دینا / خانواده / مهریه / ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه

ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

با مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت یا دادگاه زن می تواند مرد را ممنوع الخروج کند . در دادگاه با صدور حکم محکومیت و نپرداختن مهریه مرد ممنوع الخروج می شود . در اجرای ثبت با مراجعه و درخواست زن مرد ممنوع الخروج می شود .

 

مهریه حق مالی است و به عنوان دینی بر عهده مرد است تا آن را به زن پرداخت کند. زن می تواند مهریه اش را هر موقع بخواهد چه در ایام زندگی زناشویی چه هنگام طلاق از طریق دادگاه خانواده یا اجرای ثبت به اجرا گذاشته و مرد را ملزم به پرداخت کند.

 

در صورت درخواست زن از مرد مبنی بر پرداخت مهریه اگر مرد مهریه را نپردازد علاوه بر حبس و توقیف اموال ضمانت اجرای دیگری هم برای مرد وجود دارد و آن این است که با رعایت شرایطی زن می تواند تا زمان پرداخت مهریه شوهر خود را ممنوع الخروج از کشور کند. ممنوع الخروجی بابت مهریه قابل تمدید است و زوجه برای درخواست باید شرایطی را رعایت نماید.

 

از این رو، در این مقاله ضمن تعریف ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه به بیان شرایط ممنوع الخروج کردن مرد بابت پرداخت مهریه، قانون جدید ممنوع الخروجی مهریه و استعلام ممنوع الخروجی مهریه خواهیم پرداخت و به این سوال پاسخ می دهیم که چگونه مرد را ممنوع خروج کنیم.

ممنوع الخروجی بابت مهریه

مهریه یکی از مهم ترین حقوق مالی ای است که بعد عقد ازدواج، قانون برای زن در نظر گرفته است و مرد موظف است که در صورت مطالبه زن، مهریه وی را بپردازد. اما گاهی بنا به دلایلی چه موجه و چه غیر موجه یا از روی لجبازی مهریه از جانب مرد پرداخت نمی‌ شود .

 

بنابراین در صورت عدم پرداخت مهریه توسط مرد به زن با توجه به این که زن خواهان پرداخت مهریه اش است، زوجه می تواند اقدام به ممنوع الخروج کردن شوهرش نمیاد. ممنوع الخروج شدن مرد بدهکار، یکی از ابزاری است که مرد را جهت پرداخت بدهی مهریه تحت فشار قرار داده و او را وادار می‌کند تا نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کند.

 

زن می‌ تواند برای مطالبه مهریه از طریق دادگاه یا اجرای ثبت نسبت به ممنوع الخروجی شوهرش اقدام نماید. لازم به ذکر است، طبق اعلام سخنگوی قوه قضاییه در صورتی که ماده مرتبط با ممنوع الخروجی در برنامه هفتم توسعه نهایی شود، نیروی انتظامی مکلف می شود ممنوع الخروجی افراد را در همان لحظه و از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه به افراد اعلام نماید.

 

از آنجا که مراجع متعددی نظیر محاکم دادگستری، اجرائیه های ثبت و مالیات اقدام به ممنوع الخروجی می کنند و سامانه های که در حال حاضر اقدام به استعلام ممنوع الخروجی می کنند، زوج برای استعلام ممنوع الخروجی بابت مهریه خود می تواند به صورت حضوری به دفاتر پلیس +10 مراجعه کند و یا به صورت غیر حضوری از اپلیکیشن پلیس من کمک بگیرد.

