دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی

اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی به موجب ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی امکان پذیر است. نحوه شکایت از جریمه خلافی خودرو به این صورت بوده که اعتراض به قبض جریمه، از طریق اجراییات پلیس راهور و اعتراض به صورت وضعیت تخلفات از طریق دفاتر پلیس + 10 قابل انجام می باشد.

 

وظیفه برقراری نظم در راه ها و جاده ها بر عهده پلیس راهور بوده که یکی از زیر شاخه های اصلی نیروی انتظامی محسوب می شود. در راستای تحقق این هدف، جریمه های راهنمایی و رانندگی متعددی به موجب قوانین و آیین نامه های مربوطه تعیین گردیده و توسط مامورین پلیس راهور در موارد بروز تخلف از سوی رانندگان، اعمال و اجرا می گردد.

 

اما در مواردی خاص، مامور راهنمایی و رانندگی نیز دچار خطا شده و راننده ای را به اشتباه جریمه می کند. این اشتباه، ممکن است در قبض جریمه صادر شده توسط مامور پلیس راهور اتفاق افتاده یا در صورت وضعیت تخلفات که از سوی مراکز پلیس + 10 صادر می گردد. در این موارد، این سوال مطرح می گردد که آیا اعتراض به جریمه خلافی خودرو امکان دارد؟ و اگر اعتراض امکان پذیر بوده، نحوه شکایت از جریمه و نحوه نوشتن نمونه متن شکایت​ به چه صورت می باشد؟

 

به همین دلیل، در این مقاله، به بررسی مساله اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی پرداخته؛ ابتدا به این سوال پاسخ داده که آیا اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی امکان دارد؟ سپس، نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی را توضیح داده و به معرفی آدرس مراکز اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی می پردازیم. در انتها نیز مطالبی در خصوص اعتراض اینترنتی به جرائم رانندگی ارائه شده است. برای اشنایی بیشتر با نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی و دریافت نمونه متن شکایت با ما همراه باشید.

آیا اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی امکان دارد؟

نیروی انتظامی، دارای زیر مجموعه های متعددی همچون پلیس فتا بوده که یکی از زیر شاخه های اصلی نیروی انتظامی در کشور ما پلیس راهور است که وظیفه برقراری نظم در راه ها و جاده ها را برعهده دارد. همچون سایر بخش های دولتی، یکی از مهم ترین ابزارهای پلیس راهور جهت برقراری امنیت راه ها و جاده ها، جریمه های راهنمایی و رانندگی بوده که به موجب قوانین و آیین نامه های مربوطه تعیین گردیده و توسط مامورین پلیس راهور در موارد بروز تخلف از سوی رانندگان، اعمال و اجرا می گردد.

 

با این وجود، همانطور که هیچ فردی از خطا به دور نیست، گاهی پیش می آید که مامور راهنمایی و رانندگی نیز دچار خطا شده و راننده ای را بر خلاف مقررات قانونی و به نحو اشتباهی جریمه نماید. این اشتباه، علاوه بر قبض جریمه صادر شده توسط مامور پلیس راهور، ممکن است در صورت وضعیت تخلفات که از سوی مراکز پلیس + 10 صادر می گردد، نیز اتفاق بیفتد. در این موارد، این سوال مطرح می گردد که آیا اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی امکان دارد؟ 

 

به موجب ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389 : « متخلف موظف است ظرف مدت شصت روز از تاریخ مندرج در قبض جریمه یا تاریخ ابلاغ‌ شده در قبض جریمه ‌ای که به اطلاع او می ‌رسد جریمه را ... پرداخت و رسید دریافت کند یا مراتب اعتراض خود را ظرف مدت مذکور با ذکر دلایل به اداره اجرائیات راهنمایی و رانندگی تسلیم کند. اداره مذکور موظف است حداکثر ظرف 24 ساعت پس از وصول اعتراض، بررسی لازم را انجام داده و در صورت غیرموجه دانستن اعتراض مراتب را به معترض ابلاغ کند، در صورت اصرار معترض، اداره اجراییات موضوع را برای رسیدگی به واحد رسیدگی به اعتراضات ناشی از تخلفات رانندگی ارسال می ‌کند. »

 

بنابراین در پاسخ به این سوال که آیا اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی بعد از استعلام خلافی خودرو امکان دارد؟ باید گفت که قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، این حق را برای رانندگان معترض قائل گردیده تا از طریق ثبت اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی در مرجع صلاحیت دار، ادعای خود را مطرح نموده تا در صورت صحت ادعا از پرداخت جریمه های خلافی خودرو ناحق اجتناب نمایند.

نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی

پس از اینکه در بخش قبل به این سوال پاسخ دادیم که آیا اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی امکان دارد؟ و مشخص نمودیم که با توجه به قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، اعتراض به جریمه خلافی خودرو حق قانونی اشخاص می باشد، در این بخش به بررسی نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی می پردازیم.

 

نحوه شکایت از جریمه راهنمایی و رانندگی در مرحله اول بستگی به این عامل داشته که موضوع اعتراض فرد اعتراض کننده چی می باشد. با این توضیح که نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی و نوشتن نمونه متن شکایت، چنانچه موضوع اعتراض قبض جریمه باشد، متفاوت از حالتی خواهد بود که موضوع اعتراض، صورت وضعیت تخلفات باشد. به همین دلیل، ما نیز در این بخش از مقاله ، نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی را ضمن دو قسمت جداگانه بررسی خواهیم نمود:

 

۱نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی قبض جریمه

 

نوع اول نحوه شکایت از جریمه راهنمایی و رانندگی، اعتراض به قبض جریمه بوده، یعنی اعتراض به یک قبض خاص که از سوی مامور راهنمایی و رانندگی صادر می شود. در این مورد، شخصی که اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی قبض جریمه داشته، باید به مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه نماید. سپس، معترض به جریمه راهنمایی و رانندگی قبض جریمه باید فرم شکایت نامه را پر نموده تا پرونده وی برای بررسی بیشتر به کارشناسان مربوطه ارجاع داده شود. نتیجه بررسی کارشناس پلیس راهور، در فاصله یک تا چند روزه به فرد معترض اعلام می گردد.

 

توجه داشته باشید که در صورت اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی قبض جریمه، لازم است که جهت ثبت اعتراض مدارکی را به همراه داشته باشید که این مدارک عبارتند از:

 

کارت شناسایی معتبر

سند مالکیت خودرو

فرم درخواست تجدید نظر که به طور صحیحی تکمیل شده باشد.

کارت شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه یا نماینده قانونی وی

 

۲نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی صورت وضعیت تخلفات

 

گاهی اعتراض به قبض جریمه ، یعنی اعتراض به یک قبض خاص که از سوی مامور راهنمایی و رانندگی صادر شده نبوده، بلکه معترض در پی مراجعه به مراکز پلیس+10 و دریافت خلافی خودرو، با یک صورت وضعیت تخلقات که شامل تخلفات متعدد و جریمه های راهنمایی رانندگی سنگین بوده، مواجه می شود؛ در این مورد برای اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی صورت وضعیت تخلفات باید طبق ترتیب زیر اقدام نمود:

 

معترض باید در مرحله اول، به دفاتر پلیس + 10 مراجعه نموده و اعتراض خود را ثبت نماید. دفتر پلیس + 10 این درخواست را از طریق سیستم برای مرکز اجرائیات کل کشور ارسال می کند. اجرائیات به اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی صورت وضعیت تخلفات رسیدگی نموده و حداکثر ظرف مدت 24 ساعت، نتیجه اعتراض را به اطلاع معترض می رساند. چنانچه معترض به جریمه خلافی خودرو صورت وضعیت تخلفات، به نظر اجراییات تسلیم گردد، باید رای پرداخت جریمه اقدام نماید.

 

اما در صورتی که فرد معترض، همچنان نسبت به جریمه راهنمایی و رانندگی صورت وضعیت تخلفات اعتراض داشته باشد، نحوه شکایت از جریمه به این صورت بوده که فرد باید ضمن مراجعه به واحد رسیدگی پلیس راهور اعتراض خود را ثبت نماید. در این مرحله، هیاتی متشکل از یک کارشناس پلیس راهور و یک قاضی تخلفات، مجددا اعتراض را بررسی نموده و درنهایت رایی را صادر می کنند که قطعی و غیر قابل اعتراض مجدد می باشد.

 

مهلت اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی در هر حالت، مطابق ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، 60 روز بوده و مبدا محاسبه این مهلت تاریخی است که در برگ قبض جریمه قید گردیده یا تاریخی است که صورت وضعیت تخلفات به راننده ابلاغ و تسلیم می گردد.

 

نکته مهم در رابطه با اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی ، آن است که بر خلاف بسیاری از خدمات پلیس راهور هم چون استعلام پلاک فعال خودرو با کد ملی، پرداخت جریمه های راهنمایی و رانندگی و استعلام خودروهای مکشوفه، که از طریق سایت راهور 120 و برنامه پلیس من انجام پذیر بوده، در حال حاضر، ثبت اعتراض به به جریمه راهنمایی و رانندگی ، به شکل اینترنتی امکان پذیر نبوده و مراجعه حضوری معترض به مراکز اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی الزامی می باشد.

