از طریق تعهد عدم خیانت به همسر می توان برخی از مشکلات ایجاد شده در روابط میان زوجین را برطرف نمود تا به زندگی مشترک بازگردند . اگر نمونه متن تعهدنامه عدم خیانت به همسر به صورت محضری و در دفترخانه تنظیم شده و شامل حق طلاق برای زن باشد ، آثار حقوقی مهمی به دنبال داشته و به لحاظ حقوقی قابل استناد خواهد بود .
برای مشاوره متن تعهد عدم خیانت
برای مشاوره متن تعهد عدم خیانت
در برخی موارد ممکن است اختلافات و چالش هایی در روابط میان افراد بروز کند که در این گونه موارد ، برخی ترجیح می دهند به جای اینکه از طریق دادگاه ها و مراجع قضایی مشکل شان را حل کنند ، با گرفتن یک تعهد محضری موضوع را خاتمه دهند و آثار دلخواه خود را از طریق گرفتن تعهدنامه کسب کنند . البته تعهد نامه می تواند به صورت دستنویس و یا به صورت رسمی و محضری باشد .
در خصوص تعهدات و تعهدنامه های میان افراد ، گاهی صحبت از تعهدنامه عدم خیانت می شود که ضمن ارائه چنین تعهدنامه ای ، یکی از زوجین به دیگری تعهد عدم خیانت می دهد . حال سوالی که ممکن است در این خصوص مطرح شود آن است که آثار و پیامدهای تعهدنامه عدم خیانت چیست و در صورتی که قصد داشتیم تعهد عدم خیانت اخذ کنیم یا تعهد عدم خیانت بدهیم به چه نکاتی باید توجه کرده و متن این تعهد نامه به چه شکل تنظیم شود ؟
برای پاسخ دادن به این سوال ، ابتدا به توضیح این مطلب می پردازیم که تعهد عدم خیانت چیست . سپس آثار حقوقی تعهد عدم خیانت را بررسی نموده و در خاتمه نیز نمونه متن تعهد عدم خیانت را ارائه خواهیم داد .
خیانت یکی از کلیدی ترین بحران های زندگی زناشویی است که در مقابل وفاداری است و فرقی هم ندارد که این خیانت از جانب مرد صورت گرفته یا زن به شوهر خود خیانت کرده باشد . در هر صورت ، برخی از افراد ممکن است که در زندگی زناشویی خود با این مشکل مواجه شده و بخواهند تدابیر حقوقی برای رفع این مشکل اتخاذ نمایند و مثلا اقدام به گرفتن طلاق به خاطر خیانت نمایند .
البته خیانت به همسر مصادیق مختلف و متعددی را شامل می شود ؛ به این صورت که گاها حتی احوالپرسی های میان همسر با همکاران یا آشنایان نیز خیانت تلقی می شوند . گاهی منظور از خیانت ، ارتباط کلامی عاشقانه میان همسر با دیگری یا رابطه نامشروع تلفنی است و گاهی نیز حد اعلای خیانت یعنی رابطه نامشروع و یا زنای محصنه میان همسر و شخص دیگری رخ می دهد .
در چنین مواردی ، گاهی طرف مقابل ترجیح می دهد به جای شکایت کردن از همسر به جرم رابطه نامشروع ، در صورت احراز پشیمانی و ندامت همسر خود ، از وی تعهد بگیرد که دیگر چنین عملی انجام ندهد . بنابراین تعهد عدم خیانت به این معناست که یکی از زوجین ( معمولا آقایان ) با ابراز ندامت از خیانت ، تعهد می دهند که دیگر عملی را که خیانت تلقی می شود نسبت به همسر خود انجام ندهند .
