در پاسخ به این سوال که پیامک رای صادر شد یعنی چه ، باید گفت زمانی که دادگاه به صورت کامل به دعوا رسیدگی کند ، می تواند رای صادر کند . پس از صدور رای ، پیامکی با این مضمون ارسال می شود که طرفین مطلع شوند در خصوص پرونده رای صادر شده است . اما پس از اینکه رای صادره در سامانه ابلاغ قرار گرفت می توانند اقدامات لازم را پس از دریافت پیامک انجام دهند .
برای مشاوره پیامک رای صادر شد و اقدامات پس از دریافت آن
برای مشاوره پیامک رای صادر شد و اقدامات پس از دریافت آن
قوه قضاییه با راه اندازی سامانه های مخصوصی در حوزه ارائه خدمات حقوقی و قضایی سبب شده تا تحولی در این قوه ایجاد شود و بسیاری از خدماتی که تا پیش از این ، با مراجعه حضوری به دادگاه ها و دادسرا ها انجام می شد ، به شیوه الکترونیکی و با مراجعه به سامانه های قضایی انجام گیرد که یکی از این سامانه ها ، سامانه عدل ایران است .
در این سامانه امکانات مختلفی تعبیه شده است که از جمله مهم ترین امکانات آن ، می توان به امکان مشاهده رای دادگاه بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب دادگاه اشاره نمود . به این منظور پس از اینکه هر یک از اصحاب دعوا پیامک رای صادر شد را دریافت کردند و این رای در سامانه ابلاغ قرار گرفت ، می توانند با مراجعه به این سامانه از جزییات رای دادگاه مطلع شوند . لذا پرداختن به این موضوع ضروری است که پس از دریافت پیامک رای صادر شد چه اقداماتی باید انجام داد ؟
برای پاسخ به این سوال ، در این مقاله ابتدا به بررسی اینکه پیامک رای صادر شد یعنی چه می پردازیم و سپس ، اقدامات پس از دریافت پیامک رای صادر شد را بررسی کرده و در انتها نحوه مشاهده رای در صورت دریافت پیامک رای صادر شد را توضیح خواهیم داد .
قوه قضاییه با داشتن ساختار و تشکیلات مخصوص به خود اعم از دادگاه های بدوی ، دادگاه های تجدید نظر ، دیوان عالی کشور ، دادگاه های حقوقی و کیفری و خانواده ، به همراه دادسراها عهده دار فصل خصومت و صدور رای می باشند تا از این طریق ، اختلافات طرفین دعوا را خاتمه داده و به جرایم رسیدگی کنند .
انواع دادگاه ها و مراجع قضایی با رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی یا آیین دادرسی کیفری به وظیفه خود عمل کرده و در نهایت ، با مشخص شدن جنبه های مختلف پرونده ( چه در دعاوی حقوقی و چه در دعاوی کیفری ) رای یا حکم صادر می کنند که طرفین دعوا ، می بایست در کوتاه ترین زمان ممکن و به آسان ترین وجهی از مفاد رای صادر شده مطلع شوند تا در صورت لزوم ، بتوانند نسبت به آن اعتراض نمایند .
با توجه به اینکه سامانه های قضایی در راستای الکترونیکی کردن فرایند رسیدگی به دعاوی ایجاد شده اند ، امکان مشاهده رای دادگاه در این سامانه ها وجود دارد ؛ اما هر یک از طرفین دعوا می بایست بدانند که چه زمانی رای در پرونده آنها صادر شده است تا پس از قرار گرفتن رای در سامانه ابلاغ ، با مراجعه به سامانه عدل ایران بتوانند رای صادره را ملاحظه کنند ؛ هر چند ممکن است دادگاه به جای حکم، قرار صادر کرده باشد .
در غیر این صورت ، ممکن است که رای دادگاه صادر شده و به طرفین ابلاغ شود ، اما طرفین به دلیل بی اطلاعی از صدور رای دادگاه و عدم مراجعه به سامانه جهت مشاهده رای صادر شده ، از فرصت های قانونی لازم در جهت استفاده از روش های اعتراض به رای دادگاه محروم شوند .
