دینا / آزمون های حقوقی / وکالت / بودجه بندی آزمون وکالت

بودجه بندی آزمون وکالت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

بودجه بندی دروس در آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه به این صورت است که تعداد سوالات مشخص شده برای هر درس 20 سوال در نظر گرفته شده که جمعا متقاضی می بایست در مدت زمان مشخص به 120 سوال پاسخ دهد. بنابراین، اطلاع از ضرایب و تعداد سوالات پر تکرار آزمون وکلا ۱۴۰۳ برای قبولی داوطلبان ضروری می باشد و متقاضیان می توانند بر اساس بودجه بندی هر یک از دروس آزمون وکالت شانس قبولی خود را افزایش دهند.

هر ساله متقاضیان دریافت پروانه وکالت برای ورود به شغل وکالت می توانند در دو آزمون وکالت که یکی توسط کانون وکلای دادگستری و دیگری توسط قوه قضاییه برگزار می شود شرکت کنند. این دو نهاد برگزار کننده آزمون وکالت کاملا از یکدیگر مجزا هستند. در بودجه بندی سوالات این دو آزمون می توان شباهت ها و تفاوت هایی را در ضرایب دروس و تعداد سوالات آن و حتی نوع برخی دروس امتحانی مشاهده کرد. 

آزمون وکالت جزو آزمون هایی است که پاسخ اشتباه به هر سوال با توجه به ضریب امتحانی آن درس در آزمون برای داوطلب امتیاز منفی در پی خواهد داشت و بسیار در رتبه پایانی و قبولی داوطلب موثر است. بودجه بندی آزمون وکالت شامل ضرایب و تعداد سوالات مطرح شده می باشد که داوطلبان می توانند جهت آمادگی برای آزمون وکالت از این ضرایب و نیز تعداد سوالات پر تکرار هر درس مطلع شوند.

بنابراین، در ادامه به منظور راهنمایی تمامی متقاضیان ازمون وکالت در نظر داریم به شرح و بررسی بودجه بندی آزمون وکالت 1403، بودجه بندی حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی ، بودجه بندی حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری آزمون وکالت و بودجه بندی اصول فقه آزمون وکالت بپردازیم.

بودجه بندی آزمون وکالت ۱۴۰۳

منظور از بودجه بندی آزمون وکالت، تعداد سوالاتی است که از هر درس در این آزمون آورده خواهد شد. آزمون وکالت کانون وکلا در سال گذشته برگزار شد که بودجه بندی این آزمون شامل موارد زیر می باشد. در صورت تغییر بودجه بندی آزمون وکالت ۱۴۰۳ این مقاله بروزرسانی خواهدشد، اما پیش بینی می شود بودجه بندی آزمون وکالت برای امسال تغییری نکند و مشابه بودجه بندی سال گذشته باشد.

 

حقوق مدنی که شامل بخش های مختلف ( قانون مدنی، قوانین مربوط به قرارداد اجاره و روابط موجر و مستاجر مربوط به سال 1356و 1376، قانون حمایت خانواده مربوط به سال 1392، قانون بیمه اجباری خسارت وارده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه ،قانون حمایت از حقوق مولفان، منصفان و هنرمندان ،قانون مسئولیت مدنی، قانون امور حسبی، قانون پیش فروش ساختمان ) این درس دارای 20 سوال از کل این بخش ها است و ضریب 3 را دارا می باشد.

 

آیین دادرسی مدنی که شامل بخش های (قانون تشکیل دادگاه های عمومی انقلاب، قانون اجرای احکام مدنی، قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، قانون شورای حل اختلاف، قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ) است، این درس دارای ضریب 3 خواهد بود و تعداد سوالات آن از تمامی این بخش ها 20 عدد می باشد.

 

حقوق جزا عمومی و اختصاصی که شامل بخش های ( قانون مجازات اسلامی مربوط به سال ۱۳۷۵-۱۳۹۲، قانون جرایم رایانه ‌ای، قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری، قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر، قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می ‌نمایند، قانون تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه‌ دیدگان از آن مربوط به سال ۱۳۹۸، احکام جزایی قانون ثبت اسناد و املاک مربوط به سال ۱۳۱۰، قانون صدور چک با اصلاحات بعدی، قانون مبارزه با پولشویی و قانون جرم سیاسی ) است این درس دارای ضریب 2 و شامل 20 سوال می باشد.

 

حقوق تجارت که شامل بخش های ( قانون تجارت، قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مربوط به سال ۱۳۴۷ و اصلاحات بعدی آن،احکام مرتبط از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، قانون تجارت الکترونیکی، قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی، قانون راجع به ثبت شرکت‌ ها، قانون صدور چک و اصلاحات بعدی آن، قانون بخش تعاونی اقتصاد، قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی )این درس شامل ضریب 2 و دارای 20 سوال می باشد.

 

آیین دادرسی کیفری شامل بخش های (قانون آیین دادرسی کیفری، قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب، قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی ) دارای 20 سوال و ضریب 2 می باشد.

 

اصول فقه شامل مبانی استنباط حقوق اسلامی است که دارای ضریب 1 و 20 سوال می باشد.

 

بودجه بندی حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی آزمون وکالت 1403

تعداد سوالاتی که از درس های مختلف در آزمون وکالت کانون وکلا طرح می گردد، همگی یکسان است یعنی هر درسی 20 سوال برایش طراحی شده است که متقاضی در آزمون می بایست به آن پاسخ صحیح دهد.

 

همان طور که گفته شد در این آزمون برای درس حقوق مدنی با توجه به بخش هایی که نام برده شد، تعداد 20 سوال با ضریب سه طرح شده بود. در درس حقوق مدنی پر تکرار ترین سوال از مبحث قواعد عمومی قراردادها بود که شامل 4 تا 5 سوال است.

