دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / نحوه ارسال صورت معاملات فصلی

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی، فهرستی از اطلاعات مربوط به خرید، فروش و دیگر معاملات مودیان مالیاتی است که در پایان هر فصل باید برای سازمان مالیاتی کشور ارسال شود. نحوه ارسال صورت حساب فصلی از دو طریق سامانه ارسال گزارش فصلی و نرم افزار آفلاین صورت معاملات فصلی می باشد.

 

مودیان مالیاتی باید هر سه ماه یک بار، فهرستی از معاملات خود، شامل خرید و فروش را برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند تا از این طریق میزان دقیق درآمد آن ها مشخص شده و در نتیجه مالیات آن ها به نحو عادلانه ای تنظیم شود. فهرست این معاملات باید به تفکیک، و در زمان مشخص برای سازمان امور مالیاتی صادر شود.

 

در صورتی که این مودیان، فهرست معاملات خود را، در زمان مقرر ارسال نکرده، و یا به طریقی به غیر از طرق مشخص شده، ارسال کنند، مشمول جریمه خواهند بود، لذا نه تنها لازم است مودیان مالیاتی، این فهرست معاملات و قرارداد های فصلی را در زمان مقرر برای سازمان مالیاتی صادر کنند، بلکه این کار را باید از طرقی که این سازمان اعلام کرده است؛ انجام کنند. لذا ضروری است نحوه ارسال صورت معاملات فصلی مورد بررسی قرار بگیرد.

 

در این مقاله ضمن پاسخگویی به پرسش صورت معاملات فصلی چیست؛ به توضیح و معرفی سامانه ارسال صورت معلاملات فصلی، سپس ورود به سامانه صورت معاملات فصلی الکترونیک ماده 169 پرداخته شده و سپس نحوه ارسال صورت معاملات فصلی در سایت گزارشات فصلی و پس از نحوه ارسال به مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی آمده است تا در صورت لزوم مودیان بتوانند سوابق صورت معاملات خود را مشاهده کنند. در نهایت، مهلت زمان ارسال صورت معاملات فصلی و در نهایت فایل pdf آموزش تهیه گزارشات فصلی ارائه شده است. 

صورت معاملات فصلی چیست؟

در پاسخ به این پرسش که صورت معاملات فصلی چیست، می توان گفت؛ طبق قانون مالیات های مستقیم، برخی از اشخاص حقوقی و حقیقی باید صورت همه معاملات خود را که در مدت زمان معین انجام داده اند، هر سه ماه یکبار به سازمان امور مایاتی بفرستند. طبق ماده 169 قانون مالیات های مستقیم : "اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت ‌نام در نظام مالیاتی می‌شوند، مکلفند برای انجام معاملات خود صورت حساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورت حساب‌ها، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه کنند." 

 

اشخاصی که باید این صورت ها را بفرستند عبارتند از : "الف) كلیه اشخاص حقوقی؛ ب) صاحبان مشاغلی كه حسب نوع و یا حجم فعالیت جزو گروه اول موضوع ماده 2 آیین‌نامه اجرایی ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیات‌ های مستقیم هستند؛ ج) صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده؛ اصلاحیه آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (3) ماده 169 اصلاحی ق.م.م"

 

مشاغل گروه اول آیین نامه اجرایی مذکور از قرار زیر است: واردکنندگان و صادرکنندگان، صاحبان کارخانه‌ ها، صاحبان هتل‌ های سه ستاره و بالاتر، صاحبان مشاغل صرافی، صاحبان فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای، صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی، و سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد فروش کالا و خدمات آن ها بیش از مبلغ پنجاه و پنج میلیارد ریال باشد. 

سامانه ارسال صورت معاملات فصلی

سامانه ارسال صورت معاملات فصلی، از زیر مجموعه سامانه های سایت سازمان امور مالیاتی کشور intamedia.ir است که برای ارسال صورت معاملات فصلی به صورت آنلاین ایجاد شده است. مهلت ارسال صورت معاملات فصلی توسط مودیان، 45 روز پس از پایان هر فصل است. 

