سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت توسط سازمان بیمه سلامت به منظور مشاهده و پیگیری نسخ الکترونیک، برای بیمه شدگان راه اندازی شده است. بیمه شدگان با ورود به سایت بیمه سلامت به نشانی hir.ihio.gov.ir می توانند از خدمات مختلف این سامانه بهره مند شوند.
برای مشاوره سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت
برای مشاوره سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت
در ابتدای سال 1400، تمامی دفترچه های بیمه سلامت کنار رفت و در حال حاضر، نیازی به ارائه دفترچه بیمه سلامت برای دریافت خدمات بیمه ای نمی باشد. امروزه نسخه های الکترونیکی جایگزین نسخه های کاغذی گذشته شده اند. در این راستا سازمان بیمه سلامت ایران اقدام به راه اندازی سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت برای دسترسی بیمه شدگان، نموده است.
سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت که برای ارائه خدمات به بیمه شدگان راه اندازی شده امکانات مختلفی همچون مشاهده و پیگیری نسخه الکترونیک را دارد. بیمه شدگان با ورود به سایت hir.ihio.gov.ir می توانند از این امکانات بهره مند شوند. آشنایی با این سامانه و کارکرد آن سبب سهولت دسترسی بیمه شدگان و سرعت بخشی به این امور می شود.
با توجه به کاربرد های مختلف سامانه نسخه الکتروینک بیمه سلامت، در این مقاله، ضمن معرفی سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت، در خصوص نحوه ورود به این سامانه توضیحاتی ارائه کرده و راهنمای تصویری مشاهده نسخه الکترونیک در این سایت را ارائه نموده ایم. سپس به بررسی مشاهده نسخه الکترونیک با کد رهگیری و کد ملی پرداخته و اپلیکیشن نسخه الکترونیک بیمه سلامت پرداخته شد. در اخر نیز مطالبی در خصوص خدمات سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت ارائه شده است.
با توجه به الکترونیکی شدن اکثر امور، سازمان بیمه سلامت ایران نیز اقدام به راه اندازی سامانه خود، تحت عنوان سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت hir.ihio.gov.ir نمود. استفاده از بیمه سلامت در کنار بیمه تکمیلِی درمان هزینه های درمان را به حداقل می رساند. کلیه افرادی که تحت پوشش بیمه سلامت بوده و یا خواهان انعقاد قرارداد بیمه با سازمان بیمه سلامت هستند می توانند با مراجعه به این سامانه از خدمات مختلف آن از جمله انعقاد قرارداد، تمدید بیمه سلامت، مشاهده نسخه درمان و... بهره مند شوند.
یکی از مهمترین خدمات سامانه بیمه سلامت امکان مشاهده نسخه به صورت آنلاین می باشد، تنظیم نسخ دارویی به صورت آنلاین درصد خطا و اشتباه پزشکان را به حداقل رسانده و دسترسی بیماران را راحت تر کرده است. افراد در هر زمان و مکان که بخواهند تنها با مراجعه به سامانه بیمه سلامت ایران به نشانی hir.ihio.gov.ir می توانند نسخه خود را دریافت کنند.
بیمه شدگان محترم می توانند پس از ورود به سایت hir.ihio.gov.ir با انتخاب گزینه ورود به سامانه و وارد نمودن کد ملی و تلفن همراه به نام خود وارد سامانه شده و از خدمات مختلف سایت از جمله مشاهده و پیگیری نسخه بیمه سلامت استفاده نمایند.
دسترسی به نسخه درمانی و تهیه دارو بر اساس آن دغدغه بسیاری از بیمه شدگان می باشد. همانطور که پیش از این گفتیم سازمان بیمه سلامت با راه اندازی سامانه خود امکان دسترسی به نسخ الکترونیک را با ورود به سایت بیمه سلامت فراهم نموده است. از این رو در این بخش قصد داریم به بررسی نحوه ورود به سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت hir.ihio.gov.ir بپردازیم.
بیمه شدگان محترم برای ورود به سایت hir.ihio.gov.ir ابتدا وارد سامانه پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی شده و با صفحه ای مطابق تصویر زیر روبرو می شوند. در این بخش باید بر روی گزینه ورود کلیک نمایند.
سپس دراین مرحله، بیمه شده باید کد ملی و تلفن همراه به نام خود را وارد نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک نماید.