تعهد نامه عدم خیانت به همسر، همانند متن تعهدنامه عدم تکرار تخلف، با نوشتن نمونه متن تعهد عدم خیانت انجام می شود که نوشتن این متن ، ممکن است بر روی یک برگه معمولی و امضای ذیل آن باشد و یا اینکه متعهد به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کرده و با ارائه تعهد نامه عدم خیانت به همسر به صورت محضری ، به این تعهد اعتبار و رسمیت قانونی بدهند . در این حالات ، تعهد عدم خیانت به همسر آثار حقوقی خاصی به جای می گذارد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم .
در قسمت قبل به توضیح اینکه تعهد عدم خیانت چیست پرداخته شد ؛ با این حال بسیاری از افرادی که قصد دارند از این تعهد نامه استفاده کنند این سوال را مطرح می کنند که تعهد عدم خیانت چه آثاری دارد ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که آثار تعهد عدم خیانت ، بستگی به نحوه تنظیم متن و نمونه این تعهد نامه دارد . لذا در این قسمت نکاتی را در رابطه با آثار تعهد عدم خیانت مطرح می نماییم .
همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد ، تعهد عدم خیانت به همسر و تنظیم نمونه متن این تعهدنامه ممکن است به صورت دست نویس باشد و بر روی یک برگه میان دو طرف نوشته شده و امضا شود و حتی افرادی نیز بر ارائه این تعهد شاهد شده و ذیل این تعهدنامه را امضا کنند . در این شرایط ، تعهد عدم خیانت در قالب یک سند عادی تنظیم شده است و اگر این تعهدنامه گم شود یا مفقود شود دیگر اثر حقوقی ندارد .
اما ممکن است سند تعهد عدم خیانت ، پس از اثبات جرم خیانت زن شوهردار در دفتر اسناد رسمی تنظیم شود که در این صورت ، سند رسمی تلقی شده و به همین دلیل استناد به آن آسان تر بوده و به دلیل اینکه توان اثباتی و اجرایی اسناد رسمی بیشتر از اسناد عادی است ، به راحتی می توان در آینده آن را مورد استناد قرار داد ؛ لذا پیشنهاد می شود حد الامکان سند تعهد عدم خیانت محضری تنظیم شود که رسمیت داشته باشد .
علاوه بر این در مورد مفاد و محتوای سند تعهد عدم خیانت نیز باید نکاتی مد نظر قرار گیرد ؛ از جمله اینکه اگر به عنوان نمونه مردی تعهد عدم خیانت به همسر خود بدهد ، ممکن است این امر در بر دارنده اقراری بر علیه خود شخص باشد ؛ به این معنا که این فرد در گذشته به همسر خود خیانت نموده و مثلا رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی داشته است ، اما از این به بعد تعهد می دهد که چنین امری را انجام ندهد .
لذا از این جهت که دادن تعهد محضری عدم خیانت در آینده ، ممکن است اقرار فرد به جرم باشد و ضمن سند رسمی فرد به جرم خود اقرار کرده باشد ، چنین امری توصیه نمی شود ؛ به این دلیل که ممکن است بعدها طرف مقابل به استناد همین اقرار بتواند از فرد شکایت کیفری کند . لذا باید در این خصوص به آثار تعهد محضری عدم خیانت به همسر دقت داشت .
همچنین در نظر داشته باشید که ارائه تعهد مبنی بر این که فرد خیانت نمی کند ، حتی اگر در ضمن یک سند رسمی چنین تعهدی داده شده باشد ، به هیچ وجه مانع خیانت مجدد فرد نخواهد بود ؛ چرا که ارائه چنین تعهداتی صرفا اخلاقی است و تا زمانی که فرد قصد خیانت مجدد داشته باشد ، ارائه تعهد عدم خیانت اصلا وافی به مقصود نیست . به همین جهت است که برخی معتقدند که تعهد عدم خیانت اصلا به درد نمی خورد و این تعهد اصلا اثری ندارد که بشود به آن استناد کرد و در نتیجه ، گرفتن چنین تعهدی فایده ندارد !
