دینا / تجاری / مالیات / ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مودیان می توانند با مراجعه به سامانه مالیات ارزش افزوده ، در مهلت تعیین شده ، اقدام به ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده کرده که این امر صرفا برای یک مرتبه ، مجاز است . همچنین ، خارج از مهلت ویرایش اظهارنامه​ ، مودیان می توانند برای 3 مرتبه، اقدام به افزودن الحاقیه یا اصلاحیه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده نمایند .

 

بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده ، کلیه اشخاصی که مشمول این قانون هستند ، باید اظهارنامه مالیاتی خود را طبق دستور العملی که سازمان امور مالیاتی کشور ، تعیین می کند ، برای هر فصل به صورت جداگانه ، تنظیم و ارسال نمایند که در حال حاضر ، ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به شیوه الکترونیک و با مراجعه به سایت مالیات بر ارزش افزوده ، امکان پذیر شده است .

 

با این حال ، در مواردی ، ممکن است که اطلاعات وارد شده در اظهارنامه مالیات ارزش افزوده به صورت صحیح وارد نشده و نیازمند ویرایش و اصلاح اطلاعات​ باشد ؛ یا اینکه بنا به دلایلی در فروش و درآمد شرکت های مشمول پرداخت مالیات ارزش افزوده ، خللی وارد شده که نیازمند ویرایش اظهارنامه ارسال شده و افزودن الحاقیه به آن باشد . 

 

در همین راستا ، در مقاله حاضر قصد داریم ، مهلت ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده​ ، اصلاح اطلاعات الحاقیه ، تعداد دفعات ویرایش ، نحوه ویرایش و بخشنامه های مربوط به آن را مورد بررسی قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ، با ما همراه باشید.

مهلت ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم که مهلت ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چقدر است ، باید به این نکته اشاره کرد که اظهارنامه ارزش افزوده به صورت فصلی یا دوره ای تنظیم می شود و به همین دلیل ، در هر سال مالیاتی ، مودیان باید 4 مرتبه برای فصل بهار ، تابستان ، پاییز و زمستان به صورت جداگانه ، اظهارنامه ارزش افزوده تنظیم کرده که مهلت آن ، 15 روز پس از پایان هر فصل می باشد و از طریق سایت سامانه عملیات الکترونیکی tax.gov.ir قابل انجام است .

 

لذا ، به عنوان مثال ، مهلت تنظیم اظهارنامه ارزش افزوده برای مالیات فصل بهار ، تا پایان روز 15 تیر ماه همان سال می باشد و در صورت عدم ارسال اظهارنامه ، مودیان با جرایم مالیاتی ، مواجه خواهند شد ؛ اما در ارتباط با مهلت ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ، باید گفت که ویرایش یا اصلاح اطلاعات الحاقیه ، صرفا در همان مهلت ارسال اظهارنامه امکان پذیر است .

 

به این معنا که مودیان مالیاتی که قبلا در طول فصل و در طی مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ، اظهارنامه مالیات ارزش افزوده خود را در سامانه ثبت کرده اند ، صرفا تا پایان مهلت 15 روزه پس از پایان همان فصل می توانند ، مجددا به سایت مالیات بر ارزش افزوده مراجعه کرده و اقدام به ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نمایند ؛ لذا خارج از این مهلت قانونی ذکر شده ، امکان اصلاح اظهارنامه مالیات ارزش افزوده وجود نخواهد داشت ؛ مگر در خصوص الحاقیه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده که در ادامه به توضیح آن می پردازیم .

 

شایان ذکر است بنا بر اعلام سازمان امور مالیاتی  مطابق قانون مودیان مالیاتی که مکلف به ارائه اظهارنامه حداکثر تا 15 روز پس از پایان هر دوره یا فصل می باشد، از این پس امکان ویرایش و اصلاح اظهارنامه از طریق سامانه های سازمان تا قبل از شروع مهلت ارسال اظهارنامه دوره بعد را خواهند داشت. برای مثال اگر مهلت اظهارنامه فصل تابستان تا 15 مهرماه به پایان می رسد، مودیان تا قبل از 15 دی فرصت دارند اظهارنامه فصل تابستان خود را آن هم قبل از ابلاغ در سامانه my.tax.gov.ir اصلاح و ویرایش کنند. 

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

تعداد دفعات ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

همانطور که در قسمت قبل ذکر شد ، ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده​ ، صرفا در بازه زمانی تعیین شده برای ارسال اظهارنامه ، امکان پذیر شده است ؛ اما در پاسخ به این سوال که تعداد دفعات ویرایش اظهارنامه ارزش افزوده و اصلاح اطلاعات الحاقیه​ چقدر است ، باید گفت اصلاح اطلاعات الحاقیه​ ، صرفا برای یک دفعه ، امکان پذیر می باشد .

 

لذا در صورتی که مودیان ، متوجه بروز اشتباه یا مغایرت هایی در مورد اظهارنامه مالیاتی شده باشند ، صرفا یک دفعه در همان مهلت ، می توانند به سامانه ارزش افزوده مراجعه کرده و پس از ویرایش موارد مغایرت ، اظهارنامه خود را اصلاح نمایند .

 

البته ، ذکر این نکته الزامی است که علاوه بر امکان ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ، این امکان نیز وجود دارد که مودیان مالیاتی ، اقدام به ارسال الحاقیه یا ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود نمایند که در این صورت ، این موضوع ، " الحاقیه یا اصلاحیه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده " قلمداد می شود و با ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تفاوت دارد .

