دیه لاله گوش در سال ۱۴۰۳ ، در صورتی که هر دو لاله از بین برود ، دیه کامل و در صورتی که یک لاله باشد ، نصف دیه کامل است . پارگی یک لاله گوش، یک ششم دیه کامل و پارگی هر دو لاله ، دو ششم دیه کامل دارد . دیه گوش در سال 1403، در صورت فلج شدن لاله آن ، دو سوم دیه از بین بردن لاله گوش خواهد بود . دیه کبودی گوش نیز یک و نیم هزارم دیه کامل است .
برای مشاوره دیه پارگی ، از بین بردن و فلج کردن لاله گوش در سال 1403
برای مشاوره دیه پارگی ، از بین بردن و فلج کردن لاله گوش در سال 1403
گوش ، یکی از حساس ترین اعضای بدن بوده که انسان از طریق آن ، از منفعت بزرگ شنیدن ، برخوردار می شود . قانون گذار ، برای جراحاتی که به بدن وارد می شود ، مجازات های دیه و قصاص عضو را در نظر گرفته است و آسیب های گوش نیز از این امر ، مستثنی نیست . از این رو ، صدمه رساندن به گوش ، به هر نحوی ، با مجازات همراه خواهد بود .
دیه گوش ، پیچیدگی های خاص خود را دارد ؛ چرا که این عضو از بدن ، دارای قسمت های مختلفی بوده و در تعیین میزان دیه آن ، باید دید ، کدام قسمت از گوش ، دچار آسیب شده و نوع آسیب ، چه می باشد . لاله گوش ، یکی از قسمت های گوش بوده که ممکن است ، دچار فلج ، پارگی ، از بین رفتن و سایر موارد شود و از آنجا که دیه هر یک از این آسیب ها ، متمایز از دیگری بوده ، اطلاع از آن ، ضروری به نظر می رسد .
از این رو ، در این مقاله ، قصد داریم ، دیه لاله گوش در سال ۱۴۰۳ را بررسی کرده و بگوییم دیه گوش ، در حالت از بین رفتن کامل ، در حالت پارگی لاله گوش و در حالت فلج کردن ، چقدر است ؛ سپس ، دیه دامیه ، حارصه ، کبودی و پارگی غضروف گوش را توضیح دهیم .
دیه گوش در سال 1403، بسته به این دارد که آسیب وارده ، مربوط به کدام قسمت گوش باشد . قانون گذار ، در قانون مجازات اسلامی ، دیه آسیب به نرمه گوش ، دیه آسیب به پرده گوش و دیه آسیب به لاله گوش را جدا گانه مشخص کرده است و بر همین اساس ، مبلغ دیه آسیب به اجزای مختلف گوش ، یکی نمی باشد .
لاله گوش ، قسمتی از گوش بوده که نقش بسیار زیادی در زیبایی افراد دارد . آسیب های لاله گوش که مشمول دیه می شوند ، شامل پارگی لاله گوش ، فلج کردن لاله گوش و از بین بردن لاله گوش می باشند . در این قسمت از مقاله ، قصد داریم ، درباره دیه لاله گوش در سال ۱۴۰۳ ، در حالتی که لاله گوش ، از بین رفته است ، صحبت کنیم .
ماده 600 قانون مجازات اسلامی ، دیه لاله گوش در سال 1403 را مورد پیش بینی قرار داده است . بر اساس این ماده ، دیه گوش در سال ۱۴۰۳ ، در مواردی که هر دو لاله آن ، به طور کامل از بین برود ، یک دیه کامل ، یعنی ، 1 میلیارد و 200 میلیون تومان و در مواردی که یکی از دو لاله ، از بین برود ، نصف دیه کامل ، یعنی 600 میلیون تومان خواهد بود .
در قسمت قبل ، دیه لاله گوش در سال ۱۴۰۳ ، در شرایطی که لاله آن ، از بین برود را بررسی کردیم و گفتیم که دیه گوش در این شرایط ، بسته به اینکه لاله هر دو گوش ، از بین برود یا لاله یک گوش ، متفاوت است . پس از صحبت از این موارد ، در این قسمت ، قصد داریم ، درباره ارش و دیه پارگی لاله گوش در سال 1403صحبت کنیم .