 

شرایط ممنوع الخروج کردن مرد بابت پرداخت مهریه

در متن مقاله بیان شد که زن برای این که بتواند شوهرش را به دلیل عدم پرداخت مهریه ای که خواهان پرداخت آن است ممنوع الخروج کند و بدین وسیله او را تحت فشار قرار دهد که مهریه اش را بپردازد از دو طریق و با رعایت شرایط خاصی می تواند این کار را انجام دهد. شرایط ممنوع الخروج کردن مرد بابت پرداخت مهریه عبارت است از :

 

ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه با مراجعه و اقدام از طریق دادگاه

 

به موجب ماده ۲۳ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی در دعاوی حقوقی از جمله مطالبه مهریه، زمانی که زن دادخواست وصول مهریه را از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه ارائه کرد دادگاه پس از رسیدگی رای محکومیت مرد به پرداخت مهریه را صادر می کند. در صورت نپرداختن مهریه از طرف مرد به زن و یا عدم درخواست قسط بندی مهریه توسط زوج برای پرداخت به زن، محکوم له (زوجه) می‌ تواند از دادگاه خانواده صادر کننده حکم محکومیت شوهر به پرداخت مهریه، تقاضای صدور قرار ممنوع الخروج کردن شوهر را بنماید.

 

دادگاه در چنین حالتی که مرد نسبت به حکم محکومیتش بی توجهی کرده است و در مدت یک ماهی که دادگاه برای پرداخت مهریه تعیین کرده است درخواست اعسار یا تقسیط مهریه را به دادگاه ارائه نکند، مکلف است درخواست زن مبنی بر ممنوع الخروج کردن را بپذیرد؛ مگر اینکه مهریه پرداخت شود یا اعسار زوج برای پرداخت مهریه از جانب دادگاه پذیرفته شود. 

 

منظور از اعسار زوج این است که وی توانایی پرداخت مهریه همسر خود را به صورت یکجا ندارد. زمانی که مرد بابت مهریه ممنوع الخروج شده باشد اما برای پرداخت مهریه به صورت یکجا ناتوان باشد و معسر بودن خود را به دادگاه ثابت نماید . باز هم با اثبات اعسار توسط مرد به دادگاه حکم ممنوع الخروج بودن رفع نمی‌ شود . همچنین باید توجه داشت صرف گرفتن حکم تقسیط مهریه از جانب مرد از دادگاه باعث رفع ممنوعیت خروج از کشور نخواهد شد .

 

ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه از طریق اجرای اسناد رسمی

 

زوجه می‌تواند برای وصول مهریه اش به دفترخانه رسمی ازدواج که عقد در آن واقع شده است مراجعه نموده و برای صدور اجراییه اقدام کند، پس از ابلاغ شدن درخواست اجرا گذاشتن مهریه توسط زن به زوج، زن می تواند اموال منقول و غیر منقول شوهر را برای وصول مهریه خود، توقیف نماید.

 

گاها زن به اموال شوهرش دسترسی ندارد و نمی ‌تواند برای وصول طلبش مالی از شوهر را به اجرای ثبت معرفی کند و مرد نیز از معرفی اموال خود به منظور پرداخت بدهی خودداری می ‌کند، در این مواقع زن می ‌تواند تقاضای ممنوع الخروج شدن شوهر را بنماید تا از خروج شوهرش از کشور به قصد فرار از پرداخت بدهی و عدم پرداخت آن جلوگیری شود. باید به این نکته توجه داشت که حتی در صورت شناسایی اموال زوج از طرف زوجه و توقیف آن‌ها در قبال پرداخت مهریه، چنانچه اموال توقیف شده پاسخگوی تمام طلب زن بابت مهریه نباشد، می‌ تواند برای تامین باقیمانده طلب خود نیز تقاضای ممنوع الخروجی مرد را داشته باشد.

 

در این صورت زوجه باید به دفتر ازدواجی که در عقد نامه قید شده و نکاح را ثبت کرده مراجعه نماید و تقاضای صدور اجرائیه کند پس از صدور اجرائیه به اداره اجرای ثبت اسناد مراجعه می‌شود که آنجا هم می‌ تواند اموال زوج را توقیف کند و هم او را ممنوع الخروج کند .

 

قانون جدید ممنوع الخروجی مهریه

مطابق با ماده 23 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394/03/23: «مرجع اجرا کننده رای باید به تقاضای محکوم له قرار ممنوع‌ الخروج بودن محکوم علیه را صادر کند. این قرار تا زمان اجرای رای یا ثبوت اعسار محکوم علیه یا جلب رضایت محکوم له یا سپردن تامین مناسب یا تحقق کفالت مطابق قانون مدنی به قوت خود باقی است.»

