورود این افراد به مجتمع های قضایی فراهم آورد. از جمله این تسهیلات، ورود وکلا و کارشناسان همراه با تلفن همراه و اسکنر شخصی آن ها به محاکم بوده که البته تنها در برخی از دادگاه ها همانند دادگاه های تجدید نظر استان امکان پذیر شده است.
ورود افرادی که وکیل پایه یک دادگستری بوده و کارآموزان وکالت و کارشناسان کانون کارشناسان دادگستری به همراه برخی وسایل شخصی مانند موبایل و اسکنر ، مطابق قوانین، با کارت ملی این افراد و با اسکن بارکد کارت ملی اماکن پذیر می باشد. همچنین، در صورت ارائه کارت ملی و اسکن بارکد آن توسط اسکنرهای مخصوص نصب شده در ورودی محاکم، ورود این اشخاص بدون انجام بازرسی بدنی و معطلی در صف مربوط به این امر، انجام می گیرد.
در مورد وکلا و کارشناسان عضو مرکز وکلای قوه قضاییه، ورود بدون بازرسی بدنی و منتظر ماندن در صف، با ارائه کارتی امکان پذیر است که از سوی قوه قضاییه صادر گردیده و با عنوان کارت هوشمند قوه قضاییه شناخته می شود. همچنین، اجازه وارد کردن برخی اقلام شخصی همچون تلفن همراه و اسکنر توسط این گروه از وکلا و کارشناسان به محاکم قضایی منوط به ارائه کارت هوشمند قوه قضاییه می باشد.
با توجه به این توضیحات، در پاسخ به این سوال که کارت هوشمند قوه قضاییه چیست؟ باید گفت کارت هوشمند قوه قضاییه، یک کارت شناسایی بوده که توسط قوه قضاییه صادر می گردد. این کارت، صرفا برای اشخاصی که پروانه شغلی خود را از این مرکز دریافت نموده اند، یعنی وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوره خانواده و کارمندان این مرکز صادر شده و ارائه آن، شرط دریافت برخی تسهیلات همچون ورود بدون بازرسی بدنی به محاکم قضایی و مجوز وارد کردن برخی وسایل شخصی همچون تلفن همراه به این مراجع می باشد.
در بخش قبل به معرفی کارت هوشمند قوه قضاییه پرداخته و توضیح دادیم که کارت هوشمند قوه قضاییه، یک کارت شناسایی بوده که برای وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوره خانواده و کارمندان مرکز وکلا قوه قضاییه و به منظور فراهم کردن برخی تسهیلات برای آن ها صادر می گردد. اکنون در این بخش به توضیح نحوه دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و عبارت مرکز وکلا قوه قضاییه را جستجو نمایید.
به منظور ورد به سایت مرکز وکلا قوه قضاییه، در صفحه نتایج بر روی اولین لینک که آدرس آن 23055.ir می باشد، کلیک کنید.
اکنون همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، وارد صفحه اصلی سایت مرکز وکلا قوه قضاییه شده اید، به منظور ورود به سامانه دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، منوی خدمات را کلیک نموده و گزینه صدور کارت را انتخاب نمایید.
در این مرحله از مراحل دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، لازم است تا به منظور دریافت این کارت، وارد سامانه شوید؛ بدین منظور بر روی دکمه ورود اعضا کلیک کرده و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، وارد سامانه دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه شوید.
اکنون می توانید با پرداخت هزینه دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه به مبلغ 200000 ریال که به صورت الکترونیکی پرداخت می گردد و با بارگذاری یک قطعه عکس 3*4 با زمینه سفید و بدون حاشیه با فرمت jpg برای ثبت نام دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه اقدام نمایید.
در صورت مغایرت اطلاعات متقلاضی کارت هوشمند قوه قضاییه با اطلاعات شخصی نمایش داده شده در سایت ، ضروری است تا قبل از ثبت نام ، با مراجعه به دفتر هیات مدیره استان و یا ساختمان اصلی مرکز وکلا قوه قضاییه، طبقه اول، واحد 4 جهت رفع مغایرت اقدام شود.
