دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / بیمه تکمیلی درمان چیست

بیمه تکمیلی درمان چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

بیمه تکمیلی درمان، یک پوشش درمانی و بیمه ای اضافه بر پوشش های بیمه های پایه می باشد. بیمه تکمیلی جبران کننده خسارت های مربوط به درمان و بیماری است. در حال حاضر شرکت های مختلفی برای ارائه خدمات بیمه تکمیلی وجود دارند که بیمه های تکمیلی را در طرح های مختلفی ارائه می کنند.

 

سلامتی یکی از نعمت هایی است که خداوند به همه ما انسان ها داده است؛ اما به هر حال ممکن است که هر انسانی در یک دوره ای نیاز به درمان های مختلف داشته باشد. هزینه های درمان نیز در کشور ایران بسیار بالا رفته است، به طوری که بسیاری از افراد نمی توانند به راحتی هزینه های درمان خود را بپردازند.

بیمه تکمیلی درمان، بیمه ای است که برای کمک به افرادی که به هر دلیلی قصد دارند درمان های خود را انجام دهند، روی کار آمده است. اگر می خواهید بیشتر در رابطه با بیمه های تکمیلی درمان آشنا شوید، در ادامه مطلب در رابطه با بیمه تکمیلی درمان، مزایای بیمه تکمیلی درمان، معایب بیمه تکمیلی درمان و شرایط دریافت این بیمه آورده شده است.

بیمه تکمیلی درمان چیست؟

بسیاری از افراد با بیمه های تکمیلی درمان آشنایی دارند؛ اما بعضی دیگر نیز با این بیمه تکمیلی و جزئیات آن آشنایی ندارند. به همین خاطر می خواهیم بدانیم که بیمه تکمیلی درمان چیست؟ بیمه تکمیلی درمان، بیمه ای است که توسط شرکت های بیمه گر برای جبران خسارت های درمان ارائه می شود. در واقع، بهتر است که بگوییم بیمه تکمیلی یکی از بیمه هایی است که در زمان بیماری برای جبران خسارت های مربوط به بیماری و درمان به کمک بیمه شدگان می آید.

بیمه های تکمیلی درمان در کنار بیمه های پایه افراد به افراد برای پرداخت خسارت های درمان کمک می کنند. افراد می توانند به عنوان یک آینده نگری، در زمان سلامتی خود یک بیمه تکمیلی را خریداری کنند تا در روز های بیماری، به فکر درمان خود باشند، نه هزینه های درمان!

به طور کلی دو نوع بیمه تکمیلی گروهی و بیمه تکمیلی انفرادی وجود دارد که افراد می توانند بر اساس شرایط خود از یکی از این دو نوع بیمه تکمیلی استفاده کنند. بدیهی است که بیمه تکمیلی گروهی برای گروه های بالای 50 یا 100 نفر ارائه می شود؛ اما بیمه تکمیلی انفرادی در گروه های زیر 50 نفر و یا حتی به صورت فردی خدمات ارائه می کند.

پوشش های هر یک از شرکت های بیمه گر بیمه تکمیلی درمان متفاوت است. منظور از پوشش های درمانی بیمه های تکمیلی درمان این است که به طور مثال یک بیمه 10 میلیون تومان را برای جراحی می پردازد؛ اما بیمه دیگر هزینه 5 میلیون تومانی را برای اعمال جراحی می پردازد. بدیهی است که هر چه پوشش درمانی یک بیمه تکمیلی زیاد باشد، امکان استفاده از خسارت های آن نیز بیشتر خواهد بود.

 

لازم به ذکر است که هر یک از شرکت های بیمه گر مانند بیمه سرمد با بیمارستان های مشخصی قرارداد دارند. افرادی که قصد دارند به صورت مستقیم از خسارت های بیمه تکمیلی درمان خود استفاده کنند، می توانند به بیمارستان های طرف قرارداد بیمه تکمیلی خودشان مراجعه کنند و در آن بیمارستان درمان شوند.

 

در نظر داشته باشید که بعضی از بیمه های تکمیلی برای بیمه های پایه خاصی وجود دارند. به طور مثال ممکن است یک شرکت بیمه گر، تنها افرادی را برای بیمه تکمیلی پذیرش کند که دارای دفترچه بیمه پایه بیمه تامین اجتماعی باشند.

