سامانه ثبت برند ipm.ssaa.ir، سامانه ای است که از زیر مجموعه های اصلی سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. سامانه ثبت برند، علاوه بر اینکه امکان ثبت برند یا علائم تجاری را برای مالکین این برندها و علامت های تجاری فراهم نموده است، استعلام برندها و علائم تجاری موجود را نیز برای اشخاص امکان پذیر ساخته است. نحوه ورود به سایت ثبت برند از طریق سامانه مالکیت معنوی سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد.
برای مشاوره سامانه ثبت برند
برای مشاوره سامانه ثبت برند
کاربرانی که برای ورود به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام نموده اند، ملاحظه کرده اند که یکی از سامانه های اصلی این سایت ، سامانه (مرکز مالکیت معنوی) بوده که همانطور که از عنوان آن مشخص است، به ارائه خدمات مرتبط با مالکیت معنوی اختصاص دارد.
یکی از زیرشاخه های اصلی سامانه مرکز مالکیت معنوی سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت اظهارنامه علامت بوده که در میان مردم بیشتر با عنوان برند شناخته می شود. صاحبان برند لازم است تا برند خود را در سامانه ثبت برند ثبت نموده تا از عدم سرقت و یا عدم سوء استفاده از برند خود توسط دیگر اشخاص مطمئن شوند، بنابراین لازم است تا این اشخاص با سامانه برند و نحوه کار با آن آشنا شوند.
به همین دلیل، در این مقاله به معرفی سامانه ثبت برند ipm.ssaa.ir پرداخته، سپس نحوه ثبت برند در سامانه ثبت برند را ضمن راهنمای تصویری توضیح داده و در پایان، نحوه استعلام برند از سامانه ثبت برند را بررسی نموده ایم.
کاربران برای ورود به سامانه ثبت برند باید به سایت ipm.ssaa.ir مراجعه کنند.
مفهوم دولت الکترونیک که در سال های اخیر با پیشرفت تکنولوژی و ورود اینترنت به کشورمان مطرح شد است، تنها یک تئوری نبوده، بلکه با الزام دولت بخش ها و نهادهای دولتی سعی کرده اند تا خدمات خود را حتی المقدور از شکل حضوری خارج کرده و با راه اندای سامانه های اینترنتی، این خدمات را به صورت الکترونیکی و غیر حضوری به کاربران خود اعم از اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی ارائه نمایند.
یکی از نهادهای دولتی که در چند سال گذشته، گام های بسیار موثری را در تحقق مفهوم دولت الکترونیک برداشته، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. این سازمان با راه اندازی سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و گسترش امکانات آن همچون ثبت اسم تجاری در طی سال های اخیر، بیشتر خدمات خود را از حالت حضوری خارج ساخته و در قالب اینترنتی به متقاضیان خود ارائه نموده است.
چنانچه به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه نمایید، ملاحظه می کنید که بخش میز خدمات الکترونیک این سایت از 5 بخش اصلی یا سامانه تشکیل شده است که عبارتند از: ثبت شرکت ها، استعلامات ثبتی، مرکز مالکیت معنوی، اجرا و املاک که هر یک از این پنج سامانه اصلی خود به زیرمجموعه های متعددی تقسیم گردیده و طیف وسیعی از خدمات مرتبط با ثبت اسناد و املاک را به کاربران ارائه می کنند.
یکی از سامانه های اصلی بخش میز خدمات الکترونیک سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه (مرکز مالکیت معنوی) بوده که همانطور که از عنوان آن مشخص است، به ارائه خدمات مرتبط با مالکیت معنوی اختصاص دارد.
منظور از مالکیت معنوی، مالکیتی است که هر شخص، اعم از شخص حقیقی و شخص حقوقی، بر دستاوردهای فکری خود همچون اختراعات خود دارد، چرا که همانطور که اموال مادی مانند خانه واتومبیل دارای ارزش مادی بوده و قابل تملک می باشند، اموال فکری نیز دربردارنده ارزش مادی برای صاحب آن اموال بوده، به نحوی که وی می تواند ادعای مالکیت بر آن اموال را داشته و در مواردی این مالکیت را به دیگری منتقل نماید.
سامانه (مرکز مالکیت معنوی) سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، خود از سه زیر مجموعه اصلی تشکیل شده است که عبارتند از : ثبت اختراع، ثبت اظهارنامه علامت و ثبت اظهارنامه طرح صنعتی؛ که در هر بخش، امکان ثبت یکی از شاخه های اصلی مالکیت معنوی و استعلام آن را برای افراد امکان پذیر ساخته است.
