وکیل تلفنی، شخصی است که با داشتن مجوز وکالت از طریق تلفن به ارائه مشاوره حقوقی می پردازد. ارائه مشاوره حقوقی جامع از مهم ترین وظایف وکیل تلفنی می باشد. نحوه پیدا کردن وکیل تلفنی به این صورت بوده که باید با مراجعه به سایت کانون وکلا یا مرکز وکلا قوه قضاییه بر اساس استان و شهرستان برای مشاوره با وکیل با تلفن اقدام نمود.
برای مشاوره تلفنی با مشاوران حقوقی دینا
برای مشاوره تلفنی با مشاوران حقوقی دینا
افرادی که در رشته های حقوق، فقه و حقوق و یا برخی رشته های حوزه فارغ التحصیل می شوند، برای اینکه بتوانند پروانه وکالت دریافت کرده و با عنوان وکیل مشغول به کار شوند، باید در آزمون وکالت برگزار شده توسط یکی از دو نهاد کانون وکلا یا مرکز وکلای قوه قضاییه شرکت نموده و پس از طی کردن دوره کارآموزی و قبولی در آزمون نهایی پروانه وکالت خود را دریافت نموده و عنوان وکیل را اتخاذ نمایند.
یکی از اصطلاحاتی که چند سالی است در تبلیغات دفاتر وکالت و موسسه های حقوقی در کشور ما دیده می شود، اصطلاح وکیل تلفنی می باشد. هر چند عرفا اصطلاح وکیل تلفنی برای کلیه افرادی که به کار مشاوره حقوقی تلفنی مشغول بوده استفاده می شود ولی باید تاکید کرد که از نظر حقوقی، استفاده از عنوان وکیل توسط فردی که فاقد پروانه وکالت بوده، جرم و قابل مجازات می باشد.
با توجه به آنچه گفته شد و با در نظر گرفتن رواج اصطلاح وکیل تلفنی در کشور ما در حال حاضر، لازم است که به تشریح این مفهوم بپردازیم. بنابراین در این مقاله ابتدا به این سوال پاسخ می دهیم که وکیل تلفنی کیست؟ سپس وظایف وکیل تلفنی را توضیح داده و در پایان، در مورد نحوه پیدا کردن وکیل تلفنی خوب به منظور مشاوره با وکیل با تلفن صحبت خواهیم کرد.
در کشور ما دو نهاد به عنوان مرجع صادر کننده پروانه وکالت وجود داشته که عبارتند از : کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه. وکیل به فردی گفته می شود که در آزمون یکی از این دو مرکز پذیرفته شده، دوره آموزشی کارآموزی را با موفقیت طی نموده و در نهایت، پروانه وکالت خود را از یکی از این دو نهاد اخذ نموده است.
به طور معمول، نقش وکیل در یک پرونده حقوقی به این صورت بوده که با انعقاد عقد وکالت، اقدام به تقدیم دادخواست یا شکوائیه نموده و مراحل دادرسی را پیگیری می نماید، به نحوی که اصولا، نیاز به حضور موکل در مرجع قضایی مربوطه نمی باشد. با این وجود، در برخی موارد، وکیل تنها مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری لازم را به موکل ارائه کرده و خود موکل شخصا امور مربوط به پیگیری پرونده را در مرجع قضایی مربوطه انجام می دهد.
یکی از مفاهیمی که چند سالی است در کشور ما رایج شده، مفهومی است با عنوان وکیل تلفنی که شاید شما نیز بارها، در راه جست و جوی شماره وکیل، این عنوان را در تبلیغات دفاتر وکالت و موسسه های حقوقی در روزنامه ها و سایت های اینترنتی مشاهده کرده باشید. با توجه به آنچه در مورد مفهوم وکیل در بالا توضیح دادیم، در تعریف مفهوم وکیل تلفنی می توان گفت:
وکیل تلفنی، شخصی است که مجوز وکالت خود را از یکی از دو نهاد کانون وکلا یا مرکز وکلا قوه قضاییه دریافت نموده و بی آنکه اقدام به انعقاد قرارداد وکالت با موکل و پیگیری پرونده وی در مرجع قضایی نماید، صرفا از طریق تلفن یا روش های آنلاین، به ارائه مشاوره حقوقی به متقاضی پرداخته و وی را برای موفقیت در پرونده حقوقی از طریق مشاوره با وکیل با تلفن راهنمایی می کند.
