دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / نحوه تذکر به همسایه

نحوه تذکر به همسایه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

قبل از طرح شکایت از همسایه مزاحم ، می توانیم از طریق حضوری یا به واسطه مدیر ساختمان بابت مزاحمت های همسایه به وی تذکر دهیم . البته نحوه تذکر به همسایه مزاحم می تواند به شکل ارسال اظهارنامه قضایی نیز باشد . در نمونه متن اظهارنامه تذکر به همسایه مزاحم می توان مورد مزاحمت را قید کرده و بیان کرد که در صورت عدم رفع آن ، اقدام به طرح شکایت می شود .

 

آپارتمان نشینی به عنوان یکی از مهم ترین شیوه های سکونت شهروندان به ویژه در شهرهای بزرگ و پر جمعیت رواج گسترده ای یافته است و بعضا به دلیل عدم مراعات از جانب برخی ساکنین مجتمع های مسکونی ، چالش های بزرگی برای سایرین ایجاد می شود ؛ تا حدی که بعضا کار به دعوا و درگیری کشیده و در نهایت ، یکی از طرفین پس از اینکه اعتراض ها و تذکرهای او به نتیجه نمی رسد ، اقدام به طرح شکایت در مراجع حقوقی می نماید .

آنچه که در این بحث اهمیت دارد ، آن است که بعضا به دلایلی همچون رودربایستی یا مشغله کاری ، اشخاص نمی خواهند به صورت مستقیم اقدام به شکایت از همسایه مزاحم نمایند ؛ بلکه ابتدا می خواهند نسبت به همسایه مزاحم تذکر بدهند که اگر وی متوجه رفتار خود نیست ، آن را اصلاح کند . بنابراین این سوال مطرح می شود که نحوه تذکر به همسایه مزاحم به چه صورت است ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله به بررسی نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق ارسال اظهارنامه ، نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق پلیس 110 و نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق شکایت قضایی پرداخته و در ادامه نیز نمونه متن تذکر به همسایه مزاحم را ارائه خواهیم داد .

نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق ارسال اظهارنامه

به موجب قانون اساسی ، هیچ کس نمی تواند برای برخورداری از حقوق خود ، سبب اضرار یا ضرر رسانیدن به دیگران شود ؛ لذا اینکه برخی عقیده دارند که در چارچوب خانه خودمان هر کاری دلمان بخواهد می کنیم ، بسیار اشتباه است و با مبانی حقوقی امروزی سازگاری ندارد ؛ به ویژه در بحث آپارتمان نشینی که همه ساکنین مجتمع مسکونی ، به نوعی با یکدیگر ارتباط پیدا می کنند و عدم رعایت حقوق دیگران توسط یک واحد ، بقیه را با آزار و اذیت و مزاحمت مواجه می کند .

بر همین اساس ، در قانون تملک آپارتمان ها قواعدی مشخص شده است که بر اساس آن ، حتی عدم پرداخت شارژ توسط واحدها نیز قابل پیگیری به لحاظ قضایی است و مدیر ساختمان می تواند اقدام به گرفتن شارژ از ساکنین نماید . همچنین ، آزار و اذیت رساندن به همسایه ها نیز بر اساس این قانون ممنوع شده است  و مجازات مزاحمت همسایه را در پی دارد و راهکارهای حقوقی جهت حل این مشکل نیز به لحاظ عملی پیش بینی شده است که بر اساس آن ، می توان اقدام به طرح شکایت از همسایه مزاحم نمود .

با این حال ، قانونگذار ابزاری حقوقی در اختیار شهروندان قرار داده است که به موجب آن ، هر کس می تواند قبل از اینکه حقوق قانونی خود را از طریق مراجع قانونی مطالبه کند ، با فرستادن اظهارنامه برای طرف مقابل ، ایفای تعهدات قانونی را از وی درخواست کند که امروزه ارسال اظهارنامه کاربردهای فراوانی پیدا کرده است و یکی از کاربردهای آن ، تذکر دادن به همسایه مزاحم از طریق اظهارنامه قضایی است .

بر این اساس ، اگر با آزار و اذیت های همسایه تان مواجه شدید و بنا به دلایلی قصد طرح شکایت ( لااقل در مراحل ابتدایی آن را نداشتید ، می توانید با استفاده از نمونه متن اظهارنامه ، به همسایه مزاحم تذکر بدهید و به وی اعلام نمایید که اقدامات وی ( به هر دلیلی اعم از نپرداختن شارژ ، نگه داشتن سگ در ساختمان ، مزاحمت و سلب آسایش و ... ) سبب آزار و اذیت شده است و بدین وسیله از وی درخواست کنید که این مشکل را رفع نماید .

