جهت ثبت قرار داد های معاملات ملکی قولنامه ای، ساماندهی امور مسکن و جلوگیری از جرایم معاملاتی املاک سامانه استعلام کد رهگیری املاک برای صدور کد رهگیری ملک و یا کد پیگیری اجاره نامه طراحی و ارائه شده است که طرفین قرار داد با استفاده از این کد به راحتی از صحت قرار داد خود مطلع شوند.
برای مشاوره دریافت کد رهگیری املاک و نحوه استعلام آن
برای مشاوره دریافت کد رهگیری املاک و نحوه استعلام آن
هنگام انجام معاملات ملکی قولنامه ای دریافت کد رهگیری ملک و یا کد پیگیری اجاره نامه یکی از موارد الزامی می باشد زیرا دریافت این کد مزایای بسیاری برای طرفین معامله به همراه خواهد داشت. دریافت کد رهگیری برای تمام قراردادهای ملکی به عنوان مثال ثبت اجاره نامه اجباری بوده و به هیچ وجه اقدام به دریافت این کد اختیاری نمی باشد.
کد رهگیری املاک جهت جلوگیری از جرایم معاملات ملکی و اطمینان خاطر بخشیدن به طرفین معامله برای انواع معاملات قولنامه ای اعم از رهن و اجاره، خرید و فروش املاک می باشد. در ادامه مطلب توضیح جامع در رابطه با کد رهگیری ملک، نحوه دریافت آن و موارد مرتبط با کد رهگیری ملک برای طرفین معاملات ملکی آورده شده است.
کد پیگیری جهت امنیت بخشیدن به معاملات ملکی قولنامه ای است زیرا طی بررسی های دولت به دلیل نداشتن اعتبار کافی قرارداد های دست نویس در معاملات ملکی بخشنامه ای از سوی دولت در سال 1387 برای اصناف و بازرگانان صادر شد.
در بخشنامه دولت ذکر شد که تمامی مشاورین املاک الزام به ثبت تمام معاملات ملکی قولنامه ای خود اعم از ثبت قرار داد های خرید و فروش املاک و رهن و اجاره ملک را می بایست در سامانه ثبت معاملات و املاک کشور ثبت نموده و استعلام مبایعه نامه و کد رهگیری مربوط به ملک را دریافت نمایند. افراد نیز با استعلام قرارداد املاک از طریق کد ملی و کد رهگیری به راحتی می توانند استعلام بدهی به شهرداری و یا بانک ها برای ملک مورد نظر را دریافت نمایند. مشاورین املاک در تصویر زیر می توانند این بخشنامه را ملاحظه نمایند.
جهت دریافت کد رهگیری ملک علاوه بر امکان مراجعه به سامانه ثبت قرارداد اجاره مسکن، می توان به بنگاه نیز مراجعه کرد، بنگاه، می بایست مراحل ثبت قرار داد قولنامه ای را که مشاورین املاک باید در سامانه ثبت معاملات و املاک کشور انجام دهند طی نماید که در ادامه مطلب نحوه ورود به سایت ثبت معاملات املاک و موارد مورد نیاز جهت دریافت کد رهگیری ملک آورده شده است.
مشاورین املاک جهت ورود به سامانه ثبت معاملات و املاک کشور ابتدا عبارت سامانه ثبت معاملات املاک را در مرورگر اینترنتی خود جستجو نمایند.
مشاورین پس از ورود به سامانه ثبت معاملات املاک مطابق تصویر زیر جهت ورود به سامانه املاک می توانند گزینه ورود به سامانه سبز رنگ را انتخاب نمایند.
تمامی مشاورین املاک پیش از ورود به سامانه، ثبت قرار داد و دریافت کد رهگیری می بایست در سامانه ثبت معاملات املاک ثبت نام انجام داده باشند.
برای دریافت کد رهگیری لزوم است موارد زیر صورت گیرد:
در زمان ثبت قرارداد در دفاتر مشاورین املاک، اصل مدارک هویتی نظیر کارت ملی هوشمند و شناسنامه یا کارت اقامت برای اتباع خارجی به همراه اصل مدارک مالکیت در اختیار مشاور املاک قرار گیرد.