یکی از مفاهیم دیگری که در ارتباط با وکالت مطرح شده و بسیار شنیده می شود، مفهوم وکیل پایه یک دادگستری می باشد. برای اطلاع از این مفهوم مقاله زیر را مطالعه نمایید:
پس از اینکه در بخش قبل به تعریف مفهوم وکیل تلفنی پرداخته ، اکنون در این بخش به این سوال پاسخ می دهیم که وکیل تلفنی چه وظایفی دارد؟ البته پیش ازآنکه به توضیح وظایف وکیل تلفنی بپردازیم، لازم به ذکر است تعرفه مشاوره وکیل دادگستری که به صورت تلفنی اقدام به ارائه مشاوره به افراد متقاضی می کند، بر خلاف تعرفه حق الوکاله وکیل دادگستری دارای مقرره قانونی خاصی نبوده و تعیین رقم آن با وکیل تلفنی می باشد. وظایف وکیل تلفنی عبارتند از:
۱گوش دادن به نحو دقیق به اطلاعات ارائه شده از سوی متقاضی و یادداشت کردن اطلاعات
قدم اول برای ارائه یک مشاوره حقوقی کامل و جامع توسط وکیل تلفنی، آگاهی کامل از اطلاعات مربوط به آن مورد حقوقی می باشد. بدون دانستن اطلاعات اولیه یک پرونده حقوقی، ارائه مشاوره حقوقی قطعا امکان پذیر نبوده و اگر هم انجام شود، به طور حتم نادرست بوده و متقاضی وکالت تلفنی را گمراه خواهد کرد.
۲مطالعه و تحقیق در مورد سوال حقوقی
سوال های حقوقی که از وکیل تلفنی می شود را می توان به دو گروه تقسیم نمود: گروه اول سوال هایی هستند که در حوزه دانش و تخصص وکیل تلفنی بوده، بنابراین پاسخ گویی به آنها فورا و بدون صرف وقت اضافه امکان پذیر می باشد. اما در گروه دوم از سوالات، سوال مطرح شده برای وکیل تلفنی نیز دارای ابعاد جدیدی بوده، به نحوی که پاسخ به سوال مطرح شده و ارائه یک مشاوره حقوقی جامع به نحو فوری برای وکیل تلفنی امکان پذیر نمی باشد.
در پاسخ به سوالات گروه دوم، وکیل تلفنی موظف است که از متقاضی خواسته که تماس را قطع نموده و پس از مطالعه و تحقیق در مورد آن سوال حقوقی و اطمینان از صحیح بودن راه حل حقوقی پیدا شده، مجدد با متقاضی تماس گرفته و پاسخ سوال حقوقی وی را بدهد تا به این ترتیب از اشتباه و ارائه اطلاعات حقوقی نادرست و احتمال شکایت از وکیل اجتناب نماید.
۳پاسخ کامل و جامع به سوال حقوقی متقاضی وکالت تلفنی
ارائه یک پاسخ کامل و جامع به سوال حقوقی متقاضی وکالت تلفنی، مهم ترین وظیفه یک وکیل تلفنی خوب می باشد. ارائه پاسخ ناقص به سوال متقاضی به امید مراجعه حضوری وی به دفتر وکالت و انعقاد قرارداد وکالت قطعا بر خلاف اخلاق و اصول کاری شغل وکالت می باشد. مضافا اینکه ارائه پاسخ اشتباه از ناحیه وکیل تلفنی که به شکست متقاضی در یک پرونده حقوقی منتهی شود، علاوه بر مسئولیت اخلاقی ممکن است با مسئولیت مدنی برای وکیل تلفنی همراه باشد.
حق انتخاب وکیل در امور مدنی و کیفری، یکی از حقوقی است که در قانون اساسی و سایر قوانین برای شهروندان پیش بینی شده است. بنابراین، پس از اینکه در مورد مفهوم وکیل تلفنی و وظایف وی توضیح دادیم، در این بخش در مورد نحوه پیدا کردن وکیل تلفنی خوب صحبت خواهیم کرد. روش های متعددی برای پیدا کردن یک وکیل تلفنی خوب وجود دارد که عبارتند از :
۱اگر به دنبال وکیل تلفنی هستید که در آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری شرکت کرده و پروانه خود را از کانون وکلای دادگستری اخذ کرده باشد برای پیدا کردن وکیل تلفنی کانون باید به وب سایت یکی از کانون های وکلای دادگستری رفته و برای جست و جوی وکیل اقدام نمایید.