نکته مهمی که در ارتباط با نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق ارسال اظهارنامه وجود دارد ، آن است که اظهارنامه یک ابزار حقوقی و قانونی است که اعتبار و رسمیت دارد ؛ یعنی قانونگذار فرستادن اظهارنامه را امری مورد قبول تلقی کرده است و بنابراین ، بی توجهی به اظهارنامه حقوقی ، آثار حقوقی خاصی دارد که معمولا در چنین شرایطی ، قاعدتا همسایه مزاحم پس از دریافت تذکر از طریق اظهارنامه ، مشکل پیش آمده را رفع می کند .

در غیر این صورت ، یعنی در صورت عدم توجه همسایه مزاحم به تذکرات شما در اظهارنامه ، می توانید از وی شکایت کنید و این اظهارنامه را ضمیمه پرونده و برای اثبات ادعایتان به آن استناد نمایید که در قسمت های بعد ، نمونه متن تذکر به همسایه از طریق اظهارنامه قضایی ارائه خواهد شد .

نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق پلیس 110

معمولا آزار و اذیت های همسایه مزاحم از طریق صحبت کردن و تذکر دادن به وی از طریق اظهارنامه یا در مجمع عمومی ساختمان که با تذکرات مدیر ساختمان همراه است ، برطرف می شود . با این وجود ، گاها دعوا بالا می گیرد و نیاز است که تذکر به همسایه مزاحم از طریق دیگری صورت گیرد که عبارت است از دخالت دادن پلیس 110 برای تذکر دادن به همسایه .

به کرات این سوال مطرح می شود که نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق پلیس 110 چگونه است ؟ آیا می توان در صورت مزاحمت توسط همسایه به پلیس 110 تماس گرفت ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تذکر به همسایه از طریق پلیس 110 شرایط خاصی دارد که باید برای تذکر دادن به همسایه مزاحم آنها را مد نظر قرار بدهید .

اولا معمولا پلیس 110 در مواردی برای تذکر دادن به همسایه گزینه مناسبی است که واقعا آزار و اذیت ها و مزاحمت های ایجاد شده برای همسایه به لحاظ قانونی قابل اغماض  نباشد . به عنوان نمونه ، در مورد ترددهای عادی همسایه ، گریه های بچه های کوچک یا موارد این چنینی قاعدتا نباید از طریق پلیس 110 به همسایه تذکر داد ؛ چرا که پلیس 110 یک مرجع رسمی است که برای رسیدگی به جرایم تحقیقات و مداخلات لازم را انجام می دهد .

بنابراین ، صرفا در صورتی می توان از طریق پلیس 110 به همسایه مزاحم تذکر داد که مزاحمت های وی به صورت انجام یک جرم باشد ؛ به عنوان نمونه در صورتی که مزاحمت های همسایه از طریق رفت و آمد اشخاص مشکوک به داخل واحد برای استعمال مشروبات الکلی یا روابط نامشروع بوده یا اینکه میهمانی های غیر قانونی در ساعاتی از شب که مخل آسایش سایرین باشد ، بر اساس قانون سر و صدا در آپارتمان نشینی، می توان از طریق پلیس به همسایه تذکر داد .

دوما در خصوص تذکر پلیس به همسایه در صورتی که مزاحمت های همسایه به صورت وقوع جرم نباشد ، باید گفت که معمولا در موارد خفیف پلیس دخالتی در تذکر به همسایه مزاحم نمی کند و صرفا ممکن است اظهارات شما را در صورتجلسه ای ثبت کند و به شما راهنمایی کند که می توانید اقدام به طرح شکایت از همسایه خود در دادسرا نمایید .

لذا فایده تماس با پلیس 110 در موارد اینچنینی ، بیشتر ناظر بر صورتجلسه کردن موضوع توسط ایشان می باشد و عمدتا تذکر به همسایه مزاحم توسط پلیس 110 صورت نمی گیرد ؛ به ویژه در صورتی که گزارش مزاحمت همسایه در شب صورت گرفته باشد .

نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق شکایت قضایی

علاوه بر اینکه تذکر به همسایه مزاحم می تواند از طریق ارسال اظهارنامه قضایی صورت گرفته و همچنین در مواردی با پلیس 110 نیز تماس گرفت ، ممکن است همسایه مزاحم هنوز دست از مزاحمت های خود بر نداشته باشد و تکالیف قانونی خود در قبال همسایه ها را انجام نداده باشد ، مانند عدم پرداخت شارژ ساختمان . در چنین شرایطی ، هیچ راهی باقی نمی ماند جز تذکر دادن به وی از طریق شکایت قضایی .

