استعلام مدارک قضایی از طریق سامانه استعلام مدارک قضایی سایت عدل ایران امکان پذیر می باشد. سامانه استعلام مدارک قضایی ، سامانه ای است که از زیر مجموعه های سایت عدل ایران قوه قضاییه بوده و در بخش استعلام قضایی قرار دارد. در این سامانه، امکان استعلام مدرک قضایی با استفاده از اطلاعات مربوط به نوع مدرک قضایی، کد رهگیری و تاریخ ایجاد مدرک برای کاربران فراهم شده است.
برای مشاوره استعلام مدارک قضایی
برای مشاوره استعلام مدارک قضایی
در سال 1395 قوه قضاییه، سامانه ای را تحت عنوان سامانه جامع خدمات قضایی تاسیس و راه اندازی نمود؛ سامانه ای که اگر چه با عنوان سامانه عدل ایران تاسیس گردید، اما در میان عموم مردم با عنوان سامانه ثنا شناخته می شود. با ورود به سایت عدل ایران، ملاحظه می شود که این سامانه، ارائه دهنده خدمات گسترده ای به کاربران خود بوده که در چهار بخش اطلاع رسانی، دسترسی سریع، خدمات ویژه و استعلام قضایی طبقه بندی شده اند.
بخش چهارم خدمات ارائه شده در سامانه عدل ایران یعنی بخش استعلام قضایی، ارائه دهنده پنج خدمت به کاربران سایت می باشد که عبارتند از : استعلام وضعیت ثبت نام شخص، استعلام وضعیت کارشناس، استعلام وضعیت وکیل، استعلام مدرک قضایی و استعلام سابقه طرح دعوای مرتبط با چک. در بخش استعلام مدرک قضایی، این امکان برای کاربران فراهم شده است تا صدور مدارک قضایی درخواست شده خود را بی آنکه نیاز به مراجعه حضوری و صرف وقت و هزینه باشد، استعلام و پیگیری نمایند.
به همین دلیل، در این مقاله، به بررسی استعلام مدارک قضایی پرداخته؛ ابتدا به این سوال پاسخ می دهیم که سامانه استعلام مدارک قضایی چیست؟ سپس، نحوه استعلام مدارک قضایی با کد ملی و نحوه استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری را توضیح خواهیم داد.
تا پیش از آنکه قوه قضاییه در سال 95 اقدام به راه اندازی سامانه عدل ایران نماید، افرادی که در محاکم کشورمان اعم از حقوقی و کیفری، دارای پرونده بوده و یا به نحوی به خدمات قوه قضاییه نیاز داشتند، چاره ای نداشتند جز آنکه به نحو حضوری به مرجع مربوطه مراجعه نموده و خدمات مورد نظر خود را دریافت نمایند.
مراجعه حضوری اشخاص به مراجع قضایی برای دریافت خدماتی همچون پیگیری پرونده قضایی با کد ملی و مراکز ارائه دهنده خدمات قوه قضاییه، مانند پلیس + 10 برای انجام اموری همچون اخذ گواهی عدم سوء پیشینه، علاوه بر اینکه امری وقت گیر بود، با هزینه های قابل توجهی نیز برای افراد همراه بود؛ همچنین، مراجعه های حضوری مکرر اشخاص به مراکز قوه قضاییه، موجب تجمع ارباب رجوع در این مراکز شده و کندی کار دستگاه های این قوه را موجب می گشت.
با هدف مقابله با این مشکلات و تحقق دولت الکترونیکی در قوه قضاییه، این قوه در سال 95 سامانه جامع خدمات قضایی خود را راه اندازی نمود، سامانه ای که اگر چه با عنوان سامانه عدل ایران تاسیس گردید، اما در میان عموم مردم با عنوان سامانه ثنا شناخته می شود.
دریافت خدمات الکترونیک سامانه عدل ایران، در مرحله اول نیازمند انجام مراحل مربوط به ثبت نام ثنا و احراز هویت آن بوده و پس از انجام این مراحل، یک رمز عبور یا همان کد ثنا برای افراد صادر گردیده که با استفاد از آن می توانند وارد سامانه عدل ایران شده و برای دریافت خدمات قضایی مورد نظر خود اقدام نمایند.