در مرحله آخر دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، کارت مربوطه پس از صدور به دفاتر استانی مرکز وکلا قوه قضاییه ارسال شده و متقاضی می تواند جهت دریافت کارت، حضورا به دفتر مربوطه مراجعه نماید
در بخش های قبل ، کارت هوشمند قوه قضاییه و نحوه دریافت این کارت را بررسی کرده و توضیح دادیم که برای دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، لازم است تا در سایت مرکز وکلا قوه قضاییه به صورت اینترنتی ثبت نام نموده و سپس بعد از صدور کارت، برای دریافت آن به صورت حضوری به دفاتر استانی مراجعه نمود. اما برای دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، لازم است تا شرایطی وجود داشته باشد که ما در این بخش به بررسی آن شرایط می پردازیم.
شرایط دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه ، عبارتند از :
شرط اول و اساسی از شرایط دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه ، آن است که متقاضی دریافت کارت، باید وکیل، کارشناس یا مشاور خانواده ای باشد که پروانه شغلی خود را از مرکز وکلا قوه قضاییه دریافت نموده است. بنابراین، دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه برای وکلای کانون وکلا دادگستری و کارشناسان رسمی دادگستری کانون کارشناسان دادگستری ، امکان پذیر نمی باشد.
شرط دوم از شرایط دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، آن است که وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه باید پروانه شغلی خود را تمدید نموده و بنابراین در صورت انقضا اعتبار پروانه شغلی، امکان دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه برای این گروه از افراد وجود نخواهد داشت.
دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، مستلزم پرداخت هزینه دریافت این کارت بوده که مبلغ 200000 ریال می باشد و صرفا به صورت الکترونیکی و با استفاده از کارت های عضو شتاب قابل پرداخت می باشد.
در بخش های قبل به معرفی کارت هوشمند قوه قضاییه پرداخته و در مورد مزایای این کارت مانند عدم بازرسی بازرسی بدنی در هنگام مراجعه به دادسرا و دادگاه ها صحبت نمودیم. همچنین، نحوه دریافت و شرایط دریافت این کارت را برای شما توضیح دادیم. اما نکته ای که لازم است مورد توجه قرار گیرد آن است که برای دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، باید مدارکی از سوی متقاضی فراهم شود که بدون آن مدارک، امکان ثبت نام و دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه وجود نخواهد داشت. به همین دلیل، در این بخش به معرفی مدارک لازم برای دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه پرداخته که مطابق توضیحات زیر می باشد:
پروانه شغلی
اولین مدرک برای دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، پروانه شغلی متقاضی اعم از پروانه کارشناسی، وکالت یا مشاوره خانواده می باشد. اگرچه اطلاعات مربوط به پروانه شغلی شما از قبل در سامانه دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه بارگذاری گردیده، اما لازم است تا پروانه شغلی خود را در هنگام ثبت نام به همراه داشته تا در صورت مغایرت اطلاعات موجود در سایت با اطلاعات پروانه، برای رفع اشکال اقدام نمایید.
کارت ملی متقاضی
همانند آنچه در مورد پروانه شغلی و جواز کار گفته شد، اطلاعات مربوط به کارت ملی شما نیز از قبل در سامانه دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه بارگذاری گردیده، اما لازم است تا کارت ملی خود را در هنگام ثبت نام به همراه داشته تا در صورت مغایرت اطلاعات موجود در سایت با اطلاعات کارت ملی، برای رفع مغایرت اقدام نمایید.
عکس 3*4
این عکس باید دارای ویژگی های زیر بوده و در صورت عدم وجود هر کدام از این ویژگی ها، ثبت نام و دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه امکان پذیر نخواد بود:
- زمینه عکس باید سفید و بدون حاشیه باشد.
- فرمت عکس باید jpg باشد.
- سایز عکس حداقل 300.400 پیکسل و حجم آن بین 50 تا 150 کیلوبایت باشد .
- ضروری است تا پوشش آقایان، رسمی و پوشش بانوان، شامل حجاب کامل باشد.
در گذشته، یکی از مدارک دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه، اسکن فیش واریزی بود، اما در حاضر، هزینه دریافت این کارت که مبلغ 200000 ریال بوده، صرفا به صورت الکترونیکی و با استفاده از کارت های عضو شتاب قابل پرداخت می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارت هوشمند قوه قضاییه در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کارت هوشمند قوه قضاییه پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه
برای مشاوره دریافت کارت هوشمند قوه قضاییه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©