بنابراین ، لازم است که نحوه تذکر به همسایه مزاحم از طریق شکایت قضایی به عنوان آخرین راه حل مورد بررسی قرار گیرد . لذا در پاسخ به این سوال که نحوه تذکر به همسایه از طریق شکایت به چه صورت است ، باید گفت ابتدا شاکی باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و اقدام به طرح شکایت در مراجع قضایی علیه همسایه مزاحم نماید .

همچنین ، لازم است که کلیه اسناد و مدارکی که دال بر مزاحمت توسط همسایه است ، ضمیمه شکواییه شود و به مراجع قضایی رسیدگی کننده ارائه شود . مثلا می توانید در همان زمانی که همسایه اقدام به مزاحمت نموده است ، یک فیلم تهیه و روز و ساعت آن را در فیلم اعلام نمایید . یا به فیلم دوربین مداربسته ساختمان استناد نموده و یا اینکه از همسایه های خود از جمله مدیر ساختمان بخواهید در مرجع قضایی حاضر شده و اقدام به ارائه شهادت در خصوص مزاحمت های همسایه نمایند .

نحوه تذکر به همسایه از طریق شکایت قضایی به این صورت است که اگر در مرجع قضایی ، همسایه مزاحم نتواند رضایت شما را جلب کند که شکایت تان را پس بگیرید ، در صورتی که مزاحمت های همسایه در قالب یک جرم در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده باشند یا مزاحمت های مکرر جهت سلب آسایش شما شده باشد ، ممکن است که مرجع قضایی حکم حبس علیه ایشان صادر نماید که این حکم لازم الاجرا خواهد بود و به عبارتی ، این بار دیگر تذکر خوبی به همسایه مزاحم داده می شود !

 

نمونه متن تذکر به همسایه مزاحم

از آن جهت که بسیاری از شهروندان وقت و فرصت کافی جهت طرح شکایت و یا تذکر دادن به همسایه از طریق شکایت در مراجع قضایی را نداشته و یا تمایلی به درگیری بیشتر با فرد مزاحم ندارند ، می توانند از طریق ارائه اظهارنامه به همسایه مزاحم تذکر بدهند و همانگونه که ذکر شد ، ارائه اظهارنامه بر خلاف صحبت ها و تذکرات شفاهی توسط شاکی یا مدیر ساختمان ، اعتبار و رسمیت قانونی دارد .

به همین مناسبت ، در این قسمت قصد داریم نمونه متن تذکر به همسایه مزاحم را جهت آشنایی مخاطبان ارائه نماییم ؛ اما نکته مهمی که در ارتباط با تنظیم نمونه متن تذکر به همسایه مزاحم وجود دارد آن است که باید با توجه به اوضاع و احوال خاص هر پرونده تنظیم شود ؛ چرا که گاهی مزاحمت حالت سر و صدای خود فرد را دارد ، گاهی به دلیل نگهداری سگ در آپارتمان ، پارک کردن در پارکینگ همسایه ها و گاها هم به خاطر مهمانی ها و ترددهای بیجاست .

 

نمونه متن تذکر به همسایه مزاحم

مخاطب محترم ؛ سرکار خانم / جناب آقای ............

با سلام و احترام ؛

اینجانب ......... به عنوان همسایه شما ، در واحد ............... مجتمع مسکونی .................. سکونت می کنم . متاسفانه سر و صداهای مکرر شما و فرزندانتان در مشاعات و قسمت های مشترک ساختمان ، به ویژه در ساعات نیمه شب و اوایل صبح زمینه ساز سلب آسایش و مزاحمت برای اینجانب و سایر اهالی مجتمع مسکونی گردیده است و علی رغم اینکه بارها به صورت تلفنی ، حضوری و از طریق مدیر ساختمان به شما و خانواده محترمتان بابت رفع مزاحمت های مذکور اخطار و تذکر داده شده است ، اقدام مقتضی در جهت رفع این مزاحمت ها به عمل نیامده است .

لذا به موجب این اظهارنامه از شما درخواست می شود ظرف مهلت ...... روز پس از رویت اظهارنامه نسبت به رفع مزاحمت اقدام نمایید ؛ در غیر این صورت ، حق شکایت در مراجع قانونی ذی صلاح برای اینجانب و سایر اهالی مجتمع مسکونی ....... به قوت خود محفوظ خواهد بود .

با سپاس و تجدید احترام ؛ ........

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تذکر به همسایه در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تذکر به همسایه پاسخ دهند .