با ورود به سایت عدل ایران، ملاحظه می شود که این سامانه، ارائه دهنده خدمات گسترده ای به کاربران خود می باشد. این خدمات که در چهار بخش اطلاع رسانی، دسترسی سریع، خدمات ویژه و استعلام قضایی طبقه بندی شده اند، در شکل حضوری بعضا توسط خود قوه قضاییه ارائه شده (همچون پیگیری پرونده) و بعضا توسط مراکز مرتبط با این قوه ارائه می گردد(همانند احراز هویت ثنا که توسط دفاتر خدمات قضایی انجام می گیرد.)
در بخش اطلاع رسانی سایت عدل ایران، همانطور که از عنوان آن مشخص است، خدمات مرتبط با اطلاع رسانی همچون اطلاع رسانی برای اشخاص حقیقی و وکلا، اطلاع رسانی با رمز پرونده و دانلود اپلیکیشن عدالت همراه برای کاربران فراهم شده است. بخش دسترسی سریع نیز، ارائه دهنده خدماتی همچون ارائه و پیگیری درخواست عفو و پرداخت هزینه دادرسی بوده و از طریق بخش خدمات ویژه، کاربران می توانند به سامانه هایی همچون سامانه ثبت نام الکترونیک قضایی و سامانه ابلاغ قضایی مراجعه نمایند.
اما چنانچه نگاهی به بخش چهارم خدمات ارائه شده در سامانه عدل ایران یعنی بخش استعلام قضایی بیندازید، ملاحظه می کنید که این بخش ارائه دهنده 5 خدمت به کاربران سایت می باشد که عبارتند از : استعلام وضعیت ثبت نام شخص، استعلام وضعیت کارشناس، استعلام وضعیت وکیل، استعلام مدرک قضایی و استعلام سابقه طرح دعوای مرتبط با چک.
حال چنانچه بر روی گزینه استعلام مدرک قضایی کلیک نمایید، به صفحه جدید هدایت می شوید که در آن صفحه می توانید با استفاده از اطلاعات مربوط به نوع مدرک قضایی، کد رهگیری و تاریخ ایجاد مدرک، برای استعلام مدرک قضایی مورد نظر خود اقدام نمایید؛ که البته در حال حاضر، امکان استعلام مدارک قضایی، تنها در مورد استعلام و پیگیری گواهی عدم سوء پیشینه برای کاربران فراهم می باشد.
با این توضیح که بر خلاف گذشته که درخواست صدور گواهی عدم سوءپیشینه تنها به روش حضوری و از طریق مراجعه به دفاتر پلیس + 10 امکان پذیر بود، در حال حاضر، نه تنها امکان درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه از طریق سایت عدل ایران و برنامه عدالت همراه برای کاربران فراهم شده است، بلکه متقاضیان این گواهی می توانند پس از ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه برای پیگیری آن از طریق سامانه استعلام مدرک قضایی سایت عدل ایران اقدام نمایند.
بنابراین در پاسخ به این سوال که سامانه استعلام مدارک قضایی چیست؟ باید گفت که سامانه استعلام مدارک قضایی ، سامانه ای است که از زیر مجموعه های سایت عدل ایران قوه قضاییه بوده و در بخش استعلام قضایی قرار دارد. در این سامانه، امکان استعلام مدرک قضایی با استفاده از اطلاعات مربوط به نوع مدرک قضایی، کد رهگیری و تاریخ ایجاد مدرک برای کاربران فراهم شده است.
در بخش قبل توضیح دادیم که سامانه استعلام مدارک قضایی ، سامانه ای است که از زیر مجموعه های سایت عدل ایران قوه قضاییه بوده و در حال حاضر، در میان مدارک قضایی، تنها امکان استعلام و پیگیری گواهی عدم سوء پیشینه در این سامانه برای کاربران فراهم شده است.
نکته ای که لازم است به آن توجه شود آن است که استعلام این مدرک قضایی، به دو روش از طریق سامانه عدل ایران امکان پذیر می باشد که عبارتند از : استعلام مدارک قضایی با کد ملی از سامانه قضایی خدمات من و استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری. به همین دلیل ما نیز نحوه استعلام مدرک قضایی را ضمن دو بخش جداگانه مورد بررسی قرار داده؛ ابتدا در این بخش به نحوه استعلام مدارک قضایی با کد ملی از سامانه قضایی خدمات من پرداخته و در بخش بعد، نحوه استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری را توضیح خواهیم داد.
