دینا / تجاری / شرکت ها / هزینه ثبت شرکت

هزینه ثبت شرکت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

هزینه ثبت شرکت به عوامل مختلفی مانند نوع شرکت، میزان سرمایه اولیه بستگی دارد. برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، هزینه ها شامل هزینه های قانونی، حق الثبت و اخذ مجوزها می شود. در مورد شرکت های پیمانکاری، ممکن است نیاز به پرداخت هزینه های اضافی برای اخذ مجوزهای تخصصی نیز باشد. برای شرکت های سهامی خاص، هزینه ها معمولا بالاتر است و شرکت های خدماتی به نوع خدمات بستگی دارد.

 

هزینه ثبت شرکت بسته به نوع شرکت، مراحل اداری و خدمات مورد نیاز متفاوت است. برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، هزینه ها شامل حق الثبت، هزینه های قانونی و اخذ مجوزهای لازم،  می شود. در شرکت های پیمانکاری، علاوه بر این هزینه ها، ممکن است نیاز به پرداخت هزینه های اضافی برای دریافت مجوزهای تخصصی و صلاحیت های فنی باشد. شرکت های سهامی خاص به دلیل ساختار حقوقی پیچیده تر و نیاز به تنظیم اساسنامه و اظهارنامه، معمولا هزینه های بالاتری دارند. در مورد شرکت های خدماتی نیز هزینه ها متنوع است و به نوع خدمات و مجوزهای مورد نیاز بستگی دارد. 

 

میزان اهمیت موضوع هزینه ثبت شرکت به دلیل تاثیر مستقیم آن بر شروع و توسعه کسب وکارها بسیار بالا است. هزینه های مرتبط با ثبت شرکت نه تنها بر انتخاب نوع شرکت تاثیر می گذارد، بلکه می تواند بر برنامه ریزی مالی و بودجه بندی کسب وکار نیز تاثیرگذار باشد. برای بسیاری از افراد، آگاهی از این هزینه ها و برنامه ریزی دقیق برای آن ها، اولین گام در مسیر راه اندازی یک کسب وکار موفق است. علاوه بر این، هزینه های ثبت شرکت می تواند نشان دهنده پیچیدگی های اداری و قانونی باشد که باید طی شود. 

 

با توجه به آنچه گفته شد، در این مقاله به سوال، میزان تعرفه قیمت های ثبت شرکت چقدر است، پاسخ داده شده و در مورد هزینه های ثبت شرکت به طور کلی و آنچه در میان تمام شرکت ها مشترک بوده، صحبت نموده و سپس، قیمت های ثبت شرکت های سهامی و غیر سهامی را به طور جداگانه، توضیح داده خواهد شد.

هزینه های ثبت شرکت ۱۴۰۴ شامل چه مواردی است؟

نخستین سوالی که ممکن است افرادی که قصد تاسیس یک شرکت تجاری را دارند، با آن مواجه شوند، این سوال است که برای ثبت شرکت مورد نظر خود، چه هزینه هایی را باید، متقبل شوند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت، به طور کلی، قیمت های ثبت شرکت و ثبت اظهارنامه ثبت شرکت شامل موارد زیر می باشد:

 

روند انتشار آگهی در روزنامه کثیر الانتشار که در متن مقاله توضیح داده شده است، مربوط به درج آگهی های قبل از تاریخ یک آبان سال جاری بوده است چرا که بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از ابتدای آبان ماه سال جاری تمامی فرایند های ثبتی که طبق قوانین و مقررات مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار هستند از جمله آگهی ثبت تاسیس، تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های  ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا، باید در سایت آگهی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی agahi.ssaa.ir منتشر گردد.

 

۱هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه

 

هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه، چقدر است، باید بدانیم، یکی از هزینه های ثبت شرکت، من جمله ثبت شرکت با مسئولیت محدود، هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه می باشد. تمام اعضای هیئت مدیره و بازرسان باید، گواهی عدم سوء پیشینه داشته باشند. این گواهی، نشان دهنده این است که این افراد، فاقد سابقه کیفری هستند. سهامداران و کسانی که نقش مدیریتی در این شرکت نداشته باشند، نیاز به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه ندارند. افراد هیئت مدیره برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه به دو طریق می توانند، اقدام نمایند:

 

دریافت گواهی عدم سوء پیشینه از سامانه ثنا، که به صورت اینترنتی و بدون مراجعه حضوری، امکان پذیر بوده و هزینه آن، در حدود 20 هزار تومان می باشد.

 

2 هزینه تعیین نام شرکت

 

هزینه تعیین نام شرکت، چقدر است، باید بدانیم، انتخاب نام شرکت، یکی از مراحل مهم ثبت شرکت محسوب می شود. در حال حاضر، تعیین نام شرکت، همچون سایر مراحل ثبت شرکت، به صورت اینترنتی و از طریق سایت irsherkat.ssaa.ir، انجام می گیرد، که هزینه آن، پنجاه هزار تومان می باشد.

 

3 هزینه حق الثبت شرکت

 

ای که به عنوان حق الثبت شرکت، در مرجع ثبت شرکت ها، دریافت می شود، مبلغ اندکی بوده و در حال حاضر، در حدود 10 هزار تومان می باشد.

 

4 هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت

 

شرکت، چقدر است، باید بدانیم، پس از اینکه مراحل ثبت شرکت به پایان رسید و آگهی تاسیس آن، صادر گردید، موسسین شرکت، موظف هستند، میزان تعرفه ای، معادل نیم در هزار سرمایه شرکت را به عنوان هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت یا حق تمبر ثبت شرکت به سازمان امور مالیاتی کشور، پرداخت نمایند که این مورد، یکی از مهم ترین هزینه های ثبت شرکت می باشد.