آدرس مراکز اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی

 

در بخش قبل گفتیم که در صورتی که فردی به جریمه راهنمایی و رانندگی اعتراض کرده و پس از دریافت نظر اجراییات پلیس راهور، نظریه آن واحد را نیز قبول نکرده و نسبت به آن معترض باشد، لازم است تا ضمن مراجعه به واحد رسیدگی پلیس راهور که استعلام خودروهای مکشوفه نیز از طریق آن امکان پذیر می باشد،اعتراض خود را مطابق یک نمونه متن شکایت تنظیم و ثبت ثبت نماید. به همین دلیل، در این بخش از مقاله، آدرس مراکز اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی را برای شما آورده ایم تا در صورت نیاز بتوانید از این فهرست استفاده نمایید:

 

۱منطقه ۲۱ : تهرانسر انتهای بلوار یاس تلفن: ۴۴۵۳۸۸۰۸

۲منطقه ۱۶ : خیابان بعثت خیابان رجائی جنوبی بان هلال احمرـ مقابل سیلو تلفن:۵۵۳۳۰۳۰۷

۳منطقه ۱۲ : واحد شماره ۳ مستقر در منطقه ۱۲ پلیس راهور تهران بزرگ . آدرس: خیابان شوش نرسیده به میدان شوش پشت بوستان بهاران جنب کلانتری ۱۱۲

۴منطقه ۱۴ : خیابان نبرد میدان نبرد انتهای خیابان شهید ابراهیم بیدی تلفن: ۳۳۰۵۷۵۲۸

۵منطقه ۱ : واحد شماره ۵ مستقر در منطقه یک پلیس راهور تهران بزرگ . آدرس: بزرگراه ارتش بلوار اوشان نبش میدان اوشان

۶منطقه ۱۰ : بزرگراه نواب تقاطع خیابان محبوب مجاز (ویژه جانبازان ایثارگران و خانواده شهداء) تلفن: ۵۵۴۳۷۱۶۱

۷منطقه ۲۰ : شهرری ـخیابان استخر ـروبروی فروشگاه شهروند تلفن: ۵۵۹۰۲۱۱۰

۸منطقه ۳ : بزرگراه حقانی نرسیده به تقاطع جهان کودک ـمقابل پارک آب و آتش تلفن: ۸۶۰۸۳۲۴۴

۹منطقه ۲۲ :همت غرب ـآزادگان جنوب ـشهرک گلستان ـبلوار گلهاـخیابان یاسمن جنوبی تلفن: ۴۴۷۳۶۸۴۰

۱۰منطقه ۱ : واحد رسیدگی دادسرای ناحیه ۳۲. آدرس: خیابان آزادی نبش رودکی پشت راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ

 

اعتراض اینترنتی به جرائم رانندگی

پیش از این به ارائه توضیحاتی در خصوص اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی پرداخته شده است. اکنون در این بخش قصد داریم به ارائه توضیحاتی در خصوص اعتراض اینترنتی به جرائم رانندگی بپردازیم. بر اساس اعلام رئیس پلیس راهور فراجا طرح رسیدگی به اعتراضات جریمه های رانندگی به صورت اینترنتی به زودی فعال خواهد شد.

 

با در نظر گرفتن احتمال بروز خطا و اشتباه در صدور قبض های جریمه رانندگی و لزوم مراجعه حضوری برای ثبت اعتراض، رانندگان با چالش های مالی از جمله هزینه ایاب و ذهاب برای ثبت اعتراض روبرو هستند. گاهی ممکن است راننده برای ثبت اعتراض خود مبلغی چند برابر اصل جریمه بپردازد. در راستای حل این مشکل و همچنین کاهش زمان رسیدگی به اعتراضات جریمه رانندگی امکان ثبت اعتراضات به صورت اینترنتی فراهم شده است. 

 

دراین طرح افراد می توانند به صورت غیر حضوری با استفاده از برنامه پلیس من، درخواست اعتراض به جرایم رانندگی خود را ثبت کنند. این درخواست ها می تواند در موارد مختلفی همچون اعتراض به جریمه های نقدی اعتراض به نمرات منفی یا سایر تخلفات رانندگی باشد. پلیس راهور موظف است مطابق با ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، حداکثر تا ۲۴ ساعت پس از ثبت درخواست، بررسی اولیه را انجام دهد.

 

رسیدگی به تخلفات به صورت سیستمی به این صورت است که سیستم هوشمند اطلاعات تخلفات را از طریق داده های دریافتی از دوربین های شهری، اطلاعات معاینه فنی، داده های بیمه مرکزی و اطلاعات پرداخت عوارض آزادراهی جمع آوری می کند. پس از بررسی دقیق این داده ها نتیجه به مالک یا راننده اعلام خواهد شد. چنانچه راننده باز هم به نتیجه اعتراض داشته باشد می تواند از طریق اپلیکیشن درخواست بررسی مجدد ثبت کند. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی پاسخ دهند.