دیه از بین رفتن بینی ۱۴۰۳، همچنین دیه شکستن دماغ و استخوان آن، در صورتی که موجب فساد و از بین رفتن بینی شود، برابر با دیه یک انسان کامل است. از بین رفتن هریک از پره های بینی یا پرده میان دو سوراخ نیز موجب یک سوم دیه کامل و پارگی بینی، در صورتی که، باعث از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود، یک سوم دیه کامل خواهد داشت.
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۳
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۳
بر اساس قانون، دیه، مجازاتی است که قانون گذار، بابت صدمه ایی که به جسم دیگری وارد شده، تعیین کرده است. در واقع، دیه، مقدار مال معینی است که برای هر صدمه بدنی، مشخص شده است. در مواردی که یک عضو از بدن، آسیب می بیند اما برای آن قسمت، دیه مشخص نشده است، قاضی، با جلب نظر کارشناس، برای آن، ارش تعیین می کند.
دیه، در مواردی پرداخت می شود که به هر جهتی، امکان قصاص وجود ندارد، جنایت غیر عمد بوده یا طرفین، بر دیه مصالحه کرده اند. یکی از مهمترین اعضای بدن که برای آن، دیه تعیین شده است، بینی است. صدمات وارد شده به بینی، در رابطه با میزان دیه متعلق به آن، تفاوت ایجاد می کند و در برخی موارد، دیه بینی، ممکن است برابر با دیه انسان کامل باشد.
از این رو، در این مقاله به بررسی میزان دیه انواع صدمات وارد شده به بینی در سال 1403، از جمله دیه شکستن دماغ و دیه قطع کردن و از بین بردن آن، دیه از بین رفتن پره ها یا پرده میان دو بینی، دیه پاره شدن، کوفتگی و خراشیدگی بینی و دیه از بین بردن نوک آن می پردازیم.
مطابق قانون مجازات اسلامی و بر اساس ماده 558 این قانون، در جنایت غیر عمدی بر اعضاء و جنایت عمدی که قصاص ندارد یا قصاص ممکن نیست، همچنین، در صورت مصالحه بر دیه به جای قصاص، دیه ثابت می شود. گاه، در یک درگیری یا تصادف، بینی فرد، مورد آسیب قرار گرفته و این آسیب به نحوی بوده است که تمام بینی فرد قطع می شود، یا نرمه ای که پائین استخوان بینی است، از بین می رود.
ممکن است برای فرد این سوال مطرح شود که دیه شکستگی بینی در دعوا؟ یا میزان حبس شکستگی بینی چقدر است؟ بمطابق ماده 592 قانون مجازات اسلامی، دیه بینی، در مواردی که بینی قطع شود یا نرمه پائین استخوان بینی از بین برود، دیه کامل است. بنابراین، بر اساس نرخ دیه کامل که 1 میلیارد و 200 میلیون تومان می باشد، در صورتی که بینی فرد قطع شود و یا نرمه استخوان آن از بین برود، دیه بینی او، از قرار 1 میلیارد و 200 میلیون تومان می شود.
دیه بینی، در صورتی که بینی قطع شود یا نرمه پائین استخوان بینی از بین برود، دیه کامل است.
گاه، پیش می آید که صدمات وارد شده به بینی، موجب از بین رفتن تمام نرمه بینی با از بین رفتن تمام یا مقداری از استخوان بینی می شود. بسته به اینکه این آسیب، در یک دفعه، اتفاق افتاده باشد یا بخشی از آن، در یک دفعه و بخش دیگر، در دفعه دیگری، میزان دیه بینی، متفاوت است که بنا بر ماده 592 قانون مجازات اسلامی، عبارت است از:
چنانچه، از بین بردن تمام نرمه با تمام یا مقداری از استخوان بینی، در یک دفعه اتفاق افتاده باشد، موجب دیه کامل است. بنابراین، چنانچه، نرمه بینی، در یک دفعه و تمام یا مقداری از استخوان بینی، در دفعه دیگر از بین برود، برای نرمه، دیه کامل و برای استخوان، ارش تعیین می شود که قاضی، آن را با نظر کارشناس، بر اساس میزان دیه انواع صدمات بینی، بر اساس نرخ دیه سال 1403 تعیین می کند.