 

5 هزینه پست مدارک شرکت

 

ثبت شرکت از طریق سامانه ثبت شرکت ها، به نشانی irsherkat.ssaa.ir و تایید درخواست از سوی مسئول مربوطه، موسسین شرکت، باید تمام مدارک لازم را از طریق پست، به آدرس مرجع ثبت شرکت ها، ارسال نمایند که هزینه آن، در حدود 35 هزار تومان می باشد.

 

6 هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار

 

ثبت شرکت، آگهی تاسیس شرکت باید در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار به چاپ برسد. هزینه چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی، به عنوان یکی از هزینه های ثبت شرکت، من جمله ثبت شرکت تضامنی، از 268 هزار تومان شروع شده و هرچه تعداد کلمات آگهی، افزایش یابد، این میزان تعرفه نیز افزایش خواهد یافت. 

 

هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه کثیرالانتشار چقدر است، نیز باید دانست، این هزینه، با توجه به روزنامه انتخاب شده، متفاوت می باشد. البته، در این گروه از روزنامه ها نیز در حال حاضر، حداقل مبلغ دریافتی، 268 هزار تومان بوده و با افزایش حروف آگهی، میزان تعرفه چاپ آگهی نیز افزایش می یابد.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

هزینه های ثبت شرکت های سهامی 1404

در بخش قبل، به توضیح هزینه های ثبت شرکت ۱۴۰۴ به طور کلی و بدون توجه به نوع شرکت مربوطه پرداختیم. اما سوالی که در این بخش، مطرح می شود این است که میزان تعرفه قیمت های ثبت شرکت چقدر است؟ در این بخش، به پاسخ این سوال، خواهیم پرداخت.

 

به طور کلی، شرکت های سهامی، به دو دسته سهامی عام و سهامی خاص، تقسیم می شود. این شرکت ها در موارد مختلف از جمله اساسنامه، نوع کارایی و هزینه ثبت شرکت 1404 یا همان هزینه ابتدایی که باید به عنوان سرمایه شرکت، مد نظر قرار گرفته شود، متفاوت هستند.

 

برای تاسیس و ثبت شرکت های سهامی عام، باید موسسین، باید سرمایه حداقلی را برای این شرکت در نظر بگیرند. مطابق ماده 5 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، حداقل سرمایه اولیه، جهت ثبت شرکت سهامی عام، 500 هزار تومان می باشد. همچنین، 20 درصد این سرمایه، باید توسط موسسین، تعهد شده و حداقل 35 درصد آن به صورت علی الحساب در حسابی تحت عنوان " شرکت در شرف تاسیس " سپرده گذاری شود. 

 

در مورد شرکت های سهامی خاص، بازهم مطابق ماده 5 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، میزان سرمایه اولیه برای ثبت شرکت های سهامی خاص، یک پنجم شرکت های سهامی عام، یعنی 100 هزار تومان می باشد و موسسین می توانند با پرداخت حدود 35 درصد این سرمایه، اقدام به ثبت شرکت کنند. 

 

در شرکت های مختلط سهامی نیز، موسسین شرکت، متشکل از دو گروه شرکای سهامدار و شرکای ضامن می باشد. در مورد این گونه از شرکت ها محدودیتی در مورد حداقل سرمایه تعیین نشده است. اما در اینگونه شرکت ها، شرکای سهامی به اندازه سهمی که می آورند، مسئولیت داشته و شرکای ضامن، مسئولیت تمامی دیون شرکت را بر عهده می گیرند.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

هزینه های ثبت شرکت های غیر سهامی۱۴۰۴

علاوه بر شرکت های سهامی، مطابق قانون تجارت، گروهی دیگر از شرکت ها، وجود دارند که به آن ها شرکت های غیر سهامی، گفته می شود. این شرکت ها، عبارتند از شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، تعاونی و مختلط. موسسین این شرکت ها، علاوه بر فراهم کردن مدارک لازم برای ثبت شرکت های غیر سهامی، لازم است از هزینه های ثبت این شرکت ها نیز کسب اطلاع نمایند. در ادامه، به این سوال پاسخ خواهیم داد که قیمت های ثبت شرکت های غیر سهامی، چقدر است.

 

بر خلاف شرکت های سهامی، در شرکت های غیر سهامی، شامل شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی و شرکت مختلط غیر سهامی، قانون گذار، مقرره ای را در مورد حداقل سرمایه شرکت تصویب ننموده و در نتیجه، تعیین حداقل سرمایه برای تاسیس این شرکت ها، در اختیار موسسان آن می باشد.

 

اما، در مورد شرکت های تعاونی، همانند شرکت های سهامی، حداقل سرمایه، برای تشکیل و تاسیس شرکت های تعاونی، توسط قانون گذار مقرر شده است. به موجب ماده 4 دستورالعمل تشکیل تعاونی‌ ها، حداقل سرمایه، جهت تشکیل و ثبت شرکت تعاونی عام، 10 میلیون تومان و برای ثبت شرکت تعاونی خاص، یک میلیون تومان بوده که حداقل یک سوم آن، باید در هنگام ثبت شرکت، از سوی موسسان، به حساب شرکت واریز شود.

 

در هر صورت باید گفت که هزینه‌های ثبت شرکت‌های غیر سهامی و سهامی متفاوت بوده و برای شرکت‌های با مسئولیت محدود، هزینه‌ها عمدتا شامل هزینه‌های ثبتی، حق الثبت و ... می‌شود. در مورد شرکت‌های پیمانکاری، نیاز به پرداخت هزینه‌های اضافی برای اخذ مجوزهای تخصصی می باشد. برای شرکت‌های خدماتی نیز هزینه‌ها بسته به نوع خدمات ارائه‌ شده متغیر است.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هزینه های ثبت شرکت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه های ثبت شرکت پاسخ دهند.