 

در حال حاضر ارسال صورت معاملات فصلی و ثبت اظهارنامه آن در مدت ثبت اظهارنامه مالیاتی، فقط از دو روش آنلاین یا بر خط و آفلاین یا غیر بر خط امکان پذیر است. برای ارسال به روش بر خط مودیان مالیاتی باید از طریق سامانه صورت معاملات اقدام نموده و برای استفاده از روش آفلاین یا غیر برخط باید از نرم افزار مخصوص به آن استفاده نمایند و سپس با مراجعه به این سامانه، برای سازمان مالیات کشور ارسال نمایند. 

 

در صورتی که مودیان مالیاتی، صورت معاملات فصلی خود را به روشی غیر از روش های مشخص شده ارسال کنند، مشمول جریمه می شوند : "همچنین عدم ارائه فهرست معاملات انجام شده به سازمان امور مالیاتی کشور از طریق روش هایی که تعیین می شود مشمول جریمه‌ای معادل یک‌ درصد( 1% ) معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده است، می‌ باشد."

 

در رابطه با اینکه چه هزینه هایی باید در معاملات فصلی ثبت شود، سازمان امور مالیاتی دقیقا چیزی اعلام نشده ولی هزینه هایی که نیاز به ثبت ندارند اعلام شده است. مثلا خرید و فروش و سود و کارمزد اوراق بهادار، سود و کارمزد و جریمه های بانک‌ ها، صندوق تعاون، صندوق‌ های حمایت از توسعه بخش کشاورزی موسسات اعتباری غیر بانکی مجاز و صندوق‌ های قرض‌ الحسنه...لذا هر هزینه ای غیر از موارد عدم شمول ثبت، باید گزارش داده شود.

ورود به سامانه صورت معاملات فصلی الکترونیک ماده 169

در قسمت های قبل به معرفی سامانه ارسال معاملات فصلی به نشانی tax.gov.ir توضیحاتی داده شد، که اشخاص می توانند بدون مراجعه حضوری به امور مالیاتی، از طریق سامانه مالیاتی اقدام به ارسال معاملات فصلی خود کنند. در این قسمت نحوه ورود به سامانه صورت معاملات فصلی الکترونیک ماده 169 توضیح داده می شود.

 

جهت ورود به سامانه صورت معاملات فصلی الکترونیک ماده 169 ابتدا شخص در مرورگر عبارت سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی را جست و جو کرده و در صفحه نتایج جست و جوها بر روی لینکی که آدرس آن intamedia.ir می باشد، کلیک کند. سپس روی گزینه صورت معاملات فصلی کلیک می نماید.

 

صورت معاملات فصلی

 

سپس متقاضی وارد صفحه اصلی سامانه الکترونیکی ارسال صورت معاملات مودیان مالیاتی شده و سپس سمت راست نام کاربری یا همان کد ملی و رمز عبور را وارد کرده و سپس تصویر امنیتی را به دقت زده و روی گزینه"ورود" کلیک می نماید.

 

چه هرینه هایی باید در معاملات فصلی ثبت شود

 

پس از ورود شخص می تواند معاملات فصلی خود را ارسال کند و اگر مشکل ورود به سامانه معاملات فصلی را داشت یا در ورود اختلال داشت، ممکن است حافظه پنهان دستگاه متقاضی ایراد داشته یا بخاطره آپدیت نبودن مرورگر باشد. اولین کاری که در رفع اختلال در سامانه های معاملاتی باید انجام شود، بررسی آپدیت بودن مرورگر است.