به همین خاطر ، چون عمده افراد قادر نیستند هر روز سامانه صدور رای را چک کنند و چه بسا که صدور رای مدت مدیدی به طول انجامد ، قوه قضاییه سازوکاری پیش بینی کرده است که طرفین دعوا از صدور رای در مورد پرونده خود مطلع شوند که این مهم ، از طریق ارسال " پیامک رای صادر شد " یا پیامک احضاریه دادگاه محقق می شود .
بنابراین در پاسخ به این سوال که پیامک رای صادر شد یعنی چه و در مورد پرونده شما رای صادر شد یعنی چه، باید گفت زمانی که دادگاه ختم رسیدگی را اعلام کرده و رای صادر می کند ، این موضوع را با ارسال پیامک رای صادر شد ، به اصحاب دعوا اطلاع می دهد تا اقدامات لازم پس از دریافت پیامک رای صادر شد ، توسط مخاطبان رای انجام گیرد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم .
همانطور که اشاره شد ، پیامک رای صادر شد برای اصحاب دعوا صادر می شود که در پی دریافت این پیامک ، می بایست اقداماتی را انجام دهند . لذا در پاسخ به این سوال که اقدامات پس از دریافت پیامک رای صادر شد شامل چه مواردی است ، نکاتی را مطرح می کنیم .
اما قبل از آن ، باید یک نکته را توضیح دهیم و آن این است که معمولا صدور رای توسط دادگاه را با پیامک رای صادر شد ، به طرفین دعوا اطلاع می دهند . اما گاهی به دلیل انجام تشریفات قانونی ، ثبت رای در سامانه و ابلاغ آن به طرفین دعوا چند روز طول می کشد . به همین خاطر اگر پس از دریافت این پیامک به سامانه مراجعه کردید و نتوانستید رای دادگاه را ملاحظه کنید ، احتمالا به همین دلیل است .
لذا چند روز پس از ارسال پیامک رای صادر شد ، پیامک دیگری با این مضمون که رای صادر شده در سامانه ابلاغ قرار گرفت ، به اطلاع مخاطب می رسانند که می تواند به سایت ابلاغ قضایی مراجعه نموده و رای دادگاه را مشاهده کند . در این صورت ، صدور این پیامک زمان ابلاغ رای محسوب می شود که مواعد قانونی جهت اعتراض به رای نیز از همین تاریخ لحاظ می شود .
اولین اقدامی که مخاطب پس از دریافت پیامک رای صادر شد و رای در سامانه ابلاغ قرار گرفت باید انجام دهد آن است که اقدام به ثبت نام سامانه ابلاغ ثنا نماید . هر چند در حال حاضر همه افرادی که در مراجع قضایی دعوای مطروحه ای دارند ، در این سامانه ثبت نام کرده اند ؛ چرا که در حال حاضر طرح شکایت و ارائه دادخواست صرفا از طریق سامانه ثنا انجام می شود .
دومین اقدامی که لازم است پس از دریافت این پیامک ها انجام شود آن است که در اسرع وقت به سامانه ثنا مراجعه شود و با وارد نمودن رمز شخصی ورود به سامانه ثنا ، به حساب کاربری شخصی مراجعه شود . در صورت فراموشی رمز عبور سامانه ثنا می بایست اقدام به بازیابی رمز عبور سامانه ثنا نموده تا بتوانید وارد صفحه اختصاصی کاربر شوید .
لازم به ذکر است که برخی افراد تصور می کنند پس از دریافت پیامک رای صادر شد و رای در سامانه ابلاغ قرار گرفت ، باید به صورت حضوری به شعبه دادگاه مراجعه نمایند تا از مفاد رای مطلع شوند ؛ اما در حال حاضر این امر امکان پذیر نیست و لازم است تا اشخاص صرفا با مراجعه به سامانه ثنا رای صادره را مشاهده کنند که نحوه مشاهده رای صادره در صورت دریافت پیامک رای صادر شد را در قسمت بعد توضیح می دهیم .