مدارک مالکیت میتواند به صورت سند تک برگی، قولنامه، بنچاق و هرگونه سند مرسوم دیگر ارائه گردد همچنین وکالت نامه، گواهی انحصار وراثت و موارد مشابه نیزمی بایست به مشاور ارائه شود.
در زمان ثبت قرارداد هر طرف معامله، یک شاهد برای ثبت قرارداد همراه خود می بایست داشته باشد که مدارک شناسایی آنها نیز برای دریافت کد رهگیری الزامی می باشد.
پس از تکمیل فرم پیش نویس قرار داد، مشاور املاک، اطلاعات را در سامانه بارگذاری می نماید.
تاییدیه کد پستی ملک مورد معامله هم از اسناد مورد نیاز دیگر برای دریافت کد رهگیری می باشد.
پس از ثبت اطلاعات، قرارداد باید در سه نسخه پرینت گرفته شود که یک نسخه نزد مشاور املاک و دو نسخه دیگر در اختیار طرفین معامله قرار خواهد گرفت.
در نهایت پس از ثبت قرار داد قولنامه ای و دریافت کد رهگیری در بالای صفحات قرار داد، یک بار کد دوبعدی وجود دارد که شامل تمامی مشخصات معامله صورت گرفته اعم از آدرس دقیق ملک، نام و نام خانوادگی طرفین معامله، نام مالک و نام مستاجر است و با استفاده از بارکد خوان قابل خواندن می باشد.
پس از ثبت قرار داد قولنامه ای در سامانه ثبت معاملات املاک برای طرفین قرار داد یک کد رهگیری 13 رقمی به صورت پیامکی ارسال خواهد شد که کد پیگیری اجاره نامه نیز همانند دیگر معاملات یک عدد 13 رقمی می باشد و شایان به ذکر است که کد رهگیری املاک در سمت چپ برگه چهارم مبایعه نامه نیز چاپ شده است. شایان ذکر است، دریافت رایگان کد رهگیری رایگان، با انعقاد قرارداد الکترونیکی اجاره نیز میسر است.
مستاجرینی که بخواهند در از وام ودیعه مسکن بهره مند شوند لازم هست حتما نسبت به دریافت این کد اقدام نمایند. برای دیافت این کد لازم بود که حتما به مشاورین املاک مراجعه شود، که اکنون موجر ومستاجر می توانند به راحتی با مراجعه به سامانه amlak.mrud.ir به راحتی و به طور رایگان نسبت به دریافت کدرهگیری اقدام نمایند.
افراد جهت استعلام کد رهگیری میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت معاملات املاک کشور و وارد نمودن کد ملی و کد رهگیری ملک ۱۳ رقمی صحت قرارداد قولنامه ای خود را بررسی نمایند. آنان برای استعلام از طریق سامانه کد رهگیری املاک، مراحل زیر را دنبال نمایند.
کاربران می بایست پس از ورود به سامانه ثبت معاملات املاک در بالای صفحه قسمت خدمات، گزینه استعلام کد رهگیری را انتخاب نمایند.
در صفحه جدید می بایست کد ملی شخصی که از طرفین قرارداد می باشد و کد رهگیری را به همراه کد امنیتی وارد نموده و بر روی دکمه جستجو کلیک نمایند.
در صورت صحت اطلاعات، قرارداد مورد نظر در صفحه نمایش داده خواهد شد و میتوانند یک نسخه از آن را چاپ نمایند.
طبق اعلام رئیس اتحادیه مشاوران املاک، هیچ مشاور املاکی حق ندارد برای ارائه کد رهگیری از متعاملان هزینهای دریافت نماید. حق الزحمه مشاور املاک نیز طبق تعرفه تصویبی قابل دریافت است.
همانطور که بیان شد دفاتر مشاوره املاک برای ثبت قرارداد قولنامه ای و دریافت کد رهگیری نباید هزینه ای از طرفین معامله دریافت نمایند. البته سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، هزینه دریافت کد رهگیری را از دفاتر املاک و در هنگام ثبت قرارداد، دریافت می نماید.
