حقوق بازنشستگی ۱۴۰۴، مقدار پولی بوده که ماهیانه تا پایان عمر، به افراد دارای شرایط بازنشستگی، تعلق می گیرد . شرط سنی و داشتن سابقه کار معین، از جمله شرایط برقراری این حقوق است . نحوه محاسبه میزان مستمری تامین اجتماعی و کشوری، نیز با در نظر گرفتن میانگین دو سال آخر دریافتی ای که دارای کسور بازنشستگی بوده، می باشد .
برای مشاوره حقوق بازنشستگی
برای مشاوره حقوق بازنشستگی
همه افراد، به دنبال این هستند که با داشتن شغل مناسب، درآمد کافی و برخورداری از بیمه، رفاه زندگی خود را فراهم آورند . با توجه به اینکه پس از گذشت سال های جوانی و رسیدن به پیری، شخص، قابلیت اشتغال و فعالیت را تا حدودی از دست می دهد، قانون، نهادی به عنوان بازنشستگی را پیش بینی نموده است .
بر اساس بند الحاقی اجزای 3 و 4 بند ب تبصره 12 لایحه بودجه 1404: "حداقل حکم حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق های وابسته به دستگاه های اجرائی متناسب با سنوات خدمت به میزان یکصد و هفده میلیون (۱۱۷.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین می شود.
مطابق بند «15» ماده «2» قانون تامین اجتماعی : " بازنشستگی، عبارت است از عدم اشتغال بیمه شده به کار، به سبب رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در این قانون . " بر اساس این ماده، داشتن شرایط سنی، از جمله موارد مهم، در بازنشسته شدن می باشد . این قانون، برای افراد دارای شرایط بازنشستگی، مزایایی نظیر حقوق بازنشستگی را در نظر گرفته است که این مساله، نحوه محاسبه و شرایط متفاوتی را در خصوص بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری دارد .
از این رو، در این مقاله، حقوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی را تعریف کرده و به پاسخ پرسش حقوق بازنشستگی با 20 سال سابقه چقدر است پرداخته؛ سپس ابلاغ قانون جدید بازنشستگی تامین اجتماعی، فرمول و نحوه محاسبه دو سال آخر بازنشستگی، میزان حقوق بازنشستگی سال 1404، اینکه چند ماه بعد از بازنشستگی حقوق واریز می شود، زمان و نحوه پرداخت اولین حقوق بازنشستگان، میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد، حقوق بازنشستگان رانندگان تامین اجتماعی 1404 را بررسی خواهیم نمود.
در تعریف مستمری یا حقوق بازنشستگی ۱۴۰۴ به زبان عامیانه، می توان گفت، مقدار پولی است که ماهانه، به طور مستمر و تا پایان عمر، به افراد دارای شرایط بازنشستگی مندرج در قانون تامین اجتماعی و قانون مدیریت خدمات کشوری و بر اساس احکام جدید بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی، تعلق می گیرد . سوالی که مطرح می شود، این است که نحوه محاسبه میزان مستمری تامین اجتماعی و کشوری چگونه می باشد .
قبل از توضیح نحوه محاسبه میزان مستمری تامین اجتماعی و کشوری یا حقوق بازنشستگی ۱۴۰۴، باید، در خصوص صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی، نکاتی را ذکر کنیم . صندوق بازنشستگی کشوری، از سازمان های دولتی می باشد که زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است . سازمان تامین اجتماعی، یک سازمان عمومی غیر دولتی بوده که وظیفه پوشش بیمه اجباری کارگران بخش خصوصی، مثل کارگاه ها و مشاغل آزاد را بر عهده دارد .
حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری 1404، مقداری از حقوق بازنشستگی کشوری، کمتر می باشد و این تفاوت، در زمینه مبلغ عیدی بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی نیز وجود دارد . به طور معمول، حقوق بازنشستگی بیش از نیمی از افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی، به میزان 40 درصد، نسبت به مقدار حقوق بازنشستگی افراد تحت پوشش بیمه خدمات کشوری، کمتر است .