گاه، صدمات وارد شده به بینی، در اتفاقات عمدی یا غیر عمدی، نظیر ضرب و شتم و یا تصادف، موجب شکستن دماغ و استخوان بینی فرد می شود. دیه بینی، در مورد شکستن دماغ و استخوان های آن، در ماده 593 قانون مجازات اسلامی بیان شده است. مطابق این ماده، دیه شکستن دماغ فرد، در سه حالت، بررسی می شود:
در صورتی که شکستگی استخوان، موجب فساد بینی یا از بین رفتن آن شود، دیه کامل انسان که در سال ۱۴۰۳، 1 میلیارد و 200 میلیون تومان می باشد را در بر خواهد داشت؛ در صورتی که بتوان، شکستگی استخوان را بدون اینکه عیب و نقصی در آن بماند، اصلاح نمود، یک دهم دیه کامل را در بر خواهد داشت که بر اساس نرخ دیه 120 میلیون تومان می باشد.
در صورتی که شکستگی بهبود یابد، اما این بهبود، همراه با عیب و نقص در بینی باشد، موجب ارش می شود. شاید، عبارت دیه شکستن دماغ، 4 درصد دیه انسان کامل 1403است را شنیده باشید. باید دانست، در مورد ارش دیه شکستن دماغ، معمولا، 4 درصد دیه انسان کامل در نظر گرفته می شود. البته این میزان، بسته به نظر قاضی و میزان آسیب، متغیر است. چنانچه، بر اثر شکستن دماغ، بویایی فرد، از دست برود، دیه از دست دادن حس بویایی، به وی، تعلق خواهد گرفت. دیه شکستگی بینی در دعوا نیز با همین فرمول محاسبه می گردد.
یکی دیگر از اتفاقاتی که ممکن است بر اثر اتفاقات عمد یا غیر عمد، برای بینی فرد بیفتد، از بین رفتن هریک از پره های بینی یا پرده میان دو سوراخ بینی است. از این رو، قانون گذار، در ماده 594 قانون مجازات اسلامی، دیه بینی، در مورد از بین رفتن هر یک از پره ها یا پرده میان دو سوراخ آن را تعیین نموده است.
مطابق این ماده، دیه از بین رفتن پره های بینی، بدین صورت می باشد: از بین رفتن هریک از پره های بینی یا پرده میان دو سوراخ، موجب یک سوم دیه کامل است که میزان آن، بر اساس نرخ دیه ۱۴۰۳ که 1 میلیارد و 200 میلیون تومان می باشد، 400 میلیون تومان محاسبه خواهد شد.
پاره شدن بینی نیز، یکی دیگر از انواع صدماتی است که ممکن است بر بینی، وارد شود و این صدمه، چه به صورت عمدی باشد، چه به صورت غیر عمدی، موجب تعلق دیه است. دیه بینی در مورد پاره شدن آن، در قانون مجازات اسلامی، پیش بینی شده است. برای بررسی دیه پاره شدن بینی، باید دو حالت را در نظر گرفت که عبارتند از:
در صورتی که پارگی بینی، موجب از بین رفتن بینی یا نوک آن نگردد، یک سوم دیه کامل که در سال 1403 مبلغ آن، 1 میلیارد و 200 میلیون تومان می باشد، 400 میلیون تومان محاسبه خواهد شد و در صورتی که پارگی، بهبود پیدا کند، یک دهم دیه کامل، یعنی 120 میلیون تومان خواهد بود.
گاه پیش می آید، نوک بینی فرد، بر اثر صدمات وارد شده به بینی، از بین می رود. قانون گذار در قانون مجازات اسلامی در این خصوص نیز ساکت نبوده و در ماده 599 قانون مجازات، اقدام به مشخص کردن دیه، برای از بین بردن نوک بینی فرد نموده که به شرح زیر می باشد.
بر اساس این ماده قانونی، دیه بینی، در مورد از بین بردن نوک آن که محل چکیدن خون است، نصف دیه کامل می باشد که بر اساس متن مقرر در قانون و مبلغ دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۳ که 1 میلیارد و 200 میلیون تومان می باشد، 600 میلیون تومان محاسبه می گردد.
در بخش های قبل، بررسی نمودیم، دیه بینی در مورد قطع کردن آن، در سال ۱۴۰۳، چقدر است و در ادامه، دیه از بین بردن نرمه بینی، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی بینی، پاره شدن بینی و از بین رفتن نوک بینی را بررسی نمودیم. در این بخش، دیه خراشیدگی بینی را بیان خواهیم نمود.
