سامانه سماس samas.moi.ir ، با توجه به نیازهای مردم و برنامه ریزی دولت برای اعطای تسهیلات سوختی و بهینه مصرف کردن مصرف سوخت راه اندازی شده است. استعلام سهمیه و اعتبار سوخت در سامانه سماس در سال ۱۴۰۳ از طریق گزینه استعلام اعتبار سوخت در صفحه اصلی سایت samas.moi.ir و با استفاده از کد ملی امکان پذیر می باشد.
چندین سال است که رانندگان تاکسی و سرویس های مدارس و.... برای استفاده از تسهیلات دولتی مربوط به سوخت گیری خودروهای خود دچار مشکل هستند و به همین دلیل نیز در ابتدا سامانه سماس به طور کاملا آزمایشی راه اندازی شد و با توجه به موفقیت آمیز بودن نتایج حاصل از راه اندازی آن، این سامانه به صورت کاملا رسمی راه اندازی گردید.
سامانه سماس samas.moi.ir سامانه ای ملی به حساب می آید که از تاریخ 26 بهمن سال گذشته، فعال و توسط وزارت کشور به وجود آمده است. این سامانه، خدمات متعددی را به کاربران خود ارائه نموده که استعلام سهمیه و اعتبار سوخت ۱۴۰۳، مهم ترین آن ها می باشد. اشخاص به راحتی می توانند از طریق سامانه سماس از نحوه استعلام اعتبار سوخت بنزین در سال 1403 اطلاع پیدا کنند. سوخت گیری در سامانه سماس بسیار راحت است و فعالان حمل و نقل اینترنتی می توانند با یادگیری مراحل اینترنتی چگونگی استفاده از این سامانه به راحتی برای استفاده از تسهیلات دولتی مربوط به سهمیه سوخت و بنزین دولتی ۱۴۰۳، اقدام نمایند.
با توجه به آنچه در مورد اهمیت سامانه سماس گفته شد، در این مقاله به تشریح کامل سامانه سماس samas.moi.ir می پردازیم؛ به این ترتیب که ابتدا این سامانه را معرفی نموده، سپس در مورد نحوه استعلام اعتبار سوخت بنزین و راهنمای سوختگیری در سامانه سماس در سال ۱۴۰۳، توضیح داده و در پایان، به سوالات متداول سامانه سماس samas.moi.ir پاسخ خواهیم داد.
کاربران برای ورود به سامانه سماس باید به سایت samas.moi.ir مراجعه کنند.
در سال های اخیر، سامانه های متعددی همچون سامانه ثنا از سوی بخش های مختلف دولتی راه اندازی شده است. هدف از ایجاد این سامانه ها، کاهش مراجعه های حضوری به مراکز دولتی و صرفه جویی در وقت و هزینه افراد جامعه از یک سو و افزایش سرعت انجام امور اداری در مراکز دولتی و افزایش کارآیی این مراکز می باشد.
سامانه سماس samas.moi.ir، با توجه به نیازهای مردم و برنامه ریزی دولت برای اعطای تسهیلات سوختی و بهینه مصرف کردن مصرف سوخت راه اندازی شده است. از آنجا که در عصر تکنولوژی و ارتباطات زندگی می کنیم، دیگر نباید انتظار داشت که همانند گذشته، سوخت گیری خودروها و اطلاعات حاصل از آن به صورت حضوری انجام شود و مردم مجبور باشند برای استفاده از تسهیلات دولتی سوختی، مسیر طولانی را بپیمایند، روندی که موجب تجمعات غیر ضروری شده و قطعا با سیاست فاصله گذاری اجتماعی و شرایط کنونی جامعه در تعارض می باشد.
به همین دلیل، با راه اندازی سامانه سماس، تمامی افرادی که در حوزه های اینترنتی حمل و نقل فعال هستند، می توانند برای سوخت گیری در سامانه سماس اقدام نمایند و در چنین مواردی فرقی ندارد که وسیله حمل و نقل، موتور باشد یا تاکسی و یا سرویس مدرسه، همه این موارد باید برای ثبت نام در این سامانه اقدام نمایند.