در این قسمت از مقاله، قصد داریم، در خصوص شرایط برقراری حقوق باز نشستگی کشوری و تامین اجتماعی ۱۴۰۴ صحبت کنیم و بگوییم که شرایط برای هر کدام از این دو دسته، به چه شکل می باشد . شرایط برقراری حقوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی 1403 به شرح زیر است :
در صورتی که افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی، به مدت ۲۰ سال، حق بیمه خود را پرداخت کرده باشند، مردان در 60 سالگی و زنان در 55 سالگی، مستحق گرفتن حقوق مستمری بازنشستگی خواهند شد .مطابق تبصره ماده 76 قانون بیمه تامین اجتماعی، زنان یا مردان تحت پوشش بیمه، اگر حق بیمه خود را به مدت 30 سال پرداخت کرده باشند، مردان در سن 50 سال و زنان در سن 45 سال، این حق را خواهند داشت که حقوق بازنشستگی یا مستمری را دریافت کنند .
در مورد بازنشسته شدن کارگران مشاغل سخت، می توان گفت، اگر آن ها، 20 سال پی در پی یا 25 سال به صورت نامتوالی، حق بیمه خود را پرداخت کرده باشند، می توانند، بازنشسته شوند، بدون آن که شرط سن، در خصوص آن ها، مطرح باشد .
در مورد بازنشستگی زنان، قانون بازنشستگی بر اساس شرایط کار زنان در قانون کار، بیان می دارد که، زنان با پرداخت حداقل 20 سال حق بیمه تامین اجتماعی و داشتن حداقل 42 سال سن، می توانند، با دریافت 20 روز حقوق، بازنشسته شده و مستمری بگیرند ؛ با این شرط که موقعی که زنان، درخواست بازنشسته شدن یا ترک کار می نمایند، مشمول شرایط قانون کار باشند .
همانگونه که گفتیم، میزان حقوق بازنشستگی ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری، بیشتر از حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی است . از این رو، شرایط بازنشستگی نیز در این دو، متفاوت می باشد . شرایط بازنشستگی در قانون مدیریت خدمات کشوری یا بیمه خدمات کشوری، بدین شرح است : مطابق قانون استخدام کشوری، یکی از شرایط برقراری حقوق بازنشستگی کشوری، داشتن 60 سال سن و یا بیشتر از 60 سال، با هر میزان سابقه خدمت و یا داشتن 55 سال سن و حداقل 30 سال سابقه خدمت است.
مطابق ماده 77 قانون استخدام کشوری و تبصره 2 ماده قانون اصلاح مقررات بازنشستگی، مصوب هزار و سیصد و شصت و هشت، چنانچه فرد استخدامی، به 65 سال سن برسد، بدون توجه به میزان سال های خدمت، می تواند، توسط سازمانی که در آن مشغول است، بازنشسته شده و مستمری دریافت کنند .همچنین بازنشستگان می توانند از طریق سایت درگاه خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری احکام و فیش خود را دریافت نمایند.
اگر شخص استخدام شده، مردی با سابقه کار 25 سال یا بیشتر باشد که 50 سال یا بیشتر هم سن دارد، می تواند، درخواست بازنشستگی بدهد و در صورت موافقت سازمانی که برای آن خدمت می کند، مستحق دریافت حقوق بازنشستگی ۱۴۰۴ و مستمری بشود.
اگر شخص استخدام شده، زنی باشد که سابقه کارش، 20 سال یا بیشتر باشد، می تواند در خواست بازنشستگی بدهد و در صورت اعلام موافقت سازمانی که برای آن خدمت می کرده، مستحق دریافت حقوق بازنشستگی و مستمری گردد.
پس از توضیح شرایط برقراری حقوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی، در ادامه، قصد داریم، درباره نحوه محاسبه میزان مستمری تامین اجتماعی و کشوری صحبت کنیم و بگوییم که محاسبه حقوق بازنشستگی 1403، برای هر کدام از این گروه، به چه صورت خواهد بود.
بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه با عنوان قانون جدید بازنشستگی تامین اجتماعی بهار امسال با هدف رفع ناترازی در صندوق های بازنشستگی با شرایط جدید به تایید شورای نگهبان رسیده و لازم الاجرا شده است. زمان دقیق اجرای این قانون تاکنون مشخص نشده است؛ اما اخیرا وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تاکید کرده است که این قانون از سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد، ولی با این حال اطلاعات دقیق تر از زمان اجرایی شدن این قانون در دست نیست.
به موجب قانون جدید بازنشستگی تامین اجتماعی :«قانون، بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت داشته باشند به سنوات اشتغال آن ها برای بازنشستگی اضافه نمی شود، اما برای بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه، برای بیمه پردازان با ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه، برای بیمه پردازان با ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه خدمت به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه و برای بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۵ سال سابقه خدمت دارند، به سنوات اشتغال آنان پنج سال اضافه می شود»
همانطور که اشاره شد ابلاغ قانون جدید بازنشستگی تامین اجتماعی با هدف رفع ناترازی در صندوق های بازنشستگی به تصویب رسیده است. لازم به ذکر است اجرای این قانون مشمول بازنشستگان نبوده و مربوط به افرادی است که پس از تصویب و اجرایی شدن این قانون بازنشسته شده اند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و سن بازنشستگی تامین اجتماعی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
مبلغ حقوق بازنشستگی ۱۴۰۴، همانند پاداش بازنشستگی، برای افراد مختلف، متفاوت است و این تفاوت، به پایه حقوق فرد و سابقه کار کردن وی، بستگی دارد. در قسمت قبل، درباره شرایط بازنشستگی و تعلق مستمری، صحبت کردیم. در این قسمت، قصد داریم، نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی و تفاوت بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی را بررسی نماییم.
در محاسبه حقوق بازنشستگی کشوری، سابقه خدمت، در موسسات یا سازمان هایی که تحت پوشش بیمه قانون مدیریت خدمات کشوری هستند و سهم بازنشستگی، پرداخت شده یا تعهد به پرداخت، انجام شده، ملاک است. همچنین، میزان حقوق بازنشستگی و معدل حقوق و کسر از حق بیمه، در بازنشستگی کشوری، بر مبنای دریافتی 2 سال آخر، با اعمال آخرین ضریب حقوق سال بازنشستگی، در نظر گرفته می شود. بر این اساس، فرمول و نحوه محاسبه دو سال آخر بازنشستگی کشوری عبارت است از :
محاسبه معدل حقوق و کسر از حق بیمه، بر مبنای دریافتی 2 سال آخر. محاسبه معدل 2 سال اشتغال آخر خدمت، بدین صورت می باشد که باید، جمع حقوق و فوق العاده های دو سال قبل از بازنشستگی، ضرب در مدت خدمت هر سال شده و سپس، مجموع آن ها، در عدد 720 روز (2 سال)، تقسیم شود.
سپس، معدل 2 سال اشتغال آخر خدمت، در سنوات قابل قبول (تاسقف 30 سال) ضرب شود و حاصل، بر عدد 30 تقسیم گردد و سپس، حاصل تقسیم، در افزایش 5% ناشی از 2 سال سابقه خدمت مازاد بر 30 سال (موضوع ماده 104 قانون مدیریت خدمات کشوری) ضرب گردد.
