برای مشاوره آرای غیر قابل فرجام
برای مشاوره آرای غیر قابل فرجام
مطابق قانون آیین دادرسی مدنی ، فرجام خواهی عبارت است از تشخیص انطباق یا عدم انطباق رای مورد درخواست فرجامی با موازین شرعی و مقررات قانونی . بنابراین ، هر شخصی می تواند از احکامی که مطابق قانون آیین دادرسی مدنی قابل فرجام خواهی هستند ، در مهلت فرجام خواهی ، تقاضای فرجام خواهی کند . اما در همین قانون مواردی نیز پیش بینی شده اند که حکم دادگاه قابل فرجام خواهی نیست . اطلاع از قابل فرجام بودن یا نبودن احکام دادگاه و اینکه چه احکامی غیر قابل فرجام خواهی هستند ، موضوع مهمی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم . به همین دلیل ، احکام غیر قابل فرجام و قرارهای غیر قابل فرجام را مورد بررسی قرار می دهیم .
در مقاله احکام قابل فرجام ، آراء قابل فرجام دادگاه تجدید نظر و آراء قابل فرجام دادگاه نخستین را بررسی نمودیم . اما در این مقاله ، قصد داریم تا احکام غیر قابل فرجام را مورد بررسی قرار دهیم . در ماده 369 قانون آیین دادرسی مدنی ، احکامی شمارش شده اند که اگر چه از مصادیق آراء قابل فرجام می باشد ، اما بر حسب مورد قابل رسیدگی فرجام نخواهد بود .
- احکام مستند به اقرار قاطع دعوا در دادگاه
در بند 1 ماده 369 قانون آیین دادرسی مدنی ، " اقرار قاطع دعوا در دادگاه " را غیر قابل فرجام دانسته است . البته این احکام غیر قابل تجدیدنظر هم هستند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار و اقرار قاطع دعوا کلیک کنید .
- احکام مستند به نظریه کارشناس
به موجب بند 2 ماده 369 قانون آیین دادرسی مدنی ، احکامی که به استناد نظریه یک یا چند نفر کارشناس که اصحاب دعوا به طور کتبی رای آنها را قاطع دعوا قرار داده باشند ، غیر قابل فرجام است .
- احکام مستند به سوگند قاطع دعوا
بر اساس بند 3 این ماده ، احکام مستند به سوگند قاطع دعوا را غیر قابل فرجام می داند .
- احکامی که حق فرجام خواهی نسبت به آنها ساقط گردیده است
به موجب بند چهارم این ماده ، " احکامی که طرفین حق فرجام خواهی خود را نسبت به آن ساقط کرده باشند " ، قابل فرجام خواهی نیست .
- احکام راجع به متفرعات دعوا
به موجب بند پنج این ماده ، " احکامی که ضمن یا بعد از رسیدگی به دعاوی اصلی راجع به متفرعات آن صادر می شود ، در صورتی که حکم اصلی راجع به دعوا قابل فرجام نباشد " ، نیز قابل فرجام خواهی نیست .
- احکامی که به موجب قوانین خاص غیر قابل فرجام می باشند
قانونگذار در مواردی آرایی را مشخص کرده است که قابل فرجام خواهی نیستند .
قانونگذار تنها احکام غیر قابل فرجام را پیش بینی کرده است و به قرارهای غیر قابل فرجام اشاره ای نکرده است . سبب این است که قرارهای دادگاه در صورتی قابل فرجام می باشند که حکم راجع به اصل دعوا قابل فرجام باشد . بنابراین ، در مواردی که حکم راجع به دعوایی غیر قابل فرجام باشد ، طبیعتا قرار صادره در آن دعوا نیز غیر قابل فرجام خواهد بود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آرای غیر قابل فرجام خواهی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون آرای غیر قابل فرجام خواهی پاسخ دهند .
برای مشاوره آرای غیر قابل فرجام
برای مشاوره آرای غیر قابل فرجام
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©