به این ترتیب، تمامی رانندگان فعال در حوزه اینترنتی، مانند رانندگان اسنپ، تپسی و.... می توانند مطابق دستورالعمل های نحوه ورود و ثبت نام در سایت سماس samas.moi.ir، به راحتی تمامی اطلاعات نظارتی مربوط به وسیله حمل و نقل و خود راننده را بارگذاری کنند. پس از آنکه رانندگان به این سامانه وارد شوند و در آن ثبت نام کنند، می توانند علاوه بر استفاده از مزایا و تسهیلات دولتی مربوط به سوخت در سال 1403، اعتبار کارت سوخت خود را نیز به صورت آنلاین مشاهده نمایند.
سامانه هایی همچون سامانه ابلاغ که در طول سال های گذشته از سوی دولت و بخش های زیر مجموعه آن راه اندازی گردیده، هر کدام اهداف و کارکرد خاص خود را دنبال می کند. مسلما پیش شرط استفاده از هر کدام از این سامانه ها آشنایی کامل با سامانه مورد نظر و روش استفاده از امکانات آن می باشد.
یکی از سوالات بسیار مهمی که در رابطه با سامانه سماس samas.moi.ir ممکن است برای افراد به وجود آید آن است که نحوه استعلام اعتبار سوخت بنزین در سامانه سماس samas.moi.ir در سال ۱۴۰۳، چگونه است و از چه طریقی می توان از اعتبار سوخت 1403 آگاهی پیدا کرد؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه مطلب، به راهنمای تصویری دقت نمایید تا به طور کامل با نحوه استعلام اعتبار سوخت بنزین در سامانه سماس samas.moi.ir آشنا شوید.
1. برای ورود به سایت سهمیه سوخت بنزین، عبارت ( سامانه سماس ) یا آدرس سایت به نشانی samas.moi.ir را در مرورگر دستگاه خود جست و جو کرده تا وارد صفحه اصلی سایت سماس بشوید. اکنون همانطور که در تصویر ملاحظه می کنید، دو گزینه در مقابل شما قرار دارد.بر روی گزینه ( استعلام اعتبار سوخت ) کلیک نمایید.
2. در مرحله دوم شما باید کد ملی خودتان را دقیقا همانطور که در عکس نشان داده شده است در مستطیل خالی که مشاهده می کنید وارد نموده و کد امنیتی را نیز کاملا با دقت وارد کرده و سپس دکمه استعلام را که به رنگ آبی نمایش داده می شود را کلیک نمایید تا فرایند استعلام گیری سریعا آغاز شود.
3. در مرحله ی بعدی همانطور که در تصویر میبینید، 5 خدمت سامانه به شما نمایش داده می شود که شما می توانید از طریق آنها از امکانات سامانه سماس samas.moi.ir، استفاده نمایید.
4. یکی از گزینه های موجود در میان امکانات سامانه سماس، تاریخچه واریز اعتبار است. این تاریخچه به شما این امکان را می دهد تا اطلاعات لازم را در مورد استعلام اعتبار سوخت بنزین به دست آورید. گزینه مانده اعتبار سوخت نیز ، اعتبار سوخت شما را در حال حاضر نشان می دهد و شما با استفاده از اطلاعات این گزینه می توانید از مانده اعتبار سوختی خود آگاه شوید.
موضوع بسیار مهمی که در رابطه با سامانه سماس samas.moi.ir وجود دارد ان است که شما باید با راهنمای سوختگیری ۱۴۰۳، به طور کامل آشنا شوید تا بتوانید به راحتی و بدون اتلاف وقت از امکانات این سامانه استفاده کنید. یکی از سوالات و چالش های اساسی که برای بسیاری از مردم ممکن است بوجود آید آن است که چگونه می توان در سامانه سماس مراحل سوخت گیری را به انجام رساند؟ در پاسخ به این سوال می توان به مراحل زیر اشاره کرد:
1- ابتدا اقدام به سوخت گیری نمایید. تفاوتی ندارد که از کارت سوخت خود استفاده می کنید یا کارت سوخت جایگاه.
2- به منظور پرداخت هزینه سوخت 1403، کارت خود را در قسمت مربوطه بکشید.
3- گزینه پرداخت اعتباری را انتخاب کنید.
4- هنگامی که مبلغ پرداخت را بر روی صفحه مشاهده نمودید، رمز اعتبار خود را که همان چهار رقم آخر کد ملی می باشد، وارد نمایید.
5- پس از انجام فرآیند پرداخت، رسیدی به شما داده می شود که عبارت عملیات موفق بر روی آن درج شده است.
