سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه ای برای ارائه خدمات الکترونیک به افرادی است که قصد دریافت بیمه بیکاری را دارند. برای ورود به سامانه جامع اداره کار کاربران باید اقدام به ثبت نام در این سامانه نموده و نام کاربری و رمز عبور دریافت نمایند.
برای مشاوره سامانه جامع روابط کار
برای مشاوره سامانه جامع روابط کار
سامانه جامع روابط کار، سامانه ای است که زیر نظر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حال فعالیت می باشد. در گذشته، سامانه جامع روابط کار، سامانه ای مجزا از سامانه روابط کار بود؛ اما در حال حاضر سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir تغییر پیدا کرده است و کلیه افرادی که قصد دریافت بیمه بیکاری را دارند باید به سایت جامع روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه مراجعه نمایند.
سامانه جامع تجارت با هدف کاهش مراجعات حضوری توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده است. با توجه به امکانات و خدمات مهم این سایت آشنایی با سامانه جامع روابط کار و نحوه ثبت نام و ورود به آن به منظور پیشگیری از تضییع حقوق افراد اهمیت به سزایی دارد.
با توجه به اهمیت بسیار زیاد سامانه جامع روابط کار برای کارگران، در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با سامانه جامع روابط کار، نحوه ورود و ثبت نام در این سامانه بیان شده است. سپس اطلاعاتی در رابطه با ورود به سایت اداره کار با کد رهگیری و نحوه بازیابی گذرواژه در این سامانه بررسی شده و در ادامه نیز امکانات سامانه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان شده است.
برای ورود به سامانه جامع روابط کار کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سامانه جامع روابط کار باید به نشانی prkar.mcls.gov.ir مراجعه نمایند.
سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir یک سامانه آنلاین است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهاندازی شده است. این سامانه وزارت کار برای مدیریت و ارائه خدمات مرتبط با روابط کارگران و کارفرمایان طراحی شده و هدف آن تسهیل امور اداری، افزایش شفافیت، کاهش مراجعه حضوری، و بهبود فرآیندهای مرتبط با حقوق کار است.
متقاضیان برای بهره مندی از امکانات گوناگون این سامانه می بایست نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام نمایند. نحوه ثبت نام و ورود به سامانه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز به صورت اینترنتی انجام می پذیرد. در این سامانه خدمات مختلفی همچون ثبت شکایات کارگران و کارفرمایان، صدور و تمدید پروانههای کار، درخواست دریافت بیمه بیکاری و...ارائه می شود.
این سامانه با ارائه خدمات اینترنتی مربوط به وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی، مزیت هایی را به همراه داشته است، کاهش نیاز به مراجعه حضوری به ادارات کار، افزایش شفافیت در ثبت قراردادها و شکایات، تسریع در رسیدگی به شکایات و درخواستها، دسترسی آنلاین به اطلاعات و خدمات، کاهش هزینههای اداری و کاغذبازی از جمله مزیت های این سامانه می باشد.
سامانه جامع روابط کار، همچون سامانه جامع خدمات اشتغال کشور، سامانه ای برای ارائه خدمات الکترونیک به افرادی است که به دلایل مختلفی بدون شغل می باشند. این سامانه در حال حاضر زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال فعالیت می باشد. همچنین، سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir همان سایت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است که خدمات مختلفی را به کارفرمایان، کارگران و ... ارائه می کند.
کلیه افرادی که قصد دارند از تسهیلات مربوط به بیمه بیکاری استفاده کنند، می توانند با ورود به سامانه جامع روابط کار prkar، درخواست خود را در این سامانه ثبت کنند. لذا لازم است که افراد با نحوه ورود به سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir آشنایی داشته باشند.
افراد باید بتدا در یکی از مرورگرهای گوشی تلفن همراه و یا لپ تاپ خود عبارت سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را جستجو کنند. سپس بر روی اولین سایت به نشانی prkar. mcls. gov. ir/login جستجو شده توسط گوگل کلیک کرده تا به صورت مستقیم به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد شوند. پس از ورود به سامانه کاربر باید نام کاربری و گذرواژه خود را در کادر مربوطه وارد نماید.
در این مرحله فرد به کارتابل سامانه جامع روابط کار یا همان سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir وارد شده و می تواند از خدمات غیر حضوری که در این سامانه ارائه می شود، استفاده کند. نکته: برای استفاده از خدمات سامانه نیاز است که افراد در این سامانه ثبت نام کرده باشند و حساب کاربری ایجاد کرده باشند، در غیر این صورت امکان ورود به سامانه برای افراد وجود نخواهد داشت.
