دیه ریش مرد به عنوان یکی از موارد جبران خسارت های بدنی در نظر گرفته می شود. بر اساس قوانین شرعی و حقوقی، دیه از بین رفتن ریش و سبیل مرد در صورتی که به طور کامل از بین برود، به صورت متفاوت محاسبه می گردد. نحوه محاسبه دیه ریش مرد بر اساس ارزش دیه کامل در سال مربوطه تعیین می شود و پزشکی قانونی در ارزیابی دقیق میزان آسیب وارده نقش کلیدی دارد.
برای مشاوره میزان دیه ریش
برای مشاوره میزان دیه ریش
دیه ریش مرد در صورتی که ریش و سبیل مرد به طور کامل از بین برود کامل از بین نرود متفاوت می باشد. نحوه محاسبه دیه از بین رفتن ریش و سبیل بر اساس ارزش دیه کامل در سال مربوطه انجام میگیرد و پزشکی قانونی در ارزیابی دقیق میزان آسیب و تعیین دیه مناسب نقش اساسی دارد. این قانون نشاندهنده توجه نظام حقوقی به جبران خسارتهای ناشی از آسیبهای وارد شده به ظاهر و ویژگیهای فیزیکی مردان است.
اهمیت موضوع دیه ریش مرد به دلیل تاثیرات روانی و اجتماعی است که از بین رفتن ریش و سبیل میتواند بر فرد داشته باشد. ریش و سبیل به عنوان بخشی از هویت و ظاهر مردان، نقش مهمی در اعتماد به نفس و تصویر شخصی آنها ایفا میکند. از بین رفتن این ویژگیها نه تنها میتواند منجر به کاهش عزت نفس شود، بلکه ممکن است تاثیرات منفی بر روابط اجتماعی و شخصی فرد بگذارد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، دیه ریش در سال 1404 را مورد بررسی قرار دهیم. ابتدا، به بررسی دیه ریش مرد در سال ۱۴۰۴، در حالتی که به طور کامل کنده شود می پردازیم؛ سپس، دیه کندن قسمتی از ریش مرد و کندن آن با رضایت را توضیح می دهیم. چنانچه پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
در پاسخ به این پرسش که دیه ریش در سال 1404 چقدر است؟ باید، بین دیه کندن کامل ریش مردان و دیه کندن قسمتی از آن، تفاوت قائل شد. قانون مجازات اسلامی، در خصوص دیه ریش مرد و کندن آن، تعیین تکلیف نموده است. لذا، در این قسمت از مقاله، قصد داریم، با مراجعه به این قانون، در خصوص دیه ریش در سال ۱۴۰۴، زمانی که به طور کامل کنده می شود، صحبت کنیم.
همانطور که اشاره کردیم، در صورتی که کسی با ارتکاب جنایتی، باعث شود، ریش کسی از بین برود، باید دیه بپردازد. دیه ریش مرد، در صورتی که تمام آن کنده شود، در ماده 576 قانون مجازات اسلامی، مشخص شده است. بر اساس این ماده، موضوعی که مقدار دیه ریش در سال ۱۴۰۴ را مشخص می کند، این خواهد بود که آیا ریش، مجددا می روید یا خیر. بنابراین، دیه کندن کامل ریش مرد، به ترتیب زیر مشخص می شود:
دیه کندن تمام ریش مرد، در صورت عدم رویش مجدد : این امر، موجب دیه کامل است. بنابراین، دیه کندن ریش، به طور کامل، در صورت عدم رویش مجدد، 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد.
دیه از بین بردن تمام ریش مرد، در صورت رویش مجدد : این امر، موجب یک سوم دیه کامل می باشد. بنابراین، دیه کندن ریش، به طور کامل، در صورت رویش مجدد، 533 میلیون تومان خواهد بود. پس از توضیح در خصوص دیه کندن کامل ریش در سال 1404، در ادامه، درباره کندن قسمتی از ریش و دیه آن، در سال ۱۴۰۴ صحبت خواهیم کرد.