پس از آنکه وارد سامانه سماس samas.moi.ir شدید، برای مشاهده مانده اعتبار سوخت ۱۴۰۳همانطور که در توضیحات قبل اشاره کردیم، گزینه مشاهده مانده اعتبار سوخت را انتخاب نمایید تا بتوانید قبل از سوخت گیری اطلاعات لازم را در مورد باقی مانده اعتبار سوختی 1403خود داشته باشید. توجه کنید که برای مشاهده مانده اعتبار سوخت ۱۴۰۳، باید رمز کارت سوخت خود را وارد نمایید. در حالت کلی رمز کارت سوخت اصولا 4 رقم آخر کد ملی صاحبان کارت سوخت میباشد.
تلاش دولت در راه اندازی سامانه های مرتبط با خدمات دولتی نظیر سامانه adliran، همواره در این راستا بوده که سامانه مزبور تا حد امکان ساده طراحی شده و نحوه استفاده از امکانات آن برای تمامی اقشار جامعه آسان و قابل یادگیری در کوتاه ترین زمان ممکن باشد. با این وجود، در رابطه با هر سامانه ای، از سامانه ابلاغیه الکترونیکی گرفته تا سامانه همتا و سماس، ممکن است سوالاتی مطرح شده که بسیاری از این سوالات در میان افراد جامعه مشترک بوده و به همین دلیل، در هر کدام از سایت های طراحی شده، بخشی نیز به عنوان سواالات متدوال در نظر گرفته شده تا پاسخگوی این سوالات مشترک باشد.
از آنجا که موضوع این مقاله، بررسی سامانه سماس samas.moi.ir بوده و در رابطه با این سامانه نیز سوالات متعددی از سوی افراد جامعه مطرح گردیده که برخی از این سوالات، در میان کاربران این سامانه مشترک می باشد، در ادامه به برخی از سوالات متداول سامانه سماس samas.moi.ir و پاسخ آن ها می پردازیم:
1- نحوه محاسبه کردن اعتبار واریزی در سامانه سماس samas.moi.ir چگونه است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که بر اساس یک قاعده کلی برای خودرو های فعال در تاکسی های اینترنتی برای خودروهای بنزینی به ازای هر 100 كيلومتر پيمايش 75.8 ليتر تا سقف 300 ليتر و برای خودرو های دوگانه سوز به ازای 100 كيلومتر پيمايش 25.5 ليتر تا سقف 180 ليتر است.
2. برای استفاده از اعتبار واریز شده صاحب کارت با کدام کارت بانکی میتواند اقدام کند؟
در چنین مواقعی صاحب کارت این اختیار را دارد تا پس از واريز اعتبار سوخت، برای استفاده از اعتبار با تمام كارت های بانکی متعلق به کد ملی در جايگاه سوخت استفاده نماید.
3.اگر با پیغام خطا کارت نامعتبر يا رمز نامعتبر در جايگاه سوخت مواجه شویم باید چه کار کنیم؟
در چنین شرایطی توصیه می گردد که از کارت های بانکی دیگری که متعلق به کد ملی صاحب کارت است استفاده شود تا مشکل حل شود.
4. اگر تراكنش ناموفق اعتبار سوخت اتفاق بیفتد و اعتبار نیز از حساب افراد کم شود، باید چگونه مشکل را پیگیری کرد؟
در مواردی که تراکنش ناموفق اعتبار اتفاق افتاده و حتی اعتبار نیز از حساب افراد کم می شود، حداکثر پس از گذشت 72 ساعت میزان اعتبار کسر شده مجددا به حساب کد ملی فرد بازگردانده می شود. در چنین شرایطی معمولا به افراد توصیه می گردد که برای پیگیری مشکل آگاهی از جزئیات آن با با مجموعه به پرداخت به شماره 27312731 تماس بگیرند.
5. پیگیری های مربوط به واریز نشدن اعتبار سوخت باید از طریق چه مرجعی انجام شود؟
به عنوان یک قاعده کلی می توان گفت که پيگيری واريز نشدن اعتبار سوخت بايد از مجموعه محل فعاليت صاحب وسیله نقلیه اینترنتی انجام شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه سماس samas.moi.ir در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه سماس samas.moi.ir پاسخ دهند.
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©