در صورتی که حساب بانکی فردی مسدود یا توقیف شده باشد ، اصل بر آن است که امکان برداشت پول از حساب مسدود شده وجود ندارد و تنها پس از بر طرف کردن مانعی که منجر به صدور حکم مسدود شدن حساب شده است ، می توان اقدام به رفع توقیف حساب بانکی نمود . مرجع صادر کننده دستور رفع توقیف حساب بانکی همان مرجعی است که حکم مسدود شدن را صادر کرده است .
برای مشاوره برداشت پول از حساب مسدود شده
برای مشاوره برداشت پول از حساب مسدود شده
امروزه انجام مبادلات مالی بسیاری از افراد از طریق سپرده های بانکی و با استفاده از حساب ها و کارت های بانکی که نزد افراد است انجام می پذیرد . لذا بر خلاف گذشته که پول نقد نقش عمده در مبادلات تجاری داشت ، امروزه استفاده از چک و سفته به همراه حساب های بانکی افراد به صورت گسترده تری مورد استفاده قرار می گیرد .
اما گاهی بنا به دلایلی که می توانند موجه یا غیر موجه باشند ، ممکن است حساب های بانکی فردی مسدود یا بسته شود و به این ترتیب ، امکان استفاده از وجوهی که در حساب بانکی مسدود شده قرار دارد ، از بین برود و به این ترتیب ، خسارات زیادی به فرد وارد شود . در چنین مواردی این پرسش مطرح می شود که رفع مسدود شدن یا توقیف حساب بانکی و برداشت پول از حساب مسدود شده چگونه امکان پذیر است ؟
برای پاسخ دادن به این سوالات ، ابتدا دلایل مسدود شدن حساب بانکی افراد را بررسی نموده ، سپس به این سوال پاسخ می دهیم که آیا برداشت پول از حساب مسدود شده امکان پذیر است یا خیر و در خاتمه نیز روش رفع مسدود شدن یا رفع توقیف حساب بانکی را بررسی خواهیم نمود .
برخی از افراد ممکن است موقع استفاده از حساب بانکی خود با این مشکل مواجه شده باشند که حساب بانکی آنها مسدود شده است و به این ترتیب ، امکان برداشت کردن وجه نقد از حساب بانکی خود را ندارند . در همین رابطه ، اولین سوالی که به ذهن خطور می کند آن است که دلایل مسدود شدن کارت بانکی و حساب بانکی افراد چیست و چرا امکان برداشت وجه از حساب بانکی وجود ندارد ؟
با یک پیگیری ساده از بانک می توان فهمید که دلیل مسدود شدن یا توقیف حساب بانکی فرد چیست . به این دلیل که بانک هرگز برخلاف ضوابط و مقررات قانونی جاری کشور اقدام به مسدودی حساب بانکی مشتریان خود نمی کند ؛ بلکه احتمالا درخواست مسدودی حساب بانکی به دلایل حقوقی و قانونی صورت گرفته است که بانک ناچار به اجرای دستور مسدودی حساب بانکی بوده است که این دستور را عموما مقامات قضایی صادر می کنند .
نحوه اعلام تجاری بودن حساب بانکی به سازمان مالیات و مراحل آن، به منظور جداسازی و تفکیک این حساب ها از حساب های غیر تجاری شخص و شفافیت در حساب های مالی مودیان، به روش اینترنتی و از طریق سایت عملیات الکترونیکی امور مالیاتی کشور، انجام می گیرد.
اما در پاسخ به این سوال که دلایل مسدود شدن یا توقیف حساب بانکی افراد کدامند ، می توان به موارد زیر که نسبت به بقیه موارد مرسوم تر هستند اشاره نمود :
اولا مسدود شدن حساب بانکی افراد ممکن است به خاطر درگیر شدن حساب بانکی فرد با یک پرونده کلاهبرداری اینترنتی بوده باشد و مثلا شخصی ، بدون اطلاع فرد وجوهی را به حساب بانکی وی واریز کرده باشد و قصد داشته باشد بعدها برای گم کردن رد جرم فیشینگ ، این وجوه را نیز به حساب دیگری واریز کند . در چنین حالتی ، با شکایت فردی که پولش به دیگری انتقال یافته است ، معمولا مقامات قضایی دادسرا همچون بازپرس ، دستور مسدود شدن و توقیف حساب بانکی فرد را صادر می کنند .