یکی از آسیب هایی که ممکن است ، بر اثر جنایات عمدی یا غیر عمدی ، برای لاله گوش ، اتفاق بیفتد ، پارگی آن است . از این رو ، قانون گذار ، در ماده 601 قانون مجازات اسلامی ، در خصوص دیه پارگی لاله گوش در سال ۱۴۰۳ ، تعیین تکلیف نموده و دیه گوش را در این حالت ، با فرض بهبود کامل و عدم بهبود کامل ، پیش بینی نموده است که به شرح زیر ، می باشد :
چنانچه ، جراحت و آسیب وارده ، سبب پاره شدن لاله گوش شود و امکان بهبود کامل آن ، وجود نداشته باشد ، میزان دیه پارگی ، برای هر لاله گوش ، یک ششم دیه کامل است . با توجه به این موضوع ، دیه پارگی لاله گوش در سال 1403، برای هر لاله ، 200 میلیون تومان خواهد بود . اما ، در صورتی که پارگی لاله گوش ، بدون عیب و نقص ، امکان پذیر باشد ، ارش تعیین خواهد شد .
شایان ذکر است ، در تعلق دیه جراحات وارده بر لاله گوش ، تفاوتی میان گوش شنوا با ناشنوا و گوش انسان بالغ یا نابالغ نبوده و در تمامی موارد ، چنانچه آسیبی به لاله گوش افراد وارد شود ، صرف نظر از وضعیت سنی و شنوایی مجنی علیه ، برای آسیب های یکسان ، دیه یکسان ، مشخص و معین خواهد شد .
در قسمت قبل ، درباره دیه گوش در سال 1403، در حالتی که لاله آن پاره شود ، توضیح دادیم و گفتیم که دیه پارگی لاله گوش در سال ۱۴۰۳ ، با توجه به اینکه ، آسیب وارده ، به طور کامل ، بهبود یابد یا خیر ، متفاوت است. از دیگر آسیب های وارده بر لاله گوش ، بر اثر جنایات عمد یا غیر عمد ، فلج کردن آن می باشد ، لذا در این قسمت ، قصد داریم ، دیه فلج کردن لاله گوش در سال 1403 را بررسی کنیم .
ماده 602 قانون مجازات اسلامی ، در خصوص دیه فلج کردن لاله گوش ، تعیین تکلیف نموده و میزان دیه آن را ، برای هر لاله ، دو سوم دیه لاله گوش ، یعنی دو سوم نصف دیه کامل ، پیش بینی کرده است . بر این اساس ، اگر لاله گوش کسی ، بر اثر حادثه یا جنایت عمدی ، فلج شود ، دیه او ، با توجه به نرخ دیه ، 400 میلیون تومان خواهد بود .
شایان ذکر است ، هر گاه هر آسیبی که به گوش وارد شود ، موجب گردد که شنوایی گوش نیز صدمه ببیند ، در این صورت ، بر اساس قانون مجازات اسلامی ، برای مجنی علیه ، یعنی برای کسی که از جرم وارده ، آسیب دیده ، دو دیه در نظر گرفته خواهد شد. یک دیه ، بابت آسیب شنوایی و یک دیه ، بابت فلج شدن لاله گوش .
در قسمت های قبل ، دیه گوش را در حالت های پارگی ، فلج شدن و ازبین رفتن ، توضیح دادیم و گفتیم که مبلغ دیه هریک از این آسیب ها ، چقدر می باشد. یکی دیگر از صدماتی که ممکن است به گوش وارد شود ، کبودی گوش است . در این قسمت از مقاله ، قصد داریم ، دیه گوش در سال 1403 را ، در حالتی که گوش ، کبود شده ، توضیح دهیم .