پس از کلیک بر روی گزینه ادامه، یک پیامک حاوی رمز یکبار مصرف برای بیمه شده ارسال می گردد که باید مطابق تصویر در کادر مربوطه وارد شود.
متقاضی پس از ورود به سامانه می تواند از امکانت سامانه نظیر تمدید پوشش بیمه، مشاهده نسخه الکترونیک درمان و... استفاده نماید. از جمله امکانات دیگر سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت امکان استعلام اعتبار دفتر چه درمان بیمه سلامت می باشد. برای اشنایی بیشتر با این موضوع مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
پیش از این به معرفی سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت و نحوه ورود به این سامانه پرداخته شد؛ اکنون در این بخش قصد داریم به بررسی نحوه مشاهده نسخه الکترونیک بیمه سلامت در سامانه نسخه الکترونیک بپردازیم. در ادامه راهنمای تصویری مشاهده نسخه الکترونیک بیمه سلامت در سایت hir.ihio.gov.ir ارائه شده است.
بیمه شدگان به منظور مشاهده نسخه الکترونیک باید ابتدا به سایت نسخه الکترونیک بیمه سلامت به نشانی hir.ihio.gov.ir مراجعه نموده و پس از ورود به سایت hir.ihio.gov.ir بر روی گزینه ورود کلیک کنند.
در گام بعدی، بیمه شده باید کد ملی و تلفن همراه به نام خود را وارد نموده و گزینه ادامه را انتخاب کند.
در این مرحله یک رمز یکبار مصرف بر روی تلفن همراه بیمه شده پیامک می شود که باید در کادر آن مطابق تصویر زیر وارد نماید.
در گام بعدی بیمه شده وارد سامانه بیمه سلامت خواهد شد؛ در این بخش با کلیک بر روی گزینه تاریخچه خدمات از فهرست سمت راست صفحه می تواند لیست تمام نسخه های الکترونیک خود را که پزشک ثبت نموده مشاهده کند.
بیمه شده در این مرحله می تواند لیستی از نسخه های خود را مشاهده نماید. اگر نسخه ای در سامانه قابل رویت نبود به این معناست که پزشک اقدام به ثبت الکترونیکی نسخه نکرده است و بیمه شده می تواند ثبت الکترونیک نسخه اش را تنها از پزشک خود درخواست کند. هر نسخه دارای یک کد رهگیری است که وجه تمایز آن با نسخه های دیگر می باشد. در ادامه به برررسی مشاهده نسخه با کد رهگیری خواهیم پرداخت.
پیش از این به بیان راه های مشاهده نسخه بیمه سلامت در سامانه بیمه سلامت ایران پرداخته شد اکنون در این بخش قصد داریم به بررسی نحوه مشاهده نسخه الکترونیک بیمه سلامت با کد رهگیری بپردازیم. نسخه های درمانی دارای یک کد رهگیری هستند، اما تا کنون سامانه ای راه اندازی نشده که افراد بتوانند تنها با ورود کد رهگیری نسخه درمان خود را مشاهده نمایند.
متقاضیان پس از ورود به سایت hir.ihio.gov.ir و انتخاب گزینه "تاریخچه خدمات" می توانند نسخه های مختلف خود را رویت کنند و با تطابق دادن نام پزشک، تاریخ مراجعه و کد رهگیری ای که پزشک به وی اعلام نموده با اطلاعات نسخه الکترونیکی مندرج در سامانه، به نسخه جدید خود دسترسی پیدا کنند.
با الکترونیکی شدن امور بیمه درمانی سلامت و راه اندازی سامانه بیمه سلامت ایران دفترچه های بیمه سلامت از رده خارج شده اند و امروزه تنها با ارائه کدملی به مراکز درمان، می توان از خدمات بیمه ای بهره مند شد. اما چنانچه افرادی از گذشته دارای دفترچه بیمه های معتبر باشند می توانند از آن ها استفاده نمایند. برای اشنایی بیشتر با این موضوع مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت با فراهم نمودن امکان مشاهده نسخه درمان به صورت الکترونیکی سبب سهولت دسترسی شده است. در خصوص مشاهده نسخ الکترونیک سوالی که عموما به ذهن متبادر می شود این است که آیا امکان پیگیری نسخه الکترونیک بیمه سلامت با کد ملی وجود دارد؟
این خصوص باید بگوییم امکان پیگیری نسخه الکترونیک بیمه سلامت تنها با داشتن کد ملی وجود ندارد و بیمه شده باید با ورود به سایت hir.ihio.gov.ir و وارد نمودن کد ملی به همراه تلفن همراه به نام خود که به آن دسترسی دارد وارد سامانه شود. هدف از در دسترس بودن تلفن همراه از آن جهت است که به هنگام ورود به سامانه برای بیمه شده یک پیامک حاوی رمز یکبار مصرف ارسال می شود تا بیمه شده در سامانه ابتدا احراز هویت شده و سپس وارد سامانه شود.
