مجازات قاچاق مشروبات الکلی بر اساس ماده 703 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات :«...شش ماه تا پنج سال حبس و تا هفتاد و چهار(74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ده برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یادشده...» می باشد. واردات مشروبات الکلی به هر نحوی که باشد قاچاق بوده و حکم ماده 703 بر آن جاریست.
برای مشاوره مجازات قاچاق مشروبات الکلی
برای مشاوره مجازات قاچاق مشروبات الکلی
مشروبات الکلی موادی هستند که سکر آورند یعنی موجب مستی می شوند و فکر انسان را مختل می کنند. مصرف این نوشیدنی در شرع مقدس اسلام حرام بوده و به تبع آن در قانون مجازات جمهوری اسلامی نیز مصرف آن ممنوع است. از این رو واجب است که همه افراد از قوانین و مقررات راجع به این مواد آگاهی داشته باشند.
مشروبات الکلی در ایران اجازه تولید و ساخت ندارند اما بعضی از افراد به صورت مخفیانه اقدام به ساخت مشروبات الکلی می کنند که در صورت کشف منجر به مجازات خواهد شد. اما در اکثر موارد مشروبات الکلی به کشور وارد می شوند. وارد کردن مشروبات الکلی تحت هر عنوانی به کشور غیر قانونی است و در صورتی که کشف شوند مجازات سختگیرانه نسبت به آن اعمال خواهد شد.
از این رو با در نظر گرفتن اهمیت آشنایی با ضمانت اجرای خرید و فروش و واردات این کالا، در این مقاله به بررسی جرم قاچاق مشروبات الکلی، مجازات قاچاق مشروبات الکلی و مجازات قاچاق مشروبات الکلی بیش از بیست لیتر می پردازیم. در صورت تمایل به آشنایی با مجازات قاچاق مشروبات الکلی با ما همراه باشید.
وارد کردن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب می شود. قاچاق به معنای وارد کردن کالایی به کشور است که ورود آن به کشور از طرف دولت ممنوع شده است. مشروبات الکلی نیز به دلیل اینکه از جمله کالاهای ممنوعه هستند نباید وارد کشور شوند. بنابراین قاچاق مشروبات الکلی جرم است و دارای مجازات است.
علاوه بر اینها باید دانست در خصوص جرم قاچاق مشروبات الکلی، قانون گذار مجازات ساخت مشروبات الکلی، مجازات خرید و فروش مشروبات الکلی، مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی و مجازات برپا کردن محلی برای شرب خمر و هم چنین مجازات مصرف مشروبات الکلی را نیز پیش بینی کرده است.
ماده 702 قانون مجازات اسلامی در خصوص مشروبات الکلی این چنین آورده است :«هر کس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار (74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده محکوم می شود.»
مجازات قاچاق مشروبات الکلی در قانون به طور صریح در ماده 703 قانون مجازات اسلامی مشخص شده است. طبق این ماده قانون : « وارد نمودن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب می شود و وارد کننده صرف نظر از میزان آن به شش ماه تا پنچ سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ده برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده محکوم می شود. رسیدگی به این جرم در صلاحیت محاکم عمومی است ». بنابراین می بینیم که مجازات وارد کردن مشروبات الکلی به سه دسته تقسیم می شود که هر سه نوع برای مجرم اعمال می شود:
1شش ماه تا پنچ سال حبس
2 تا هفتاد و چهار ضربه شلاق
3 پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده.
ضمن اینکه مجازات قاچاق مشروب طبق قانون غیر قابل تعلیق است و قاضی نمی تواند برای آن تحت هیچ عنوانی حکم تعلیق تعقیب صادر کند. این موضوع نشان از سختگیری و حساسیت قانون گذار نسبت به این جرم است. برای آشنایی بیشتر با مجازات خرید و فروش مشروبات الکلی مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
در قاچاق مشروبات الکلی، میزان و مقدار لیتری که قاچاق می شود در میزان مجازات تاثیر دارد. در صورتی که مشروبات الکلی قاچاق شده بیش از بیست لیتر باشد باعث می شود که مجازاتی مضاعف برای مجرم در نظر گرفته شود. قاچاق مشروبات الکلی با یک وسیله نقلیه صورت می گیرد و مجازات قاچاق مشروبات الکلی بیش از بیست لیتر به این ترتیب اعمال می شود:
قاچاق مشروبات الکلی با اطلاع مالک وسیله نقلیه بوده است: که در این حالت وسیله نقلیه به نفع دولت ضبط خواهد شد.
قاچاق مشروبات الکی بدون اطلاع مالک وسیله نقلیه بوده است: که در این صورت مرتکب جرم، به پرداخت جریمه نقدی معادل قیمت وسیله نقلیه، محکوم خواهد شد.
دقت کنید که مجازات قاچاق مشروبات الکلی بیش از بیست لیتر علاوه بر مجازاتی است که در بالا به طور کلی برای قاچاق مشروبات الکلی گفته شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات قاچاق مشروبات الکلی ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات قاچاق مشروبات الکلی پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات قاچاق مشروبات الکلی
برای مشاوره مجازات قاچاق مشروبات الکلی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©