سایت دارایی یا همان سایت سازمان امور مالیاتی کشور، یک سایت جامع بوده که مودیان مالیاتی می توانند با ورود به سایت آن سازمان، تنوع گسترده ای از خدمات مالیاتی دارایی را به شکل الکترونیکی دریافت نمایند. نحوه ثبت نام در سامانه دارایی از طریق بخش پیش ثبت نام و ثبت نام بوده و ثبت اظهارنامه الکترونیک، ارسال صورت معاملات فصلی و دانلود و نصب نرم افزار مالیات من از مهم ترین امکانات سایت دارایی می باشد.
برای مشاوره سایت دارایی
برای مشاوره سایت دارایی
سازمان امور مالیاتی کشور که در میان عموم مردم با عنوان دارایی شناخته می شود، با راه اندازی و تاسیس یک سایت اختصاص در سال های اخیر، ارائه خدمات مالیاتی به مودیان مالیاتی و مراجعین خود را تسهیل نموده و سرعت بخشیده، به طوری که مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به آن سامانه، تنوع گسترده ای از خدمات مالیاتی دارایی را به شکل الکترونیکی و غیر حضوری دریافت نمایند.
مهم ترین امکانات سایت دارایی عبارتند از : امکان انجام پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک برای دریافت کد اقتصادی، ثبت و ارسال صورت معاملات فصلی، ثبت نام اظهارنامه الکترونیک اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی، ثبت نام اظهارنامه اجاره املاک ارسال لیست حقوق کارمندان به صورت الکترونیکی و ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات.
از آنجا که ورود به سایت دارایی و استفاده از امکانات آن، در درجه اول مستلزم آشنایی با نحوه ثبت نام در سامانه دارایی و سپس امکانات آن می باشد، در این مقاله به معرفی سایت دارایی پرداخته، سپس، نحوه ثبت نام در سامانه دارایی و امکانات سایت دارایی را توضیح خواهیم داد.
کاربران برای ورود به سایت دارایی باید به سایت tax.gov.ir مراجعه کنند.
سازمان امور مالیاتی کشور، در سال 1381 در اجرای ماده ۵۹ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک موسسه دولتی تاسیس و راه اندازی گردید. این سازمان از نظر سلسله مراتب دولتی، وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارایی بوده و زیر نظر این وزارت خانه اداره می گردد.
مهم ترین اهداف و وظایف سازمان امور مالیاتی که بیشتر در عرف کشور ما و در میان مردم با عنوان اداره دارایی شناخته می شود، عبارتند از: شناسایی موانع نظام مالیاتی و برطرف کردن آن ها، ارائه راهکارهای لازم در جهت بهبود وضعیت مالیات های مستقیم و غیرمستقیم، طراحی سیاست های کارآمد جهت اخذ مالیات، بهینه سازی نظام مالیاتی کشور، اظهارنظر تخصصی در مورد طرح ها و لوایح مالیایت و تهیه آیین نامه مالیاتی با هدف تصویب آن آیین نامه ها در مراجع صاحب صلاحیت.
سازمان امور مالیاتی کشور یا همان دارایی به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای دولتی، در سال های اخیر کوشیده است تا با راه اندازی و تاسیس یک سایت اختصاص، علاوه بر تسریع و تسهیل ارائه خدمات مالیاتی همچون ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به مودیان مالیاتی و مراجعین خود، تحقق اهداف این سازمان و دست یابی به این اهداف را نیز سرعت ببخشد.
سایت دارایی یا همان سایت سازمان امور مالیاتی کشوربه آدرس tax.gov.ir یک سایت جامع بوده که مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به آن، تنوع گسترده ای از خدمات مالیاتی دارایی را به شکل الکترونیکی و غیر حضوری دریافت نمایند. مودیان مالیاتی برای استفاده از خدمات سایت دارایی، ابتدا باید برای انجام مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام در این سامانه اقدام نموده و پس از اینکه مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام را در سایت دارایی به پایان رساندند، با دریافت کد رهگیری مالیاتی برای ورود به سایت دارایی و دریافت خدمات مالیاتی مورد نظر خود اقدام نمایند.
امکان انجام پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک برای دریافت کد اقتصادی، سامانه ارسال صورت معاملات فصلی، ثبت نام اظهارنامه الکترونیک اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی، ثبت نام اظهارنامه اجاره املاک، ارسال لیست حقوق کارمندان به صورت الکترونیکی و ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات از مهم ترین امکانات سایت دارایی بوده که در بخش سوم به توضیح مفصل آنها می پردازیم.
