برای مشاوره شرایط دعوای اعتراض ثالث
برای مشاوره شرایط دعوای اعتراض ثالث
اصل بر آن است که به هنگام طرح دعوی ، دادگاه تنها رای خود را در خصوص طرفین دعوا صادر کند . اما ممکن است قاضی به هنگام صدور رای د رمورد یک پرونده حقوق و تکالیف اشخاص خارج از فرایند دادرسی که به آنها شخص ثالث گفته می شود را تحت تاثیر قرار دهد و به آن خللی وارد کند . از همین رو ، اشخاص ثالث حق دارند که به آن حکم اعتراض نمایند که به این اعتراض ، اعتراض شخص ثالث گفته می شود . اطلاع از شرایط دعوای اعتراض ثالث موضوع مهمی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم . بنابراین ، آراء قابل اعتراض ثالث و اصحاب دعوای اعتراض ثالث را مورد بررسی قرار می دهیم .
یکی از روش های اعتراض فوق العاده از حکم دادگاه ، دعوای اعتراض ثالث است . به موجب این دعوا ، شخصی که در جریان دادرسی حضور نداشته است و حکم دادگاه به حقوق او خللی وارد کرده باشد ، می تواند با استفاده از این شیوه ، به آن حکم اعتراض نماید . لذا از دیگر شیوه های اعتراض به حکم دادگاه دادگاه یعنی واخواهی ، تجدیدنظر خواهی ، فرجام خواهی و اعاده دادرسی نمی تواند اعتراض نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای اعتراض ثالث کلیک کنید .
دعوای اعتراض شخص ثالث مطابق قانون آیین دادرسی مدنی به دو نوع اعتراض شخص ثالث اصلی و اعتراض ثالث طاری تقسیم می شود که هریک از آنها با هم متنفاوت بوده و احکام ویژه ای دارند . لذا اطلاع از شرایط دعوای اعتراض ثالث یعنی آراء قابل اعتراض ثالث و اصحاب دعوای اعتراض ثالث ضروری است که در ادامه به آن می پردازیم .
بر اساس ماده 418 قانون آیین دادرسی مدنی ، شخص ثالث حق دارد به هرگونه رأی صادره از دادگاههای عمومی ، انقلاب و تجدیدنظر اعتراض نماید . بنابراین ، برخلاف فرجام خواهی که تنها نسبت به آرائی که در قانون شمارش شده است امکانپذیر می باشد ، و اعاده دادرسی که تنها نسبت به احکام قطعی و نه قرارها می تواند مطرح شود ، آراء قابل اعتراض ثالث ، هرگونه رأی صادره از دادگاه ها هستند . یعنی انواع قرارها و انواع احکام ، اعم از قطعی و غیر قطعی ، حضوری و غیابی و همچنین آراء دادگاه بدوی و دادگاه تجدیدنظر قابل اعتراض شخص ثالث هستند .
نکته مهم آن است که اعتراض ثالث نسبت به حکم و قرار صادره از دادگاه نخستین در صورتی ممکن است که از آنها تجدیدنظر خواهی نشده باشد . زیرا با ارائه دادخواست تجدیدنظر ، صلاحیت دادگاه نخستین در رسیدگی به دعوا پایان می یابد . در این صورت ، شخص ثالث می تواند تا پایان مرحله تجدیدنظر منتظر بماند و در صورت لزوم ، به رای مرحله تجدیدنظر اعتراض نماید و یا اینکه در مرحله تجدید نظر به دعوا وارد شود که به آن ورود شخص ثالث گفته می شود .
در مقابل ، مطرح بودن پرونده در دیوانعالی کشور مانع اعتراض به رای فرجام خواسته نمی شود و دادخواست اعتراض باید به دیوانعالی کشور تقدیم شود .
در خصوص اصحاب دعوای اعتراض ثالث ، باید به نکاتی توجه نمود . از جمله اینکه بر اساس ماده 417 قانون آیین دادرسی مدنی ، " اگر در خصوص دعوایی رأیی صادر شود که به حقوق اشخاص ثالث خللی وارد آورد و آن شخص یا نماینده او در دادرسی که منتهی به رای شده است به عنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشد ، می تواند نسبت به آن رای اعتراض نماید " . بر اساس این ماده ، شخص ثالث که در دادرسی حضور نداشته است ، باید ذی نفع در دعوا باشد ؛ یعنی بر اساس حکم صادر شده به حقوق او خلل وارد شده باشد . همچنین ، بر اساس ماده 420 ، اعتراض باید به طرفیت محکوم له و محکوم علیه رای مورد اعتراض باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اصحاب دعوای اعتراض ثالث کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعتراض شخص ثالث طاری به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتراض شخص ثالث طاری پاسخ دهند .
برای مشاوره شرایط دعوای اعتراض ثالث
برای مشاوره شرایط دعوای اعتراض ثالث
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©