 

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی در سایت گزارشات فصلی

مودیان مالیاتی باید، فهرست صورت معاملات فصلی خود را هر سه ماه یک بار برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. ارسال این فهرست به دو طریق آنلاین و با استفاده از سامانه صورت معاملات فصلی، و به طریق آفلاین و با نرم افزار غیر بر خط صورت معاملات، ممکن است. در قسمت زیر، آموزش نحوه ارسال صورت معاملات فصلی در سامانه را قرار داده ایم: 

 

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی در سایت گزارشات فصلی به این صورت می باشد که ابتدا  لازم است متقاضی در سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی tax.gov.ir ثبت نام و پیش ثبت نام کرده و کد اقتصادی دریافت کرده باشد. با استفاده از سامانه صورت معاملات فصلی پس از ثبت هر معامله یک کد پیگیری دریافت خواهد کرد که پس از آن اقدام دیگری لازم نیست انجام دهد. مراحل ارسال صورت حساب فصلی از قرار زیر است :

 

ابتدا متقاضی در مرورگر خود عبارت "سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی " را جست و جو کرده تا صفحه لینک های گوگل برای باز شود و سپس بر روی لینک اول با آدرس tax.gov.ir کلیک کند.

 

سپس متقاضی در صفحه اصلی سایت بر روی صورت معاملات فصلی کلیک کند.

 

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی

 

در این صفحه توضیحاتی در مورد سامانه صورت معاملات فصلی ارائه شده است؛ پس از مطالعه آن، بر روی " سامانه صورت معاملات " کلیک کند. 

 

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی

 

پس از ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر در منوی سمت راست، اطلاعات را تکمیل کرده، سپس ورود را بزند.

 

 ارسال صورت حساب فصلی

 

پس از ورود به سامانه، باتوجه به خدمتی که می خواهد دریافت کند، یکی از گزینه های گزارش خرید، گزارش فروش و یا دیگر گزینه ها کلیک کند.

 

صورت معاملات فصلی

 

سپس در صفحه جدید، بر روی ایجاد کلیک کند. 

 

صورت معاملات فصلی

 

در مرحله بعد متقاضی، ثبت رکورد جدید را بزند. 

 

صورت معاملات فصلی

 

در صفحه جدید، اطلاعات مربوط به قرارداد های خود را وارد نماید. تکمیل کردن کادر های ستاره دار الزامی است. 

 

 ارسال صورت حساب فصلی

 

پس از اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده، رکورد ایجاد شده را به حالت ثبت نهایی در بیاورد. 

 

صورت معاملات فصلی

 

 

پس از ثبت نهایی یک کد رهگیری دریافت خواهد کرد و عدم دریافت این کد، به این معنی است که ارسال صورت معاملات فصلی موفقیت آمیز نبوده است.

 

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی با استفاده از اپلیکیشن صورت معامله

طبق ماده 169 قانون مالیات های مستقیم، مودیان مالیاتی باید صورت معاملات خود را ظرف مدت 45 روز پس از پایان هر فصل، ارسال نمایند. سامانه ارسال صورت معاملات فصلی از زیر مجموعه های سایت عملیات الکترونیک مالیاتی به آدرس tax.gov.ir می باشد، که مودیان از این طریق می توانند صورت معاملات فصلی خود را ارسال نمایند.

 

در حال حاضر امکان ارسال صورت معاملات فصلی به صورت حضوری وجود ندارد. بنابراین مودیان باید از طریق سامانه صورت معاملات فصلی نسبت به ارسال صورت معاملات خود اقدام نمایند. چنانچه مودیان از سیستم رایانه ای استفاده می کنند، می توانند در سامانه اینترنتی سازمان امور مالیاتی به آدرس اینترنتی tax.gov.ir وارد شوند و با استفاده از اپلیکیشن صورت معاملات فصلی را ارسال نمایند.

 

به این صورت که مودیان ابتدا مرورگر خود را باز کرده و عبارت سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی را سرچ کرده، سپس روی لینک tax.gov.ir کلیک کرده یا از همان ابتدا وارد لینک tax.gov.ir شده، و قالب مورد نظر سازمان امور مالیاتی را از سیستم خود دریافت نمایند. 

 

در رابطه با دانلود قالب مورد نظر باید گفت؛ نام این نرم افزار TTMS می باشد که نصب آسانی داشته، البته ورژن این نرم افزار قابل تغییر و به روز رسانی بوده که باید آخرین ورژن دانلود شود، چرا که با توجه به زمان این ورژن قابل تغییر می باشد. 