 

ماده مذکور قانون جدید ممنوع الخروجی مهریه و تمام دیون مالی می باشد که مورخ 1394/03/23 به تصویب رسیده است. طبق قانون نحوه اجرای محکومیت مالی در صورت استنکاف از پرداخت و صدور حکم ممنوع الخروج مدت اعتبار هربار حکم ممنوع الخروجی شش ماه می باشد و مرجع اجرا کننده رای باید به درخواست محکوم علیه پس از انقضای مدت شش ماه اقدام به تمدید مجدد حکم ممنوع الخروجی نماید.

 

در صورتی‌ که متعهد سند لازم‌ الاجرا در اجرای ماده ۱۷ قانون گذرنامه مصوب ۱۳۵۱ ممنوع الخروج شده باشد، طبق ماده 201 آیین‌ نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجراء و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرائی ممنوع‌ الخروجی متعهد صرفا برای یک نوبت و حداکثر به مدت شش ماه و پس از توقیف ملک به ترتیب مذکور در این ماده رفع می‌ شود و تقدیم دادخواست اعسار تاثیری در رفع ممنوع‌ الخروجی ندارد.

 

استعلام ممنوع الخروجی مهریه

همانطور که گفتیم در صورت مطالبه زوجه و عدم پرداخت مهریه از سمت شوهر زوجه می تواند اقدام به ممنوع الخروجی شوهر نماید. زوج برای اطلاع از ممنوع الخروج بودن یا نبود خود باید اقدام به استعلام ممنوع الخروجی نماید. حکم ممنوع الخروجی بابت مهریه از سمت دادگاه یا اجرائیات ثبت صادر می شود.

 

استعلام ممنوع الخروجی مهریه از دو روش مراجعه حضوری به اداره گذرنامه و یا دفاتر پلیس به +10 و همچنین به صورت اینترنتی امکان پذیر است. رد صورتی که مطالبه مهریه از طریق دوایر اجرای ثبت باشد زوج با مراجعه به سایت ثبت من به نشانی my.ssaa.ir می تواند اقدام به استعلام ممنوع الخروجی نماید. به این منظور متقاضی می بایست وارد سامانه ثبت من شده و گزینه اجرای اسناد رسمی را مطابق تصویر انتخاب نماید:

 

 

سپس در گام بعدی گزینه استعلام ممنوع الخروجی را انتخاب نماید.

 

ممنوع الخروج کردن مرد بابت مهریه

 

و در نهایت در قسمت های مشخص شده در تصویر اطلاعات خود شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی و تاریخ تولد را وارد کرده و بر روی دکمه بررسی کلیک نماید.

 

ممنوع الخروجی بابت مهریه چیست

 

اگر چنانچه حکم ممنوع الخروجی از طریق دادگاه صادر شده باشد نیز می تواند با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیک قضایی به نشانی adliran.ir و انتخاب گزینه اطلاع رسانی پرونده مطابق راهنمای زیر اقدام به استعلام نماید:

 

ممنوع الخروجی بابت مهریه چیست

 

سپس در مرحله بعدی گزینه اطلاع رسانی برای اشخاص حقیقی را انتخاب نماید.

 

ممنوع الخروجی بابت مهریه چگونه است

 

شخص در این قسمت اطلاعات خود شامل کد ملی و رمز شخصی را وارد نماید.

 

ممنوع الخروجی بابت مهریه چگونه است

 

پس از وارد کردن کد ملی و رمز شخصی یک پیامک حاوی رمز موقت برای فرد ارسال می شود که در کادر مشخص شده مطابق تصویر باید وارد شود.

 

ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه

 

مرحله بعد صفحه ای مانند زیر برای شخص نمایش داده می شود که شخص با مشخص کردن تاریخ مورد نظر و تیک زدن هر دو گزنیه مختومه شده و مختومه نشده می تواند پرونده و روند آن را بررسی کند در صورتی که ممنوع الخروج باشد، جزئیات آن در پرونده فرد قابل رویت خواهد بود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه پاسخ دهند .