دیه شکستگی بینی به عنوان یکی از اعضای بدن، با توجه به شدت آسیب و تاثیر آن بر عملکرد بینی محاسبه می شود. در صورت شکستن دماغ ساده، دیه کامل بینی معادل یک دهم دیه کامل انسان در نظر گرفته می شود، اما اگر شکستگی منجر به تغییر شکل دائمی یا اختلال در تنفس شود، دیه بیشتری قابل مطالبه است. تعیین مجازات شکستن بینی در دعوا علاوه بر پرداخت دیه، بر عهده قاضی می باشد.
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۴
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۴
بر اساس قانون مجازات اسلامی ایران، دیه شکستگی بینی به عنوان یکی از اعضای بدن، با توجه به شدت آسیب و تاثیر آن بر عملکرد بینی محاسبه خواهدشد. در صورتی که شکستن دماغ ساده باشد و منجر به تغییر شکل دائمی یا اختلال در تنفس نشود، دیه آن معادل یک دهم دیه کامل انسان در نظر گرفته می شود. با توجه به نرخ دیه کامل در سال ۱۴۰۴ که معادل ۱,۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است، دیه شکستگی بینی ساده ۱۶۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان خواهد بود. اما اگر شکستگی بینی باعث تغییر شکل دائمی یا اختلال در تنفس شود، دیه بیشتری قابل مطالبه است.
شکستگی بینی از جمله آسیب هایی است که علاوه بر درد و رنج جسمی، می تواند تاثیرات منفی بر کیفیت زندگی فرد داشته باشد. این آسیب ممکن است باعث اختلال در تنفس، تغییر شکل ظاهری و حتی کاهش اعتماد به نفس فرد شود. از این رو، قانون گذاران در تعیین دیه شکستگی بینی و مجازات شکستن بینی در دعوا، توجه ویژه ای به جبران خسارت مادی و معنوی فرد آسیب دیده دارند. در مواردی که شکستگی بینی منجر به عوارض دائمی شود، دیه افزایش می یابد تا تا حد امکان از حقوق فرد آسیب دیده حمایت شود.
از این رو، در این مقاله به بررسی میزان دیه انواع صدمات وارد شده به بینی در سال 1404، از جمله دیه شکستن دماغ و دیه قطع کردن و از بین بردن آن، دیه از بین رفتن پره ها یا پرده میان دو بینی، دیه از بین بردن نرمه دماغ به یک دفعه یا در دفعات مکرر، دیه پاره شدن، کوفتگی، خراشیدگی، ورم و کبودی بینی، دیه انحراف و کج شدن بینی بعد از عمل، دیه دامیه و دیه از بین رفتن نوک آن پرداخته شده و در آخر نیز مجازات شکستن بینی در دعوا بررسی و به پرسش دیه شکستگی بینی و کبودی چشم چقدر است، پاسخ داده شده است.
دیه قطع کردن بینی ۱۴۰۴ به عنوان یکی از موارد جبران خسارت های بدنی، محسوب شده و قطع کردن بینی در قانون مجازات اسلامی، به عنوان یک جنایت معرفی شده و مجازات دیه، برای قطع کردن بینی، در نظر گرفته شده است. در این قسمت از مقاله به بررسی دیه قطع کردن بینی ۱۴۰۴ پرداخته شده است.
مطابق قانون مجازات اسلامی و بر اساس ماده 558 این قانون، در جنایت غیر عمدی بر اعضاء و جنایت عمدی که قصاص ندارد یا قصاص ممکن نیست، همچنین، در صورت مصالحه بر دیه به جای قصاص، دیه ثابت می شود. گاه، در یک درگیری یا تصادف، بینی فرد، مورد آسیب قرار گرفته و این آسیب به نحوی بوده است که تمام بینی فرد قطع می شود، یا نرمه ای که پائین استخوان بینی است، از بین می رود.
ممکن است برای فرد این سوال مطرح شود که دیه شکستگی بینی در دعوا؟ یا میزان حبس شکستگی بینی چقدر است؟ بمطابق ماده 592 قانون مجازات اسلامی، دیه بینی، در مواردی که بینی قطع شود یا نرمه پائین استخوان بینی از بین برود، دیه کامل است. بنابراین، بر اساس نرخ دیه کامل که 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد، در صورتی که بینی فرد قطع شود و یا نرمه استخوان آن از بین برود، دیه بینی او، از قرار 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می شود.