متاسفانه امکان مشاهده نسخه تنها با در دست داشتن کد ملی، در سامانه بیمه سلامت تا کنون فراهم نشده است؛ اما بیمه شدگان محترم می توانند مطابق با راهنمای تصویری ارائه شده در این مقاله اقدام به ورود به سایت hir.ihio.gov.ir و مشاهده نسخه الکترونیک خود بنمایند.
سازمان بیمه سلامت ایران علاوه بر راه اندازی سامانه مشاهده نسخه الکترونیک اقدام به طراحی اپلیکیشن نسخه الکترونیک بیمه سلامت برای دسترسی به امکانات این سامانه با گوشی تلفن همراه نموده است. کاربرانی که از گوشی تلفن همراه اندروید استفاده می کنند می توانند با دانلود و نصب اپلیکیشن بیمه سلامت من از تمام خدمات بیمه ای سایت بیمه سلامت بهره مند شوند. در ادامه لینک دانلود مستقیم اپلیکیشن بیمه سلامت برای بیمه شدگان محترم ارائه شده است.
اپلیکیشن بیمه سلامت من برای اندروید | دانلود |
امکان استفاده از امکانات آنلاین بیمه سلامت برای افراد زیر هجده سال نیز فراهم شده است. این افراد می توانند با ورود به سایت hir.ihio.gov.ir و درج اطلاعات ولی خود از جمله تلفن همراه، از خدمات سامانه از جمله پیگیری نسخه الکترونیک استفاده نمایند.
سامانه بیمه سلامت ایران علاوه امکان مشاهده نسخه الکترونیک امکانات دیگری را برای بیمه شدگان فراهم نموده است. از جمله خدمات سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت hir.ihio.gov.ir امکان ثبت نام بیمه درمانی، امکان تمدید بیمه سلامت، تحت پوشش قراردادن اعضای خانوار و... می باشد. در ادامه به بررسی هر یک از موارد نام برده پرداخته ایم.
ثبت نام بیمه سلامت: افرادی که تا کنون تحت پوشش بیمه سلامت نبوده اند می توانند به صورت غیر حضوری و بدون نیاز به مراجعه به دفاتر بیمه و تنها با مراجعه به سامانه بیمه سلامت به نشانی hir.ihio.gov.ir و پرداخت هزینه پوشش دهی درمان، از خدمات درمانی بیمه سلامت بهره مند شوند.
تمدید پوشش بیمه: انعقاد قرارداد پوشش دهی درمان با بیمه سلامت مدت دار بوده و افراد می توانند قرارداد های 3 ماهه و یا یکساله تنظیم نمایند. پس از انقضای مهلت مذکور، بیمه شده می تواند با مراجعه به سامانه بیمه سلامت و پرداخت مجدد هزینه، قرارداد خود را برای یک بازه زمانی مشخص تمدید نماید.
تحت پوشش قراردادن اعضای خانوار: بیمه شده اصلی می تواند با مراجعه به سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت و ثبت اطلاعات اعضای خانوار اقدام به انعقاد قرارداد برای آن ها نماید تا این افراد نیز بتوانند از خدمات درمانی بیمه سلامت بهره شوند.
جستجوی مراکز خدمات سلامت: یکی دیگر از امکانات این سامانه امکان جستجوی مراکز درمانی و پزشکانی است که قرارداد فعال با سازمان بیمه سلامت دارند. متقاضی می تواند با انتخاب استان و شهرستان و یا وارد نمودن نام پزشک مورد نظر خود، نشانی آن را جستجو کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت آن پاسخ دهند.
برای مشاوره سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت
برای مشاوره سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©