یکی از انواع بیمه های سازمان تامین اجتماعی، بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی می باشد. افرادی که در حال حاضر تحت پوشش هیچ بیمه خاصی نیستند، می توانند با در نظر داشتن شرایط لازم برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی، این بیمه را دریافت نمایند.
برای مشاوره بیمه اختیاری تامین اجتماعی
برای مشاوره بیمه اختیاری تامین اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی برای تحت پوشش قرار دادن افراد مختلف اقدام به روی کار آوردن طرح های بیمه ای مختلفی کرده اند. یکی از انواع بیمه هایی که توسط سازمان تامین اجتماعی ارائه می شود، بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی می باشد. این نوع بیمه، همانطور که از نام آن مشخص است جزء بیمه های اختیاری است و افراد با اختیار و تمایل خودشان برای این بیمه ثبت نام می کنند.
با توجه به اهمیت بیمه اختیاری یا خویش فرما، در ادامه این مقاله در رابطه با شرایط لازم برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی، مدارک لازم برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی و همچنین نحوه دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی آورده شده است.
بیمه اختیاری یکی از انواع بیمه هایی است که توسط سازمان بیمه تامین اجتماعی ارائه می شود. این نوع بیمه برای آن دسته از افرادی است که تحت پوشش هیچ بیمه خاصی نیستند و در حال حاضر خودشان می خواهند، خود را بیمه کنند. برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی لازم است که افراد حتما دارای شرایط لازم برای بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی باشند و حق بیمه اختیاری خود ر ا در موعد معین واریز نمایند.
شرایط لازم برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی توسط سازمان تامین اجتماعی تعیین شده است. در صورتی که قصد دریافت این بیمه را دارید، می بایست که ابتدا دارای شرایط زیر باشید و سپس در صورت داشتن شرایط لازم اقدام به ثبت نام در این بیمه کنید.
افرادی که قصد ثبت نام در بیمه اختیاری را دارند، می بایست که حداکثر دارای سن 50 سال باشند. این سن هم برای خانم ها و هم برای آقایان رعایت خواهد شد.
افرادی که قصد ثبت نام و دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی را دارند، می بایست که حداقل 1 ماه ( معادل 30 روز ) سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند.
آن دسته از افرادی که دارای سابقه 10 سال پرداخت حق بیمه می باشند، از شرایط سنی که برای دریافت بیمه اختیاری تعیین شده است، معاف خواهند بود.
در صورتی که فردی 55 سال سن داشته باشد، می بایست که معادل مازاد سقف سنی تعیین شده از سوی سازمان تامین اجتماعی، سابقه حق بیمه خود را پرداخت کند.
در صورتی که فردی یک بار برای دریافت بیمه اختیاری ثبت نام کرده باشد، می تواند تا سه بار دیگر برای دریافت بیمه اختیاری با سازمان بیمه تامین اجتماعی قرارداد ببندد.
اگر فردی به هر دلیلی مدارک و اسناد اشتباهی را برای دریافت بیمه خویش فرما ارائه کند، بیمه اختیاری وی قطع خواهد شد.
در صورتی که دارای شرایط لازم برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی می باشید، می توانید درخواست خود را به سازمان تامین اجتماعی ارائه کنید تا درخواست شما برای استحقاق یا عدم استحقاق بیمه اختیاری تامین اجتماعی بررسی شود.
یکی از مراحلی که می بایست برای ثبت درخواست دریافت بیمه اختیاری تامین اجتماعی انجام شود، ارائه مدارک لازم برای دریافت بیمه اختیاری می باشد. در صورتی که می خواهید اقدام به دریافت بیمه اختیاری یا خویش فرما کنید، می توانید با در دست داشتن مدارک زیر مراحل مربوط به دریافت بیمه اختیاری را انجام دهید.