دیه بینی، در صورتی که بینی قطع شود یا نرمه پائین استخوان بینی از بین برود، دیه کامل است.
در قسمت قبلی مقاله، در مورد دیه قطع کردن بینی توضیحاتی داده شده و گفته شد که قطع کردن بینی در قانون مجازات اسلامی، تحت عنوان یک جنایت غیر عمد معرفی شده و مجازات دارد. در این قسمت از مقاله به بررسی مجازات دیه از بین رفتن نرمه دماغ به یک دفعه و یا در دفعات مکرر 1404 پرداخته شده است.
گاه، پیش می آید که صدمات وارد شده به بینی، موجب از بین رفتن تمام نرمه بینی با از بین رفتن تمام یا مقداری از استخوان بینی می شود. در این قسمت از مقاله، دیه از بین رفتن نرمه دماغ به یک دفعه یا در دفعات مکرر 1404 بررسی شده است. بسته به اینکه این آسیب، در یک دفعه، اتفاق افتاده باشد یا بخشی از آن، در یک دفعه و بخش دیگر، در دفعه دیگری، میزان دیه بینی، متفاوت است.
چنانچه، از بین بردن تمام نرمه با تمام یا مقداری از استخوان بینی، در یک دفعه اتفاق افتاده باشد، موجب دیه کامل است. بنابراین، چنانچه، نرمه بینی، در یک دفعه و تمام یا مقداری از استخوان بینی، در دفعه دیگر از بین برود، برای نرمه، دیه کامل و برای استخوان، ارش تعیین می شود که قاضی، آن را با نظر کارشناس، بر اساس میزان دیه انواع صدمات بینی، بر اساس نرخ دیه سال 1404 تعیین می کند.
گاه، صدمات وارد شده به بینی، در اتفاقات عمدی یا غیر عمدی، نظیر ضرب و شتم و یا تصادف، موجب شکستن دماغ و استخوان بینی فرد می شود. دیه بینی، در مورد شکستن دماغ و استخوان های آن، در ماده 593 قانون مجازات اسلامی بیان شده است. مطابق این ماده، دیه شکستن بینی ۱۴۰۴ فرد، در سه حالت، بررسی می شود:
در صورتی که شکستگی استخوان، موجب فساد بینی یا از بین رفتن آن شود، دیه کامل انسان که در سال ۱۴۰۴، 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد را در بر خواهد داشت؛ در صورتی که بتوان، شکستگی استخوان را بدون اینکه عیب و نقصی در آن بماند، اصلاح نمود، یک دهم دیه کامل را در بر خواهد داشت که بر اساس نرخ دیه 160 میلیون تومان می باشد.
در صورتی که شکستگی بهبود یابد، اما این بهبود، همراه با عیب و نقص در بینی باشد، موجب ارش می شود. شاید، عبارت دیه شکستن دماغ، 4 درصد دیه انسان کامل 1404 است را شنیده باشید. باید دانست، در مورد ارش دیه شکستن دماغ، معمولا، 4 درصد دیه انسان کامل در نظر گرفته می شود. البته این میزان، بسته به نظر قاضی و میزان آسیب، متغیر است. چنانچه، بر اثر شکستن دماغ، بویایی فرد، از دست برود، دیه از دست دادن حس بویایی، به وی، تعلق خواهد گرفت. دیه شکستگی بینی در دعوا نیز با همین فرمول محاسبه می گردد.
دیه از بین رفتن پره ها یا پرده ی میان دماغ (سپتوم بینی) به عنوان یکی از موارد جبران خسارت های بدنی در نظر گرفته می شود. پرده ی میان دماغ نقش مهمی در ساختار بینی و عملکرد تنفسی ایفا می کند و آسیب به آن می تواند منجر به مشکلات تنفسی و زیبایی شود.
یکی دیگر از اتفاقاتی که ممکن است بر اثر اتفاقات عمد یا غیر عمد، برای بینی فرد بیفتد، از بین رفتن هریک از پره های بینی یا پرده میان دو سوراخ بینی است. از این رو، قانون گذار، در ماده 594 قانون مجازات اسلامی، دیه بینی، در مورد از بین رفتن هر یک از پره ها یا پرده میان دو سوراخ آن را تعیین نموده است.