همانگونه که در قسمت های قبل، توضیح دادیم، میزان حقوق بازنشستگی و شرایط تعلق حقوق بازنشستگی، در بازنشستگان مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری، متفاوت است، از این رو، نحوه محاسبه میزان مستمری تامین اجتماعی و کشوری نیز متفاوت می باشد. نحوه محاسبه میزان مستمری تامین اجتماعی، مطابق فرمول زیر خواهد بود:
متوسط دستمزد بیمه شده، ضرب در تعداد سال هایی که بیمه پرداخت کرده، تقسیم بر 30 می گردد. برای محاسبه متوسط دستمزد باید، حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه، ظرف دو سال آخر پرداخت حق بیمه، با یکدیگر، جمع شده و بر 24، تقسیم گردد. در صورتی که بیمه شده، در دو سال آخر، مدتی مشغول کار نباشد، متوسط دستمزد، با کسر مدت، از ماه های قبل از این دو سالی که فرد، مشغول نبوده، به دست می آید.
در قسمت های قبل ، درباره شرایط تعلق حقوق بازنشستگی ۱۴۰۴ و نحوه محاسبه میزان مستمری تامین اجتماعی و کشوری ، صحبت کردیم . پس از صحبت در خصوص موارد ذکر شده ، ممکن است این سوال مطرح شود که حقوق بازنشستگان چقدر است؟ در این بخش از مقاله ، قصد داریم ، درباره میزان حقوق بازنشستگی سال 1404، بر اساس بودجه ای که برای حقوق بازنشستگی و پایه حقوق وزارت کار سال قبل، مصوب شده است، توضیح دهیم . بر اساس بند 2 و 4 تبصره 12 (حقوق و دستمزد) قانون بودجه 1404فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی کشوری ارائه شده است.
طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ حداقل حکم حقوق بازنشستگان به میزان 11 میلیون و 700 هزار تومان تعیین شده است.
"حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرائی، به میزان بیست درصد (۲۰%) نسبت به آخرین حکم حقوق سال ۱۴۰۱ افزایش می یابد. .." (بند دوم)
" حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و حداقل حقوق سایر حقوق بگیران، حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق های وابسته به دستگاه های اجرائی به میزان بیست درصد (۲۰%) افزایش می یابد." (بند چهارم)
باید گفت که بسته به میزان حقوق دریافتی فرد بازنشسته در سال قبل، این حقوق، تا 20 درصد، افزایش خواهد یافت و این امر، بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرایی، همچنین، بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول صندوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح را در بر می گیرد.
در خصوص حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و مستمری بگیران این سازمان باید گفت، که بنابر اعلام این سازمان؛ افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۴؛ به میزان 35 درصد می باشد. سایر سطوح درآمدی نیز، علاوه بر دریافت حقوق ثابت (۶,۹۰۰,۷۸۰ ریال)، مشمول 22 درصد افزایش حقوق خواهند بود.
هم چنین؛ حداقل میزان مستمری بازنشستگان، ازکارافتادگان کلی و مجموع مستمری بازماندگان ماهانه به میزان ۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ریال تعیین شده است. هم چنین؛ کمک هزینه عائله مندی مستمری بگیران دارای حداکثر دو فرزند؛ ۱۴ میلیون و ۴ هزار و ۱۰۰ ریال، دارای سه فرزند و بیشتر؛ ۱۸ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۳۳۰ ریال، تا دو فرزند؛ ۸ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۶۲۰ ریال، می باشد.
کمک هزینه اولاد برای فرزند سوم و بیشتر نیز مبلغ 11,174,306 ریال، کمک هزینه همسر متکفل فرزند پرونده های بازماندگان دارای حداکثر دو فرزند؛ 14,004,100 ریال، کمک هزینه همسر متکفل فرزند پرونده های بازماندگان دارای سه فرزند و بیشتر؛ 18,205,330 ریال تعیین شده است.
ممکن است این سوال مطرح شود که حقوق بازنشستگی با ۱۵ سال سابقه چقدر است؟ یا حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگی با 15 سال سابقه چقدر است؟ در پاسخ باید گفت مستمری بازنشستگی را بر اساس میانگین دستمزد 24 ماه اخیر محاسبه می نمایند. یعنی در ابتدا باید در نظر گرفت حقوق دریافتی متقاضی در 24 ماه اخیر به صورت میانگین چه مبلغی بوده و سپس اقدام به محاسبه بر اساس 15 سال سابقه بیمه پردازی نمود. نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی عبارت است از میانگین دستمزد 24 ماه آخر ضرب در 15 سال سابقه بیمه پردازی تقسیم بر 30. حقوق بازنشستگی با ۱۲، 13 و 14 سال سابقه نیز بر اساس همین فرمول محاسبه می گردد.