همانطور که ملاحظه می کنید، یکی از زیرشاخه های اصلی سامانه (مرکز مالکیت معنوی) سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت اظهارنامه علامت می باشد. علامت تجاری در حقوق که در کشور ما و در میان مردم بیشتر با عنوان برند شناخته می شود، در یک تعریف ساده ، علامت و نشانی منحصر به فردی است که از مجموعه ای از تصویر، حرف، عدد و... تشکیل شده و یک شخص ارائه دهنده کالا یا خدمات، آن را بر روی کالا یا خدمات خود قرار داده، به نحوی که آن کالا یا خدمات را از نمونه های مشابه خود متمایز می سازد.
بنابراین در معرفی سامانه ثبت برند ipm.ssaa.ir می توان گفت که سامانه ثبت برند یا سامانه ثبت علائم تجاری، سامانه ای است که از زیر مجموعه های اصلی سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده و آدرس آن ipm.ssaa.ir می باشد. سامانه ثبت برند، علاوه بر اینکه امکان ثبت برند یا علائم تجاری را برای مالکین این برندها و علامت های تجاری فراهم نموده است، استعلام برندها و علائم تجاری موجود را نیز برای اشخاص امکان پذیر ساخته است.
دربخش قبل به معرفی سامانه ثبت برند ipm.ssaa.ir پرداخته و توضیح دادیم که این سامانه در کنار سامانه ثبت محصول و کالای تولیدی، به عنوان یکی از بخش های اصلی سامانه (مرکز مالکیت معنوی)، از زیر مجموعه های سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. اما از آنجا که صاحبان برند یا علائم تجاری باید برند خود را در سامانه ثبت برند ثبت نموده تا مطمئن باشند که این برند توسط سایر اشخاص به سرقت نرفته و مورد سوء استفاده قرار نمی گیرد، در این بخش به توضیح نحوه ثبت برند در سامانه ثبت برند پرداخته تا این اشخص بتوانند با خیالی راحت بدون نیازبه مراجعه به دفاتر حقوقی، خود برند متعلق به خود را در سامانه ثبت برند ثبت نمایند.
نحوه ثبت برند در سامانه ثبت برند ipm.ssaa.ir مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
۱ مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سایت سازمان مالکیت معنوی یعنی iripo.ssaa.ir را جستجو نمایید تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی این سایت شوید. بر روی قسمت ورود اعضا در بالا سمت چپ سایت کلیک نمایید.
۲برای ورود به سایت ثبت برند ipm.ssaa.ir نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و پس از وارد کردن کد امنیتی در کادر سوم، دکمه ورود به سامانه را کلیک نمایید .
۳گزینه ثبت اظهارنامه علامت تجاری را که در تصویر زیر مشخص شده است، کلیک کنید.
۴ تعهدنامه را مطالعه نموده و تیک کنار عبارت (متن فوق را خواند هو شرایط را قبول می کنم) را فعال نمایید. سپس دکمه مرحله بعد را بزنید.
۵ در این مرحله از مراحل ثبت برند در سامانه ثبت برند، پیغام (نوع اظهارنامه خود را مشخص کنید) را ملاحظه می کنید. بر روی منوی کشویی پایین این عبارت کلیک کرده و گزینه ثبت اظهارنامه جدید را انتخاب نمایید.
۶ در این مرحله وارد قسمت اطلاعات علامت تجاری شده اید. در این بخش لازم است تا اطلاعات برند یا علامت تجاری که قصد ثبت آن را دارید، در کادرهای مشخص شده وارد نمایید. پیش از این در تعریف برند گفتیم که برند عبارت است از علامت و نشانی منحصر به فردی که از مجموعه ای از تصویر، حرف، عدد و... تشکیل شده و یک کالا یا خدمات را از نمونه های مشابه خود متمایز می سازد. پس در این مرحله باید، مجموعه این ویژگی ها را وارد سامانه ثبت برند نمایید.
بر این اساس ابتدا در کادر اول، مشخص نمایید که برند مورد نظر شما آیا فقط تصویر است یا فقط حرف یا کلمه و یا ترکیبی از تصویر و حرف و کلمه می باشد. در مرحله بعد، عنوان برند و تلفظ لاتین آن را در کادرهای بعدی وارد کرده و سپس با توجه به نوع برند، در کادر توصیف علامت، برند خود را توصیف نمایید و در نهایت دکمه مرحله بعد را بزنید.
۷ اکنون وارد مرحله کالا و خدمات شده اید. در این مرحله از مراحل ثبت لوگو در سامانه ثبت برند، یک منوی کشویی با عنوان طبقه کالا به شما نشان داده می شود. از این منو، کالا یا خدمات خود را که برند را برای آن در نظر گرفته و تعریف کرده اید، انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که صرفا کالاها و خدماتی که برای تولید آن مجوز دارید را از منو طبقه کالا انتخاب نمایید. بعد از وارد کردن هر کالا یا خدمت، برای اضافه کردن کالا یا خدمت جدید ، دکمه افزودن را بزنید.
