دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، بخشی از سایت دیوان عدالت اداری بوده که امکان اعتراض به آرای خلاف بین شرع یا قانون را از طریق ثبت درخواست اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری برای اشخاص فراهم می کند. برای ورود به سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری و ثبت درخواست در آن، باید به سایت دیوان عدالت اداری مراجعه کرده و از طریق گزینه ثبت درخواست ماده 79 اقدام نمود.

 

عموما وقتی رایی از محاکم کشورمان صادر می شود، به این دلیل که به طور معمول از مراحل مختلف بازبینی همچون واخواهی، تجدیدنظر و فرجام خواهی عبور می کند، مطابق قانون بوده و باید اجرا شود. اما گاهی پیش می آید که با وجود عبور پرونده از مراحل مختلف دادرسی، باز هم رای صادره به دلایلی در تعارض با شرع یا قانون باشد.

این اتفاق ممکن است برای آرای صادر شده در دیوان عدالت اداری نیز پیش بیاید، به همین دلیل قانون گذار در ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری این مورد را پیش بینی نموده که چنانچه رای صادر شده از یکی از شعب دیوان عدالت اداری ، خلاف بین شرع یا قانون باشد، با دستور رئیس دیوان رسیدگی به آن پرونده مجددا به شعبه دیگری ارجاع شود.  از این رو، سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری به عنوان بخشی از سایت دیوان تاسیس گردیده که افرادی که رای صادره در پرونده خود را خلاف شرع یا قانون می بینند، از طریق این سامانه به آن اعتراض نمایند.

با توجه به اهمیت این نوع از اعتراض و لزوم طرح صحیح آن، ما نیز در این مقاله به بررسی سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری پرداخته، ابتدا به این سوال پاسخ می دهیم که ماده 79 دیوان عدالت اداری چیست؟ سپس به معرفی سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری پرداخته و در بخش های بعد، نحوه ورود، ثبت درخواست و پیگیری درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری را بررسی خواهیم نمود.

ماده 79 دیوان عدالت اداری چیست؟

 پیش از آنکه به معرفی سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری بپردازیم، لازم است که کمی در مورد ماده 79 دیوان عدالت اداری توضیح دهیم. به موجب ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری: « در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان رای قطعی شعب دیوان را خلاف بین شرع یا قانون تشخیص دهند، رئیس دیوان فقط برای یک بار با ذکر دلیل پرونده را برای رسیدگی ماهوی و صدور رای به شعبه هم ‌عرض ارجاع می ‌نماید. رای صادر شده قطعی است. »

 

همانطور که ملاحظه می شود، مطابق ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری، در صورتی که یکی از شعب دیوان عدالت اداری اعم از شعب بدوی یا تجدیدنظر اقدام به صدور رایی نموده که علی رغم طی کردن تشریفات قانونی در ظاهر، در واقع با مقررات شرعی یا قانونی در تعارض باشد، چنانچه رئیس قوه قضاییه یا رئیس دیوان عدالت اداری از وجود چنین رایی مطلع شوند، رئیس دیوان عدالت اداری پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارسال می نماید.

 

منظور از شعبه هم عرض آن است که اگر رای خلاف شرع یا قانون از شعبه بدوی صادر شده باشد، پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه دیگری از شعب بدوی ارسال می شود، ولی چنانچه رای مزبور از شعبه تجدیدنظر صادر شده باشد، رسیدگی مجدد به پرونده به شعبه دیگری از شعب تجدیدنظر دیوان واگذار می گردد.

 

در خصوص شعبه همعرض در ماده 79 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری که در تبصره 1 این ماده بیان می دارد: " چنانچه رای قطعی موضوع این ماده از شعبه بدوی صادر شده باشد، در این ‌ صورت پرونده برای صدور رای به شعبه تجدیدنظر ارجاع می‌گردد." می توان نتیجه گرفت، در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان رای قطعی شعب بدوی دیوان را خلاف بیّن شرع یا قانون تشخیص دهد، پرونده را برای بررسی ماهوی به شعبه تجدیدنظر دیوان ارسال می دارد.