در بخش قبل به معرفی سایت دارایی پرداخته و توضیح دادیم که سایت دارایی در واقع سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور بوده که امکان دریافت خدمات مالیاتی این سازمان را برای مودیان مالیاتی و مراجعین دارایی فراهم کرده است.
هم چنین، توضیح دادیم که در حال حاضر ورود به سایت دارایی و بهره مندی از خدمات الکترونیکی و غیر حضوری این سامانه همچون پرداخت مالیات طلا، منوط به ثبت نام در سایت دارایی بوده که با طی مراحلی ساده امکان پذیر می باشد و به همین دلیل در این بخش به توضیح نحوه ثبت نام در سایت دارایی پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
۱ در مرحله اول از مراحل ثبت نام در سایت دارایی، مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سایت دارایی یعنی www.tax.gov.ir را در آن جستجو نمایید تا مطابق تصویر زیر وارد صفحه اصلی سامانه دارایی شوید. اکنون در این صفحه ، به منظور ثبت نام در سایت دارایی، بر روی گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیکی کلیک نمایید.
۲ در مرحله بعد، مقررات مربوط به ثبت نام در سایت دارایی را ملاحظه می کنید. این مقررات را با دقت مطالعه کرده و در نهایت، بر روی دکمه (ورود به ثبت نام ) کلیک نمایید.
۳ در این مرحله از ثبت نام در سامانه دارایی، ابتدا کد امنیتی را در کادر مشخص شده وارد کرده، سپس، نوع مودی مالیاتی را مشخص نمایید که آیا شخص حقیقی بوده یا اینکه شخص حقوقی یعنی شرکت یا موسسه است و در قدم سوم، با توجه به نوع مودی مالیاتی، شماره ملی یا شناسه ملی اشخاص حقوقی را در کادرهای مربوطه وارد کرده و در نهایت، بر روی دکمه ورود به ثبت نام کلیک نمایید.
۴ در صفحه جدید، همانطور که در تصویر مشخص شده است، دکمه ( پیش ثبت نام جدید ) را بزنید.
۵ اکنون وارد صفحه جدیدی شده اید که در بالای آن، عبارت (ورود به سامانه پیش ثبت نام الکترونیک ) را ملاحظه می کنید. به منظور ثبت نام در سایت دارایی، کد پستی و شماره همراهی را که به نام و کد ملی شما ثبت گردیده، در کادرهای اول و دوم وارد کرده و کد امنیتی را در کادر سوم وارد نموده و در نهایت دکمه ( پیش ثبت نام جدید ) را کلیک نمایید.
در آخرین مرحله از مراحل ثبت نام در سایت دارایی، یک نام کاربری و رمز عبور از طرف سامانه دارایی به شماره همراهی که در هنگام ثبت نام در سایت دارایی وارد کرده اید، ارسال می کند.. نام کاربری و رمز عبور خود را در جایی ذخیره نموده و از این پس برای ورود به سامانه دارایی و استفاده از خدمات مالیاتی سایت دارایی از آن استفاده نمایید
در بخش های قبل، سایت دارایی را معرفی کرده و توضیح دادیم که در حال حاضر، استفاده از امکانات سامانه داریی، منوط به ثبت نام در سایت دارایی بوده که این نحوه ثبت نام در سایت دارایی را همراه با راهنمای تصویری برای شما توضیح دادیم. پس از ثبت نام در سایت دارایی می توانید برای ورود به سامانه دارایی و استفاده از خدمات اینترنتی آن اقدام نمایید.به همین دلیل، در این بخش، به معرفی و توضیح امکانات سایت دارایی tax.gov.ir می پردازیم.
پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک
پیش از این نیز توضیح دادیم که شما برای اینکه بتوانید وارد سایت دارایی شده و از خدمات اینترنتی آن همچون ثبت نام اظهارنامه مالیاتی استفاده نمایید در قدم اول باید برای پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک اقدام نمایید.
در بخش پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک سامانه دارایی، لازم است که اطلاعات مربوط به کد ملی یا شناسه ملی، کد پستی و شماره همراه خود را وارد نموده تا به این ترتیب، در سایت دارایی ثبت نام نموده و یک نام کاربری و رمز عبور برای ورود دریافت نمایید. به این ترتیب می توانید با استفاده از این نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سایت دارایی و دریافت خدمات مالیاتی همچون پرداخت مالیات سکه اقدام نمایید.