ممکن است این سوال مطرح شود که حقوق بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه چقدر است؟ یا فرمول محاسبه دو سال آخر بازنشستگی چیست؟ یا حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1404 چقدر است؟ در پاسخ باید گفت اولا نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی با 20 سال سابقه تفاوتی با محاسبه حقوق مستمری سایر بازنشستگان نداشته و نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه عبارت است از میانگین دستمزد 24 ماه آخر ضرب در 20 سال سابقه بیمه پردازی تقسیم بر 30.
نحوه محاسبه حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگی با 30 سال سابقه به میزان میانگین دستمزد 24 ماه آخر متقاضی باز می گردد. حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ سال سابقه و حداقل حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۴ به میزان ۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان تعیین شد. بر اساس تبصره ۱۲ ماده واحده موجود در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، به میزان ۲۰ درصد به حقوق بازنشستگان اعم از بازنشستگان کشوری، لشکری و سایر صندوق های بازنشستگی مرتبط با دستگاه های دولتی و اجرایی اضافه شد. همچنین لازم به ذکر است میزان حداکثرحقوق بازنشستگی تامین اجتماعی نیز با لحاظ میانگین دو سال اخر دریافتی متقاضی محاسبه می گردد.
در رابطه با نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی با 35 سال سابقه و محاسبه حقوق بازنشستگی بالای 30 سال باید گفت این دسته بازنشستگان نیز از فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی مستثنی نبوده و نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی با 35سال سابقه عبارت است از میانگین دستمزد 24 ماه آخر ضرب در35 سال سابقه بیمه پردازی تقسیم بر 30. سقف حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی بر اساس اعلام سازمان تامین اجتماعی محاسبه می گردد. در رابطه با پایه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با 30 سال سابقه همانطور که پیش از این گفتیم حداقل ۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان تعیین شد.
درخواست بازنشستگی پروسه ای زمان بر بوده و ممکن است مدتی به طول بیانجامد. در این پروسه عموما برای متقاضیان این سوال مطرح می شود که چند ماه بعد از بازنشستگی حقوق واریز میشود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت در ابتدا متقاضی باید مدارک درخواست بازنشستگی خود را تکمیل و ارائه کند.
مرحله بعدی پس از ثبت درخواست صدور حکم بازنشستگان تامین اجتماعی، تاییدیه درخواست بازنشستگی است که به صورت اینترنتی در سامانه خدمات الکترونیک بیمه تامین اجتماعی در فیلد eservices.tamin.ir گزینه تامین اجتماعی من و سپس درخواست های من قابل مشاهده خواهد بود. پس از تایید درخواست بازنشستگی می بایست برای بازنشسته محترم فیش حقوقی صادر شود.
به هنگامی که اولین فیش حقوقی برای بازنشسته محترم صادر شود، پیامکی حاوی اطلاع رسانی صدور فیش بازنشستگی برای ایشان ارسال می گردد. این پروسه عموما زمانی حدود یک ماه تا 45 روز ممکن است زمان بر باشد. متقاضیان برای پیگیری درخواست خود می توانند از سامانه خدمات الکترونیک بیمه تامین اجتماعی استفاده نمایند. در ادامه برای اطلاع بیشتر از نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی زنان و شرایط بازنشستگی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
همانطور که پیش از این اشاره شد؛ واریز اولین حقوق بازنشستگی ممکن است کمی زمان بر باشد. در رابطه با زمان و نحوه پرداخت اولین حقوق بازنشستگان باید اینطور گفت که زمان واریز اولین حقوق مشخص نیست و به محض صدور اولین فیش حقوقی بعد از، صدور حکم بازنشستگی، همراه با سایر بازنشستگان مبلغ مستمری برای متقاضی محترم واریز می گردد.