به عنوان مثال، اگر قصد دارید برای پیدا کردن وکیل تلفنی خوب در یکی از استان های تهران، سمنان، هرمزگان یا سیستان بلوچستان اقدام نمایید، سایت کانون وکلا دادگستری مرکز به نشانی icbar.org یا عبارت کانون وکلا دادگستری مرکز را در مرورگر دستگاه خود جست و جو کرده و پس از وارد شدن به صفحه اصلی سایت به قسمت جست و جوی وکیل بروید. اکنون در این قسمت می توانید با تعیین استان، شهرستان و شهر، وکلای مشغول به کار در شهر خود را پیدا نمایید.
برای پیدا کردن وکیل تلفنی خوب در کانون وکلای هر یک از شهرهای ایران کافی است تا عبارت کانون وکلای شهر خود مانند کانون وکلای اصفهان را در مرورگر دستگاه خود جست و جو کرده و پس از ورود به سایت مربوطه ، برای پیدا کردن وکیل تلفنی خوب اقدام نمایید.
۲چنانچه به دنبال وکیل تلفنی هستید که پروانه خود را از مرکز وکلا قوه قضاییه گرفته باشد ، می توانید به وب سایت مرکز وکلا قوه قضاییه به نشانی ir.23055 مراجعه نموده یا عبارت جست و جوی وکیل قوه قضاییه را در مروگر خود جست و جو نمایید، تا به این ترتیب وارد صفحه اصلی این سایت شوید.
برای پیدا کردن وکیل تلفنی خوب در سایت مرکز وکلا قوه قضاییه کافی است تا پس از وارد به صفحه اصلی سایت یعنی 23055.ir در قسمت جست و جو وکلا بر روی دکمه جست و جو کنید کلیک کرده و در صفحه جدید با مشخص کردن استان و شهرستان مورد نظر خود برای پیدا کردن وکیل تلفنی خوب اقدام نمایید.
بر خلاف کانون وکلا که پیدا کردن وکیل تلفنی خوب برای هر شهر نیازمند ورود به سایت کانون وکلا مربوط به آن شهر می باشد، جست و جو و پیدا کردن وکیل تلفنی خوب در سایت مرکز وکلا قوه قضاییه برای تمام شهرها امکان پذیر می باشد.
۳چنانچه شما از آن گروه از افراد هستید که با تکنولوژی میانه خوبی نداشته و با نحوه کار با اینترنت آشنایی ندارند، می توانید برای جست و جو و پیدا کردن وکیل تلفنی خوب، حضورا به کانون وکلا و مرکز وکلا قوه قضاییه شهر خود مراجعه کرده و با استفاده از کتابچه مشخصات وکلای شهرتان که در این مراکز موجود می باشد، برای پیدا کردن وکیل تلفنی خوب اقدام نمایید.
به طور معمول، افرادی که با مشکل حقوقی مواجه می شوند، ترجیح می دهند تا با انعقاد وکالت با وکیل پایه یک دادگستری، پرونده حقوقی خود را به یک فرد آگاه از قوانین و با تجربه سپرده تا بدین ترتیب شانس موفقیت خود را در پرونده حقوقی مربوطه افزایش دهند.
با این وجود، در برخی شرایط ، امکان انعقاد قرارداد وکالت برای افراد وجود نداشته و آنها در صدد بوده تا با مشاوره با وکیل با تلفن، صرفا اطلاعات خود را در زمینه مشکل حقوقی افزایش داده ، اما شخصا در مرجع قضایی حاضر گردیده و از حقوق قانونی خود دفاع نمایند. به علاوه، در برخی از موارد، اقدام افراد برای دریافت مشاوره از وکیل تلفنی صرفا در جهت افزایش اطلاعات حقوقی بوده، بی آنکه دارای پرونده قضایی در دادگاه یا دادسرا باشند.
چنانچه شما نیز از آن گروه از افراد بوده که قصد انعقاد قراداد وکالت با وکیل دادگستری را نداشته یا بدون آنکه فاقد پرونده قضایی در دادگاه یا دادسرا باشید، صرفا به افزایش اطلاعات خود در یک زمینه خاص حقوقی علاقه مند می باشید، کارشناسان حقوقی مرکز مشاوره دینا آماده هستند تا پاسخ گوی سوالات شما در تمام زمینه های حقوقی باشند بدین منظور می توانید از ساعت 8 صبح تا 1 شب ،همه روزه حتی ایام تعطیل از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075303 تماس بگیرید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وکیل تلفنی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وکیل تلفنی پاسخ دهند.
برای مشاوره تلفنی با مشاوران حقوقی دینا
برای مشاوره تلفنی با مشاوران حقوقی دینا
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©