 

سپس عقود معین که شامل 4 سوال می باشد و نشان دهنده اهمیت این مباحث است. بعد از این دو مبحث می توان بخش مسئولیت مدنی و موجبات ضمان را به عنوان مهم ترین موضوعات حقوق مدنی به شمار آورد که در آزمون 2 تا3 سوال از این مباحث طرح می شود، اما می توان گفت که دروس اشخاص و خانواده، اموال و مالکیت، شفعه وصیت و ارث، در بحث حقوق مدنی دارای اهمیت یک سانی در آزمون هستند و از هر کدام تقریبا 2 سوال در آزمون می آید.

 

برای درس آیین دادرسی مدنی هم در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری در سال های گذشته 20 سوال با ضریب 3 طراحی شده بود. از مهم ترین مباحث این درس می توان به بخش دادرسی نخستین اشاره کرد که تعداد سوالات طرح شده از آن 8 سوال است که حجم قابل توجهی از سوالات مربوط به این درس را شامل می شود و بعد از آن می توان از مباحث تجدید نظر خواهی، فرجام خواهی، اعتراض ثالث و اعاده دادرسی نام برد که از هر کدام 3 سوال در آزمون آورده شده بود اما از مبحث صلاحیت و وکالت در دعاوی 2 سوال آورده شده بود.

 

همچنین در آیین دادرسی مدنی ممکن است برای بخش داوری، قانون دیوان عدالت اداری، قانون حمایت خانواده، قانون اجرای احکام مدنی هر کدام 1 سوال طرح شود . باید به این مورد توجه داشت که ممکن است مطالبی که در سال های گذشته وجود نداشته در بودجه بندی آزمون وکالت ۱۴۰۳ مطرح می گردد.

 

بودجه بندی حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری آزمون وکالت ۱۴۰۳

گفته شد یکی از دروس پایه در رشته های حقوق و زیر مجموعه آن درس حقوق جزا عمومی و اختصاصی است که از این درس هر ساله در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 20 سوال با ضریب 2 طرح می شود. مهم ترین مبحث برای طرح سوال در درس حقوق جزا در آزمون وکالت سال گذشته را می توان به جزای عمومی اختصاص داد، که از این بخش 9 سوال در آزمون وکالت کانون وکلای سال گذشته طرح شده بود.

 

تعداد سوالات جزا اختصاصی در آزمون سال قبل، 11 سوال بود که تعداد 2 سوال از قوانین خاص و 2 سوال هم از آرا وحدت رویه صادره از هیئات عمومی دیوان عالی کشور بیان شده بود.

 

در درس آیین دادرسی کیفری در آزمون وکالت سال قبلی بیشترین تعداد سوال که 8 عدد بود مربوط به مبحث تحقیقات مقدماتی بود، پس از آن سوالات از مباحث دادگاه های کیفری و اعتراض به آرا بود که 4 سوال از این قسمت آورده شده بود و از مباحث هزینه دادرسی و اجرای احکام و… آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح، آیین دادرسی جرایم رایانه ای، آیین دادرسی جرایم اشخاص حقوقی 1 سوال آورده شده بود.

 

در سال گذشته در درس آیین دادرسی کیفری تمام فرآیند های کیفری مورد توجه طراحان سوال قرار گرفته بود که تعداد 9 سوال از مبحث تحقیقات مقدماتی 7 سوال از مرحله رسیدگی دادگاه ها در دو مرحله بدوی و تجدید نظر، 1 سوال از اجرای احکام، 1 سوال از دعوای ضرر و زیان ناشی از جرم، 1 سوال از کلیات و اصول حاکم بر دادرسی کیفری و 1 سوال از آیین نامه اجرایی ریاست قوه قضاییه، نشان دهنده توجه طراحان سوال است.

 

بودجه بندی اصول فقه آزمون وکالت 1403

گفته شد که درس اصول فقه یکی از دروس امتحانی آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری است که تعداد سوالات این درس در آزمون وکالت 20 عدد است. ضریب در نظر گرفته شده برای این درس ضریب 1 می باشد، اما ممکن است هم اکنون به ذهن شما این موضوع برسد که درس اصول فقه به دلیل ضریب پایین نسبت به سایر دروس از اهمیت کمتری برخوردار باشد و زمان کمتری را برای مطالعه این درس قرار دهید.

 

در توضیح این مطلب باید ذکر نمود که اهمیت دروسی که دارای ضریب بالاتری هستند بیشتر بوده، اما به این معنا نیست که سایر دروسی که دارای ضریب کمتری هستند زمان کمتری را برای مطالعه آن ها قرار دهی. زیرا ممکن است پاسخگویی به سوالات این درس برای شما راحت تر از سایر دروس باشد و درواقع با پاسخ به سوالات اصول فقه می توانید شانس قبولی بیشتری در آزمون وکالت داشته باشید.

 

در رابطه با درس اصول فقه مهم ترین مباحثی که در سال قبلی در آزمون وکالت آمده شامل اصول عملیه و امارات بود که از آن 5 الی 6 سوال مطرح شد، پس از این مباحث، طراحان سوال در بیان انواع حکم 4 سوال آورده بودند، در مبحث عام و خاص و مفهوم و منطوق هم 2 تا 3 سوال آورده شده بود، پس از آن 2 سوال در تعارض ادله و انواع واجب آمده بود.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بودجه بندی آزمون وکالت 1403 در کانال تلگرام آزمون های حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بودجه بندی آزمون وکالت ۱۴۰۳ پاسخ دهند.