دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / مجازات ساختن مشروبات الکلی

مجازات ساختن مشروبات الکلی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

ساخت مشروبات الکی، جرم بوده و مجازات ساختن مشروبات الکلی را در پی خواهد داشت. حکم گرفتن مشروب دست ساز در خانه، شش ماه تا یک سال حبس، تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و پرداخت جزای نقدی، به میزان پنج برابر ارزش عرفی ( تجاری ) کالای موضوع جرم، می باشد. جریمه هر لیتر مشروب، پنج برابر ارزش عرفی و تجاری آن است.

 

شرب خمر یا شراب نوشیدن، عمل حرامی است که اسلام، مسلمانان را از آن بر حذر داشته است. البته، قواعد نوشیدن شراب، توسط غیر مسلمانان، متفاوت از قواعد آن، در رابطه با مسلمان است. در اسلام، شارع، برای این جرم، مجازات حدی در نظر گرفته و قانون گذار نیز عینا، همان مجازات را در قانون، ذکر کرده است.

 

علاوه بر شرب خمر، سایر اعمال مرتبط با مشروبات الکلی نیز، جرم دانسته شده و در قانون مجازات اسلامی، برای آن ها، مجازات در نظر گرفته شده است. از جمله جرایم مرتبط با مشروبات الکلی، مواردی نظیر حمل و نگهداری از مشروبات الکلی، ساختن مشروبات الکلی و قاچاق آن می باشد. باید دانست، ساختن مشروبات الکلی، چه برای مصرف شخصی و در مقادیر بسیار اندک باشد و چه به صورت عمده، مجازات سنگینی، برای مرتکب آن در پی دارد.

 

از این رو، در این مقاله قصد داریم، در خصوص جرم ساختن مشروبات الکلی و مجازات ساختن مشروبات الکلی، توضیح دهیم؛ سپس، جریمه هر لیتر مشروب دست ساز، نحوه شکایت از این جرم و رسیدگی و ارتکاب به آن برای بار اول را بیان کنیم. چنانچه، پیرامون موضوع حکم گرفتن مشروب دست ساز در خانه و سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.

جرم ساختن مشروبات الکلی

در قانون، ساختن مشروبات الکلی، جرم دانسته شده و برای آن، مجازات در نظر گرفته شده است. جرم ساختن مشروبات الکلی، به معنای اقدام به ساخت هر نوع از مشروبات، به صورت عمده یا جزیی می باشد. چنانچه فردی، اقدام به ساختن مشروبات الکلی نماید، مرتکب این جرم شده و به مجازات ساختن مشروبات الکلی و جریمه هر لیتر آن، محکوم خواهد شد.

 

 

باید دانست، علاوه بر ساختن مشروبات الکی، هر نوع خرید و فروش آن، حمل و نگهداری و هم چنین قرار دادن مشروبات الکلی در اختیار دیگری نیز جرم محسوب می شوند. همچنین، وارد کردن مشروبات الکلی به کشور، قاچاق محسوب می شود. برای تمامی موارد مورد اشاره، در قانون، مجازات در نظر گرفته شده است.

 

مجازات ساختن مشروبات الکلی

مجازات ساختن مشروبات الکلی، بر اساس ماده 702 قانون مجازات، جرم است. این ماده، اشعار می دارد: "هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا ...، به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار (۷۴) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده محکوم می شود."

 

مطابق این ماده، ساخت هرنوع مشروب دست ساز، جرم بوده و قانون گذار، برای مرتکب آن، مجازات ساختن مشروبات الکلی را در نظر گرفته است. بر اساس ماده 702 قانون مجازات اسلامی، حکم گرفتن مشروب دست ساز در خانه و جریمه هر لیتر آن، به شرح زیر می باشد:

 

شش ماه تا یک سال حبس

تا هفتاد و چهار ضربه شلاق

پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی ( تجاری ) کالای موضوع جرم

 

لازم به ذکر است که حکم گرفتن مشروب دست ساز در خانه، غیر قابل تعلیق است و قاضی، تحت هیچ شرایطی نمی تواند حکم به تعلیق اجرای مجازات ساختن مشروبات الکی، صادر کند. اما با توجه به اینکه حبس مجازات ساختن مشروبات الکلی، حبس درجه 6 می باشد، بر اساس ماده 6 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، "در صورت وجود يک يا چند جهت از جهات تخفيف، دادگاه می تواند مجازات حبس را، به‌ نحوی كه به حال متهم مناسب‌ تر باشد، به میزان یک تا دو درجه، تقلیل دهد."

 

جریمه هر لیتر مشروب دست ساز در خانه

در قسمت قبل، در خصوص حکم گرفتن مشروب دست ساز در خانه و مجازات ساختن مشروبات الکلی، توضیح دادیم. و گفتیم که قانون گذار، برای آن، مجازات شلاق، حبس و جزای نقدی در نظر گرفته است. در این قسمت، قصد داریم تا در خصوص جریمه هر لیتر مشروب دست ساز در خانه، صحبت کنیم.

 

ماده 702 قانون مجازات اسلامی، جریمه نقدی را یکی از مجازات های ساختن مشروبات الکلی، در نظر گرفته و میزان آن را، پنج برابر ارزش عرفی و تجاری آن دانسته است. بر همین اساس، جریمه هر لیتر مشروب دست ساز، با توجه به نرخ روز، و 5 برابر ارزش عرفی و تجاری آن خواهد بود که فرد محکوم، باید به دولت، بپردازد.