معرفی سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

اکنون که با ماده 79 دیوان عدالت اداری آشنا شدیم، به معرفی سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری می پردازیم. همانطور که گفتیم اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری و رسیدگی مجدد به آرای خلاف شرع یا قانون صادر شده از شعب دیوان منوط به آن است که رئیس قوه قضاییه یا رئیس دیوان عدالت اداری به نحوی از صدور چنین رایی مطلع شوند.

به همین دلیل، سایت دیوان عدالت اداری به عنوان یک مرجع قضایی به آدرس sajed.divan-edalat.ir این اجازه را به اشخاص می دهد تا چنانچه در پرونده مربوط به آنها رایی از یکی از شعب دیوان عدالت اداری صادر شده که خلاف بین شرع یا قانون بوده، با ثبت درخواست اعمال ماده 79 نسبت به این رای اعتراض تمایند.

به این ترتیب در تعریف سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری می توان گفت که سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، عنوان سامانه ای است که به عنوان بخشی از سایت دیوان عدالت اداری ، این امکان را برای کلیه افراد فراهم کرده تا چنانچه با صدور رای خلاف بین شرع یا قانون در پرونده خود در دیوان عدالت اداری مواجه شدند، از طریق ثبت درخواست اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری ، این مساله را به اطلاع ریاست دیوان عدالت اداری رسانده تا آن مقام با ارجاع مجدد پرونده به شعبه هم عرض، دستور رسیدگی مجدد را صادر نماید .

ورود به سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

پس از اینکه شخصی با صدور رای خلاف بین شرع یا قانون در پرونده خود در دیوان عدالت اداری مواجه گردید، باید از طریق ثبت درخواست اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری در سایت دیوان که از وظایف دیوان عدالت اداری می باشد، درخواست خود را به اطلاع رئیس دیوان برساند. برای ثبت درخواست در سامانه ماده  79 دیوان عدالت اداری، تخست باید وارد آن سامانه شد. ورود به سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:

۱مرورگر دستگاه خود را باز کرده و عبارت « سامانه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری » را جست و جو کنید. در صفحه لینک ها بر روی اولین لینک که آدرس آن sajed.divan-edalat.ir می باشد، کلیک کنید.

 

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۲در مرحله بعد، چنانچه پیش از این برای ثبت نام در سایت دیوان عدالت اداری اقدام نکرده اید، باید ابتدا گزینه ثبت نام را انتخاب کنید .

 

سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۳در صفحه ثبت نام، کد ثنا و تاریخ تولد خود و عبارت امنیتی را در کادرهای مربوطه وارد کرده و دکمه بعدی را کلیک نمایید تا ثبت نام شما تکمیل شده و نام کاربری و رمز عبور به شماره همراه شما پیامک شود. لازم به ذکر است که ثبت نام در سایت دیوان عدالت اداری و ورود به سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، منوط به ثبت نام شما در سامانه ثنا و دریافت کد ثنا می باشد.

 

ورود به سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۴پس از ثبت نام و دریافت نام کاربری ( کد ملی ) و رمز عبور، مجددا به صفحه اصلی بازگشته و نام کاربری و رمز عبور و حاصل جمع اعداد را در کادر تعیین شده وارد کرده و دکمه ورود را بزنید.

 

ورود به سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۵اکنون برای ورود به سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، کافی است تا بر روی دکمه ثبت درخواست ماده 79 که در قسمت پایین سمت راست صفحه مشاهده می کنید، کلیک نمایید.

 

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

شکایت در دیوان عدالت اداری، همچون سایر مراجع قضایی دارای ترتیبات خاصی بوده که در صورت عدم رعایت به رد شکایت منتهی می شود. مطالعه مقاله زیر جهت آگاهی از نحوه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری توصیه می شود:

 

نحوه ثبت درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

سایت دیوان عدالت اداری خدمات گسترده ای را همچون تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری، برای کاربران خود فراهم کرده و امکان ثبت درخواست ماده 79 دیوان عدالت اداری ، یکی از این خدمات می باشد. پس از ورود به سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، به راحتی می توان برای ثبت درخواست اعمال ماده 79 در این سامانه اقدام نمود. نحوه ثبت درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، ضمن راهنمای تصویری زیر توضیح داده شده است:

۱پس از ورود به سایت دیوان عدالت اداری مطابق راهنمای تصویری مرحله قبل، برای ثبت درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، بر روی دکمه ثبت درخواست ماده 79 که در قسمت پایین سمت راست صفحه مشاهده می کنید، کلیک نمایید.