مشاورین می توانند برای مشاهده آخرین تعرفه جهت دریافت کد رهگیری، به صفحه تعرفه صدور کد رهگیری در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور مراجعه نمایند.
در پایان لازم به ذکر است از آنجا که برای ثبت نام در سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن tem.mrud.ir و دریافت وام اجاره خانه، لازم است که اجاره نامه دارای کد رهگیری باشد، به تمامی مستاجران توصیه می شود که قرادادهای اجاره خود را در دفاتر املاک معتبر و دارای مجوز منعقد نموده تا امکان ثبت نام در سامانه ایران املاک و دریافت کد رهگیری از این سامانه را داشته باشند.
در بخش های قبل به توضیح مفهوم کد رهگیری املاک پرداخته و نحوه اخذ و استعلام کد رهگیری املاک را توضیح دادیم. اما یکی از سوالاتی که در رابطه با دریافت و استعلام کد رهگیری املاک ممکن است برای اشخاص مطرح شود این سوال است که کد رهگیری املاک قولنامه ای چیست؟
در پاسخ به این سوال که کد رهگیری املاک قولنامه ای چیست؟ باید گفت که هنگامی که یک قرارداد قولنامه ای یعنی یک قرارداد با سند غیر رسمی در یکی از دفاتر املاک دارای مجوز منعقد گردیده و دفتر املاک مزبور ، اطلاعات مربوط به آن قرارداد را برای سایت ثبت معاملات املاک کشور یا همان سامانه ایران املاک ارسال کرده و این قرارداد قولنامه ای در سایت مذکور ثبت می شود، سامانه یک عدد 13 رقمی منحصر به فرد برای شناسایی و استعلام آن قرارداد صادر نموده که این عدد 13 رقمی، همان کد رهگیری املاک قولنامه ای می باشد.
به سبب مشکلاتی که برای دریافت کدرهگیری قولنامه وجود داشت و بعضا موجر از انجام این امر خودداری می کرد و مستاجر را برای دریافت وام ودیعه مسکن که از مدارک لازم برای دریافت آن، همین کد رهگیری اجاره نامه بود، با مشکل مواجه می کرد. از طرفی مشاورین املاک نیز برای ارائه این کد به موجر و مستاجر مبلغ نسبتا بالایی را طلب می کردند، که ممکن بود امکان پرداخت آن برای مستاجر فراهم نبوده و به همین علت از دریافت کدرهگیری منصرف می شد.
به دنبال همین نیاز و با هدف اجرایی کردن ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، دولت تدبیری اندیشید و این امکان را فراهم کرد تا موجر و مستاجر بتوانند خود، نسبت به ثبت قرارداد اجاره و دریافت کدرهگیری به صورت رایگان اقدام نمایند.
برای اینکار لازم است متقاضی، وارد سامانه amlak.mrud.ir شده و بر روی سامانه ثبت رایگان اجاره مسکن کلیک نماید. تا بتواند اقدام به ثبت قرارداد اجاره خود کند و کد رهگیری قرارداد را بدون نیاز به مراجعه به بنگاه، دریافت نماید. لازم به ذکر است امکان ثبت قرارداد و دریافت کد رهگیری رایگان در قراردادهایی میسر است که، یک مالک شش دانگ و یک مستاجر در آن طرف قرارداد باشند.
ضمانت اجرای عدم دریافت کدرهگیری در این سامانه، در خصوص مشاوران املاک برای بار اول و دوم جریمه های سنگین و برای بار سوم باطل شدن جواز آنها می باشد. مالکان نیز بدون کد رهگیری نمی توانند از دادگاه دارخواست حکم تخلیه نمایند و بدون این کد کار آنها انجام نخواهد پذیرفت. در صورتی که مالک بخواهد حکم تخلیه بگیرد باید باید مالیات سنگین سال هایی را که کد رهگیری دریافت نکرده است را پرداخت نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت و استعلام کد رهگیری املاک در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت و استعلام کد رهگیری املاک پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت کد رهگیری املاک و نحوه استعلام آن
برای مشاوره دریافت کد رهگیری املاک و نحوه استعلام آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©