دینا / کیفری / ضرب و جرح / دیه از بین بردن و فلج شدن لب

دیه از بین بردن و فلج شدن لب

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دیه از بین رفتن و فلج شدن لب به عنوان یکی از موارد جبران خسارت های بدنی در نظر گرفته می شود. فلج شدن لب می تواند ناشی از آسیب به اعصاب صورت باشد و منجر به بی حسی، کاهش عملکرد حرکتی یا تغییر در ظاهر فرد شود. بر اساس قوانین شرعی و حقوقی، دیه عصب و بی حسی صورت با توجه به شدت آسیب، میزان تاثیر آن بر عملکرد لب و زیبایی چهره محاسبه می شود.

 

دیه از بین رفتن و فلج شدن لب ممکن است ناشی از صدمات به اعصاب صورت باشد، می تواند منجر به بی حسی، اختلال در عملکرد حرکتی لب یا تغییر در ظاهر فرد شود. بر اساس قوانین شرعی و حقوقی، دیه عصب و بی حسی صورت با توجه به شدت آسیب، میزان تاثیر بر لب و زیبایی چهره محاسبه خواهد شد. در مواردی که فلج شدن لب دائمی باشد و تاثیرات قابل توجهی بر زندگی فرد داشته باشد، دیه بیشتری در نظر گرفته می شود. پزشکی قانونی در ارزیابی دقیق میزان آسیب و تعیین دیه مناسب نقش اساسی ایفا می کند.

 

اهمیت موضوع دیه از بین رفتن و فلج شدن لب به دلیل تاثیرات عمیقی است که این آسیب می تواند بر زندگی فرد داشته باشد. لب به عنوان بخشی از صورت، نقش مهمی در بیان احساسات، صحبت کردن و زیبایی چهره ایفا می کند و آسیب به آن می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی، مشکلات ارتباطی و کاهش اعتماد به نفس شود. بنابراین، تعیین دیه مناسب برای این آسیب نه تنها به جبران خسارت های مادی کمک می کند، بلکه نشان دهنده توجه قانونگذار به ابعاد روانی و اجتماعی این موضوع است.

 

در همین راستا، در این مقاله، قصد داریم، ابتدا، دیه از بین رفتن لب را در سال 1404، بررسی نموده و سپس، دیه فلج شدن لب و دیه جمع شدن ۱۴۰۴ آن را طبق قانون مجازات اسلامی، توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، در مورد این موضوع، با ما همراه باشید. 

دیه از بین رفتن لب ۱۴۰۴

لب، یکی از اعضای مهم بدن است که انسان، از طریق آن، برخی نیاز های اساسی، مانند سخن گفتن و غذا خوردن را رفع می نماید. وارد کردن آسیب و جراحت به لب نیز، مجازات های مخصوص به خود را در پی دارد که در قانون مجازات اسلامی، مشخص شده اند. مجازات دیه، یکی از انواع مجازات اصلی است که در قانون مجازات اسلامی، برای از بین رفتن لب، در نظر، گرفته شده است.

 

البته در مواردی که این مقدار دیه، مشخص نشده است، قانون گذار به قاضی، این اجازه را داده تا با توجه به نظر کارشناسی، مقدار دیه را مشخص کند که به این مقدار، ارش گفته می شود. هم چنین، در قانون، ذکر شده است که مسئول پرداخت دیه، باید در زمان مشخص شده، دیه را بپردازد. 

 

در غیر این صورت، طبق ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، می توان بابت امتناع از پرداخت مبلغ دیه، وی را، از طریق اجرای احکام ، الزام به تادیه دیه نموده و در صورتی که، مالی از او در دسترس باشد، آن را ضبط و به میزان مبلغ دیه از آن مال، استیفا دیه نمود و‌ در صورت مال دار نبودن و تقاضای محکوم له و عدم اعسار محکوم به پرداخت دیه، وی را تا زمان پرداخت دیه، حبس کرد.

 

برای اینکه مقدار دیه لب ۱۴۰۴ را بررسی کنیم، ابتدا باید بدانیم، حدود لب در قانون، به چه میزان است. «حدود لب بالا، از نظر عرض، مقداری است که لثه را می پوشاند و به دو روزنه و دیواره بینی، متصل و طول آن، همان طول دهان است و حدود لب پایین، از نظر عرض، مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن، همان طول دهان است. حاشیه گونه ها، جزء لب ها، محسوب نمی شود.» مجازات دیه از بین رفتن لب 1404، در ماده 607 قانون مجازات اسلامی، به شرح زیر، مشخص شده است:

 

از بین رفتن دو لب، دیه کامل است که معادل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان​ است.

 

از بین بردن هر یک از لب ها، نصف دیه کامل را دارد که معادل 800 میلیون تومان است.

 

از بین رفتن مقداری از لب نیز دیه آن، به نسبت تمام لب، محاسبه می شود.

 

لازم به ذکر است، دیه از بین بردن دندان 1404 نیز، بر اساس اینکه کدام یک از دندان ها از بین رفته باشد، متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، دیه دندان های جلو، یک بیستم دیه کامل، دیه دندان های عقب، یک چهلم دیه کامل و دیه از بین رفتن همه دندان ها، دیه کامل یک انسان، می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دیه دندان، مقاله زیر را مطالعه نمایید.

دیه سست و فلج شدن لب 1404

در بخش قبل، دیه از بین رفتن لب ۱۴۰۴ را در حالات متعدی، مانند از بین رفتن دو لب، از بین رفتن یک لب و بخشی از لب ها، بررسی نمودیم. از جنایات دیگری که ممکن است به لب ها وارد شود و مجازات دیه را در پی دارد، سست و فلج شدن لب می باشد. لذا، در این قسمت، به بررسی دیه فلج شدن لب 1404، خواهیم پرداخت.

 

دیه فلج شدن لب، در ماده 609 قانون مجازات اسلامی، مشخص شده است، بر اساس این ماده، دیه فلج شدن لب ها در مورد هر یک، به گونه ای که با خنده و مانند آن از دندان ها کنار نرود، موجب دو سوم دیه یک لب می شود که بر اساس نرخ دیه کامل، 1 میلیارد و ۶۶ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۶۶۷ تومان، بوده و از بین رفتن یک لب سست یا فلج شده، موجب یک سوم دیه آن لب است.

دیه جمع شدن لب

در بخش های قبل، دیه از بین رفتن دو لب، از بین رفتن یک لب یا بخشی از آن را در سال 1404 بررسی نموده و در ادامه، به بررسی دیه فلج شدن لب پرداختیم. از انواع دیگر جنایات مرتبط با لب، جمع شدن آن می باشد که مجازات دیه را در پی دارد. از این رو در این بخش، به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

 

اگر جنایتی، باعث جمع شدن لب شود نیز مجازات دیه لب را در پی دارد. دیه جمع شدن لب در ماده 608 قانون مجازات اسلامی، مشخص شده است. بر اساس این ماده " جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد، موجب ارش است، خواه، موجب نمایان شدن دندان ها بشود، خواه نشود " . بنابراین، دیه جمع شدن لب ۱۴۰۴، به صورت ارش، تعیین خواهد شد؛ بدین شکل که قاضی، با توجه به نظر پزشکی قانونی، مقدار آن را مشخص می نماید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان دیه از بین بردن و فلج شدن لب در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان دیه از بین بردن و فلج شدن لب پاسخ دهند.