نحوه استعلام مدارک قضایی با کد ملی، بر اساس مراحلی بوده که ضمن راهنمای تصویری زیر توضیح داده شده است:
۱ مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه عدل ایران یعنی adliran.ir را جستجو کرده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت شوید. در سمت راست صفحه، از قسمت ( خدمات ویژه )، گزینه ( خدمات قضایی من ) را انتخاب نمایید. شایان ذکر است استعلام محکومیت مالی نیز از طریق همین گزینه ممکن و میسر می باشد.
۲ در این صفحه، کد ملی و رمز شخصی ( یا همان کد ثنا ) را در کادرهای تعیین شده، وارد نموده و دکمه مرحله بعد را کلیک نمایید.
۳در این مرحله از مراحل استعلام مدارک قضایی با کد ملی ، یک رمز موقت شش رقمی به شماره همراه شما، ارسال می شود. این رمز را در کادر تعیین شده وارد کرده و دکمه ورود را کلیک نمایید.
۴ در صفحه جدید، دوازده گزینه پیش روی شما قرار دارد. به منظور استعلام مدارک قضایی با کد ملی ، بر روی گزینه( استعلام مدارک قضایی ) کلیک نمایید.
۵اکنون ، همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، وارد صفحه اصلی سامانه خدمات قضایی من شده اید. به منظور استعلام مدارک قضایی با کد ملی از سامانه خدمات قضایی من ، در کادر اول، که تنها یک گزینه فعال دارد، نوع مدرک را درخواست گواهی عدم سوء پیشینه تعیین نمایید، در کادر دوم، کد رهگیری را که یک عدد 16 رقمی بوده و در موقع ثبت نام گواهی عدم سوء پیشینه دریافت نموده اید را وارد کرده و در کادر سوم، تاریخ ایجاد مدرک که تاریخ ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه می باشد را وارد نمایید.
هنگامی که در سامانه ثنا ثبت نام می کنید، یک پرینت دریافت کرده که نشان دهنده ثبت نام شما در این سامانه می باشد. این پرینت در موارد متعددی همچون دریافت وام کاربرد داشته و در مقاله زیر می توانید با نحوه دریافت آن آشنا شوید:
در بخش قبل توضیح دادیم که در حال حاضر، علاوه بر گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی ،استعلام مدرک قضایی گواهی عدم سوء پیشینه، به دو روش از طریق سامانه عدل ایران امکان پذیر می باشد که عبارتند از : استعلام مدارک قضایی با کد ملی و استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری. چنانچه برای استعلام مدارک قضایی با کد ملی از طریق سامانه استعلام مدرک قضایی اقدام نموده اید ، اما موفق به مشاهده و چاپ مدرک قضایی مورد نظر خود نشده اید، پیشنهاد می شود برای استعلام مدارک قضایی از روش دوم یعنی استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری استفاده نمایید.
نحوه استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری از طریق سامانه استعلام مدرک قضایی سایت عدل ایران، مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
۱مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه عدل ایران یعنی adliran.ir را جست وجو کرده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی این سایت شوید. در سمت راست صفحه، در قسمت ( استعلام قضایی ) گزینه ( استعلام مدرک قضایی ) را انتخاب نمایید.
۲ اکنون ، همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، وارد صفحه اصلی سامانه استعلام مدارک قضایی شد اید. به منظور استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری، در کادر اول، که تنها یک گزینه فعال دارد، نوع مدرک را درخواست گواهی عدم سوء پیشینه تعیین نمایید، در کادر دوم، کد رهگیری را که یک عدد 16 رقمی بوده و در موقع ثبت نام گواهی عدم سوء پیشینه دریافت نموده اید را وارد کرده و در کادر سوم، تاریخ ایجاد مدرک که تاریخ ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه می باشد را وارد نمایید.
۳پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی در کادر چهارم ، دکمه جست و جو را بزنید تا مراحل استعلام مدارک قضایی با کد رهگیری به پایان رسیده و مدرک قضایی مربوطه یعنی گواهی عدم سوء پیشینه صادر شده، برای شما نشان داده شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استعلام مدارک قضایی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلام مدارک قضایی پاسخ دهند.
برای مشاوره استعلام مدارک قضایی
برای مشاوره استعلام مدارک قضایی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©