مطابق این ماده، دیه از بین رفتن پره های بینی، بدین صورت می باشد: از بین رفتن هریک از پره های بینی یا پرده میان دو سوراخ، موجب یک سوم دیه کامل است که میزان آن، بر اساس نرخ دیه ۱۴۰۴ که 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد، 533 میلیون تومان محاسبه خواهد شد.
در قسمت قبلی این مقاله، دیه از بین رفتن پره بینی، بررسی شده و گفته شد که، دیه از بین رفتن پره های بینی، معادل یک سوم دیه کامل یعنی 533 میلیون تومان می باشد. در این قسمت از مقاله دیه پاره شدن بینی 1404، بررسی شده و میزان دیه تعلق گرفته به آن محاسبه شده است.
پاره شدن بینی نیز، یکی دیگر از انواع صدماتی است که ممکن است بر بینی، وارد شود و این صدمه، چه به صورت عمدی باشد، چه به صورت غیر عمدی، موجب تعلق دیه است. دیه بینی در مورد پاره شدن آن، در قانون مجازات اسلامی، پیش بینی شده است. برای بررسی دیه پاره شدن بینی، باید دو حالت را در نظر گرفت.
در صورتی که پارگی بینی، موجب از بین رفتن بینی یا نوک آن نگردد، یک سوم دیه کامل که در سال 1404 مبلغ آن، 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد، 533 میلیون تومان محاسبه خواهد شد و در صورتی که پارگی، بهبود پیدا کند، یک دهم دیه کامل، یعنی 160 میلیون تومان خواهد بود
تا این قسمت از مقاله، تعلق گرفتن دیه به آسیب هایی نظیر قطع بینی، شکستن بینی، از بین بردن پره بینی و نرمه دماغ و دیه پاره شده دماغ، مورد بررسی قرار گرفت. در این قسمت از مقاله، دیه از بین بردن نوک بینی محاسبه و مورد بررسی قرار گفته است.
گاه پیش می آید، نوک بینی فرد، بر اثر صدمات وارد شده به بینی، از بین می رود. قانون گذار در قانون مجازات اسلامی در این خصوص نیز ساکت نبوده و در ماده 599 قانون مجازات، اقدام به مشخص کردن دیه، برای از بین بردن نوک بینی فرد نموده که به شرح زیر می باشد.
بر اساس این ماده قانونی، دیه بینی، در مورد از بین بردن نوک آن که محل چکیدن خون است، نصف دیه کامل می باشد که بر اساس متن مقرر در قانون و مبلغ دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۴ که 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد، 800 میلیون تومان محاسبه می گردد.
در بخش های قبل، به پرسش دیه بینی در مورد قطع کردن آن، در سال ۱۴۰۴، چقدر است پاسخ داده شده و در ادامه، دیه از بین بردن نرمه بینی، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی بینی، پاره شدن بینی و از بین رفتن نوک بینی بررسی شده است. در این بخش، دیه خراشیدگی بینی بیان خواهد شد.
در نظام حقوقی ایران، دیه خراشیدگی بینی به عنوان یکی از موارد جبران خسارت های بدنی جزئی در نظر گرفته می شود. خراشیدگی بینی، اگرچه ممکن است به ظاهر آسیب کوچکی تلقی شود، اما می تواند منجر به درد، ناراحتی و در برخی موارد ایجاد جای زخم شود. بر اساس قوانین شرعی و حقوقی، میزان دیه خراشیدگی بینی با توجه به شدت آسیب، میزان خونریزی و تاثیر آن بر زیبایی چهره محاسبه می شود.
گاه پیش می آید که صدمات وارد شده به بینی، صرفا یک خراشیدگی ساده می باشد و بینی فرد آسیب جدی ندیده است. چنانچه این خراشیدگی بدون خونریزی باشد، حارصه نام دارد و قانون گذار در ماده 709 قانون مجازات اسلامی، اقدام به تعیین دیه، برای صدمات وارد شده به سر و صورت نموده است و میزان دیه آن را یک صدم دیه کامل تعیین نموده است. که بر اساس میزان دیه انواع صدمات وارد شده به بینی 1404، یک صدم دیه کامل، یعنی 16 میلیون می باشد.
در بخش های قبل، دیه بینی در مورد قطع کردن آن، دیه از بین بردن نرمه آن، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی آن، پاره شدن بینی، از بین رفتن نوک بینی و خراشیدگی آن بررسی شده است. اما سوالی که در این بخش، مطرح می شود، این است که دیه کوفتگی بینی، چقدر بوده و چگونه محاسبه می شود.
