در تصادفات خسارتی، چنانچه خسارت وارده تا 20 میلیون تومان باشد، شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد. نحوه و مراحل ثبت شکایت از ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی آغاز گردیده و مهلت شکایت از راننده مقصر اصولا با محدودیت زمانی مواجه نمی باشد.
برای مشاوره شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف
برای مشاوره شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف
روزانه، تصادف های زیادی در سطح کشور به وقوع می پیوندد که در یک تقسیم بندی کلی به دو دسته تقسیم می شوند: تصادفات خسارتی و تصادفات فوتی و جرحی. تصادفات فوتی و جرحی در صلاحیت دادسرا بوده و بسته به مورد، اولیای دم فرد فوت شده یا خود فرد آسیب دیده باید شکایت خود را از راننده مقصر از طریق مرجع کیفری پیگیری نمایند.
اما در تصادفات خسارتی، یعنی تصادفاتی که صرفا موجب ورود خسارت به خودرو شده و با فوت و جرح همراه نبوده، از آنجا که با دو مرجع شورای حل اختلاف و دادگاه حقوقی مواجه هستیم، این سوال مطرح می گردد که شورای حل اختلاف در چه مواردی برای شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف دارای صلاحیت می باشد؟
برای پاسخ گویی به این سوال، ابتدا موارد شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف را مورد بررسی قرار داده، سپس نحوه و مراحل شکایت از راننده مقصر و مهلت پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف را توضیح خواهیم داد
تصادف هایی که هر روزه در حال اتفاق افتادن هستند، در یک تقسیم بندی کلی به دو دسته تصادفات خسارتی و تصادفات فوتی و جرحی تقسیم می شوند. در تصادفات فوتی و جرحی، بسته به مورد اولیای دم فرد فوت شده یا خود فرد آسیب دیده، برای شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف باید به دادسرا مراجعه نموده و شکوائیه خود را از طریق مرجع کیفری پیگیری نمایند.
اما در تصادفات خسارتی مانند ، یعنی تصادفاتی که صرفا موجب ورود خسارت به خودرو شده و با فوت و جرح همراه نبوده، در صورت توافق راننده مسببب حادثه و طرف خسارت دیده، دو طرف ابتدا به شرکت بیمه راننده مقصر مراجعه می کنند. در صورتی که خسارت به طور کامل، توسط شرکت بیمه پرداخت شود، بحث مراجعه به مرجع قضایی من جمله شورای حل اختلاف منتفی خواهد بود.
اما چنانچه ، راننده مقصر از همکاری با طرف خسارت دیده در مراجعه به بیمه خودداری نموده و یا اینکه غرامت پرداخت شده توسط بیمه، تمام خسارت طرف مقابل را جبران نکند، فرد خسارت دیده به تناسب مورد، برای دریافت تمام یا بخش باقی مانده از خسارت خود باید به مرجع قضایی صالح مراجعه نماید.
در تصادفات خسارتی، مرجع شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف بر حسب میزان خسارت وارده تعیین می گردد. با این توضیح که، چنانچه خسارت وارده تا 20 میلیون تومان باشد، شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف طرح و مورد رسیدگی قرار می گیرد. اما در صورتی که خسارت وارده بیش از 20 میلیون تومان باشد، دادگاه حقوقی برای رسیدگی به شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف، صلاحیت خواهد داشت.
در بخش قبل در باره موارد شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف صحبت کردیم و توضیح دادیم که در چه مواردی در مهلت شکایت بعد از تصادف، برای شکایت از راننده مقصر باید به شورای حل اختلاف مراجعه نمود. اکنون در این بخش، در مورد نحوه و مراحل شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف صحبت می کنیم. مراحل پیگیری تصادف و شکایت از راننده مقصر، مطابق راهنمای زیر می باشد:
۱شاکی باید ابتدا به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست مطالبه خسارت خود را که تا 20 میلیون تومان می باشد، از طریق دفتر خدمات قضایی برای شورای حل اختلاف صلاحیت دار ارسال نماید.
۲پس از وصول دادخواست به شورای حل اختلاف و ارجاع آن به شعبه، پیامک پرونده شما به شعبه ارجاع گردید، برای شاکی ارسال می شود. پس از اینکه وقت رسیدگی توسط شعبه شورای حل اختلاف تعیین شد، شاکی می تواند در وقت تعیین شده با مدارکی که در اختیار داشته از جمله کروکی تنطیم شده توسط مامور راهنمایی و رانندگی به شعبه شورای حل اختلاف مراجعه نموده و در جلسه دادرسی حاضر گردد.
۳شعبه شورای حل اختلاف با توجه به دلایل موجود در پرونده من جمله نظریه کارشناس به شکایت رسیدگی نموده و چنانچه ادعای شاکی را مطابق قانون تشخیص دهد، در این مرحله از مراحل شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف، رای بر محکومیت راننده مقصر به میزان خسارت تعیین شده صادر می کند.
۴رای شورای حل اختلاف، مطابق مقررات تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن، ظرف 20 روز قابل تجدیدنظر در دادگاه حقوقی بوده و رای دادگاه حقوقی در هر حالت ، چه در صورت تایید رای شورای حل اختلاف و چه در صورت نقض آن و صدور رای جدید، مطابق ماده 27 قانون شوراهای اختلاف، قطعی و لازم الاجرا می باشد.
در بخش های قبل در مورد موارد شکایت از راننده مقصر و مراحل پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف توضیح دادیم و این نکته را بیان نمودیم که شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف، اختصاص به موردی دارد که اولا تصادف از نوع خسارتی باشد، زیرا تصادف جرحی و فوتی در صلاحیت دادسرا و مرجع کیفری می باشد؛ و ثانیا، خسارت وارد شده باید مبلغ 20 میلیون تومان و کمتر از آن باشد. زیرا دعاوی با خواسته بیش از 20 میلیون تومان در صلاحیت دادگاه حقوقی بوده و از صلاحیت شورای حل اختلاف خارج می باشد.
در مورد مهلت شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف، باید گفت که با توجه به اینکه صلاحیت شورا در مورد تصادفات خسارتی بوده و بر خلاف بحث جرایم که در قانون مجازات اسلامی با پدیده ای با عنوان مرور زمان و محدودیت زمانی طرح شکایت مواجه هسیم، در مورد دریافت خسارت مالی، قانون گذار، زمان خاصی را جهت تقدیم دادخواست و مطالبه خسارت در قانون پیش بینی نکرده و بنابراین از این نظر، مهلت شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف با محدودیت زمانی مواجه نمی باشد.
اما نکته ای که لازم است مورد توجه قرار گیرد آن است که از آنجا که در گذر زمان، پدیده های اطراف ما من جمله اتومبیلی که مورد تصادف بوده تغییر کرده و در نتیجه میزان خسارات وارده نیز تغیر می کند، تقدیم دادخواست و مطالبه خسارت باید در زمان عرفی معقول که در محدوده آن زمان، امکان تغییر خسارات وجود نداشته انجام گیرد، مگر آنکه فرد خسارت دیده از طریق تامین دلیل در تصادفات رانندگی، میزان خسارت ها را توسط مرجعی رسمی یعنی شورای حل اختلاف مشخص نموده که در آینده از این نظر با مشکلی مواجه نگردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف پاسخ دهند.
برای مشاوره شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف
برای مشاوره شکایت از راننده مقصر و پیگیری تصادف در شورای حل اختلاف
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©