دینا / کیفری / ضرب و جرح / دیه پارگی لب

دیه پارگی لب

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دیه جراحات و دیه پارگی لب در سال ۱۴۰۳​، بسته به اینکه هر دو لب، دچار بخیه شود یا یکی از آن ها، متفاوت است. دیه پارگی هر دو لب، به طوری که دندان ها نمایان شود، یک سوم دیه کامل و در صورتی که بدون عیب، بهبود یابد، موجب یک پنجم دیه کامل می باشد. دیه پارگی یکی از دو لب، یک ششم و در صورت بهبودی بدون عیب، یک دهم دیه کامل خواهد بود.

 

لب، یکی از اعضای بدن بوده که نقش بسیار مهمی در صحبت کردن و زیبایی چهره انسان دارد. به همین علت، سلامت این عضو، برای همه انسان ها مهم می باشد. متاسفانه، یکی از اعضای بدن که در تصادفات و درگیری ها، دچار آسیب های جبران ناپذیری می گردد، لب های افراد می باشد. به همین جهت، قانون گذار، برای جراحاتی که به این عضو از بدن وارد شود، مجازات تعیین کرده است.

 

دیه، یکی از انواع مجازات های مورد پیش بینی قانون گذار، در قانون مجازات اسلامی، برای جراحات مربوط به اعضای بدن، از جمله لب انسان می باشد. اما، بسته به اینکه چه آسیبی به لب وارد شود، و این آسیب، متوجه هر دو لب انسان شده باشد یا صرفا یکی از لب های او، مبلغ و میزان این دیه در سال 1403، متفاوت خواهد بود.

 

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص دیه جراحات، بخیه و دیه پارگی لب در سال ۱۴۰۳​، زمانی که هر دو لب آسیب دیده و یا یکی از لب ها، توضیح دهیم و بگوییم دیه دامیه لب و دیه بخیه لب از داخل، چقدر است. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.

دیه پارگی هر دو لب ۱۴۰۳

همانطور که گفتیم، دیه، مجازاتی است که قانون گذار، برای صدمات و آسیب های عمدی و غیر عمدی وارده به اعضای بدن، از جمله لب، در نظر گرفته و باید توسط مسئول پرداخت دیه داده شود. بسته به اینکه، آسیب، در خصوص یکی از لب ها باشد یا هر دو لب، میزان دیه نیز متفاوت خواهد بود. در این قسمت، قصد داریم، با مراجعه به قانون مجازات اسلامی، درباره دیه پارگی هر دو لب در سال ۱۴۰۳، صحبت کنیم.

 

ماده 610، قانون مجازات اسلامی، دیه پارگی لب را مشخص نموده است. این ماده، مقرر می دارد: "شکافتن هر دو لب، به نحوی که باعث نمایان شدن دندان ها شود، یک سوم دیه کامل و در صورت بهبودی بدون عیب، یک پنجم دیه کامل دارد." بر اساس این ماده، دیه پارگی هر دو لب، به شرح زیر خواهد بود:

 

دیه پارگی لب، چنانچه هر دو لب پاره شود، به نحوی که دندان ها نمایان گردد، یک سوم دیه کامل است که بر اساس نرخ دیه کامل، برابر با 400 میلیون تومان خواهد بود.

 

دیه پارگی لب، چنانچه هر دو لب پاره شود، اما بدون عیب و نقص، بهبود پیدا کند، یک پنجم دیه کامل است که بر اساس نرخ دیه کامل، برابر با 240 میلیون تومان خواهد بود.

 

شایان ذکر است، بر اساس قانون مجازات اسلامی، هرگاه آسیب های وارده به لب، دامیه، حارصه یا متلاحمه لحاظ نشود، آن آسیب، در حکم شکافتن لب ها لحاظ خواهد شد و قواعد و کسر های دیه جراحات و دیه پارگی لب بر آن آسیب، صدق می کند. چنانچه قصد کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دیه را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت حتما بخوانید آمده است، پیشنهاد می گردد.

دیه پارگی یکی از دو لب 1403

در قسمت قبل، در خصوص دیه پارگی هر دو لب، بخیه و دیه جراحات لب در سال 1403توضیح دادیم و گفتیم که دیه پارگی لب در سال ۱۴۰۳، در ماده 610 قانون مجازات اسلامی، مشخص شده است. پس از توضیح در خصوص دیه پارگی هر دو لب، در این قسمت، قصد داریم، درباره دیه جراحات، بخیه و دیه پارگی یکی از دو لب ۱۴۰۳ صحبت کنیم و بگوییم که مبلغ دیه جراحات و دیه پارگی یکی از دو لب، چقدر خواهد بود.