 

مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی

در قسمت قبل بیان نمویم، مودیان مالیاتی باید، فهرست صورت معاملات فصلی خود را هر سه ماه یک بار برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند، که برای ارسال صورت معاملات فصلی، لازم است متقاضی پیش تر در سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی tax.gov.ir ثبت نام کرده باشد. 

 

از آنجایی که برخی مودیان مالیاتی تمایل به مشاهده سوابق مالیاتی خود دارند و از آن جایی که از طریق سامانه معاملات فصلی امکان مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی وجود دارد؛ در این قسمت از مقاله به مراحل انجام این کار پرداخته شده است.

 

ابتدا متقاضی ادرس سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی به نشانی tax.gov.ir را در مرورگر خود وارد کرده و همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد با وارد کردن اطلاعات خواسته شده وارد سایت می شود.

 

چه هزینه هایی باید در معاملات فصلی ثبت شود

 

در این قسمت گزینه های متعددی دیده می شود، که یکی از آنها "مشاهده سوابق" است. متقاضی با انتخاب این گزینه وارد قسمت سوابق شده که با توجه به نوع اطلاعات درخواستی اطلاعات مورد نظر را مشاهده می کند.

 

سایت معاملات فصلی

 

همانطور که گفته شد، نحوه ارسال صورت معاملات فصلی و مشاهده سوابق از طریق سامانه ارسال گزارش فصلی به آدرس tax.gov.ir امکانپذیر بوده، یعنی متقاضی می تواند از طریق سامانه ارسال گزارش فصلی وارد قسمت مشاهده سوابق شده و همه اطلاعات مربوط به سوابق معاملاتی را مشاهده کند.

 

مهلت ارسال صورت معاملات فصلی

مهلت ارسال صورت معاملات فصلی از پایان فصل به مدت یک ماه و نیم (دقیقا 45 روز) خواهد بود. مودیان مالیاتی باید تمامی معاملات فصلی خود، شامل قرارداد ها، خرید، فروش و مسائلی از این قبیل را به تفکیک و در زمان مقرر، ارسال کنند و در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند بود. لازم به ذکر است که این فهرست جدای از اظهارنامه مالیاتی می باشد.

 

در صورتی که این اشخاص، فهرست معاملات خود را برای این سازمان صادر نکنند، طبق ماده 169 قانون مالیات های مستقیم مشمول جریمه خواهند شد: "عدم صدور صورت حساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران و یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود، حسب‌ مورد مشمول جریمه‌ای معادل دو درصد (2%) مبلغ مورد معامله‌ می شود."

 

مودیان مالیاتی می توانند، صورت معاملات فصلی خود را از دو طریق، سامانه ارسال معاملات فصلی، به صورت برخط یا آنلاین و از طریق نرم افزار صورت معاملات فصلی به صورت غیر بر خط یا آفلاین ارسال کنند.

 

فایل pdf آموزش تهیه گزارشات فصلی

قانونگذار با استناد به ماده 169 قانون مالیات به گزارشات و معاملات فصلی اشاره کرده است، که کلیه مودیان مالیاتی ملزم به پرداخت مالیات هستند، که مطابق این قانون مودیان مالیاتی سالانه باید 4 مرتبه ارسال گزارش فصلی داشته باشند. یعنی گزارشات مالی خود را بدون هیچ کم و کاستی به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.

 

فایل pdf آموزش تهیه گزارشات فصلی
  • نویسنده:دینا
  • حجم:3.93 MB
  • منبع:دینا

 

ارسال صورت معاملات فصلی یکی از مهم ترین اسناد مالی در نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد. سازمان امور مالیاتی کشور به منظور ایجاد عدالت مسئول دریافت گزارشات مالیاتی مودیان می باشد. بنابراین کلیه مودیان مالیاتی موظف به ارسال گزارش فصلی خواهند بود. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ارسال صورت معاملات فصلی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ارسال صورت معاملات فصلی پاسخ دهند.