دوما ممکن است که فرد صاحب حساب چک برگشتی صادر کرده و پول نقد در حساب بانکی فرد وجود نداشته باشد . در این حالت ، به دلیل اینکه فرد صادر کننده چک برگشتی مجرم است ، ممکن است مجازات هایی برای صدور چک برگشتی در خصوص وی اعمال شود و حتی امکان دارد تا مدت ها حساب بانکی مربوط به فرد مسدود شود و امکان برداشت وجه از آن میسر نباشد .
در صورتی که شخصی اقدام به ضمانت پرداخت وام شخص دیگری را نزد بانک نموده باشد و آن شخص اقساط بدهی مربوط به وام را نپرداخته باشد ، بانک می تواند برای برداشت مبلغ وام خود ، به ضامن مراجعه نماید و به این ترتیب ، حساب بانکی ضامن را به جای بدهکار ، توقیف یا مسدود نماید که در این صورت نیز بر اساس ضوابط اعلامی بانک ، امکان برداشت پول از حساب بانکی مسدود وجود نخواهد داشت .
یکی دیگر از عمده ترین دلایل مسدود شدن حساب بانکی افراد آن است که ایشان به موجب حکم قطعی مراجع قضایی همچون دادگاه محکوم به پرداخت وجهی به حساب دیگران شده باشند . در این حالت ، اگر بعد از گذشت مدت زمانی بعد از صدور حکم قطعی ، شخص از پرداخت محکوم به یا بدهی خود امتناع نماید ، به دستور واحد اجرای احکام دادگستری ممکن است حساب بانکی فرد تا میزان بدهی وی توقیف شود .
علاوه بر اینها ، ممکن است مسدود شدن حساب بانکی فرد به دلایل دیگری همچون مقررات داخلی بانک ها مبنی بر عدم تکمیل مشخصات صاحب حساب بوده باشد و یا اینکه مسدود شدن حساب بانکی افراد به دلیل اطلاع از فوت صاحب حساب توسط بانک انجام شده باشد که در این صورت ، بانک اطلاعات لازم را در اختیار افراد قرار می دهد .
در قسمت قبل به بررسی مهم ترین مواردی که بر اساس آن ممکن بود حساب بانکی فرد مسدود شده باشد پرداختیم ؛ اما در همین ارتباط گاهی افراد این سوال را مطرح می کنند که آیا برداشت پول از حساب بانکی مسدود یا توقیف شده شده امکان پذیر می باشد ؟ لذا قبل از توضیح رفع مسدودی حساب بانکی، به بررسی امکان برداشت پول از حساب بانکی توقیف شده می پردازیم .
سوال پرسیدن در خصوص امکان برداشت وجه از حساب مسدود به این خاطر است که گاهی حساب بانکی فردی که به دلایلی مسدود شده است ، شامل مقدار زیادی پول بوده است و مثلا اگر شخص محکومیت به پرداخت بدهی داشته است ، میزان وجوه مسدود شده بسیار بیشتر از بدهی شخص بوده و یا اگر صاحب حساب مسدود قربانی جرم کلاهبرداری در فضای مجازی شده و حساب بانکی اش مسدود شده است ، حتی پول های شخصی خودش هم قابل برداشت نیست .
پر واضح است که دستور انسداد و توقیف حساب بانکی فرد به این دلیل صورت گرفته است که برداشت وجه از حساب بانکی امکان پذیر نباشد و به این ترتیب ، فرد نتواند از حساب خود استفاده کند تا یا بدهی خود را طبق نحوه اجرای احکام مدنی پرداخت کرده و یا اینکه تکلیف نهایی پرونده مربوطه مشخص شود .
