حضانت فرزند بعد از فوت پدر تا سن ۷ سالگی به طور معمول با مادر است. بر اساس قانون جدید و ماده 1171 قانون مدنی، در صورت فوت یکی از والدین، حضانت فرزند با والد زنده می ماند. بنابراین، اگر پدر فوت کند، حضانت فرزند تا سن ۷ سالگی به مادر واگذار می شود مگر اینکه شرایط خاصی وجود داشته باشد که نشان دهد مادر صلاحیت نگهداری از فرزند را ندارد. همچنین، اگر مادر ازدواج مجدد کند، حضانت همچنان با او خواهد بود مگر آنکه دادگاه ثابت کند که این ازدواج به مصلحت کودک نیست.
برای مشاوه حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر
برای مشاوه حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر
بر اساس قانون جدید مربوط به حضانت فرزند، پس از فوت پدر، حق حضانت تا زمانی که فرزند ۷ سال سن ندارد، به مادر واگذار می شود. عبارت «حضانت فرزند بعد از فوت پدر تا چند سالگی با مادر است» نشان می دهد که این حقوق برای مادر تضمین شده و حتی در صورت ازدواج دوباره مادر، این حق حفظ می گردد، به شرطی که شرایط مناسب برای رشد و آرامش فرزند فراهم باشد.
موضوع حضانت فرزند پس از فوت پدر از جنبه های بسیار مهم حقوق خانواده است که به تعیین آینده و رشد کودک کمک می کند. این قانون جدید با مد نظر قرار دادن منافع فرزند، تلاش می کند تا بهترین وضعیت برای حضانت را ایجاد کند. تصمیم گیری در مورد حضانت نه تنها به سن فرزند بستگی دارد، بلکه به شرایط زندگی، محیط خانوادگی و ظرفیت والدین نیز متصل است.
با توجبه به اهمیت این موضوع، در این مقاله دینا، به پرسش حضانت فرزند بعد از فوت پدر تا چند سالگی با مادر است، پاسخ داده شده و موضوع حضانت فرزند بعد از فوت پدر، با توجه به قانون جدید و مواد قانون مدنی مورد بررسی قرار گرفته است.
حضانت فرزند بعد از فوت پدر تا سن ۷ سالگی به طور معمول با مادر است، مگر اینکه شرایط خاصی وجود داشته باشد که نشان دهد مادر صلاحیت نگهداری از فرزند را ندارد. در صورت ازدواج مجدد مادر، حضانت همچنان با او خواهد بود مگر اینکه ثابت شود که این ازدواج به مصلحت کودک نیست. پس از سن ۷ سالگی، حضانت ممکن است به پدر یا جد پدری منتقل شود یا بر اساس توافق والدین و شرایط خاص تعیین گردد. اما اگر پدر فوت کرده باشد و مادر نیز در قید حیات نباشد یا صلاحیت لازم را نداشته باشد، حضانت به نزدیک ترین خویشاوند پدری مانند پدربزرگ منتقل می شود.
در قانون ایران، ماده 1171 قانون مدنی تصریح می کند که در صورت فوت یکی از والدین، حضانت طفل با آنکه زنده است خواهد بود. بنابراین اگر پدر فوت کند و مادر زنده باشد، حضانت با او خواهد بود حتی اگر پدر برای طفل قیم معین کرده باشد. همچنین طبق قوانین جدید ایران نیز تأکید شده است که حضانت پس از فوت پدر معمولاً با مادر است مگر آنکه شرایط خاصی وجود داشته باشد.
از نظر سنی هم باید گفت که محدودیتی برای سن مشخصی برای نگهداری توسط مادر وجود ندارد؛ بلکه مهم این است که آیا شرایط موجود منافع کودک را تأمین می کند یا خیر. اگرچه بعد از سن ۷ سالگی ممکن است دادگاه تصمیم بگیرد تا ولایت (نه لزوماً حضانت) را به جد پدری واگذار کند؛ اما این موضوع بسته به شرایط هر پرونده متفاوت خواهد بود
همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره شد، قانون جدید حضانت فرزندان بعد از فوت پدر، حضانت را به والد زنده واگذار کرده است. در این قسمت از مقاله به پرسش حضانت فرزند بعد از فوت پدر تا چند سالگی با مادر است، با توجه به قانون جدید حضانت، پاسخ داده شده است.
ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی، در رابطه با حضانت فرزند بعد از فوت والد، اینگونه بیان می کند: "1- در فرضی که پدر طفل فوت کند، حتی اگر برای طفل، وصی هم تعیین نموده باشد، حضانت طفل بر عهده مادر خواهد بود. 2- حکم ماده 1171 قانون مدنی در فرضی هم که بعد از فوت پدر، جد پدری زنده باشد نیز قابل اجرا بوده و حضانت با مادر خواهد بود." با توجه به این ماده در صورت فوت یکی از والدین، با والد زنده می باشد.
با توجه به توضیحات بالا، در پاسخ به پرسش حضانت فرزندان بعد از فوت پدر تا چند سالگی با مادر است، می توان گفت که حضانت فرزند در صورت فوت پدر، با والد زنده، یعنی مادر می باشد. همچنین این حضانت بعد از هفت سالگی نیز ادامه خواهد داشت و در صورت ازدواج مجدد مادر، اگر احراز شود که این ازدواج و زندگی فرزند با مادر، با مصلحت وی منافاتی ندارد، این حضانت همچنان بر عهده مادر خواهد بود و سلب آن فقط به حکم مرجع قضایی امکان پذیر است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر پاسخ دهند.
برای مشاوه حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر
برای مشاوه حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©