 

ماده 610 قانون مجازات اسلامی، در خصوص دیه پارگی یکی از دو لب نیز تعیین تکلیف کرده است؛ این ماده مقرر می دارد: "شکافتن یک لب، موجب یک ششم دیه کامل و در صورت بهبودی بدون عیب، موجب یک دهم دیه کامل است." بر اساس این ماده، تفاوتی ندارد که لب بالا، آسیب دیده باشد یا لب پایین؛ در هر حال، میزان دیه پارگی یکی از دو لب، به شرح زیر خواهد بود:

 

دیه پارگی یک لب: موجب یک ششم دیه کامل است که بر اساس نرخ دیه کامل، برابر با، 200 میلیون تومان خواهد بود.

 

دیه پارگی یک لب، در صورت بهبودی بدون عیب: موجب یک دهم دیه کامل است که این مقدار، بر اساس نرخ دیه کامل، معادل 120 میلیون تومان خواهد بود.

 

یکی از اعضای بدن که ممکن است هنگام آسیب به لب ها، دچار صدمه شود، دندان می باشد که دیه مخصوص خود را در قانون مجازات اسلامی دارد.  چنانچه، قصد کسب اطلاعات بیشتر، درباره دیه ندان را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت بیشتر بخوانید آمده است، به شما پیشنهاد می شود. 

دیه جراحت دامیه لب

در قسمت قبل، در خصوص دیه پارگی لب در سال ۱۴۰۳​، زمانی که یک لب یا هر دو لب، پاره شوند، توضیح دادیم و اشاره کردیم که میزان دیه پارگی لب در سال 1403​، بسته به این دارد، لب، بدون عیب و نقص، خوب شود یا با عیب و نقص. در این قسمت ، قصد داریم، درباره دیه جراحت دامیه لب​، از منظر قانون مجازات اسلامی صحبت کنیم. 

 

برای توضیح دیه دامیه لب، ابتدا باید، بدانیم که دامیه، در قانون، به چه جراحتی گفته می شود. قانون مجازات اسلامی، در ماده 709 خود، دامیه را جراحتی دانسته که کمی وارد گوشت می شود و سبب ایجاد جریان کم یا زیاد خون می گردد . میزان دیه دامیه، دو صدم دیه کامل انسان، پیش بینی شده است. 

 

بر اساس توضیحاتی که در خصوص دامیه و تعریف آن، در قانون گفتیم، دامیه لب، جراحتی در لب است که کمی وارد گوشت لب می شود و سبب خون ریزی کم یا زیاد می گردد. جراحت دامیه لب، دو صدم دیه کامل انسان بوده که بر اساس نرخ دیه کامل، برابر با 24 میلیون تومان می شود.

 

دیه بخیه پارگی لب از داخل

در قسمت قبل، دیه جراحات لب در سال 1403، زمانی که این جراحت، دامیه باشد را توضیح دادیم و گفتیم که دامیه، جراحتی است که کمی وارد گوشت لب شده و سبب خون ریزی کم یا زیاد می شود. در این قسمت، قصد داریم، درباره دیه بخیه پارگی لب از داخل، بر اساس مواد قانون مجازات اسلامی، صحبت کنیم. 

 

 دیه بخیه لب، در قانون، مشخص نشده است و قاضی باید آن را، با توجه به نوع جراحت وارده بر لب، مشخص کند. بر اساس ماده 709 قانون مجازات اسلامی، جراحت های سر و صورت و جراحاتی که ممکن است برای لب، اتفاق بیفتند، شامل حارصه و دامیه می شوند. با این توضیح که نوع جراحت را پزشکی قانونی، تعیین خواهد کرد. دیه بخیه لب از داخل، بر اساس نوع جراحت، به شرح زیر خواهد بود:

 

دیه بخیه لب، چنانچه جراحت، حارصه تشخیص داده شود؛ یک صدم دیه کامل که مبلغ 12 میلیون تومان است، می باشد. حارصه، خراشی است که خون ریزی به دنبال ندارد. 

 

دیه بخیه لب، چنانچه جراحت، دامیه تشخیص داده شود: دو صدم ، دیه کامل، که 24 میلیون تومان است، می باشد. دامیه، یعنی، جراحتی که وارد گوشت می شود و خونریزی کم یا زیادی را به همراه دارد.

 

یکی از عارضه هایی که بر اثر جنایت عمدی یا غیر عمدی، برای لب ها، ایجاد می شود، فلج شدن لب می باشد که دیه مخصوص به خود را دارد. علاقه مندان، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، می توانند، مقاله دیه از بین بردن و فلج شدن لب را که در قسمت در ادامه بخوانید، لینک داده شده است، مطالعه کنند. 

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص میزان دیه پارگی لب در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان دیه پارگی لب پاسخ دهند.