 

تفاوت اصلاحیه و الحاقیه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده با ویرایش آن ، در این مطلب است که مهلت ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ، صرفا در همان بازه زمانی قانونی ( 15 روز پس از پایان هر فصل ) می باشد ؛ اما الحاقیه یا اصلاحیه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده را می توان پس از پایان این مهلت نیز انجام داد و در واقع ، مهلت ارسال الحاقیه بر اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا پایان سال مالی و اصولا تا زمانی است که ممیزی مالیاتی انجام نشده باشد .

 

علاوه بر این ، همانطور که اشاره شد ، تعداد دفعات ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیات ارزش افزوده ، یک مرتبه است ؛ اما در خصوص اصلاحیه یا الحاقیه مالیات بر ارزش افزوده ، تا سه مرتبه دیگر نیز می توان اقدام به ثبت الحاقیه نمود . یعنی به جز یک دفعه که اظهارنامه اصلی ثبت شده است ، تا سه مرتبه دیگر می توان برای آن ، الحاقیه ثبت کرد ؛ البته هنگام رسیدگی به الحاقیه اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده ، هر کدام از آنها که مبلغ بیشتری دارند ، مد نظر قرار می گیرند .

نحوه ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

ثبت ، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ، بر خلاف گذشته که با تکمیل فرم های اظهارنامه مالیاتی انجام می گرفت ، در حال حاضر به صورت الکترونیکی ، انجام می شود . به این منظور ، مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به سایت سامانه ارزش افزوده ، اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی نمایند . لذا ، در این قسمت ، قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که نحوه اصلاح اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چگونه است ؟

 

1در اولین مرحله برای ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و حتی افزودن الحاقیه و اصلاحیه بر اظهارنامه ارزش افزوده ، پس از ورود به سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی www.e-vat.ir ، می بایست ، اطلاعاتی همچون نام کاربری و کلمه عبور به همراه کد امنیتی را وارد نمود .

 

ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

 

2سپس از قسمت سمت راست صفحه ، گزینه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده عادی یا سایر انواع اظهارنامه را انتخاب می کنیم.

 

ویرایش اطلاعات الحاقیه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

 

3پس از انتخاب سال​ و دوره اظهارنامه ، وارد صفحه فرم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده می شوید که در قسمت های اولیه آن ، مشخصات مودی درج شده است .

 

اصلاح اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

 

4برای اصلاح اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده می بایست قسمت های مربوط به عملکرد ، همچون جدول یک ، جدول 2 و جدول 3 به صورت دقیق ، تکمیل شده تا محاسبه مانده مالیات و عوارض به صورت اتوماتیک انجام شود .

 

 اصلاح اطلاعات الحاقیه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

 

در خاتمه مراحل ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نیز پس از تایید صحت اطلاعات و درج نام و نام خانوادگی ، گزینه ثبت اظهارنامه ، انتخاب می شود . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات کامل در خصوص نحوه ثبت ، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مقاله زیر را مطالعه نمایید .

 

بخشنامه اصلاح اظهارنامه مالیات ارزش افزوده

همانطور که در قسمت های قبل اشاره شد ، مهلت ثبت و ارسال اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده تا 15 روز پس از پایان هر فصل می باشد . با این وجود گاها به دلایلی ، مهلت ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده ، تمدید می شود و در این مهلت تمدید شده ، امکان اصلاح و ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده وجود خواهد داشت .

 

بنابر آخرین بخشنامه سازمان مالیاتی، تاریخ ثبت اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده پاییز هزار و چهارصد و یک ، تا 27 دی ماه تمدید گردید . بنابراین تا 27 دی ماه نیز امکان اصلاح اظهارنامه نیز برای متقاضیان وجود داشت . در صورت ابلاغ بخشنامه اصلاح اظهارنامه مالیات ارزش افزوده سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

نحوه اعلام مغایرت در مبالغ اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

برخی افراد ممکن است که در زمان ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، متوجه مغایرت در مبالغ ستون‌ های "اطلاعات بارگذاری شده از سامانه مودیان" و "مبالغ مالیات و عوارض" هر ردیف از اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، با اطلاعات صورتحساب‌ های خرید و فروش در کارپوشه سامانه مودیان؛ گردند.

 

در این هنگام، یکی از سوالات متداولی که برای اکثر مودیان مطرح می شود، این است که نحوه اعلام مغایرت در مبالغ اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به چه صورت است؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که به منظور اعلام مغایرت در مبالغ اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، مودی می بایست نسبت به تکمیل فرم مغایرت (که نمونه آن در قسمت زیر آمده) اقدام نموده و آن را به اداره کل امور مالیاتی ارسال نمایند.

 

ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

 

توجه به این نکته ضروری است که به ازاء هر مشکل و ابهام مودی، می بایست یک درخواست و فرم جداگانه تکمیل شود. هم چنین، تکمیل و ارسال موارد 1 تا 7 در فرم مغایرت الزامی و به منظور رسیدگی به درخواست ضروری می باشد. هم چنین، مقادیر درج شده می بایست معتبر بوده و مطابق با حساب های مودی باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده​ در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده پاسخ دهند .