دیه کوفتگی بینی به عنوان یکی از موارد جبران خسارت های بدنی جزئی یا متوسط در نظر گرفته می شود. کوفتگی بینی معمولا شامل آسیب های ناشی از ضربه به بینی است که می تواند منجر به تورم، کبودی، درد و در برخی موارد اختلال موقت در تنفس یا زیبایی چهره شود. بر اساس قوانین شرعی و حقوقی، میزان دیه کوفتگی بینی با توجه به شدت آسیب، مدت زمان بهبودی و تاثیر آن بر عملکرد یا ظاهر بینی محاسبه می شود.
گاه، پیش می آید که صدمات وارد شده به بینی، صرفا کوفتگی بینی بوده و شکستگی، جراحت یا از بین رفتن بینی اتفاق نیفتاده است. در این خصوص نیز، فرد آسیب دیده، مستحق دریافت خسارت صدمات وارد شده به بینی خود می باشد؛ اما از آنجا که کوفتگی بینی، دیه مقدر و معینی در قانون ندارد، پس از اعلام نظر پزشکی قانونی، در خصوص صدمات وارد شده، مطابق نظر قاضی، برای فرد، ارش در نظر گرفته می شود.
در بخش های قبل، دیه قطع، از بین بردن نرمه، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی، پاره شدن، از بین رفتن نوک، خراشیدگی و کوفتگی بینی، بررسی شد. سوالی که در این بخش، مطرح می شود، این است، که دیه کبودی و ورم بینی، چقدر است، لذا، در این بخش، به توضیح این موضوع، پرداخته شده است.
کبودی و ورم بینی معمولا ناشی از ضربه های مستقیم به بینی است که می تواند باعث درد، تغییر موقت در ظاهر و ناراحتی فرد شود. در مواردی که این آسیب ها به سرعت بهبود یابند و عوارض دائمی ایجاد نکنند، دیه کمتری در نظر گرفته می شود. پزشکی قانونی در ارزیابی دقیق میزان آسیب و تعیین دیه مناسب نقش اساسی دارد.
بنابر ماده 714 قانون مجازات اسلامی، دیه کبود شدن صورت، سه هزارم دیه کامل، می باشد؛ از آنجا که بینی نیز بخشی از صورت می باشد، در صورتی که کبودی در بینی نیز اتفاق بیفتد، می بایست سه هزارم دیه کامل در سال 1404، پرداخت گردد.
در بخش های قبل، پس از بررسی دیه بینی در مورد قطع، از بین بردن نرمه، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی، پاره شدن، از بین رفتن نوک، خراشیدگی و کوفتگی آن، دیه کبودی و ورم آن بیان شده است. از آنجا که، با افزایش عمل های زیبایی، ضریب خطا نیز در اینگونه عمل ها، بالا رفته است، در این بخش، توضیح داده خواهد شد، دیه انحراف و کج شدن بینی، بعد از عمل جراحی، چقدر بوده و چگونه، محاسبه می شود.
انحراف یا کج شدن بینی پس از عمل می تواند منجر به اختلال در تنفس، کاهش کیفیت زندگی و تاثیر منفی بر زیبایی چهره فرد شود. بر اساس قوانین حقوقی از جمله قانون مجازات اسلامی، میزان دیه این آسیب با توجه به شدت انحراف، تاثیر آن بر عملکرد بینی و زیبایی چهره محاسبه میشود. در مواردی که انحراف بینی قابل اصلاح نباشد یا نیاز به جراحیهای تکمیلی داشته باشد، دیه بیشتری در نظر گرفته میشود.
ماده 593 قانون مجازات اسلامی، بیان می دارد: «در کج شدن بینی یا شکستن استخوان بینی که منجر به فساد آن نشود، ارش ثابت می شود.» بنابر این ماده، در صورتی که، بینی در اثر عمل جراحی، یا هر اقدام دیگری، دچار کجی و انحراف شود، با نظر کارشناس دادگستری، ارش داشته و دارای دیه مقدر، نمی باشد.
در بخش های قبل، پس از بررسی دیه قطع، از بین بردن نرمه، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی، پاره شدن، از بین رفتن نوک، خراشیدگی و کوفتگی بینی و دیه کبودی و ورم آن، دیه بینی، در مورد انحراف آن را پس از عمل زیبایی توضیح داده شد. در این بخش، به بررسی دیه دامیه بینی، پرداخته شده است.