 

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۲پس از ورود به سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری مطابق تصویر زیر، یک علامت خودنویس را در سمت راست صفحه مشاهده می کنید که باید بر روی آن کلیک نمایید . اکنون توضیحات مربوط به ماده 79 برای شما به نمایش درمی آید که بعد از مطالعه آن ها دکمه بله که در کنار عبارت ( متن فوق را مطالعه و با آن موافقم ) قرار داشته را کلیک کنید تا به رنگ سبز دربیاید.

 

ورود به سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۳پس از فعال کردن دکمه بله در مرحله قبل، فرم ثبت درخواست اعمال ماده 79 در پایین صفحه ظاهر می شود که لازم است ابتدا اطلاعات خواسته شده را تکمیل نمایید.

 

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۴پس از اینکه تمام اطلاعات خواسته شده را در کادرهای مربوطه وارد کردید، لازم است رای بدوی و در صورت وجود، رای تجدیدنظر و سایر مدارک پرونده را اسکن و در سامانه ماده 79 بارگذاری نمایید. در مرحله آخر بر روی دکمه ذخیره کلیک نمایید تا به این ترتیب، مراحل ثبت درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری به پایان رسیده و درخواست شما برای مقام مربوطه ارسال گردد

 

سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

تجدیدنظر خواهی در قانون دیوان عدالت اداری همانند تجدیدنظر خواهی در قانون آیین دادرسی مدنی لازم است تا در مهلت تعییین شده انجام گیرد. مطالعه مقاله زیر جهت آگاهی از مهلت تجدیدنظرخواهی در دیوان عدالت اداری پیشنهاد می شود:

 

نحوه پیگیری درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

پس از اینکه برای ثبت درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری اقدام نمودید و کلیه مراحل مربوطه را مطابق راهنمای بخش قبل به نحو صحیحی انجام دادید، درخواست اعمال ماده 79 شما برای مقام مربوطه در ساختار و تشکیلات دیوان عدالت اداری، جهت رسیدگی ارسال می شود. چنانچه این درخواست مورد پذیرش ریاست دیوان عدالت اداری قرار گیرد، پرونده شما برای رسیدگی به شعبه هم عرض ارجاع می شود.

در این حالت، شما می توانید درخواست اعمال ماده 79 خود را از سایت دیوان پیگیری نمایید. نحوه پیگیری  درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:

۱ابتدا مطابق راهنمای بخش های قبل ، وارد صفحه اصلی سایت دیوان عدالت اداری شده و در این صفحه، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و پس از وارد کردن حاصل جمع اعداد مشاهده شده در کادر مربوطه، دکمه ورود را بزنید.

 

سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۲در صفحه جدید، بر روی دکمه مشاهده و پیگیری پرونده کلیک نمایید.

 

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

۳اکنون ، اطلاعات مربوط به پرونده درخواست اعمال ماده 79 شما در دیوان عدالت اداری قابل مشاهده است که این اطلاعات شامل نوع شکایت ، موضوع شکایت ، وضعیت شکایت ، تاریخ ثبت شکایت ، شاکی و طرف شکایت و شماره کلاسه قضایی پرونده (شماره پرونده) می باشد . چنانچه بر روی ردیف این شکایت کلیک نمایید ، می توانید اطلاعات مربوطه و روند درخواست در سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری را پیگیری نمایید.

 

سایت ماده 79 دیوان عدالت اداری

 

دادخواست ها و شکایت هایی که به دیوان عدالت اداری ارسال می گردد، باید از طریق سامانه ویژه دیوان با عنوان سامانه ساجد ثبت گردد. برای آگاهی از امکانات این سامانه و نحوه ثبت دادخواست و شکایت در آن، مقاله زیر را مطالعه نمایید:

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری پاسخ دهند.