دیه کبودی گوش ، به طور جداگانه ، در قانون مشخص نشده است ؛ اما قانون گذار ، در ماده 714 قانون مجازات اسلامی ، در خصوص تغییر رنگ پوست اعضای بدن ، مقرر می دارد : "دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود، به شرح ذیل است: الف- سیاه شدن پوست صورت ، شش هزارم ، کبود شدن آن ، سه هزارم و سرخ شدن آن ، یک و نیم هزارم دیه کامل ب- تغییر رنگ پوست سایر اعضاء ، حسب مورد ، نصف مقادیر مذکور در بند(الف) "
بر اساس این ماده ، دیه تغییر رنگ پوست اعضای بدن ، نصف دیه تغییر رنگ پوست صورت می باشد . یعنی ، دیه کبودی گوش ، نصف دیه کبودی صورت است . دیه کبودی صورت ، سه هزارم دیه کامل ، یعنی مبلغ 3 میلیون و 600 هزار تومان می باشد ؛ پس دیه کبودی گوش ، یک و نیم هزارم دیه کامل ، یعنی ، 1 میلیون و 800 هزار تومان خواهد بود .
پس از توضیح دیه ۱۴۰۳ پارگی لاله گوش و دیه کبودی گوش در سال ۱۴۰۳ ، در این قسمت از مقاله ، قصد داریم ، در خصوص دیه گوش ، زمانی که نوع جراحت وارد شده بر آن ، دامیه است ، صحبت کنیم . برای اینکه بتوانیم مبلغ دیه دامیه گوش را بررسی کنیم ، باید به ماده 709 قانون مجازات اسلامی مراجعه نمایم .
این ماده ، جراحت های وارده به اعضای بدن را ، به 9 گروه ، تقسیم کرده که یکی از آن ها ، دامیه است . ماده 709 قانون مجازات اسلامی ، در تعریف دامیه ، مقرر می دارد : " دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد " بنابراین ، چنانچه جراحت وارده بر گوش ، کمی وارد گوشت گوش شود و سبب خونریزی کم یا زیاد باشد ، دامیه خواهد بود و دیه آن ، دو صدم دیه کامل ، یعنی ، 24 میلیون تومان خواهد شد .
پس از توضیح در خصوص دامیه و دیه دامیه گوش ، در ادامه مقاله ، قصد داریم ، در خصوص دیه پارگی غضروف گوش صحبت کنیم و بگوییم که بر اساس قانون مجازات اسلامی ، چنانچه جنایات عمدی یا غیر عمدی ، سبب پارگی غضروف گوش شود ، مبلغ دیه آن ، در سال 1403، چقدر خواهد شد .
در قسمت های قبل ، توضیح دادیم که گوش ، دارای قسمت های مختلف بوده و قانون گذار ، برای انواع آسیب به هریک از این قسمت ها ، دیه جداگانه ، پیش بینی کرده است . غضروف گوش ، یکی از قسمت های گوش بوده که گاهی ، ممکن است در جنایات عمدی یا غیر عمدی وارده بر اعضای بدن ، دچار پارگی شود . لذا ، در این قسمت ، قصد داریم ، در خصوص ، دیه پارگی غضروف گوش ، بر اساس نرخ دیه ، صحبت کنیم .
غضروف گوش ، همان لاله گوش است ؛ بنابراین ، برای اطلاع از مبلغ دیه 1403 پارگی غضروف گوش ، باید به ماده 601 قانون مجازات اسلامی ، رجوع کرد . این ماده مقرر می دارد : " پاره کردن لاله یک گوش ، موجب یک ششم دیه کامل و پاره کردن نرمه یک گوش، موجب یک نهم دیه کامل است و در هر دو مورد ، در صورت بهبودی کامل، ارش ، ثابت است . "
بر اساس این ماده ، چنانچه غضروف گوش پاره شود ، دیه ۱۴۰۳ هر گوش ، یک ششم دیه کامل ، یعنی مبلغ 200 میلیون تومان می باشد . همچنین ، اگر این پارگی ، به گونه ای باشد که کاملا بهبود یابد ، برای آن ، ارش مشخص می شود . ارش ، نوعی از دیه است که قاضی پرونده ، آن را ، با در نظر گرفتن نظر پزشکی قانونی ، تعیین می کند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه پارگی ، از بین بردن و فلج کردن لاله گوش در سال ۱۴۰۳ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه پارگی ، از بین بردن و فلج کردن لاله گوش در سال 1403پاسخ دهند .
برای مشاوره دیه پارگی ، از بین بردن و فلج کردن لاله گوش در سال 1403
برای مشاوره دیه پارگی ، از بین بردن و فلج کردن لاله گوش در سال 1403
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©