ارائه اصل شناسنامه از متقاضی ثبت نام بیمه
ارائه کپی از تمامی صفحات شناسنامه متقاضی ثبت نام بیمه اختیاری
نکته : در بسیاری از اوقات کپی از صفحه اول و دوم شناسنامه کافی است. در صورتی که شناسنامه شما دارای صفحه توضیحات می باشد، آن را نیز ارائه کنید.
ارائه اصل کارت ملی متقاضی ثبت نام بیمه اختیاری
ارائه کپی از پشت و روی کارت ملی
ارائه کارت معافیت از خدمت یا کارت پایان خدمت برای آقایانی که متقاضی دریافت بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی می باشند، الزامی است.
نکته : آقایانی که هنوز کارت پایان خدمت خود را دریافت نکرده اند، مجاز به ثبت نام در طرح بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی نمی باشند.
ارائه چند قطعه عکس از فرد متقاضی
نکته : معمولا برای ثبت درخواست بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی یا همان بیمه خویش فرما نیاز به 5 قطعه عکس می باشد. در نظر داشته باشید که عکس های شما باید جدید باشند و بهتر است که به صورت رنگی گرفته شده باشند.
دریافت فرم مربوط به ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی و تکمیل آن
اولین شرطی که برای ثبت نام بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی وجود دارد، این است که افراد حتما دارای شرایط لازم برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی باشند. تمامی شرایط لازم برای دریافت این بیمه که توسط سازمان تامین اجتماعی ذکر شده بود، در این مقاله آورده شد. در صورتی که دارای تمامی این شرایط می باشید، می توانید مراحل مربوط به ثبت نام خود را برای دریافت بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی کشور انجام دهید.
دقت داشته باشید که ثبت نام برای دریافت بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی به صورت حضوری انجام می شود و امکان ثبت نام آنلاین برای دریافت این بیمه وجود نخواهد داشت. فردی که قصد دریافت بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی را دارید، می بایست که با در دست داشتن مدارک لازم مانند شناسنامه، کارت ملی، عکس سه در چهار و ... به شعبه سازمان تامین اجتماعی که سوابق مربوط به پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی او در آن جا متمرکز است، مراجعه کند.
در شعبه سازمان تامین اجتماعی، یک فرم مربوط به درخواست دریافت بیمه اختیاری به فرد داده می شود که فرد می تواند این فرم را تکمیل نموده و به همراه عکس سه در چهار و دیگر مدارک به شعبه تحویل دهد.
پس از اینکه مراحل مربوط به تکمیل فرم در شعبه سازمان تامین اجتماعی انجام شد، شعبه سازمان بیمه تامین اجتماعی موظف است که مراحل مربوط به بررسی و رسیدگی به درخواست فرد متقاضی بیمه اختیاری را آغاز کند. طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی، هر یک از شعبه های سازمان تامین اجتماعی موظف هستند که حداکثر ظرف مدت 2 ماه درخواست های مربوط به ثبت نام بیمه اختیاری را بررسی کنند و در رابطه با استحقاق داشتن یا نداشتن فرد متقاضی بیمه اختیاری یا خویش فرما به او اطلاع دهند.
در صورتی که تمامی مراحل بررسی شعبه سازمان تامین اجتماعی به درستی انجام شد و فردی که متقاضی دریافت بیمه اختیاری بوده است، جزء افرادی بود که دارای شرایط لازم برای دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی بود، مراحل اداری ثبت درخواست بیمه اختیاری تامین اجتماعی به پایان می رسد و تاییدیه مربوط به دریافت بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی به اطلاع فرد متقاضی خواهد رسید.
فرد متقاضی برای مرحله آخر موظف است که حداکثر تا 20 روز بعد برای انعقاد قرارداد به شعبه مورد نظر سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند و مراحل انعقاد قرارداد خود را انجام دهند. در نهایت می توان تا حداکثر 10 روز پس از انعقاد قرارداد بیمه خویش فرما، حق بیمه را پرداخت کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی آن پاسخ دهند.
برای مشاوره بیمه اختیاری تامین اجتماعی
برای مشاوره بیمه اختیاری تامین اجتماعی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©