ثبت نام اظهارنامه الکترونیک
به جرات می توان گفت که مهم ترین امکان در میان امکانات سایت دارایی، امکان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و حقیقی می باشد. تا پیش از راه اندازی سامانه ثبت اظهارنامه مالیاتی در سایت دارایی، مودیان مالیاتی که قصد ثبت نام اظهارنامه مالیاتی را داشتند، چاره ای نداشتند جز آنکه با مراجعه به اداره مالیات مربوطه و دریافت فرم های اظهارنامه مالیاتی، این فرم ها را به شکل دستی پر کرده و تحویل مامورین مالیاتی دهند. فرآیندی که بسیار وقت گیر بوده و تجمع مودیان را در ادارات مالیاتی موجب می گشت.
اما از زمان راه اندازی امکان ثبت اظهارنامه مالیاتی در سایت دارایی، این امکان برای مودیان مالیاتی فراهم شده که با ورود به این سایت از خانه یا محال کار خود، در کمترین زمان ممکن برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی اقدام نمایند.
ارسال صورت معاملات فصلی الکترونیکی
بر اساس مقررات مالیاتی، برخی از مودیان باید تا چهل و پنج روز پس از پایان هر فصل، صورت معاملات فصلی خود را برای اداره دارایی مربوطه ارسال نمایند. سامانه ارسال صورت معاملات فصلی الکترونیکی سایت دارایی، این امکان را برای این گروه از مودیان فراهم نموده تا بدون نیاز به مراجعه حضوری به دارایی، از طریق این سامانه برای ثبت اطلاعات مربوط به دریافتی ها و پرداختی های دوره سه ماهه خود اقدام نمایند
فهرست مالیات حقوق الکترونیکی
با استفاده از سامانه فهرست مالیات حقوق الکترونیکی، کارفرمایان این امکان را داشته تا لیست حقوق کارمندان خود را به صورت الکترونیکی به اداره دارایی مربوطه ارسال کرده و برای ذخیره سازی آن اطلاعات اقدام نمایند.
گوشی های هوشمند
مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به بخش گوشی های هوشمند در سامانه دارایی، برای دانلود نرم افزار مالیات من اقدام نمایند. این نرم افزار در حال حاضر ، تنها بر روی گوشی های با سیستم عمل اندروید قابلیت نصب را داشته و از مهم ترین امکانات آن می توان به این موارد اشاره نمود: ایجاد یک پروفایل واحد برای مودیان مالیاتی با بیش از یک نام کاربری، امکان دسترسی به پرونده مالیاتی برای مودی، دسترسی به تمامی اظهارنامه مالیاتی ارسال شده توسط مودی و اطلاع از آخرین و جدیترین اخبار مالیاتی.
سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
مطابق قوانین بودجه سال 98 و 99، کلیه پزشکان شاغل در مراکز درمانی دولتی، خصوصی، خیریه ها و سایر مراکز موظف بوده تا اطلاعات درآمدی خود را برای دارایی ارسال نموده و برای پرداخت مالیات مربوطه اقدام نمایند. سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان سایت دارایی، سامانه ای است که از طریق آن پزشکان سراسر کشور می توانند برای ارسال اطلاعات درآمدی و ثبت اظهارنامه مالیاتی مربوطه به آن اقدام نموده، بی آنکه برای این اقدامات نیاز به مراجعه به اداره دارایی مربوطه باشد.
ثبت پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی
به موجب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان که در سال 98 به تصویب مجلس رسید، به هریک از دستگاه های کارتخوان، یک شناسه یکتا اختصاص پیدا کرده و مودیان مالیات که از این دستگاه های پوز برای دریافت درآمد حاصل از فروش کالا و ارائه خدمات خود استفاده می نمایند، موظف هستند تا با مراجعه به سامانه ثبت پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی، برای ثبت نام دستگاه خود در سایت دارایی و محاسبه مالیات دستگاه کارت خوان اقدام نمایند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر و در شرایط فعلی، در نظام مالیاتی کشومان مالیات جداگانه ای تحت عنوا ن مالیات دستگاه کارتخوان وجود نداشته و بنابراین نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان در واقع همان نحوه محاسبه مالیات مشاغل بوده که از گذشته به صورت سالیانه توسط مامورین مالیاتی اداره دارایی انجام م گرفته است.
ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات
بخش ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات سایت دارایی، این امکان را به مودیان مالیاتی داده تا چنانچه در مورد مسایل مربوط به انواع مالیات و عملکرد مامورین مالیاتی اداره دارایی اعتراض و شکایتی داشته، با مراجعه به این بخش و از طریق ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات، مراتب اعتراض خود را به اطلاع مدیران مالیاتی مربوطه رسانده و هم چنین، اعتراضات و شکایات خود را پیگیری نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت دارایی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت دارایی پاسخ دهند.
برای مشاوره سایت دارایی
برای مشاوره سایت دارایی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©