۸ مرحله هشتم ثبت برند در سامانه ثبت برند، مرحله اشخاص مرتبط می باشد. در این مرحله باید مشخصات افرادی را که برند در مالکیت آنها بوده و قرار است تا به عنوان دارندگان برند معرفی شوند را درسامانه ثبت برند وارد نمایید. بدین منظور، دکمه ( ثبت شخص جدید ) را کلیک کرده و از منوی ظاهر شده، شخص مورد نظر را که اعم از شخص حقیقی و حقوقی و شخص دارای تابعیت ایران یا خارجی می باشد، انتخاب نمایید.
۹ با انتخاب هر شخص جدید، مطابق راهنمای فوق، یک فرم مطابق تصویر زیر برای شما به نمایش درآمده که لازم است در کادر کد شناسایی، کدی را که در هنگام ثبت نام در سامانه ثبت برند برای شما از طریق پیامک ارسال شده است را وارد نموده تا سایت ثبت برند، به طور خودکار اطلاعات آن شخص را بارگذاری نماید. برای اضافه کردن اشخاص جدید بر روی دکمه افزودن کلیک نمایید.
۱۰ مرحله آخر از مراحل ثبت برند در سامانه ثبت برند، مرحله ادعای حق تقدم می باشد. وارد کردن اطلاعات در این بخش بر خلاف بخش های گذشته اجباری نبوده و تنها اشخاصی که قبلا برند خود را در کشور دیگری غیر از ایران ثبت کرده اند ، موظف به تکمیل فرم این مرحله می باشند. اگر شما جزء آن گروه از افراد هستید که تا به حال برند خود را در کشور دیگری ثبت نکرده اید، این فرم را خالی گذاشته و دکمه ثبت اطلاعات پایه را کلیک نمایید.
۱۱ پس از ثبت اطلاعات اولیه برند در سامانه ثبت برند، صفحه زیر را مشاهده نموده که لازم است ضمایم مربوط به برند خود را با کلیک بر روی گزینه ثبت ضمایم در سامانه ثبت برند، بارگذاری کرده و برای پرداخت هینه و ثبت نهایی درخواست ثبت برند در سامانه ثبت برند اقدام نمایید. هم چنین در این مرحله، سامانه ثبت برند یک کد رهیگری برای پیگیری های بعدی درخواست شما صادر نموده که لازم است آن را در جای مطمئنی یادادشت و ذخیره نماید.
در بخش های گذشته، به معرفی سامانه ثبت برند ipm.ssaa.ir پرداخته و نحوه ثبت علائم تجاری، در سامانه ثبت برند را همراه با راهنمای تصویری برای شما توضیح دادیم. اما ذکر این نکته ضروری است که هنگامی که شخص یا اشخاصی می خواهند که برای ثبت برند در سامانه ثبت برند اقدام نمایند، در قدم اول باید مطمئن شوند که برند مورد نظر آن ها پیش از این توسط افراد دیگری ثبت نشده است. بدین منظور، این اشخاص باید برای استعلام علائم تجاری و برند اقدام نمایند. استعلام برند به معنی جست و جوی یک برند در بانک های اطلاعاتی به منظور اطمینان از عدم ثبت آن توسط افراد دیگر، پیش از اقدام برای ثبت آن برند می باشد.
با توجه به اهمیت استعلام برند همچون سایر انواع استعلام مانند استعلام شرکت که مانع از ثبت برند تکراری و صرف وقت و هزینه در موارد تکراری بودن برند می گردد، در این بخش به توضیح نحوه استعلام برند از سامانه ثبت برند ipm.ssaa.ir می پردازیم که مطابق راهنماب تصویری زیر می باشد:
۱ در مرورگر دستگاه خود آدرس سایت ثبت برند یعنی iripo.ssaa.ir را جست و جو نموده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی این سایت شوید.
۲ برگه (میز خدمات الکترونیک) را انتخاب کرده و از منوی ( ثبت علایم ) بر روی قسمت ( جست و جو در بانک اطلاعاتی ) کلیک نمایید.
۳همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، به منظور استعلام برند از سامانه ثبت برند ،اطلاعات مربوط به یکی از کادرهای موجود در فرم زیر را پر کرده، سپس کد امنیتی را نیز که در قسمت پایین سمت راست فرم دیده می شود را نیز وارد کرده و در پایان، دکمه جستجو را بزنید.
اگر برند مورد نظر شما قبلا به ثبت رسیده باشد، در قسمت انتهایی فرم می توانید آن را ملاحظه نمایید، در غیر این صورت و در حالت عدم ثبت برند شما ، سامانه ثبت برند نتیجه استعلام برند را در قالب پیغام ( این جستجو شامل نتایجی نمی باشد ) به شما نشان خواهد داد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه ثبت برند در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه ثبت برند پاسخ دهند.
برای مشاوره سامانه ثبت برند
برای مشاوره سامانه ثبت برند
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©