سامانه جامع روابط کار، همچون درگاه ملی مجوز های کشور و سایت اداره کار در زمینه اشتغال و کار خدمات ارائه می دهد. سامانه جامع روابط کار یا همان سایت وزارت کار، سامانه ای برای ارائه خدمات غیر حضوری به افرادی است که قصد دریافت بیمه بیکاری را دارند. لذا در صورتی که افراد به دلایل خاصی مانند تعدیل نیرو و ... از محل کار خود اخراج شده اند، تا مدت زمان مشخصی فرصت دارند که به سایت سامانه جامع روابط کار https //prkar.mcls.gov.ir وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند و مراحل ثبت درخواست خود برای دریافت بیمه بیکاری را انجام دهند.
همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد، برای ورود به سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir و ثبت درخواست در این سامانه، لازم است که افراد ابتدا به سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir مراجعه کنند و مراحل مربوط به ثبت نام سامانه اداره کار prkar.mcls.gov.ir را انجام دهند. پس از انجام تمامی مراحل فرم ثبت نام بیمه بیکاری در این سامانه، به افراد نام کاربری و رمز عبور تعلق خواهد گرفت که می توانند با کمک نام کاربری و رمز عبور به سامانه جامع روابط کار وارد شوند. مراحل مربوط به ایجاد حساب کاربری در سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir به شرح زیر می باشد.
افراد برای ورود به سایت prkar.mcls.gov.ir ثبت نام باید ابتدا به سایت prkar.mcls.gov.ir وارد شده و پس از ورود مستقیم به این سایت، بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک نمایند.
پس از کلیک کردن بر روی این گزینه، صفحه ای همانند تصویر زیر برای فرد نمایان خواهد شد. در صورتی که قصد ایجاد حساب کاربری برای استفاده از خدمات غیر حضوری بیمه بیکاری را داشته باشد، بر روی گزینه احراز هویت الکترونیک کلیک شود.
برای ایجاد حساب کاربری در سامانه جامع روابط کار کشور، می بایست که چندین مرحله انجام شود. در مرحله اول مطابق تصویر زیر نقش فرد باید انتخاب شود. کد ملی، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه خود را وارد کند و بر روی گزینه ارسال کلیک نماید.
نکته: شماره تلفن همراه وارد شده می بایست به نام فرد متقاضی باشد. به طور مثال اگر کارگری قصد ثبت نام در این سامانه را دارد، باید حتما شماره تلفن همراهی که به نام خودش است را در سامانه وارد کند.
در مرحله بعدی، یک پیامک به شماره تلفن همراه وارد شده در سامانه ارسال خواهد شد که می بایست آن را در قسمت مربوطه وارد کند. همچنین، کارگران می بایست که شماره شبای حساب خود را در قسمت مشخص شده وارد کنند و در نهایت بر روی گزینه ارسال کلیک کنند.
نکته: شماره شبای وارد شده در سامانه می بایست متعلق به شماره ملی ثبت شده باشد. همچنین، شماره شبای بانک های رفاه، ملی، سپه، تجارت، صادرات و ملت قابل قبول می باشد.
در مرحله بعدی، احراز هویت شخص در این سامانه به اتمام خواهد رسید و نتیجه احراز هویت نشان داده خواهد شد. در صورتی که احراز هویت شخص به درستی انجام شده باشد، یک نام کاربری و رمز عبور به شماره تلفن همراه وارد شده در سامانه ارسال خواهد شد که می توان با کمک آن به سامانه جامع روابط کار وارد شد.
پس از ارائه توضیحاتی در خصوص سامانه جامع روابط کار، نحوه ثبت نام و ورود به این سامانه در این بخش قصد داریم به بررسی نحوه ورود به سامانه جامع روابط کار با کد رهگیری بپردازیم. گاهی اوقات ممکن است کاربران نام کاربری و کلمه عبور خود را برای ورود به سامانه اداره کار فراموش کرده باشند که در این صورت سوالی که به ذهن می رسد این است که آیا امکان ورود به سایت اداره کار با کد رهگیری وجود دارد یا خیر؟
در پاسخ به باید بگوییم خیر چنین امکان ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری وجود ندارد. چنانچه فرد اطلاعات کاربری خود را برای ورود به سامانه جامع روابط کار فراموش کرده باشد، می تواند مطابق راهنمای مقاله که در تیتر بعدی ارائه خواهد شد، اقدام به بازیابی گذرواژه خود بنماید. علاوه بر این، امکان دیگری که در این سامانه فراهم شده است این است که فرد می تواند با انتخاب گزینه "ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند"سپس انتخاب گزینه اشخاص حقیقی و درج شماره تلفن همراه خود وارد سامانه شود.