در قسمت قبل، در خصوص دیه ریش مرد در سال 1404، زمانی که تمام آن کنده شود، توضیح دادیم و گفتیم که چنانچه ریش مرد، به طور کامل، کنده شود و دیگر، امکان رویش مجدد نداشته باشد، دیه آن، دیه کامل خواهد بود. در این قسمت، قصد داریم، درباره دیه ریش مرد در سال ۱۴۰۴، زمانی که قسمتی از آن کنده شود، صحبت کنیم و میزان دیه آن را بگوییم.
گاهی، عمل فردی، موجب از بین رفتن قسمتی از ریش مرد می شود. در ماده 578 قانون مجازات اسلامی، دیه کندن قسمتی از ریش مرد، مشخص شده است. در این مورد نیز مانند دیه از بین رفتن کامل ریش، ملاک تعیین دیه، رویش یا عدم رویش مجدد ریش می باشد. بنابراین، دیه از بین رفتن قسمتی از ریش، به ترتیب زیر، مشخص خواهد شود :
دیه از بین رفتن قسمتی از ریش، در صورت عدم رویش مجدد : در این صورت، به نسبت ریش کنده شده، دیه تعیین خواهد شد و این امر را قاضی، بعد از نظر کارشناس، مشخص می کند.
دیه از بین رفتن قسمتی از ریش، در صورت رویش مجدد : در این صورت، دیه ریش مرد، توسط قاضی و به نسبت از یک سوم دیه کامل، محاسبه می شود . شایان ذکر است که تشخیص رویش یا عدم رویش مجدد ریش مرد، جهت تعین دیه ریش، توسط کارشناس رسمی دادگستری خواهد بود.
در قسمت های قبل، درباره دیه ریش در سال 1404، توضیح دادیم و میزان دیه ریش مرد در سال ۱۴۰۴ را، در حالت کنده شدن تمام یا قسمتی از آن، گفتیم. پس از صحبت در خصوص موارد مورد اشاره، در این قسمت، قصد داریم، درباره دیه کندن ریش، زمانی که این کندن، با رضایت فرد یا ولی قانونی او اتفاق می افتد، صحبت کنیم.
در ماده 579 قانون مجازات اسلامی، در خصوص کندن ریش با رضایت، تعیین تکلیف شده است. این ماده، مقرر می دارد : " کندن .... ریش مرد، چنانچه با رضایت شخص یا در مواردی که اذن شخص، معتبر نیست ، با رضایت ولی او باشد یا به جهت ضرورت های پزشکی لازم باشد، دیه یا ارش ندارد ". بر این اساس، در صورتی که کندن ریش با رضایت باشد، دیه و ارشی به آن، تعلق نخواهد گرفت.
در قسمت های قبل، دیه ریش مرد در سال ۱۴۰۴ را، در حالتی که تمام یا قسمتی از آن، کنده شود و امکان رویش مجدد آن باشد یا نباشد، بررسی کردیم. همچنین، گفتیم که کندن ریش، با رضایت، دیه و یا ارش، نخواهد داشت. در این قسمت، قصد داریم، دیه ریش پس از رویش در سال 1404 را بدون عیب و نقص و با عیب و نقص، توضیح دهیم که به شرح زیر، خواهد بود:
دیه ریش مرد، در صورتی که تمام آن، کنده شود، ولی مجددا، امکان رویش بدون عیب و نقص، داشته باشد: یک سوم دیه کامل، یعنی، مبلغ 533 میلیون تومان خواهد بود.
دیه ریش مرد، در صورتی که قسمتی از آن، کنده شود و مجددا، بدون عیب و نقص بروید: دیه ای است که به نسبت از یک سوم دیه کامل، تعیین می شود.
دیه ریش مرد، در صورتی که تمام و قسمتی از آن، کنده شود و مجددا، با عیب و نقص، بروید: ارش خواهد بود؛ اما، بر اساس ماده 585 قانون مجازات اسلامی، ارش آن، نباید از مبلغ یک سوم دیه کامل، کمتر باشد . چنانچه، قصد کسب اطلاعات بیشتر، درباره دیه خراشیدگی های روی صورت و بدن را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، به شما پیشنهاد می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص میزان دیه ریش در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان دیه ریش پاسخ دهند.
برای مشاوره میزان دیه ریش
برای مشاوره میزان دیه ریش
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©