 

مزایای بیمه تکمیلی درمان

مزایای بیمه تکمیلی درمان چیست؟ تا به اینجای مقاله با کلیات بیمه تکمیلی آشنا شدیم؛ اما حال می خواهیم در رابطه با مزایای بیمه تکمیلی درمان صحبت کنیم. به طور کلی خرید بیمه تکمیلی مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

 

بیمه های تکمیلی درمان، جبران کننده هزینه های درمانی شما می باشند. شما می توانید با خرید یک طرح از بیمه های تکمیلی درمان به صورت گروهی و یا انفرادی، در زمان بیماری هزینه های مربوط به بیماری خود را از بیمه تکمیلی دریافت کنید.

پوشش های درمانی و بیمارستانی بیمه های تکمیلی درمان به مراتب از بیمه های پایه بیشتر است. در واقع، افرادی که قصد دارند به یک بیمارستان برای درمان مراجعه کنند، اگر فقط دارای بیمه پایه باشند، باید حتما به بیمارستانی مراجعه کنند که با بیمه پایه آن ها قرارداد داشته باشد. بسیاری از اوقات نیز بیمارستان های طرف قرارداد بیمه های پایه بسیار محدود هستند؛ اما پوشش های بیمارستانی شرکت های بیمه گر بیمه تکمیلی بسیار متنوع تر از پوشش های بیمارستانی بیمه های پایه می باشد. همین موضوع سبب می شود که افراد راحت تر بتوانند بیمارستان مد نظر خود را انتخاب کنند.

از جمله مزایای بیمه تکمیلی درمان می توان به سقف پوشش های اعمال جراحی، امور پاراکلینیکی و ... اشاره کرد. به طوری که در حال حاضر بسیاری از بیمه های تکمیلی درمان در کنار بیمه های پایه هزینه های مربوط به اعمال جراحی، هزینه های پاراکلینیکی و ... را می پردازند.

در صورتی که شما به یکی از بیمارستان هایی که طرف قرارداد بیمه تکمیلی شما نیست، مراجعه کنید می توانید با دریافت فاکتور و مدارک مربوطه، هزینه های مربوط به درمان خود را از شرکت بیمه گر خودتان دریافت کنید. این هم یکی دیگر از مزایای بیمه تکمیلی درمان می باشد.

بعضی از بیمه های تکمیلی درمان به صورت گروهی و بعضی از بیمه های تکمیلی درمان به صورت انفرادی ارائه می شوند. از مزیت بیمه های تکمیلی انفرادی این است که افراد می توانند به صورت تکی و یا به صورت خانوادگی خود را تحت پوشش بیمه تکمیلی در بیاورند.

از دیگر مزایایی که برای بیمه های تکمیلی انفرادی وجود دارد، این است که افراد می توانند حتی بدون داشتن یک بیمه پایه و با کاری آزاد، خود را بیمه تکمیلی کنند. این روش باعث می شود که دیگر این دسته از افراد نگران هزینه های مربوط به درمان و بیماری خود نباشند.

 

معایب بیمه تکمیلی درمان

اگرچه بیمه تکمیلی درمان، به خودی خود آنقدر مزایا دارد که افراد می توانند با خیالی راحت یکی از طرح های بیمه تکمیلی درمان شرکت های بیمه گر را خریداری کنند؛ اما به هر حال خرید بیمه تکمیلی درمان معایبی نیز دارد. در ادامه شما را با معایب بیمه تکمیلی درمان آشنا می کنیم. معایب بیمه تکمیلی درمان چیست؟

 

هزینه های بیمه تکمیلی درمان بسته به شرکت های بیمه گر متفاوت است؛ مثلا در بیمه تکمیلی رانندگان تاکسی این هزینه برای شخص راننده رایگان است. اما به طور کلی ممکن است بعضی از افراد از پس پرداخت هزینه های بیمه تکمیلی درمان برنیایند. مخصوصا بیمه های تکمیلی انفرادی هزینه بیشتری را از بیمه شدگان دریافت می کنند.

شاید شما چندین سال به صورت قسط بندی و یا سالانه هزینه مربوط به بیمه تکمیلی را به شرکت بیمه گر پرداخت کنید؛ اما در طی این سال ها، هیچ گاه نیاز به استفاده از طرح های مختلف بیمه تکمیلی نداشته باشید. در واقع، شما با اینکه هر ماه هزینه مربوط به بیمه تکمیلی را پرداخت می کنید؛ اما ممکن است عملا هیچ گونه خسارتی را از بیمه تکمیلی دریافت نکرده باشید!