این مطلب تا حدی درست است ؛ اگر فرد تعهد عدم خیانت بدهد به راستی چه چیزی ممکن است مانع خیانت مجدد وی شود ؟ اما آنچه که در گرفتن تعهد محضری مهم است ، آن است که متن تعهد محضری به نوعی تنظیم شود که در قبال این تعهد ، ضمانت اجرای حقوقی وجود داشته باشد و فرد متعهد ، بداند که اگر دوباره خیانت کرد ، طرف مقابل می تواند به ضمانت های اجرای ذکر شده در متن تعهدنامه متوسل شود ؛ مثل اینکه در صورت خیانت مجدد مرد ، حق طلاق برای زن پیش بینی شده باشد .
در قسمت قبل در مورد آثار تعهد عدم خیانت و راه های حقوقی در مواجهه با خیانت همسر، توضیحاتی ارائه شد و گفتیم تنظیم متن تعهد عدم خیانت باید به گونه ای انجام شود که ضمانت اجرا داشته باشد ؛ والا صرف گرفتن این تعهد که فرد متعهد می شود دیگر خیانت نکند ، آثار حقوقی خاصی به دنبال نخواهد داشت .
منظور از اینکه تعهدنامه ضمانت اجرا داشته باشد ، آن است که مثلا پس از اثبات خیانت از طریق چت ، در متن تعهدنامه قید شود که اگر شخص مجددا به همسر خود خیانت کرد ، طرف مقابل حق خواهد داشت به وکالت از وی خود را مطلقه نماید ، در منزل مجزایی سکونت کند یا اینکه مثلا حضانت فرزندان را به عهده بگیرد . همچنین می توان در تعهدنامه قید کرد که در صورت ارتکاب مجدد خیانت ، در مراجع کیفری شکایت طرح می شود . البته توجه داشته باشید که اثبات رابطه نامشروع و خیانت در این صورت دشوار است .
به همین دلیل ، برخی اعتقاد دارند که اصلا به جای تعهد عدم خیانت ، که ممکن است در بر گیرنده اقرار فرد به خیانت باشد ، بهتر است که مرد در این شرایط ، با مراجعه به دفتر اسناد رسمی حق طلاق را به همسر خود بدهد و زن بتواند در صورتی که مجددا خیانت دید ، با مراجعه به دادگاه طلاق بگیرد .
البته باید اشاره نماییم که حق طلاق زن در صورت خیانت شوهر به جای خود محفوظ است ؛ چرا که خیانت شوهر به زن ممکن است یکی از مصادیق عسر و حرج در طلاق باشد و حتی اگر مرد وکالت در طلاق یا تعهد عدم خیانت نداده باشد هم ، زن پس از اثبات رابطه نامشروع می تواند از همسر خود طلاق بگیرد . هر چند اثبات رابطه نامشروع ممکن است اندکی دشوار باشد .
لذا با عنایت به نکات فوق می توانید متن تعهد عدم خیانت را با توجه به شرایط شخصی تنظیم نموده و برای ثبت آن در دفتر اسناد رسمی اقدام نمایید . در ادامه یک نمونه متن تعهد محضری عدم خیانت ارائه می شود .
آقا/ خانم ......... فرزند ............. به شماره شناسنامه .........… صادره از …........... به شماره ملی ….......... متولد …......... ساکن ……........... در دفترخانه حاضر شد و بعد از حضور به شرح زیر رسما اعلام نمود که اینجانب همسرم را مورد آزار و اذیت قرار داده و اینک از کار خود پشیمان می باشم و دیگر این اعمال ناپسند را تکرار نخواهم کرد و در صورتی که خلاف این امر اثبات شود ، خانم ............. حق خواهد داشت که در قبال عدم انجام این تعهدنامه ، به هر نحوی که صلاح میداند ، با استناد به وکالت بلاعزل در طلاق ، خود را مطلقه نموده و حضانت فرزندان را به عهده بگیرد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص متن تعهد عدم خیانت در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون متن تعهد عدم خیانت پاسخ دهند .
برای مشاوره متن تعهد عدم خیانت
برای مشاوره متن تعهد عدم خیانت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©