طبق آنچه در قسمت قبل بیان گردید اقدامات لازم پس از دریافت پیامک صدور و ابلاغ رای آن است که مخاطب ، به سایت سامانه عدل ایران مراجعه نموده و پس از وارد کردن اطلاعات لازم و ورود به حساب کاربری ، اقدام به پیگیری پرونده قضایی با کد ملی یا مشاهده رای دادگاه نماید . اما سوالی که ممکن است طرح شود آن است که نحوه مشاهده رای دادگاه در صورت دریافت پیامک رای صادر شد ، چگونه است ؟ لذا در این قسمت نحوه مشاهده رای دادگاه در صورت دریافت پیامک را توضیح می دهیم .
ابتدا مخاطب باید وارد سامانه عدل ایران شود که به این منظور کافیست عبارت adliran.ir را در قسمت آدرس بار مرورگر خود وارد نمایید تا مطابق تصویر زیر وارد سامانه شوید .
سپس از قسمت خدمات ویژه ، در کادر سمت چپ صفحه ، گزینه " سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی " را انتخاب نمایید .
اکنون برای مشاهده رای دادگاه در صورت دریافت پیامک رای صادر شد ، گزینه سمت راست یعنی " سامانه اصلی ابلاغ الکترونیک " را انتخاب کنید . از طریق این سامانه ، امر مشاهده ابلاغیه های الکترونیکی به سهولت میسر است .
در این مرحله ، نوبت به وارد نمودن اطلاعات متقاضی ورود به سامانه است و می بایست شماره ملی و رمز شخصی که حین ثبت نام و احراز هویت در سامانه ثنا دریافت نموده اید را وارد کرده و بر روی گزینه " مرحله بعد " کلیک کنید . اگر هم قبلا رمز شخصی دریافت کرده اید ولی جزییات آن را فراموش کرده اید می توانید بر روی گزینه " رمز عبور خود رل فراموش کرده ام " کلیک کنید .
در این مرحله رمز عبور موقتی که به تلفن همراه شما ارسال می شود را در کادر مربوطه وارد نمایید . اگر کد عبور سامانه ثنا را دریافت نکردید می توانید بر روی گزینه " ارسال مجدد رمز موقت " کلیک کنید که این رمز حدودا 24 ساعت معتبر است .
در صورتی که مراحل قبل انجام شده باشد ، متقاضی وارد صفحه شخصی خود در سامانه ثنا می شود که نام و تصویر شخصی در آن قابل ملاحظه است . در کادر پیش رو گزینه های مختلفی وجود دارد ؛ از جمله سامانه آگهی الکترونیک قضایی . اما برای مشاهده رای صادره پس از دریافت پیامک ابلاغ ، باید بر روی گزینه " ابلاغیه های جدید " کلیک کنید . اگر ابلاغیه جدیدی داشته باشید ، عددی در کادر قرمز رنگ بالای آن درج می شود ؛ در غیر این صورت عدد صفر درج می شود .
وقتی که وارد صفحه ابلاغیه های جدید شدید ، کلیه ابلاغیه های جدید مربوط به پرونده خود اعم از دادنامه یا رای دادگاه را می توانید ملاحظه نمایید . کافیست از کادر پایین صفحه ، ابلاغیه مربوط به رای دادگاه را مشخص کرده و بر روی گزینه مشاهده ابلاغیه کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نکات مربوط به مشاهده رای دادگاه در سامانه ثنا مطالعه مطلب زیر پیشنهاد می شود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیامک رای صادر شد در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پیامک رای صادر شد پاسخ دهند .
برای مشاوره پیامک رای صادر شد و اقدامات پس از دریافت آن
برای مشاوره پیامک رای صادر شد و اقدامات پس از دریافت آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©