سقف پوشش های درمانی برای هر یک از شرکت های بیمه گر متفاوت است. به طور مثال ممکن است که بعضی از شرکت های بیمه گر 20 میلیون تومان از هزینه مربوط به اعمال جراحی را بپردازند؛ اما بعضی از شرکت های بیمه گر هزینه 30 میلیونی را بپردازند. البته این موضوع بستگی به طرح های انتخابی افراد دارد. در واقع، بهتر است که بگوییم هر یک از شرکت های بیمه گر طرح های متفاوتی دارند که هر کدام از این طرح ها، پوشش های بیمارستانی و درمانی مختلفی را به خود اختصاص داده اند.

در صورتی که شما به یکی از بیمارستان ها و یا مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه تکمیلی خود مراجعه کنید، می توانید کل هزینه های مربوط به پوشش درمانی بیمه تکمیلی خود را دریافت کنید؛ اما اگر به یکی از بیمارستان هایی که طرف قرارداد بیمه تکمیلی شما نیست، مراجعه کنید می بایست که مدارک مربوط به درمان خود را از بیمارستان دریافت کنید و این مدارک را به شرکت بیمه گر تحویل دهید. پروسه تایید مدارک تا پرداخت هزینه ها معمولا طولانی است.

در نظر داشته باشید که بیمه تکمیلی درمان، فقط بخشی از هزینه مربوط به درمان شما را می پردازد که تعرفه وزارت بهداشت و آموزش کشور آن را تعیین کرده باشد. در واقع، در صورتی که شما در یک بیمارستان خصوصی جراحی کرده باشید و هزینه درمان شما بیش از هزینه درمان تعرفه وزارت بهداشت باشد، شرکت بیمه گر فقط بر اساس تعرفه وزارت بهداشت هزینه مربوط به جراحی شما را پرداخت می کند و کل هزینه پرداختی به شما برگشت داده نخواهد شد.

 

شرایط دریافت بیمه تکمیلی درمان

افراد جهت داشتن بیمه تکمیلی درمان می بایست شرایط مناسب برای دریافت آن را داشته باشند. برخی بیمه شدگان ممکن است بخواهند از شرکت های بیمه گزار خصوصی و دولتی در خواست بیمه تکمیلی درمان را داشته باشند که هریک از این شرکت ها و یا سازمان بیمه ای شرایط خاص مختص به خود را برای ارائه این بیمه دارند. در ادامه برای مثال شرایط دریافت بیمه تکمیلی درمان سازمان تامین اجتماعی آورده شده است.

 

این بیمه ‌نامه تنها برای مستمری بگیران، بازنشستگان تامین اجتماعی و ازکار افتادگان این سازمان به همراه خانواده‌ هایشان و سایر افراد تحت تکفل آن‌ ها قابل استفاده می باشد.

اعضای خانواده بازنشستگان و مستمری بگیران فقط در صورت داشتن دفترچه بیمه درمان تامین اجتماعی می ‌توانند از خدمات بیمه درمان تکمیلی این سازمان بهره مند گردند.

فرزندان دختر بیمه ‌شدگان بازنشستگان و مستمری بگیر تنها در صورت مجرد بودن، طلاق یا فوت همسر و یا اشتغال به کار می‌توانند از این نوع بیمه ‌استفاده نمایند.

فرزندان پسر هم در صورت مجرد بودن و اشتغال به کار امکان استفاده از این بیمه‌ را خواهند داشت.

بیمه‌ شدگان این بیمه می‌توانند حداکثر 3 ماه پس از شروع قرارداد و به شرطی که از خدمات این بیمه ‌استفاده نکرده باشند، از ادامه استفاده از آن منصرف شوند.

همچنین در طول 3 ماهه اول قرارداد، بیمه ‌شده اصلی می ‌تواند افراد تحت تکفل خود را با توجه به شرایطی که بیان شد، به قرارداد بیمه تکمیلی درمان خود اضافه نماید. افراد نیز دقت داشته باشند که در این صورت شروع تعهدات این بیمه برای افراد اضافه شده از همان تاریخ شروع قرارداد می باشد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بیمه تکمیلی درمان به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بیمه تکمیلی درمان پاسخ دهند.