 

نحوه شکایت از جرم ساختن مشروبات الکلی

در قسمت قبل، در خصوص مجازات ساختن مشرو بات الکلی، جریمه هر لیتر و حکم گرفتن مشروب دست ساز در خانه توضیح دادیم و گفتیم که مجازات آن، قابل تعلیق نیست. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص نحوه شکایت از جرم ساختن مشروبات الکلی و صدور حکم مجازات ساخت مشروب دست ساز، نکاتی را بیان کنیم. نحوه شکایت از جرم ساختن مشروبات الکلی توسط شاکی خصوصی، مطابق مراحل زیر، می باشد:

 

در ابتدا، پس از اطمینان کامل، از وقوع این جرم، شخص می تواند مراتب را به کلانتری محل، گزارش کند.

 

در گام بعدی، اقدام به جمع آوری ادله اثبات ادعای خویش کند. به این منظور، می توا از شهادت شهود، تهیه استشهادیه محلی یا جمع آوری امارات قانونی، نظیر فیلم، عکس، صدای ضبط شده، استفاده کرد که گرچه دلیل محسوب نمی شوند، اما می توانند در جهت به علم رسانیدن قاضی، برای اثبات ادعای شما، موثر باشند.

 

پس از این، جهت تنظیم شکواییه، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه نموده و شکایت ساخت مشروبات الکلی را مطرح کند تا پرونده، جهت تحقیقات مقدماتی، به دادسرا، ارسال شود. در ادمه برای آشنایی بیشتر مطالعه مقاله مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در ماشین توصیه می گردد.

 

نحوه رسیدگی به جرم ساختن مشروبات الکلی

در قسمت قبل، در خصوص نحوه شکایت از جرم ساختن مشروبات الکلی، توضیح دادیم و گفتیم، ارتکاب این جرم، مجازات ساختن مشروبات الکلی را در پی خواهد داشت. در این قسمت قصد داریم، در خصوص نحوه رسیدگی به جرم ساختن مشروبات الکلی، توضیح دهیم که مطابق مراحل زیر می باشد:

 

 

پس از دستگیری فرد به واسطه شکایت شاکی خصوصی یا توسط مراجع و ضابطین قضایی، پرونده، جهت انجام تحقیقات مقدماتی، به دادسرا ارسال می شود.

 

بازپرس، ادله موجود و مورد ادعای شاکی خصوصی و ضابطین قضایی و همچنین، دفاعیات متهم به جرم ساخت مشروب دست ساز در خانه را بررسی کرده تا بتواند اقدام به صدور انواع قرار نهایی در دادسرا کند. در صورتی که فرد متهم را مجرم تشخیص دهد، اقدام به صدور قرار جلب به دادرسی نموده و سپس، پرونده را جهت صدور کیفر خواست، به دادستان ارجاع می دهد. در صورت فقدان ادله کافی، برای فرد، قرار منع تعقیب، صادر می شود و پرونده، در دادسرا مختومه می گردد.

 

پس از صدور کیفر خواست، پرونده، جهت صدور حکم مجازات گرفتن مشروب دست ساز در خانه، به دادگاه کیفری دو ارسال می شود. در ادامه برای اشنایی بیشتر مطالعه مقاله مجازات قاچاق مشروبات الکلی به علاقه مندان توصیه می گردد.

 

جرم مشروبات الکلی برای بار اول

همانطور که پیش از این نیز گفتیم مصرف مشروبات الکلی در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده و مرتکب وفق ماده 265 قانون مذکور به هشتاد ضربه شلاق محکوم می گردد. مجازات شرب خمر برای بار اول و برای زن و مرد تفاوت نداشته و طبق قانونی همان هشتاد ضربه شلاق است. اصولا در نظام حقوقی ما با هدف جلوگیری از مصرف الکل واعتیاد به آن این نوع مجازات تعیین شده است.

 

حد مصرف مسکر برای جرم مشروبات الکلی برای بار اول ، بار دوم و سوم همان هشتاد ضربه شلاق است به علاوه این که در صورتی که بار قبل هم محکوم شده باشد سوء پیشینه کیفری نیز برای شخص لحاظ می شود. در رابطه با توبه متهم باید گفت وفق ماده 114 قانون مجازات اسلامی :«در جرائم موجب حد به استثنای قذف و محاربه هرگاه متهم قبل از اثبات جرم، توبه کند و ندامت و اصلاح او برای قاضی محرز شود، حد از او ساقط می گردد»، اما اگر بعد از اقرار به خوردن مسکر توبه کند قاضی می‌ تواند از ولی امر تقاضای عفو نماید یا حد را بر او جاری کند.

 

وفق ماده 136 قانون مجازات اسلامی هرگاه شخصی سه بار مرتکب شرب خمر شده و حد نیز بر وی جاری شده باشد، بار چهارم حد اعدام بر او جاری می گردد؛ اما اگر چند بار مرتکب شرب خمر شده و حد بر وی جاری نشده باشد، حد او همان هشتاد ضربه شلاق است.

 

نکته قابل توجه در رابطه با شرب خمر این است که باید ارتکاب جرم توسط متهم به اثبات برسد و در غیر این صورت نمی توان حد بر وی جاری نمود. با توجه به همین امر در جریان رسیدگی و تا قبل از اثبات جرم می توان از قاعده درء استفاده نمود چرا که طبق این قاعده در جرائم موجب حد به استثنای محاربه، افساد فی الارض، سرقت و قذف، به صرف وجود شبهه یا تردید و بدون نیاز به تحصیل دلیل، حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات ساختن مشروبات الکلی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات ساختن مشروبات الکلی پاسخ دهند.