لذا امکان استفاده از حساب بانکی مسدود و برداشت وجه از آن به هیچ طریقی میسر نیست ؛ نه می توان از دستگاه های کارتخوان استفاده کرد و نه می توان با انتقال وجه و یا ارائه چک به دیگری از حساب بانکی مسدود پولی برداشت نمود .
عمده بحث مربوط به مواردی است که علاوه بر مسدود شدن وجوه مورد اختلاف ، سایر حساب های بانکی فرد نیز مسدود شده و یا فراتر از میزان بدهی ، پول های فرد مسدود شده باشد . متاسفانه در این حالت نیز در عمده موارد تا پایان خاتمه پرونده نمی توان حساب بانکی را از مسدوی یا توقیف خارج کرده و از آن پول برداشت کرد .
در قسمت های قبل ، به بررسی دلایل مسدود شدن حساب بانکی افراد پرداخته و گفتیم که تا زمانی که نتیجه رسیدگی به موضوع دعوا یا جرایم رایانه ای که منجر به مسدود شدن حساب شده خاتمه نیافته باشد ، امکان برداشت پول از حساب بانکی مسدود وجود ندارد . اما به دلیل نیاز مبرمی که برخی از افراد به پول های موجود در حساب بانکی خود دارند ، این سوال را مطرح می کنند که روش رفع مسدود شدن یا رفع توقیف حساب بانکی چیست و به عبارت دیگر ، برای رفع مسدوی حساب و برداشت از حساب بانکی چه باید کرد ؟
همانطور که اشاره شد ، ممکن است دلیل مسدود شدن حساب بانکی فرد به دلیل مقررات و ضوابط خود بانک بوده و صاحب حساب اطلاعات خود را در بانک تکمیل نکرده باشد ؛ که در این حالت با یک مراجعه ساده به بانک می توان اقدام به رفع توقیف حساب بانکی مسدود نمود . همچنین است زمانی که مسدود شدن حساب بانکی به خاطر ضمانت وام صورت گرفته است .
اما در عمده موارد ، مسدود شدن حساب بانکی به دلیل مشکلات مهم تری همچون کلاهبرداری رایانه ای می باشد که معمولا دستور توقیف یا مسدود شدن حساب بانکی توسط مقامات قضایی ( به عنوان مثال دادسرای ویژه جرایم پولی و بانکی یا دادگاه ) صادر می شود و بانک موظف به اجرای این دستور است . در این حالت ، تا پرونده مختومه نشده و تکلیف پرونده مشخص نشده باشد ، حساب مسدود باقی می ماند .
در چنین شرایطی ، اگر دلیل رفع توقیف حساب بانکی پایان یافت ، متقاضی می تواند با مراجعه به همان مرجعی که دستور توقیف حساب بانکی وی را صادر کرده است ، بخواهد که دستور رفع مسدود شدن حساب بانکی را نیز صادر نماید و پس از آن ، برای رفع مسدودی به بانک نیز مراجعه و رفع مسدودی حساب بانکی را تقاضا نمود .
بانک پس از مشاهده دستور رفع مسدودی حساب بانکی که توسط دادگاه ، دادسرا یا واحد اجرای احکام صادر شده است ، موظف است حساب را از مسدودی خارج نماید . بهتر است برای اطلاع از اینکه چه مرجعی دستور توقیف یا مسدود شدن حساب بانکی شما را صادر کرده است ، ابتدا به بانک مراجعه و موضوع را پیگیری نمایید . همچنین اگر کل حساب بانکی به دلیل پرداخت بدهی مسدود شده است ، می توان رفع مسدودی مازاد آن را از دادگاه یا واحد اجرای احکام درخواست نمود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص برداشت پول از حساب مسدود شده در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون برداشت پول از حساب مسدود شده پاسخ دهند .
برای مشاوره برداشت پول از حساب مسدود شده
برای مشاوره برداشت پول از حساب مسدود شده
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©