پس از انتخاب گزینه مذکور، کاربر باید شماره تلفن همراه به نام خود را وارد نماید تا یک پیامک حاوی کد تایید برای وی ارسال شود. پس از ثبت کد تایید در سامانه فرد وارد سامانه جامع کار می شود. پس از ورود به سامانه جامع اداره کار، دراین بخش شخص می تواند با انتخاب گزینه مورد نظر خود و کد رهگیری پرونده یا درخواست، در سامانه وضعیت خود را بررسی نماید.
پس از اینکه ثبت نام در سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir انجام شد، به افراد یک نام کاربری و رمز عبور تعلق خواهد گرفت که می توانند به وسیله نام کاربری و رمز عبور دریافت شده خودشان به سامانه جامع روابط کار وارد شوند و درخواست خود را در این سامانه ثبت کنند. در صورتی که افراد نام کاربری و یا رمز عبور خود را برای ورود به سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir فراموش کرده باشند، امکان ورود به این سامانه را نخواهند داشت.
در صورتی که کاربر مدت ها پیش در سامانه جامع روابط کار ثبت نام کرده است و در حال حاضر رمز عبور خود را فراموش کرده است، می تواند طبق مراحلی که در ادامه توضیح داده می شود اقدام به بازیابی گذرواژه در سامانه جامع روابط کار نماید. لازم به ذکر است که بازیابی گذرواژه در کارتابل سامانه اداره کار، نیاز است که افراد حتما قبلا در سامانه جامع روابط کار ثبت نام کرده باشند و اطلاعات کاربری آن ها در سامانه ثبت شده باشد. نحوه بازیابی گذرواژه در سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir به شرح زیر می باشد.
ابتدا کاربر باید به سایت سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir یا همان سایت جامع روابط کار وارد شود. پس از ورود سایت اداره کار یا همان سامانه بیمه بیکاری، باید بر روی گزینه فراموشی رمز عبور کلیک کند تا به قسمت مربوط به بازیابی رمز عبور سامانه جامع روابط کار وارد شود.
در سایت مربوط به بازیابی گذرواژه سامانه جامع روابط کار از فرد درخواست می شود که اطلاعات خود از جمله کد ملی و شماره تلفن همراه خود را وارد کند تا مراحل بازیابی رمز عبور انجام شود. نام کاربری کارگران که جز افراد حقیقی محسوب می شوند برابر کد ملی آن ها می باشد. لازم به ذکر است که برای وارد کردن شماره تلفن همراه، کاربر، تنها مجاز به وارد کردن شماره تلفن همراه ثبت شده در زمان ثبت نام است، در صورتی که شماره تلفن همراه فرد تغییر کرده است، می تواند از بخش احراز هویت شماره تلفن همراه خود را تغییر دهد.
در مرحله بعدی، فرد باید اطلاعات مورد نیاز را وارد کند تا رمز عبور بازیابی و به شماره تلفن همراه وی ارسال شود. پس از اتمام مراحل بازیابی رمز عبور کاربر می تواند با نام کاربری و رمز عبوری که از طریق پیامک برای وی ارسال شده است وارد سایت شده و از امکانات سامانه مانند پیگیری بیمه بیکاری استفاده نماید.
در قسمت های گذشته، به معرفی سامانه جامع روابط کار پرداخته و نحوه ورود و ثبت نام سامانه جامع روابط کار را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح سایر امکانات سامانه وزارت تعاون کار و رفاه بپردازیم. سامانه جامع تجارت امکانات گوناگونی به کارفرمایان و کارگران ارائه می دهد.
بنابر اعلام، معاون روابط کار وزارت تعاون، چهار سامانه ثبت قراردادهای شغلی، حوادث ناشی از کار، بازرسی موردی و مشاغل سخت و زیان آور، به عنوان زیر مجموعه سامانه جامع روابط کار، راه اندازی شده اند. سامانه ثبت قراردادهای شغلی به ثبت قراردادهای میان کارگر و کارفرما اختصاص دارد و آمار ثبت شده در آن می تواند به بهبود شرایط کار کمک نماید. سامانه حوادث ناشی از کار، به منظور ثبت حوادثی است که در حین کار برای کارگر رخ می دهد.
سامانه بازرسی موردی، به منظور هوشمند سازی بازرسی از محیط کار ایجاد گردیده و با این کار، از اعمال نفوذ در انجام بازرسی ها خودداری به عمل می آید. در سامانه مشاغل سخت و زیان آور نیز، افراد می تواند با بارگذاری مدارک و تکمیل فرم مربوطه، تقاضای مشاغل سخت و زیان آور را نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در سامانه جامع روابط کار در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه جامع روابط کار آن پاسخ دهند.
برای مشاوره سامانه جامع روابط کار
برای مشاوره سامانه جامع روابط کار
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©