گاه پیش می آید که صدمات وارد شده به بینی، صرفا یک خراشیدگی ساده می باشد و بینی فرد آسیب جدی ندیده است. چنانچه این خراشیدگی بدون خونریزی باشد، حارصه نام دارد و قانون گذار در ماده 709 قانون مجازات اسلامی، اقدام به تعیین دیه، برای صدمات وارد شده به سر و صورت نموده است و میزان دیه آن را یک صدم دیه کامل تعیین نموده است. که بر اساس میزان دیه انواع صدمات وارد شده به بینی 1403، یک صدم دیه کامل، یعنی 12 میلیون می باشد.
در بخش های قبل، دیه بینی در مورد قطع کردن آن، دیه از بین بردن نرمه آن، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی آن، پاره شدن بینی، از بین رفتن نوک بینی و خراشیدگی آن را بررسی نمودیم. اما سوالی که در این بخش، مطرح می شود، این است که دیه کوفتگی بینی، چقدر بوده و چگونه محاسبه می شود.
گاه، پیش می آید که صدمات وارد شده به بینی، صرفا کوفتگی بینی بوده و شکستگی، جراحت یا از بین رفتن بینی اتفاق نیفتاده است. در این خصوص نیز، فرد آسیب دیده، مستحق دریافت خسارت صدمات وارد شده به بینی خود می باشد؛ اما از آنجا که کوفتگی بینی، دیه مقدر و معینی در قانون ندارد، پس از اعلام نظر پزشکی قانونی، در خصوص صدمات وارد شده، مطابق نظر قاضی، برای فرد، ارش در نظر گرفته می شود.
در بخش های قبل، دیه قطع، از بین بردن نرمه، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی، پاره شدن، از بین رفتن نوک، خراشیدگی و کوفتگی بینی، را بررسی نمودیم. سوالی که در این بخش، مطرح می شود، این است، که دیه کبودی و ورم بینی، چقدر است، لذا، در این بخش، به توضیح این موضوع، خواهیم پرداخت.
بنابر ماده 714 قانون مجازات اسلامی، دیه کبود شدن صورت، سه هزارم دیه کامل، می باشد؛ از آنجا که بینی نیز بخشی از صورت می باشد، در صورتی که کبودی در بینی نیز اتفاق بیفتد، می بایست سه هزارم دیه کامل در سال 1403، پرداخت گردد.
در بخش های قبل، پس از بررسی دیه بینی در مورد قطع، از بین بردن نرمه، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی، پاره شدن، از بین رفتن نوک، خراشیدگی و کوفتگی آن، دیه کبودی و ورم آن را بیان نمودیم. از آنجا که، با افزایش عمل های زیبایی، ضریب خطا نیز در اینگونه عمل ها، بالا رفته است، در این بخش، توضیح خواهیم داد، دیه انحراف و کج شدن بینی، بعد از عمل جراحی، چقدر بوده و چگونه، محاسبه می شود.
ماده 593 قانون مجازات اسلامی، بیان می دارد: «در کج شدن بینی یا شکستن استخوان بینی که منجر به فساد آن نشود، ارش ثابت می شود.» بنابر این ماده، در صورتی که، بینی در اثر عمل جراحی، یا هر اقدام دیگری، دچار کجی و انحراف شود، با نظر کارشناس دادگستری، ارش داشته و دارای دیه مقدر، نمی باشد.
در بخش های قبل، پس از بررسی دیه قطع، از بین بردن نرمه، دیه شکستن دماغ، از بین رفتن پره ها یا پرده میانی، پاره شدن، از بین رفتن نوک، خراشیدگی و کوفتگی بینی و دیه کبودی و ورم آن، دیه بینی، در مورد انحراف آن را پس از عمل زیبایی توضیح دادیم. در این بخش، به بررسی دیه دامیه بینی، خواهیم پرداخت.
بنابر ماده 709 قانون مجازات اسلامی، در بحث جراحات سر و صورت و دیه آنها: «دامیه، جراحتی که اندکی، وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد» بر اساس همین ماده قانونی، دیه چنین جراحتی در بینی، دو صدم دیه کامل بوده، که با احتساب دیه کامل سال 1403 که 1 میلیارد و 200 میلیون تومان میلیون تومان است و 24 میلیون می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دیه انواع صدمات وارد شده به بینی در سال ۱۴۰۳ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه انواع صدمات وارد شده به بینی در سال 1403 پاسخ دهند.
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۳
برای مشاوره میزان دیه انواع صدمات واره شده به بینی در سال ۱۴۰۳
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©