به منظور دریافت حقوق مستمری، بازنشستگان باید یک حساب بانکی نزد بانک رفاه داشته و شماره حساب خود را به بیمه تامین اجتماعی اعلام نمایند. برای این امر می توانند به صورت اینترنتی از طریق سامانه خدمات الکترونیک بیمه تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir اقدام نمایند.
پس از ورود به سامانه، شخص باید در ابتدا گزینه مستمری بگیران، سپس گزینه اعلام شماره حساب بانکی ویژه مستمری بگیران را انتخاب نموده و شماره حساب، نوع حساب و تاریخ ثبت خود را دقیق اعلام نمایند. اگر چنانچه فرایند واریز مستمری بازنشستگی بسیار طولانی شود، می بایست درخواست صدور حکم بازنشستگی در سایت بررسی شود؛ چرا که در صورت عدم تایید درخواست صدور حکم بازنشستگی، مستمری برای بازنشسته واریز نخواهد شد.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد که اقدام به بیمه پردازی نموده اند؛ پس از گذشت 30 سال بیمه پردازی یا رسیدن به سن بازنشستگی می توانند درخواست صدور حکم بازنشستگی خود را ثبت نمایند. پس از ثبت درخواست صدور حکم و تایید شدن درخواست نوبت به محاسبه حقوق بازنشستگی می رسد. برای محاسبه میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی باید از فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی کمک گرفت.
نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی بدین صورت است که میانگین دستمزد 24 ماه آخر متقاضی مبنای محاسبه قرار می گیرد. فرمول محاسبه دو سال آخر بازنشستگی نیز بدین صورت است که درآمد هر ماه بیمه شده در طی 24 ماه جمع شده و حاصل آن تقسیم بر 24 می شود.
در نهایت عدد به دست آمده را ضرب در تعداد سال های بیمه پردازی متقاضی کرده و مجموع را تقسیم بر عدد 24 می کنند. عدد به دست آمده مبلغ استحقاقی دریافت مستمری بازنشستگی متقاضی خواهد بود. اگر چنانچه مبلغ به دست آمده از حداقل دستمزد ماهانه اعلام شده توسط وزارت کار و رفاه اجتماعی کمتر باشد، میزان مستمری بازنشستگی را تا سقف حداقل حقوق افزایش می دهند.
بیمه رانندگان تامین اجتماعی به منظور حمایت از رانندگان ایجاد شده و رانندگان محترم برای برخورداری از حمایت های مستمری و بازنشستگی می توانند از این نوع بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند. رانندگان محترم پس از گذشت 30 سال سابقه بیمه پردازی و یا رسیدن به سن بازنشستگی می توانند درخواست بازنشستگی و حقوق مستمری دریافت دریافت نمایند.
برای رانندگان متقاضی بازنشستگی ممکن است سوال طرح شود که حقوق بازنشستگان رانندگان تامین اجتماعی 1404 چقدر است؟ درپاسخ باید محاسبه حقوق بازنشستگی رانندگی نیز از فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی مستثنی نبوده و می بایست میانگین دستمزد 24 ماه آخر این عزیزان مبنای محاسبه قرار بگیرد.
رانندگان پس از ثبت درخواست صدور حکم بازنشستگی در صورتی که مشمول شرایط بازنشستگی باشند، حکم بازنشستگی شان صادر می گردد. همچنین باید اقدام به افتتاح حساب نزد بانک رفاه نموده و شماره حساب خود را اعلام نمایند. در ادامه برای آشنایی بیشتر مطالعه مقاله نحوه ثبت درخواست بازنشستگی تامین اجتماعی توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حقوق بازنشستگی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حقوق بازنشستگی پاسخ دهند.
برای مشاوره حقوق بازنشستگی
برای مشاوره حقوق بازنشستگی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©