دامیه بینی به معنای آسیب هایی است که به پوست یا بافت های نرم بینی وارد می شود و ممکن است شامل بریدگی ها، پارگی ها یا خراشیدگی های عمیق باشد و در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات دیه در نظر گرفته شده است. در مواردی که آسیب منجر به ایجاد جای زخم دائمی یا تغییر در ظاهر بینی شود، دیه بیشتری در نظر گرفته می شود. پزشکی قانونی در ارزیابی دقیق میزان آسیب و تعیین دیه مناسب نقش اساسی دارد.
بنابر ماده 709 قانون مجازات اسلامی، در بحث جراحات سر و صورت و دیه آنها: «دامیه، جراحتی که اندکی، وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد» بر اساس همین ماده قانونی، دیه چنین جراحتی در بینی، دو صدم دیه کامل بوده، که با احتساب دیه کامل سال 1404 که 1 میلیارد و 600 میلیون تومان میلیون تومان است و 32 میلیون می باشد.
در قسمت های قبلی این مقاله، انواع دیه آسیب بینی، بررسی شده و گفته شد که بر اساس میزان آسیب وارد شده به بینی، مجازاتی در قانون مجازات اسلامی در نظر گرفته شده است. در این قسمت از مقاله به بررسی مجازات شکستن بینی در دعوا پرداخته شده و مجازات آن مورد بررسی قرار گرفته است.
همانطور که در قسمت های قبلی به آن اشاره شد، قانونگذار، مجازات شکستن بینی را در صورت غیر عمد بودن آن، پرداخت دیه قرار داده است. این امر به این معناست که شکستن بینی با توجه به میزان شکستگی و آسیب، از موجبات دریافت دیه بوده و شخص آسیب دیده می تواند متناسب با آسیب دیدگی خود درخواست دریافت دیه را، از مرجع صالح بنماید.
در پاسخ به پرسش آیا شکستن بینی زندانی دارد، می توان گفت که اگر در دعوا، شکستن بینی ناشی از ضرب و جرح عمدی باشد، طبق مواد مربوطه قانون مجازات اسلامی، مرتکب می تواند به حبس یا جزای نقدی محکوم شود. این مجازات ها بسته به شدت آسیب و نوع جراحت ممکن است متفاوت باشد. به طور کلی، قانون گذار برای حفظ امنیت و حقوق فردی افراد در برابر آسیب های بدنی، تدابیر قانونی دقیقی اتخاذ کرده است که شامل مجازات های کیفری و پرداخت دیه می شود.
در قسمت قبلی مقاله، به مسئله شکستن بینی در دعوا اشاره شده و گفته شد که این مجازات با توجه به عمد یا غیر عمد بودن، متفاوت بوده و ممکن است به حبس نیز منجر شود. در این قسمت از مقاله به پرسش دیه شکستگی بینی و کبودی چشم چقدر است، پاسخ داده شده است.
در خصوص کبودی چشم، دیه آن طبق قانون مجازات اسلامی به طور دقیق تعیین شده است. کبودی چشم به عنوان یک آسیب جزئی به حساب می آید و معمولا به عنوان آسیب غیرمستقیم به اعضای صورت در نظر گرفته می شود. اگر کبودی چشم باعث آسیب های جدی تر مانند از دست دادن بینایی یا اختلال در عملکرد چشم شود، ممکن است دیه به میزان بیشتری تعیین گردد. به طور کلی، دیه کبودی چشم بسته به شدت آسیب می تواند حدود سه هزارم دیه کامل برای هر چشم باشد.
در مجموع، هر دو مورد شکستگی بینی و کبودی چشم باید با دقت توسط پزشک قانونی بررسی شوند و نظر آن ها برای تعیین میزان جراحت یا ارش اهمیت زیادی دارد. قانون مجازات اسلامی به صورت کلی دیه را براساس نوع آسیب واردشده به بدن افراد مشخص کرده است، ولی در نهایت ارزیابی پزشکی و نظر قاضی بر اساس میزان آسیب، نقش تعیین کننده ای در تعیین دیه خواهد داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دیه انواع صدمات وارد شده به بینی در سال ۱۴۰۴ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه انواع صدمات وارد شده به بینی در سال 1404 پاسخ دهند.
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۴
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۴
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©